Na pola puta su ti halogene žarulje i one su stvarno OK. Jedina mana im je visoka cijena, jer niti jedna ne traje onoliko koliko na kutiji piše. Zapravo bi normalne žarulje ili halogenke trajale i puno duže od vremena napisanog na kutiji kada bi dolazile sa zaštitom od prevelike struje ili sa "zero crossing" preklopnikom. Znam, to su stručna "tanka crijeva", ali sam ipak napisao ako nekoga zanima pa se hoće baciti u potragu.ivarica prvotno napisa
Uzgred, Phillips radi halogenke do 50W snage s 50% uštedom (ili tako nekako) koje u tijelu imaju zaštitnu elektroniku i šarafe se u normalno E27 grlo. Nit takvih žarulja je zagrijana na višu temperaturu i otud veća efikasnost (i kvalitetnije svjetlo), uz dugi vijek trajanja.
Postoje centralizirani sustavi kontrole rasvjete koji dolaze sa "zero crossing" funkcionalnosti, a na jednom forumu sam naišao na post jednog lika koji se hvali da ima oriđiđi Edisonovu žarulju staru bar 100 godina (!) koja mu uredno svijetli spojena na takav sustav i nije u brizi da će pregoriti. Ideja je da ako se sklopka ukopča u trenutku dok napon izmjenične mreže prolazi kroz 0V onda se vlakno stigne postupno zagrijati i nikada ne poteče prevelika struja. Ako pak sklopka ukopča u vrhu napona, vlakno je hladno i ima vrlo mali otpor, krene ogromna struja koja skuri žarulju. Sorry na tehnikalijama.