Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Kad su se vaše bebice okrenule u položaj tjemenom?

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Kad su se vaše bebice okrenule u položaj tjemenom?

Dakle, mi ulazimo u 32. tjedan, a njofrica ne pokazuje znakove želje da se počne okretati u položaj tjemenom, već je i dalje u poprečnom položaju.

Čitala sam da se uobičajeno bebice okreću glavicom dolje između 32.-36. tjedna, pa imamo još vremena , ali me zanimalo kad se vaša okrenula, odnosno na kojem ste UZV doznali da se okrenula?

Hvala

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa eto i mi u 32. tj., i slična situacija - Mali i dalje je na zadak. Moj gin. je rekao da imamo vremena do 38 t., a onda morat će me poslati u Split . Rekao je da za sada ne brinem, ali ipak počela sam tražiti po internetu sve o preokretanju bebe i porodu na zadak - ne sviđa mi se nikako.
    Čula sam da ima neke vježbe koje mogu pomoći da se beba sama okrene naglavačke. A netko mi je rekao da je ribanje poda na koljenima odlično za to 8)

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moja beba se okrenila između 25 i 29 tjedna...

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i ja sam nešto malo čitala o preokretanju bebe ali sve mi se čini da se na kraju svodi na sposobnost i iskustvo doktora koji preokreće, a i bebice se znaju vratiti u prvobitan položaj do porođaja :/

sve mi se čini da će mi se podovi nešto jako sjajiti ove zadnje tjedne

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj se mali okrenuo između 24 i 26 tjedna.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na UZV u 32. tjednu se vidjelo (ali prethodni je bio u 28.) znači negdje između ta dva tjedna, a onda se u 36. okrenuo u Glava I. znači leđa na lijevoj strani, što je idealno za porod. (kad piše u nalazu Glava II to znači da su mu leđa desno).

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj je bio prema dolje od 3 mj. trudnoće.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja se je okrenula u 27 tjednu.. e sad da li je to definitivno ili će biti još okretanja budemo vidjeli

dosada sam bili par tjedana na zatku

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj bebač isto vrlo rano (iza 12 tjedna) okrenuo se glavicom prema dolje i ne mrda....

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moj dečko se okrenuo prije tri dana. Bila sam posumnjala tada, dok se događalo, da je to to, a jučer mi je dr. potvrdila.
    Već sam bila pomislila da se nikad neće okrenuti... sad se samo nadam da nije na mene pa da se ne predomisli

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, i ja bila danas na UZV, 30tj, beba prema dolje...

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi idemo 10. na UZV pa se nadam da ćemo je tad vidjeti s glavicom za dole!

Da li ste i vi osjetile okretanje (mislim na one čije su se bebice okrenule u kasnijim tjednima) kao betty blue?

A baš sam radoznala

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam na predzadnjem UZV-u bila u 37 tjednu i bila je okrenuta na zadak. nakon toga sam se pomirila sa tim da ću ili roditi na zadak ili carskim rezom.

no, na sreću u 38 tjednu se okrenula i osjetila sam to okretanje poprilično...tako je ostalo do 41 tjedna kad se i rodila.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Danči29 prvotno napisa
    i ja sam nešto malo čitala o preokretanju bebe ali sve mi se čini da se na kraju svodi na sposobnost i iskustvo doktora koji preokreće, a i bebice se znaju vratiti u prvobitan položaj do porođaja :/
    mene već par dana kopka kad vidim ovu temu, kako doktori preokreću bebe :?
    Mislila sam da to bebači rade sami

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Radili su se nekad takvi zahvati, opisano je sve u stručnoj literaturi, ali više se ne radi. Ako fetus nije okrenut kako treba, ide se na CR.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U jednoj knjizi kaže ovako:

"Najčešći i medicinski uobičajen pristup okretanju fetusa u položaj glavicom jest vanjski okret pri čemu liječnik, vođen ultrazvučnom slikom, pokušava nježno okrenuti fetus pritiščući rukama majčin trbuh. Stanje fetusa je potrebno neprestano pratiti kako se pri postupku ne bi pritisnula pupčana vrpca ili pomaknula posteljica. Postupak je najbolje provoditi u bolnici prije početka trudova ili na samom početku trudova, dok je maternica još opuštena. Što je maternica opuštenija, to je vjerojatnost okretanja fetusa veća."

...što se meni baš ne sviđa :/
    i još kaže da se neki fetusi ipak vraćaju u položaj prije okretanja...

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Radili su se nekad takvi zahvati, opisano je sve u stručnoj literaturi, ali više se ne radi. Ako fetus nije okrenut kako treba, ide se na CR.
    u ovoj knjizi čak kaže da je okretanje popularan zahvat - valjda je knjiga zastarjela.
    Nekako mi se varijanta CR čini manjim zlom između ovo dvoje.... :/

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

u ovoj knjizi čak kaže da je okretanje popularan zahvat - valjda je knjiga zastarjela.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sve mi zaštekalo a moja frustracija u nemogućoj misiji slanja posta rezultirala postanjem 3x

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Taj postupak u kojem dr okreće bebu se radi između 37. i 39. tj. i uspješan je u 7 0d 10 puta. Radi se tako da žena leži na leđima, opušteno a dr ručno okreće bebu. prije toga je dobro da žena leži s povišenim nogama, kako bi se beba "odglavila" iz zdjelice. Prije postupka se napravi UZV da dr točno vidi poziciju bebe. Trudnica može potpomoći postupku opuštanjem i disanjem. Nakon što se napravi okretanje, dobro je šetati sat-dva te na taj način pomoći fiksiranju bebinog položaja.

Ne znam izvode li taj postupak i kod nas. Podaci su iz knjige S. Kitzinger (The Complete Book of Pregnancy and Childbirth, 2004.).

Položaj zatkom nije indikacija za CR.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni se Mirta okrenula u 35 tjednu

a zašto ne pokušaš akupunkturom, tj zagrijavanjem određene točke moksom
    pokušaj se informirati koji akupunkturolog to radi
    postupak je bezopasan

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam bila blizanka, rođena vaginalano i to sam krenula naopako, prva. Doktori su me u trudu okrenuli.
    Mislim da se danas nitko ne bi usudio tako nešto raditi.
    Meni kao prvorotki, da se mali opet okrene na zadak, ne bi pao na pamet vaginalni porod, a bome ni okretanje bebe - sve mi je to nekako prerizično.
    Mislim da ako nije u pitanju prvorotka, onda položaj zatkom ne mora biti indikacije za CR, ali kod prvorotki... :/

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja D. se okrenula mislim u 8.mjesecu trudnoće. I porod je bio na glavicu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    moj dečko se okrenuo prije tri dana. Bila sam posumnjala tada, dok se događalo, da je to to, a jučer mi je dr. potvrdila.
    Već sam bila pomislila da se nikad neće okrenuti... sad se samo nadam da nije na mene pa da se ne predomisli
    Kako si posumnjala da se okreće? Je li bilo puno tumbanja i rastezanja na sve strane?
    Ovo mi je 30-ti tjedan i ful se nešto prevrće zadnja dva dana.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj aro32 prvotno napisa
    Kako si posumnjala da se okreće? Je li bilo puno tumbanja i rastezanja na sve strane?
    Ovo mi je 30-ti tjedan i ful se nešto prevrće zadnja dva dana.
    e pa to je to... nekako se sve vrti ukrug u trbuhu.. to je to..prevrće se i rasteže

mazi trbuh tada

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj je bio okrenut već u 20 tj.po uzv,a i znam po tome jer dok štuca kucka dolje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam bila blizanka, rođena vaginalano i to sam krenula naopako, prva. Doktori su me u trudu okrenuli.
    Mislim da se danas nitko ne bi usudio tako nešto raditi.
    Meni kao prvorotki, da se mali opet okrene na zadak, ne bi pao na pamet vaginalni porod, a bome ni okretanje bebe - sve mi je to nekako prerizično.
    Mislim da ako nije u pitanju prvorotka, onda položaj zatkom ne mora biti indikacije za CR, ali kod prvorotki... :/
    zanimljivo, moje sestre su rođene na sličan način.

no, što se tiče zabrinutog smajlića na kraju posta - ja sam prvo dijete rodila vaginalno, zatkom, bez ikakvih poteškoća i nimalo zabrinuta.

da nije bio moguć vaginalni porod, mislim da bih se prije odlučila na carski nego na okretanje.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja beba je bila glavicom prema dole svih 30 tj. onda su nam na uzv rekli da je sada na zadak. sada sam 32+5. ima još vremena da se okrene, a ako ne, koliko sam shvatila, u puli je to indikacija za carski

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi jučer bili na UZV na Sv. Duhu i imamo novosti: sada njofrica više nije poprečno, sada je na zadak. Aj dobro, glavno da se miče, do kraja možda i stignemo do glavice dolje

Malo nas je gin prestrašila jer kaže da je njofrica malena, ispod doljnje granice, ali je brzo nadodala da je bebice na zadak teže točno izmjeriti pa nas naručila opet za 10 dana....

Odbijam se nervirati i paničariti, do sad je uvijek sve bilo OK, mora biti i sada! Je'l tako?!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i meni je mijenjala tako poze.. dugo je bila poprečno i na kraju se okrenula na zadak.. pa poslije glavicom ali malo ustranu (nije to ono namještanje) a osjećam sada da je opet nakoso :? :/

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

mi smo 27 tjedan i još je beba na zadak.
    ovo za mjere mislim da je točno jer je i moj dr slično rekao frendici na pregledu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da ne povjeruješ....
    naravno da se prasac opet okrenuo
    odlučila sam da neću razmišljat o tome do idućeg pregleda, za dva tjedna

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je do sada bila glavicom dolje,a prije 2 dana na uzv rekli da je zadak.Sada sam 31 tt i nadam se da če okrenuti opet glavicu dolje.Na pregled idem opet za 15 dana i jedva čekam da vidim. :/

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

iva9, što ćeš ako i dalje ostane na zadak?
    cijelu trudnoću se pripremam za kolko-tolko prirodan porod i onda me ovakve činjenice obeshrabre... ako ostane na zadak do poroda, ne vjerujem da ću htjeti roditi vaginalno
    vidjet ću na koliko će ga procijeniti težinom na idućem pregledu pa ću onda razmišljati o tome
    ali u mojoj obitelji su svi glavati i zadnji put kad je mjerila glavu je rekla da ima malo poveću (mamino sunce ) još k tome ima nožice položene uz tijelo, pored glave su mu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Za kćer sam saznala oko 32.tjedna, s time da se se do zadnjeg okretala i prevrtala (što je bilo i vrlo bolno), a sin se ugnijezdio već u 28.tjednu i tako je bio skroz do kraja.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cijelu trudnoću se pripremam za kolko-tolko prirodan porod i onda me ovakve činjenice obeshrabre... ako ostane na zadak do poroda, ne vjerujem da ću htjeti roditi vaginalno
    razmišljam isto tako

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja ne idem na prirodni porod ako ostane na zadak.Strah me da se nebi nešto iskompliciralo.Znam da se može iskomplicirati i carski jer je to ipak operacija,ali jednostavno bi mi bilo previše strah.Nadam se da če se ipak do 37-38 tt okrenuti,a ako ne nedam da me porađaju nikako osim carskim. :/

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ću početi razmišljati od 36737 tjedna sta će biti ako bude dotad princezi dajem fore za salto

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    ja ću početi razmišljati od 36/37 tjedna sta će biti ako bude dotad princezi dajem fore za salto

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

na predzadnjem pregledu sa 24 tj maleni je bio nekako ukoso, a jučer na kontroli sa 26 tj okrenut je glavicom na dolje – e sad hoće li tako ostati ili će još izvoditi akrobacije vidjet ćemo

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam pred kraj 31 tjedna i još se rita kao luda i nije se okrenula, i meni je dr. rekao da još ima fore do 36-37tjedna kada bi se trebala okrenuti. pa se ne brinem- još....

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad smo 31 tj. i maleni je okrenut glavicom prema dolje. Na prosloj kontroli jos je sjedio na guzi, znaci da se okrenuo negdje izmedu 28. i 30. tj. (osjetila sam da se intenzivno prevrce i gura zadnja dva tjedna).

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Friške vijesti:
    mi smo danas 35+2 i dalje smo na zadak :/
    kaze moja gin da je kako vrijeme prolazi vjerojatnost da se okrene sve manja.....

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jedva čekam da upetakodem na pregledi da vidimo kako je sada okrenuta.Tada ću biti točno 33 tt.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama je pregled u ponedjeljak 4.5 pa ćemo viditi polozaj tad je 28tt .iskreno nesto se nebrinem puno oko toga ionako nemogu promijeniti nista

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iva9 prvotno napisa
    Ja ne idem na prirodni porod ako ostane na zadak.Strah me da se nebi nešto iskompliciralo.Znam da se može iskomplicirati i carski jer je to ipak operacija,ali jednostavno bi mi bilo previše strah.Nadam se da če se ipak do 37-38 tt okrenuti,a ako ne nedam da me porađaju nikako osim carskim. :/
    pa ne znam baš da li možeš birati.u zagrebu (točnije u Vinogradskoj)kod prvorotkinja zadak je indikacija za carski, ako je žena već rodila onda se ide na prirodno...i tu nema pregovora (bar ja nisam vidjela da im se netko uspio usprotiviti tih par mjeseci na čuvanju trudnoće)
    meni je Mak bio na zadak do kraja, obavili smo carski i u roku par minuta je bio vani Ne uzrujavam se previše oko načina poroda, bitno da je živ i zdrav

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ooo...nisam ni znala da se okretati počnu već i u drugom tromjesečju....
    moja R još uvijek poprečno...ali tek sam u 25.tjednu, pa mislim da je to sasvim okej..stigne se ona još izvrtati...

inače, često ovdje na forumu naletim na temel i stvari koje prvi put čujem...di bi ja bez roda

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma nema šanse da prirodno rađam na zadak.Mali mi je cijeli porod bio gledan rizično zbog slabih otkucaja srca i patnje.Na kraju sam rodila normalno.Prije 3 godine sam rađala 22 sata pod dripom bebicu u 20 tt i nije da me strah bezveze i da ne mogu podnijeti bol,ali strah od komplikacija je jači i definitivno bi tražila carski povlačeći sve moguće veze.Možda ništa neću trebati brinuti jer će već na ovom uzv biti beba okrenuta.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tako je, treba misliti pozitivno

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •