Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Viroza i bebe...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Viroza i bebe...

Moja lutkica ima 7.5 mj, ja sam u strašnoj virozi, pokupila kašalj od mene....
    Kaj da radim? Kak joj inače pomoći :?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa, mislim da bi je trebala odvesti pedijatru, da je pogleda i eventualno nesto preporuci. ali, ako dojis, trebala bi je dojiti i dalje jer preko tvog mlijeka dobiva antitijela pa bi i viroza trebala biti u blazem obliku nego kod tebe. ja sam obicno, kad bih bila virozna, dok sam bila blizu bebe, stavljala onu masku na lice, da je bas ne zaspricam sa svojim virusicima.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eva je imala 3,5 tjedana kad sam ja s enterovirozom završila u bolnici na infuziji, imao je i stariji sin i muž i svi koji su došli tih dana u posjet. Neki rota virus, bit će. Svi su pokupili, samo ona ništa, ni proljev ni povraćanje. Jako dobro smo prali ruke, koristili maske i nismo previše oko nje petljali, jer sam mislila ako ona to tako mala dobije (užas, povraćala sam 9 puta u 1 h), izmučit će ju do besvijesti, pa bolje da ne pimplam previše oko nje. Uglavnom, i dalje sam je dojila, ali kad mi je temp skočila jako, izdojila sam mlijeko, prokuhala, pa sam to dala....I evo, zdrava je k'o dren , kuc, kuc u drvo....

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada se moja I. rodila,MM je odveo sinove na zimovanje,poveo sveki da se o njima brine.
    Baki se valjda toliko islo da je posla s prolivom,i sve ih tamo zarazila,fino im je priseo boravak
    I takvi su se bolesni vratili,ja ne razmisljajuci primih pusu od muza a s njom i virus
    Beba je vec bila malo prehladjena i uhvatila me panika da ce od mene dobiti jos i to,pa sam opsesivno mahala po kuci krpom natopljenom raznim dezificijensima,brisala kvake i prekidace za svetlo,nosila masku....
    Nije dobila,srecom,ali ja danima nisam mogla jesti ni piti,pa je to uticalo na proizvodnju mleka+njen zapusen nosic....uh kad se setim samo....jedva smo se iz toga izvukli...

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    izdojila sam mlijeko, prokuhala, pa sam to dala....
    mislim da to nije dobro :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa
    Citiraj Romy prvotno napisa
    izdojila sam mlijeko, prokuhala, pa sam to dala....
    mislim da to nije dobro :/
    To su mi rekli u Zaraznoj i poslije sam zvala u Petrovu, pa mi i tamo tako rekoše....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je definitivno loš i kriv savjet

beba preko mlijeka dobiva tvoja antitijela, odnosno dobiva lijek baš za tu virozu

viroza se ne prenosi mlijekom, nego slinom, šmrkljama, stolicom. ako se bojis zaraze, trebas samo pojacati higijenske mjere (pranje ruku, kupaone, eventualno maske na licu), ali ne trebaš prestati dojiti, niti trebaš prokuhavati mlijeko. prokuhavanjem uništiš sve dobre stvari koje tvoje mlijeko ima, od hranjivij tvari do antitijela za bolest

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo ja ozdravih, a moja Lira hvala bogu isto! :D :D :D
    Dojim je cijelo vrijeme i cura je super, hvala na savjetima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •