Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Reiki i djeca

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Reiki i djeca

Za one koji prakticiraju reiki, zanima me kako ga primjenjujete na djeci. Pogotovo me zanima za male bebice jer imam sina starog mjesec i pol.

Da li se tehnike razlikuju od onih za odrasle?

Ja sam mu za sada samo polagala ruke na stomak kad je imao grceve i puno mu je pomoglo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Reiki i djeca

Citiraj LoveLight prvotno napisa
    Za one koji prakticiraju reiki, zanima me kako ga primjenjujete na djeci.
    Moja M. je Reiki-beba od začeča. Kad je bila mala radila sam joj tretmane potpuno intuitivno, a kod bolesti ciljano na uzrok (ne znam imaš li Reiki II). Od kad zna reći što joj je (ako je nešto boli, osjeća se umorna ili ima neki problem) radim kombinaciju Reiki I na bolno mjesto i II na uzrok, a ako je samo neka manja bol u pitanju onda Samo 1. simbol na bolno mjesto.

Za sad, kad ti je beba mala, mislim da ti je najbolje samo poslati S, Lj, E u trenutku kad se mazite i kad osjetiš da bi trebalo. Ako imaš Reiki II isto možeš raditi samo s 1. simbolom. Nemoj se čuditi ako ti se dogodi da ti, dok je držiš, energija sama poteče bez otvaranja srčane čakre. To je normalno.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mim, imam 3. stupanj, ali nikad nisam radila sa bebama, pa me bas zanima iskustvo drugih majki.

Sto se tice 1. simbola, ja radije upotrebljavam drugi koji vise smiruje i otpusta, dok drugi pojacava.

Energija potece cim ga primim, dotaknem Mislim da je to normalno i prirodno, ipak je ljubav u pitanju

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bebe samo u "sendvič" između dvije ruke.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

M.je isto reiki bebica od začeća, i sam porod je bio njime praćen.

No, ja joj ne radim nikad duže od 10minuta u komadu, takvu sam uputu negdje jednom vidjela, tako da se toga i držim, mada sam joj tijekom viroze znala napraviti par puta po 10minuta.

Radim joj samo s prvim stupnjem, mislim da je to za sad dovoljno.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Indi, nekako osjecam da si u pravu da ne treba raditi dulje od 10 min. i to samo 1. stupanj

Ako imas vremena, mozes malo napisati o reikiju i tvom porodu? Bas me zanima tvoje iskustvo ako si ga spremna podijeliti ...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Muž i ja smo znali smirivati bebu kad je bila manja polaganje ruke na njena prsa - predio srca. Obično bi se smirila i zaspala nakon par minuta. Nismo se puno više zabavljali s reikijem, ali kod prve viroze ili nečeg sličnog ćemo svakako isprobati.
    Žao mi je što nismo isprobali simbole za smirivanje prilikom nicanja prvih zubića, ali eto, biti će valjda neka druga prilika. Baš ću malo posurfati i vidjeti što kažu na stranim stranicama o tome.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Malo sam proucavala, i nasla neke jednostavne tehnike. Evo recimo 'tehnika' kod samog poroda.

Kada su trudovi vec na oko 3 min., poslati drugi simbol na djetetovu srcanu cakru, te isti taj simbol staviti na vasu drugu i trecu cakru. Tako bi porod trebao proci bez zastoja do kraja.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Je li istina da je reiki jako opasan ako ga ne radi stabilna osoba.
    Ne mislim na djecu, već kad se radi reiki odraslima???
    Ne znam, načula sam pa pitam...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Reiki ne može biti opasan, reikijem se nikog ne može povrijediti niti bilo što slično, osoba koja daje reiki je samo "kanal". Ali istina je da netko daje bolje reiki od nekog drugog, vjerojatno jer se može bolje opustiti i ne misliti o "davanju reikija" i jer se može bolje "otvoriti" u području srca. Reiki je posve drugačiji od bioenergije kada se bioenergetičar "koncentrira" na pojedini organ kojeg tretira i time koristi svoju energiju za liječenje. U reikiju je reikista samo kanalizator univerzalne energije. Nakon reikija se može pojačati simptom koji smo imali prije tretmana, tipa boli nas glava malo jače nego prije davanja reikija, ali to traje par minuta, nakon toga nastupi poboljšanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To je nažalost samo pola priče

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Davore, kako mislis?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nažalost doslovno. Imam frendicu koja se lijepo ausdrajsala davajući reiki u jednom beznadežnom slučaju i nakon više godina se još uvijek oporavlja od moždanog udara. Dio koji se u reiki zajednici preskače je osobni angažman gdje kanal ne vodi u nebeske visine, nego iscrpi tvoj vlastiti "ki".

Ako si u stanju to raditi bez osobnog angažmana vjerojatno se nećeš unerediti. Problem s tretiranjem obitelji je upravo osobna razina.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Postoje tehnike kod reikija kako da na sebe ne navucemo negativnu energiju. Ja nisam vidjela ni jedan slucaj da se reikista razboli ili ima neke probleme zbog prakticiranja na nekom drugom.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Reiki, ako se radi strogo po uputama učitelja koji zna što radi, ne može iscrpsti ki osobe koja radi.
    Ako se radi osobi bez njenog dopuštenja ili prekrše neke druge stvari, posljedice mogu biti vrlo teške.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Nažalost doslovno. Imam frendicu koja se lijepo ausdrajsala davajući reiki u jednom beznadežnom slučaju i nakon više godina se još uvijek oporavlja od moždanog udara. Dio koji se u reiki zajednici preskače je osobni angažman gdje kanal ne vodi u nebeske visine, nego iscrpi tvoj vlastiti "ki".

Ako si u stanju to raditi bez osobnog angažmana vjerojatno se nećeš unerediti. Problem s tretiranjem obitelji je upravo osobna razina.
    Nisam čula da bi netko zbog reikija imao bilo kakvih zdravstvenih problema ako se ispravno radi. I to moždani udar?!
    Činjenica je da postoje ljudi koji se doslovno hrane tuđom energijom (to su oni klasični tipovi "jadan ja", koji igraju na kartu sažaljenja) pa je moguće da se radilo o ovakvom odnosu, jer se dosta često pojavljuje takav obrazac u obiteljima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vi se lijepo dogovorite i imat ćete cijelu priču. Negiranje ne pomaže.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vi se lijepo dogovorite i imat ćete cijelu priču. Negiranje ne pomaže.
    Pa hajde da čujemo cijelu priču Nisam čula za takve slučajeve, pa me naravno zanima, a vjerujem i ostale.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja isto nisam cula za tako nesto. Ajde da cujemo pricu ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cijela priča je previše osobna za pisanje na javnom forumu.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dio koji se u reiki zajednici preskače je osobni angažman gdje kanal ne vodi u nebeske visine, nego iscrpi tvoj vlastiti "ki".

Ali to u suštini opet nema veze s reikijem i prirodom reikija, nego kako si rekao s osobnim angažmanom jer on je taj, tj.mentalni procesi koje vodimo, koji dovode do iscrpljivanja osobne životne energije.

Znači, kod rada: mozak na pašu i nemaš beda.

Ista stvar je i s bioenergijom

Lovelight, o reikiju na porodu ti nema što reći u smislu nekih velikih stvari. O hendlanju same tehnike ovdje ne bih, a sam porod je bio prilično intenzivan, i dosta brzo sam rodila.

Ono što je dobro znati je da kad vam je bebica pod temperaturom ili vi sami, onda treba puno duže i više čistiti auru.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo da ovo istaknem jer nije dio prethodnog teksta:

Ono što je dobro znati je da kad vam je bebica pod temperaturom ili vi sami, onda treba puno duže i više čistiti auru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •