Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kokosova palma

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Kokosova palma

nadam se da ovo mogu ovjde postavit. nisam još vijdlea ništa o biljakama. Ali ona je isto u jednom kutku moga doma!

uglavnom imama Kokosovu palmu ne dugo dva mjeseca, visoka je oko 1,70 ima 6 velikih listova i 2 manja. ovi veći listovi su počeli smeđit onako trule. Ima li tko ovu biljku i zna li kako se točno pobrinut o njoj i zašto joj se to događa??

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma sigurno netko ima kokosovu palmu???

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nemam kokosovu palmu, ali mi je mama dugo vremena imala cvjetarnu . Izgleda da joj ne pase mjesto. Koliko dugo ju imas? Koliko ju zalijevas? Gdje ti stoji?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imala ja kokosovu palmu, ali nemam neki pametni savjet jer sam ju uspjela ubit . Počelo je list po list i nikako joj nisam uspjela pomoć što god da sam radila...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako je to ona biljka koju sam i sama nadobudno kupila prije cca 2 godine u Kauflandu za 80 kn onda se bojim da joj nema spasa. I meni je ubrzo počela krepavat pa sam malo guglala i ispalo je da je to za jednokratnu upotrebu jer ih je izrazito teško održavat :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Nemam kokosovu palmu, ali mi je mama dugo vremena imala cvjetarnu . Izgleda da joj ne pase mjesto. Koliko dugo ju imas? Koliko ju zalijevas? Gdje ti stoji?

pa ju zalijevam cca dva puta tjedno ne preobilno. stajala je u kut iza prozora, sad sam ju malo pomakla iz kuta, stoji u kuhinji, toje onako malo veći prostor ne preveliki cca 20 kvadrata, do nje ne dopire sunce, jer nigdje u kući mi nije baš sunčano osim na samom prozoru , ali je ona prevelika da tamo stoji.

moguće da je to ta biljka, ne znam koliko je točno jer samju dobila, ( ali vjerovantoje oko 80 -tak kuna) vidjela sam ih u konzumu!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dobila sam je od mame prije godinu dana.

svekrva je odmah komentiala da će uskoro crknuti jer još ne zna nikoga kome se to nije dogodilo

i bome, nakon 2 mjeseca...ode ona u nepovrat (biljka, naravno).

raspitala sam se naknadno kod jedne mamine prijateljice koja je dugo radila u vrtnom centru. rekla je da ta biljna zapravo ne može opstati u stanu jer joj je potrebna prevelika vlaga koju ljudi jednostavno ne bi mogli podnjeti. kaže da joj doslovno treba tropska klima

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja bih rekla daju puno-previše zaljevaš :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vidi, imaš par stranica o tome ,

http://www.svetbiljaka.com/index.php...wtopic&p=68821
    imaš par stranica o tome

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pih ovo dolje je trebalo brisati, moje isprike

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    dobila sam je od mame prije godinu dana.

svekrva je odmah komentiala da će uskoro crknuti jer još ne zna nikoga kome se to nije dogodilo

i bome, nakon 2 mjeseca...ode ona u nepovrat (biljka, naravno).

raspitala sam se naknadno kod jedne mamine prijateljice koja je dugo radila u vrtnom centru. rekla je da ta biljna zapravo ne može opstati u stanu jer joj je potrebna prevelika vlaga koju ljudi jednostavno ne bi mogli podnjeti. kaže da joj doslovno treba tropska klima

ne kužim kako onda njima u konzumu raste pa nije im neka vlaga unutra, i kažu da se može u vrt posadit kad postane prevelika,...hmmm, tko će znat, žao mi ju je , jer konačnoimamveliki cvijet i tako, a ona lagano odlazi...ako niš probat ću je stavit na balkon moždajoj se bude sviđao, dubok je,pa kiša neće do nje, a vlage će valjda bit u zraku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •