Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 221

Tema: Savjeti u vezi kucnog poroda

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    vježbam svaki dan
    kako vjezbas, kakve vjezbe i koliko dugo! voljela bih i ja vec poceti, da mi poslije ne bude pretesko. hvala

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

belkisa - uf, ovih zadnjih dana malo sam se i ulijenila no sada opet počinjem redovito - dakle: vježbam po instrukcijama sa CD-a koji se besplatno dobije u DM - specijalno za trudnice, vježbe traju pola sata, lagane su a učinkovite, povremeno vježbam i yogu - imam jako dobru knjigu sa gotovo svim asanama i objašnjenjima a ima i poseban program za trudnice - također jako dobro. Htjela sam ići baš u nki yoga centar jer je sigurno bolje ali blizu mene imaju samo navečer termine a ja sam isključivo jutarnji tip i osim toga nemaju posebno za trudnice tak da sam odustala.
    Vježbati je zaista izvrsno u trudnoći - ak je sve u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala puno. mogu pogledati u sarajevskim dm-ovima, al cisto sumnjam da se ovdje ista dobije besplatno a yoga nija za mene.
    vjerujem da je vjezba super stvar, ja se bolje osjecam od same pomisli da pocnem, sta ce tek biti kad krenem :D

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    belkisa - uf, ovih zadnjih dana malo sam se i ulijenila no sada opet počinjem redovito - dakle: vježbam po instrukcijama sa CD-a koji se besplatno dobije u DM - specijalno za trudnice, vježbe traju pola sata, lagane su a učinkovite, povremeno vježbam i yogu - imam jako dobru knjigu sa gotovo svim asanama i objašnjenjima a ima i poseban program za trudnice - također jako dobro. Htjela sam ići baš u nki yoga centar jer je sigurno bolje ali blizu mene imaju samo navečer termine a ja sam isključivo jutarnji tip i osim toga nemaju posebno za trudnice tak da sam odustala.
    Vježbati je zaista izvrsno u trudnoći - ak je sve u redu.
    A kaj, to tamo dođeš sa trudničkom knjižicom ili kaj?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

EVO PRATIM ODAVNO OVU TEMU A I OSTALE teme.
    I ja sam od onih koje su se porodile kod kuce.
    Pricu vam nemogu pisat jer ovdje citaju svi i musko i zensko a ja sam muslimanka.
    Nisam bila ni na jednom pregledu niti sam htjela.
    Na porodu nisam pukla iako sam krupnu bebu rodila a prije sam uvjek puno pucala.
    Bilo je onih koje su me pitale kako sam znala jesam li otvorena osam ili deset centimetara ili kako sam znala dal mi je se beba okrenula...
    Ne nisam znala..
    Znala sam samo jedno.
    Znala sam da je moje tjelo a i tjelo svake druge zene stvorio Savrseni Stvoritelj i da je to tjelo sposobno da radi ono za sta je stvoreno.
    Znala sam da ce napon za izgon doci bas onda kad se i otvorim a beba ce se okrenuti ako treba u zadnjoj minuti.
    Kao sto procitah ovdje sto je neko postirao text o Merjem koja je rodila Isu a.s.
    Sama se porodila.
    Nije joj trebao ultra zvuk a ni doktor.
    Jela je datule i pila izvorsku vodu i bila je sretna...

Najvise sam se uvjerila u savrsenstvo Allahovog stvaranja kada mi je poslije beba imala granulom pupka(cini mi se da se tako zove).
    Citala sam da to doktori spaljuju cini mi se hidrogenom.Ja nisam nista dirala i ono se samo uvuklo u stomak i zaraslo bez ikakvih komplikacija.Samo sam ponekad prskala sprej za rane radi ubijanja bakterija.
    A dosta sam se okoristila sa vasim iskustvima.
    Nadam se da ce i ovo moje pisanje koristiti vama
    Eto toliko od mene..

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znala sam da je moje tjelo a i tjelo svake druge zene stvorio Savrseni Stvoritelj i da je to tjelo sposobno da radi ono za sta je stvoreno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mozda nekog zanima kako smo,pa da vam se javim :D ...
    Bebica moja je hvala Bogu dobro,fino napreduje,pocela je da se smije odavno,vec je zanimaju igrackice,sve sto uzme u rukicu zeli strpati u usta.Vec ima 3 mjeseca i desetak dana.Nosamo se u marami,i mogu vam reci da je jako vezana za mene.Ne znam sad da li sam umislila da je to zbog poroda kuci,zbog njenog takvog dolaska na svijet ili je nesto drugo,ali ona je zaista za razliku od prvo dvoje djece drugacija.Kao sto rekoh vezana je za mene,zaspe jedino kad je stavim u maramu,i ne trebam je nosati mnogo,dok je stavim,minut ili dva prodje,ona vec pajki.
    Naravno dojimo.
    Mama nekad zna mnogo posla da uradi s njom na ledjima u marami.
    Trudnice samo naprijed,necete zaliti ako svojoj bebici i sebi priustite ovakav susret .

Belkisa,selam za tebe ,ako mozes posalji mi sms poruku ili ovdje na Rodi privatnu poruku kako se zove ona homeopaticarka sto si isla kod nje,i njen broj tel.I ako znas jos neku ovdje u Sarajevu napisi mi.
    Vidimo se opet ako Bog da

malabeba takodjer za tebe selam,i tvojoj curici,odnosno curicama.Opisi mi kako izgleda to sa pupkom,bas me zanima.
    I ako mozes reci mi zasto mislis (na osnovu cega) da nije uredu pisati pricu porodjajnu,makar je citali muski,jer ne opisujes sebe,svoj izgled,vec prirodni proces radjanja.Ovo drugo mi pisi privatno ako mozes.

Jos da vam kazem trudnice najvise volim kad navecer legnem da zazmirim i vratim film s mog poroda koji mi je jos uvijek jako jasan u glavi,i sjecam se tako svih detalja...a onda otvorim oci i pogledam ovo malo pace kako pajki kraj mene.

Dilala,pokazi muzu sa prica s poroda temu dvije price,muska i zenska.Pokazi mu onu musku.Moj muz kad je procitao prije poroda jako se ohrabrio.Cak je procitao vise puta.

Ne znam za vas zene,ja sam pred kraj trudnoce silno zeljela da rodim kuci.Bilo me je strah u isto vrijeme,rekla sam da mi je torba bila spremna,ali sam osjecala ako rodim u bolnici da cu sebe kriviti za sve,i da ce me to jako dugo muciti.Posebno nakon sto sam ovdje na Rodi citala divne price s poroda,i zamisljala sam samo kako je toj djecici koja su tako dosla na svijet za razliku od moje (dvoje) djece koji su docekani hladnim i bezdusnim rukama,odmah pod cesmu,itd.
    Razmislite puno,bas puno.I nikad ne mislite sta ako...

[/quote]

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hehe draga silan drago mi je da ste dobro hvala Allahu.
    Necu da pisem pricu jer je to nesto posebno kao sto je bio poseban i onaj trenutak kad smo zaceli tu bebu.
    To je jednostavno previse posebno da nebih ni znala da je napisem
    a da ne odam mnogo raznih svojih lijepih osjecaja koje djelim samo sa jednim muskarcem.
    Granulom pupka ti je kad otpadne pupcana vrpca a iz pupka ostane virit (bar kod mene)kao mala glista.Bas tako.
    Puno sam se brinula a nisam htjela da idem ninakakva spaljivanja uuuhhhh

cmok za tebe

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

silan imas i privatnu ako ne ugledas da ti napisem i ovako

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

silan, imas i od mene pp

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

malabeba, kod mene je mala imala granulom, kao i tvoja. ali nije to nikakvo "spaljivanje" samo ga tako zovu. samo se oboji taj dio koji je ostao, kao nekim flomasterom tamnim, i to ti je to. nema varnica
    ja sam otisla neonatologu, jer mi se cinilo da joj se crvenilo okolo pocelo siriti. zena mi rekla da umisljam i da bi to i samo nestalo, ali eto da se ja ne brinem, ona ce malo posarati

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malabeba, hvala što si podijelila svoje iskustvo, ovo što si napisala je prekrasno. nadam se da ćeš i druge (pa i one koje se ne javljaju nego samo čitaju) nadahnuti kao što si mene.

Datum pristupanja
    Dec 2009

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Silan, baš mi je drago da si se javila I ostalim curama hvala na lijepim iskustvima!

DiLaLa, mm se uvjerio nedavno, kad nam je rodila jedna poznanica. Njezin je muž nazvao kad su stigli u bolnicu i tužio se da su joj trudovi stali. Ja sam na to mm-u rekla što će joj sada sve uslijediti (amniotomija, "nenapredovanje", drip, mogući c.r. ako ne rodi do večeri), a on meni da previše čitam Rodu. Ujutro su se opet javili, jadni zbog poroda koji je izgledao u dlaku isto kao što sam rekla. Mislim da je mm tada napokon shvatio kako ja to više ne mogu i neću prolaziti (naravno, osim u slučaju ne znam kakvih komplikacija).

Jesi li pokušala naći primalju za doma? Možda bi mu to malo skinulo brigu s vrata?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo još jedne priče o porodu kod kuće
    http://www.novilist.hr/2010/02/02/gi...egledati-.aspx

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ovdje bih htjela nesto naglasiti,a to je kad kazem da se ne misli sta ako,time mislim kad vec porod krene.
    Jer misljenjem o tome samo porodilja moze sebi da ugrozi stanje.
    Ja sam vec negdje napisala da sam trazila primalju,i da je nisam nasla.
    Sad kad bih opet radjala,radjala bih uz primalju.
    Poslala bih je u sobu,ali neka se nadje tu.
    I to je zbog onog sta ako.
    Ali kad sam porod krene,u glavi ne smije biti sta ako.
    Ovo je moje misljenje,iz mog iskustva.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo je podforum gdje istomišljenici razmjenjuju iskustva i mišljenja i stoga sam sve ostale postove prebacila na pdf 'porod'
    hvala na razumijevanju

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

momze zaboravila si moj post :beeelj:
    i ne mogu vjeovati da si ovakvu ozbiljnu raspravu maknula.... makar me baš viš ništa ni ne čudi...
    zar nije podrška isto tako izreći svoje mišljenje? razmisli malo o ovom pitanju pa se javi s odgovorom, može i na pdf porof

prestrašno

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mlukacin, mozda nisi vidjela na vrijeme da je momze preselila postove na drugu temu, pa se sad ispricas, javno ))

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

onda stavi link ovdje na dio gdje si prebacila postove, to bi bilo fer. da zene skuze da neasistirani kucni porod nije zezancija

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i tvoj smajli doprinosi razini raprave

moderatorici je na odluku oce li staviti link ili ne kad splita
    a mozda je i zaboravila
    a to ocemo li ga staviti ti ili ja, jednako je tvoja kao i moja odgovornost
    http://www.roda.hr/forum/threads/524...a-rabota/page2

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ivarice, hvala
    cure, sorry, zaboravila sam

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kao prvo čestitam *Silan na pripremi i porodu, a isto tako čestitam i mužu za asistenciju i cooliranje!

Također zahvaljujem svima, a osobito *fidji za savjete. Meni se najviše svidio onaj detalj da ispod svega staviš čiste plahte pa odmah imaš gotov krevet. Možda se osobno neću upustiti u porod doma, ali savjeti su divni i detaljni, super za one kojima treba!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja se djeca MORAJU biti pod kontrolom neonatologa po porodu pa niti nemam izbor, ali rađam brzo, trudove ne osjetim. Kad sam rađala kćer, probudila me buka s ulice. Bila sam otvorena do kraja.... pa sam detaljno pročitala sve što ste pisali jer....

I imam pitanje.

Često se spominje ring of fire.
    Sa prvim ga nisam osjetila - polusjedeći položaj, prokidanje, drip, koktel lijekova kroz infuziju (ne znam što su mi davali), epi

Na drugom porodu sam ga itekako osjetila - polusjedeći položaj, ostalo skroz prirodno - došla samo na izgon u bolnicu - totalno me dekoncentriralo to što sam se morala svađati oko epi i što nisu htjeli pozvati pedijatricu (bila je zora) da odmah po porodu pregleda dijete jer je sin imao dosta problema po porodu - donijela sam svu dokumentaciju i tražila da pozovu ped da mm sve objasni da ne moram ja kasnije - smatrala sam da psihički neću biti u stanju.

Ja sam bila uvjerena da je ta izluđenost ponašanjem osoblja i prijašnji rez utjecao na taj osjećaj, a sad vidim da ring of fire osjete i žene koje rode doma gdje je sve po njihovom.

Zna li se što to uzrokuje?

Jesam li fulala temu?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ring of fire je cisto fizicki osjecaj, jer medjica se ipak jaaako rasteze dok je glavica svojim najsirim dijelom na izlazu. nekako mi je logicno da ce se ring of fire uvijek osjetiti ako nema epiziotomije i izgon bas nije u samo jednom trudu.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kaj to pak je? Jel to nešto ugodno ili neugodno? Ne mogu zaključiti.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iskreno, mene je šorirao taj osjećaj pečenja po cijeloj međici. Mislila sam da će se rasprsnuti. Dosta me to dekoncentriralo jer nisam znala što se događa. Osjećala sam jak strah i nije mi baš bilo od koristi.

Da sam rađala na parkiralištu ili u autu, apsolutno bih se izbezumila.

Čitala sam dosta priča o porodu i rijetko gdje se spominje.

A, nadam se nekakvim trudovima od bar 2 h da mogu dočekati čuvanje za djecu i probiti se do bolnice.

Čitam vas i dalje

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel netko zna što je sa DiLala-om?
    Zar nije trebala roditi cca u rujnu?
    Doma ili ne?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo mene ,opet da vam se javim,u nadi da cu imati vasu podrsku .
    Trudni smo opet, 14 +
    Sve ok hvala Bogu s doktorske strane...
    Ali mamu muce mucnine strasno.
    Da vam se ne zalim,uglavnom,opet cemo se tipkati, a ja cu za to vrijeme da upijam ove vase price s poroda kuci,i da se pripremam laganini.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje,nisam vam se odavno javila,pa rekoh vrijeme je.
    Priblizilo se vrijeme poroda.
    Moram priznati da me je strah.Uvijek mi ovako bude u devetom mjesecu.
    Inace,super se osjecam,mnogo se krecem,bebica je super,skolska trudnoca.
    Jedino na zadnjim nalazima imam snizene trombocite,pa cemo ponoviti nalaze.Nisu puno snizeni,138.
    Sad se i zbog toga brinem.
    I da spomenem jos,anemicna sam,kao i uvijek,sve vrijednosti u krvi su mi ispod normale,pa sad uzimam neku terapiju da se malo popravim.
    Sad sam u 36 nedjelji.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

rodit ćeš doma?
    nadam se asistirano, zbog anemije i trombocita...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo hrabro, Silan. Iako, dobro razmisli, sniženi trombociti i krvarenje u porodu su povezane stvari. Vidim da ćeš ponovo raditi nalaze, pa će sve biti OK. A ako vidiš da si u rizičnoj grupi nadam se da ćeš odobrati rodilište, jer tvojoj djeci treba mama, živa i zdrava.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Naravno. Dosad je sve bilo uredu,ali sam uvijek spremna na preokret situacije i trudim se sagledati sve opcije i saslusati sva misljenja.
    Ponovit cu nalaze za sedam dana,vidjet cemo na cemu sam.Nadam se najboljem,i za sebe i za bebu.
    Kod nas imaju dva rodilista,u oba je jako rasprostranjena MRSA,pa me i zbog toga strah,ako me zapadne bolnica.
    Prijateljica mi se porodila prije mjesec dana,imaju mrsu i ona i beba.
    Nadam se da cu uspijeti za ovih par sedmica koje se ispred mene bar malo popraviti zeljezo i krvnu sliku,a za trombocite vidim,pa javim.
    U svakom slucaju,hvala vam sto pisete,znaci mi mnogo.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo me opet s izvjestajem.
    Trombociti,hvala Bogu,dobri.Vjeovatno su pali jer sam imala virozu s djecom zajedno.
    Zeljezo je slabo,ali sta cu...uvijek mi je takvo u trudnoci,iako se bas trudim sa ishranom da bude dobro.
    Zelim da pitam iskusne mame koje su rodile kuci.Kako znate da li previse krvarite nakon poroda,kada je vrijeme za uzbunu?
    Kako se jace krvarenje moze sprijeciti?Lezanjem odmah nakon poroda,ili?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ležanje neće odmoći, ali moraš se ustati otprilike 3-4 sata nakon poroda. To je potrbno radi cirkulacije (sprečavanja komplikacija ugruška). Ići do Wc-a, uz pratnju, da ti se ne zavrti. Pa opet leći, pa za 2-3 sata opet lagano ustajanje. I tako, trebaš se osjećati umorno, ali ne bolesno.

Vjerojatno će nakon ustajanja doći do izljeva krvi, ali to je normalno. Nakon izljeva ne bi smjelo teći, nego kap po kap. Znam kako je nakon poroda u rodilištu, ali i doma bi količina krvi trebala biti jednaka. Pošto ženino tijelo u trudnoći poveća volumen krvi za oko 1 l - 1.5 l, toliko se može izgubiti tokom poroda i nakon. No, teško je količinu odrediti.
    Prva 24 sata može biti jače krvarenje, kasnije se malo smanji. Ako nemaš vrtoglavice, ako možeš jesti i piti, ako imaš snage držati i poviti bebu, obično je sve OK.

No, ako krvariš toliko da se uložak napuni za pola sata ili manje, onda je prejako. Ako osjećaš slabost i vrtoglavicu i nakon prvih par sati, nije dobro. Netko će biti uz tebe, zar ne? Ako osjetiš nesvjesticu ili ti se stvori lokva pod tobom, da pozove pomoć.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ležanje neće odmoći, ali moraš se ustati otprilike 3-4 sata nakon poroda. To je potrbno radi cirkulacije (sprečavanja komplikacija ugruška). Ići do Wc-a, uz pratnju, da ti se ne zavrti. Pa opet leći, pa za 2-3 sata opet lagano ustajanje. I tako, trebaš se osjećati umorno, ali ne bolesno.

Vjerojatno će nakon ustajanja doći do izljeva krvi, ali to je normalno. Nakon izljeva ne bi smjelo teći, nego kap po kap. Znam kako je nakon poroda u rodilištu, ali i doma bi količina krvi trebala biti jednaka. Pošto ženino tijelo u trudnoći poveća volumen krvi za oko 1 l - 1.5 l, toliko se može izgubiti tokom poroda i nakon. No, teško je količinu odrediti.
    Prva 24 sata može biti jače krvarenje, kasnije se malo smanji. Ako nemaš vrtoglavice, ako možeš jesti i piti, ako imaš snage držati i poviti bebu, obično je sve OK.

No, ako krvariš toliko da se uložak napuni za pola sata ili manje, onda je prejako. Ako osjećaš slabost i vrtoglavicu i nakon prvih par sati, nije dobro. Netko će biti uz tebe, zar ne? Ako osjetiš nesvjesticu ili ti se stvori lokva pod tobom, da pozove pomoć.
    Otprilike tako je i bilo kad sam rodila trece dijete. Ustala sam odmah nakon poroda da se ocistim,i stavila cist ulozak,zatim sam legla i narednih sati dojila bebu. Osjecala sam se iscrpljeno,no nakon lezanja i hrane sve bolje i bolje.
    Svaki put kad bih isla u toalet primjetila sam ugruske krvi,tacnije komade velike,i tako mi je bilo poslije svakog poroda. Rekli su mi da je to normalno.
    Ne znam zasto se plasim,prosla sam sve ovo bez problema ikakvih.
    Vjerovatno slusajuci svakodnevne price porodjenih zena,zatim svi koji me poznaju,vec sa spoznajom o mojoj trudnoci upozoravaju da ne rodim kuci,posebno u zadnje vrijeme. Stalno dobivam poruke u kojima se brinu i savjetuju,a ja se nerviram...najradije bih ugasila telefon do poroda.
    Ovu trudnocu sam se mnogo kretala,posebno ovaj zadnji mjesec.U devetom mjesecu polozih vozacki .
    Jedino jos sto me brine je ovaj misic koji me boli bas jako pri promjeni polozaja.Ustvari i ne znam je li to misic,ili kost,samo me bas muci,i zbog toga hodam kao pingvin.
    Pomislim da li ce mi to predstavljati problem na porodu,ili poslije..

Hvala Beti na odgovoru

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo mene,39 nedjelja punih brojim.Jos u komadu.
    Djecu sam poslala sa sveki na selu.Kuca mi je spremna,ja sam spremna,opustila se,medjutim beba ne dolazi.
    Nekako sam bila uvjerena da ce krenuti cim oni odu na selo,jer cu se lakse moci opustiti u kuci,i sad evo,tri dana kako su otisli,jos nista.
    Sad me panika fata,sve mi vise nedostaju djeca,a poroda nema na vidiku.
    Nit mogu da im odem,porod uvijek moze krenuti,nit mogu zvati da dodju,prostor nije bas veliki da se u miru mogu poroditi sa svima njima.
    Trecu bebu sam rodila ranije,pa sam se nekako uvjerila da ce i ova ranije,i tako sam si poslagala kockice od pocetka.
    Inace,beba se vrti,zivahna je,njoj se ne zuri nigdje.

Ne znam kako da se smirim i ne mislim na to kad ce porod poceti.Strasno mi nedostaju djeca,sve mislim da je i njima tesko bez mene,jer prosli put su me jako pozeljeli kad su otisli,bas sam im nedostajala...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

silan
    porod će već krenuti kad dodje vrijeme želim ti svu sreću
    ti nemaš babicu kraj sebe kad to sve krene? to je tako super što si tako hrabra

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

neznam dali mogu ovdje postavit pitanje ali,zanima me kako su vaši ginekolozi reagirali kad ste im rekli da želite roditi kod kuće? pitanje je upučeno onima koji su rodili kod kuće.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Samo da vam se javim da sam prije dva dana dobila mali mirisni zamotuljak,najljepsi poklon moguci,i zaista sam od onih zena koje su ocarane ovakvim zamotuljcima,i cini mi se da ih nikad ne mogu prestati donositi na ovaj svijet...
    Uglavnom u nedjelju popodne rodih jos jednu djevojcicu u svojoj kuci,u spavacoj sobi...Eno je sad pajki,a ja odoh u toalet dok imam priliku,pa kad mognem pisacu detelje.
    Osjecam se kao da nisam rodila,sjedim,hodam bez imalo muke...ne mogu da vjerujem.
    Jedino jos pomalo dok beba doji imam kontrakcije materice,a bebicu smo jutros nosili na pregled i sve je ok hvala Bogu,osim sto joj je velika fontanela bas otvorena,a to mi je bilo sa svom djecom...ruzi doktorica kako sam se hranila u trudnoci,a ja ...
    Odoh.....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Oh, Silan, neka si se javila, mislila sam na tebe. I neka su divne vijesti! Čestitam od srca!

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj sad sam tek skužila da se tu radi o dva kućna poroda iste osobe. bravo!! divno!!
    koliko dječice sada brojite???

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cestitam silan, daj napisi koju vise kad stignes

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Malena pajki a mami mlijeko nadoslo...
    Znate kako kazu,svaki porod prica za sebe,pa tako evo i kod mene.
    Svo vrijeme sam bila ubjedjena da ce moj porod biti poput treceg poroda,s tim da cu se potruditi da bude jos ljepsi,savrseniji...medjutim covjek snuje Bog odredjuje.
    U svojim mislima kroz trudnocu sam zamisljala taj porod,sanjala,mastala,sve na osnovu treceg poroda,no bilo je drugacije.
    Prvo sto je bilo drugacije je da sam prenijela.Svaki dan je bio kao godina,sve mi je bilo teze i teze.
    A onda sam porod je bio sasvim drugo iskustvo u odnosu na treci porod.Jedna nova prica za sebe,jedno novo iskustvo,novi san...

Pcelica maja,imam cetvoro djece,sina,i tri djevojcice

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čestitamo Silan, javi se više kad stigneš

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Zelim da vas obavijestim o svojoj petoj trudnoci
    Trudni smo 24 nedjelje cini mi se (nismo bas sigurni tacno, ne poklapa nam se datum od zadnje menstruacije i ultrazvuk).
    Nisam bas ocekivala ubrzo ovu petu trudnocu, no sta je tu je, sad smo sretni jako jer malena beba vec uveliko lupa svoju mamu.
    Ovaj put je djecak, tako kazu.
    Uglavnom, radujem se mnogo novom porodu.
    Mi smo se preselili na selo, prelijepo nam je. Pcelarimo, sijemo, uzivamo u prirodi. Uredjujemo novi dom u skladu sa vremenom i ustedjevinom, lagano.
    Prvo dvoje djece idu u skolu, drugacic i prvacic.
    I tako, pisem vam opet drage moje.
    Bile ste mi velika podrska mojim prethodnim porodima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Silan, čestitam!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja