Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Porez na auto, zastara?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Porez na auto, zastara?

Nedavno smo dobili uplatnicu i rješenje od porezne uprave za porez na auto za 2009. i samo uplatnicu za 2008. godinu.

Moramo li platiti i taj za 2008?
    Rješenje nismo dobili,samo uplatnicu. Da li je možda, slučajno ušlo u zastaru?

Ne moram vam ni pričati da mi je previše platiti za jednu godinu a kamo li za dvije odjednom

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da nema zastare kad duguješ državi.

Ja sam preklani zaboravila platiti pa su mi lani od povrata poreza odbili taj iznos.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek postoji zastara..pa i za dug državi. apsolutna zastara je 6 godina.

no, nemoj misliti da ti neće naplatiti dug. kad ćeš tražiti povrat poreza na dohodak, država će prvo podmiriti sva svoja ptraživanja (sa kamatama), a zatim će ti (eventualno) platiti razliku.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    uvijek postoji zastara..pa i za dug državi. apsolutna zastara je 6 godina.

no, nemoj misliti da ti neće naplatiti dug. kad ćeš tražiti povrat poreza na dohodak, država će prvo podmiriti sva svoja ptraživanja (sa kamatama), a zatim će ti (eventualno) platiti razliku.
    Ja ni ne trazim povrat poreza

no to nije ni bitno, ako moramo platiti platit ćemo

samo, kako nam mogu poslati uplatnicu bez rješenja?

Prošle godine su zaboravili na nas, napravili propust i sada nam samo pošalju uplatnicu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zastara ide po Općem poreznom zakonu i prekida se svakom opomenom koju uputi porezna. Kako oni dva puta godišnje u principu šalju opomene, rijetko tko uhvati zastaru.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi jednu godinu nismo dobili rješenje, ja sam čak zvala i pitala. Onda smo iduću dobili nakon što je jedna preskočena. Da me ne bi iznenadilo kasnije, nazvala sam i pitala što je s prethodnom godinom. Službenica je malo kopala, otkrila da su nas nekako zaboravili i preskočili i rekla nešto u stilu:"A ništa, imali ste sreće prošle godine, sad je to prošlo." i nikad nismo platili porez za tu godinu.

Možda je rješenje napisano pa zalutalo negdje. Da nazoveš poreznu i zatražiš ga? Bez njega ja ne bih platila.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Mi jednu godinu nismo dobili rješenje, ja sam čak zvala i pitala. Onda smo iduću dobili nakon što je jedna preskočena. Da me ne bi iznenadilo kasnije, nazvala sam i pitala što je s prethodnom godinom. Službenica je malo kopala, otkrila da su nas nekako zaboravili i preskočili i rekla nešto u stilu:"A ništa, imali ste sreće prošle godine, sad je to prošlo." i nikad nismo platili porez za tu godinu.

Možda je rješenje napisano pa zalutalo negdje. Da nazoveš poreznu i zatražiš ga? Bez njega ja ne bih platila.
    Balarosa, tako je i kod nas.
    Prošle godine nismo dobili ništa, ni rješenje ni uplatnicu, pa su nam ove godine poslali rješenje za ovu godinu i uplatnicu za dvije godine :/

Zvali smo poreznu, poreznik bio ljut što će morati "dva dana kopati po arhivu" ali ja ne želim ništa platiti bez rješenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •