Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: I ja to mogu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno I ja to mogu

Meni je 28 god. skoro 29, davno prije ćak 9 godina preko zajednice www.comunitacenacolo.it krenula sam u misije u Brazil, da to je zajednica koja u principu se bavi lječenjem ovisnika o drogi ali ima i druge aktivnosti, ja sam bila kao volonter tamo...
    Mama 5 prekrasne diječice, Alesandra, Stefani, Judith, Juan i Diego. Tri curice i dva dečkića, I tako sam devet godina brinula o različitoj dječici o njih 5 u zadnje 3 god.
    Ipak postoji limit 8 god. misionarskoga života ili cijeli život....
    Nisam se osiječala da bih tamo provela cijeli život, zato sam se vratila, zaposlila, sredila stambenu sigurnost i napisala molbu CZSS da posvojim jedno dijetešce.....
    Sama sam ali ipak to je moja želja i zato sam je odlućila pokušati ostvariti....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Žižak, piši nam o svojim iskustvima (ako sam dobro shvatila, bila si zamjenska mama?).

Puno sreće s posvojenjem.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

od sveg srca želim ti da što prije jedno djetešce uđe u tvoj dom!

piši nam kako je tamo bilo! molim te...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

U redu pisati ću vam kako je bilo tamo.... Otvoriti ću drugi post o tome....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dobrodošla nam! Imaš iza sebe jedno bogato iskustvo, koje bi ti moglo olakšati posvojiteljski put!Piši nam o svojim iskustvima!Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobrodošla! Vjerujem da će tvoje brazilsko iskustvo pomoći da ovdje što prije postaneš nečija mama.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobrodosla!

Jako nas zanimaju tvoja iskustva s djecicom. Vjerujem da ce ti to biti veliki plus u posvajanju i da ce ubrzo postati mama.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Iskustvo s djecom Za mene je doista bogato,ponekada je i veoma bolno...
    Svako je dijete različito i reagira na razlićite načine i sa svakim djetetom sam znala izgraditi moj jedinstveni odnos....
    Svako od te dijece bilo je napušteno te mu je zbog toga trebalo pružiti posebnu pažnju.
    Shvatila sam da takvo dijete stalno u sebi nosi strah da bi opet moglo biti napušteno.... i nikada nisam uspijela njima prenesti jednu sigurnost....
    Tamo ja nisam bila majka nego teta to znaći da s njima se nisam smijela vezati jer se zna da sam ja s njima samo na neko vrijeme a da im se traži jedna obitelj koja bi ih usvojila......
    Naučila sam puno o dijetetu i jedna njihova jako teška sudbina je što svatko od njih misli da je ono krivo zbog toga jer je napušteno.....
    Ja sam ružan, zločest, zato me mama više ne želi.....
    To jako otežava odgoj jer zapravo ti moraš jako dobro paziti da to dijete ponovno ne raniš, na ponovno neku krivnju dijete ne povuće....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, žižak !

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobrodosla, i sretno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Malo čitam vaše postove ali ne nalazim kako je izgledao prvi sastanak u CZSS što vas tamo pitaju.... što tamo morate ponjeti....itd... bila bih vam zahvalna ako bi mi netko mogao nešto više reći na što da se pripremim....

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo, ja ću napisati svoje iskustvo!
    poslala sam molbu i nakon 10 dana sam dobila poziv za centar na kojem je pisalo što sve bi trebalo prikupiti od dokumenata: to su bile fotokopije rodnog lista, domovnice, vjenčanog lista, zatim potvrda o visini plaće, potvrda od doktora da sam psihički i fizički zdrava, zatim potvrda da nisam kažnjavana, i mislim da je to bilo to!
    mi smo na prvom razgovoru sa socijalnom radnicom ostali nekih 3h! prvo sam bila sat vremena ja, onda sat vremena MM i onda još sat vremena zajedno! tu nas je sve ispitala od početka, gdje sam odrasla, kako... sve od početka! to je bio prvi posjet centru!
    nakon toga smo išli kod psihologa! prvo zajedno, tu smo rješavali testove, i pričali s psihologicom, zatim smo morali doći svako posebno, tad smo pričali o svemu, o odgoju, o odnosu MM i mene, o obiteljima, odrastanju... i zadnje su nam došli u kuću!
    sve je meni bilo vrlo ugodno iskustvo, i svi u centru kod nas su divni!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prekrasno žižak, svu sreću ti želim

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ako na pozivu ne piše ništa mislim tamo gdije piše sa sobom donjeti crta je prazna, onda da ne donosim ništa......
    Imali tko takvu situaciju....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nas su tražili da sa zamolbom pošaljemo rodni list, vjenčani list i potvrdu o prebivalištu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Žižak,imaš pp.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ok, hvala na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi nismo na prvi sastanak morali ponijeti ništa, a ispitivali su nas svašta, zapravo smo ugodno razgovarali. To je bio prvi i jedini zajednički sastanak gdje smo bili mm i ja, sve do njihovog posjeta stanu.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

žižak, zašto ne nazoveš u centar i pitaš što treba ponijeti i da li treba išta ponijeti! možda najbolje da znaš iz prve ruke!
    na razgovorima je jako ugodno, a mislim da će biti svi kod tebe oduševljeni tvojim iskustvom!
    kad ideš na prvi razgovor?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj žižak prvotno napisa
    Ako na pozivu ne piše ništa mislim tamo gdije piše sa sobom donjeti crta je prazna, onda da ne donosim ništa......
    Imali tko takvu situaciju....
    Nas su pozvali telefonom, nismo dobili pisani poziv, tako da ne znam što bi pisalo na njemu.
    Prvo smo obavili razgovor sa psihologinjom svako posebno, pa zajedno, nakon toga testiranje (mislim da inače najčešće bude prvo razgovor sa soc. radnicom, ali kako je bilo vrijeme godišnjih odmora, zvali su nas kako je tko imao slobodan termin). Koji dan kasnije smo imali razgovor sa socijalnom radnicom, oboje zajedno a nakon par dana nam je došla u posjet kući. Ona nam je prilikom razgovora dala popis dokumenata koje smo trebali pribaviti da bi obrada bila gotova, s time da većina dokumenata nisu morali biti originali u ovoj fazi, niti je bila bitna njihova starost. Rekla je da ćemo nove morati vaditi kad će posvojenje biti pred realizacijom. Neke od dokumenata nismo imali (potvrde da nam nije oduzeta roditeljska skrb, potvrde o nekažnjavanju i potvrde liječnika da ne bolujemo od duševnih i zaraznih bolesti) tako da smo jedino njih tijekom tog razdoblja podigli posve nove.

Ništa ne brini, sve će ti reći ekipa koja će ti raditi obradu. I sretno, još jednom!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo četvrtak se bliži i stiže moj prvi razgovor na czss, nadam se da će sve proći pozitivno....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eto prvi razgovor je prošao, bio je vrlo ugodno, to je bio psihološka obrada, i ženskica je bila vrlo ljubazna...... sada me čeka drugi dio psihološke obrade i razgovor sa socijalnom radnicom u ponedjeljak 12.10.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sretno!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja kažem sretno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno

Tvoj centar je prilicno brz, mi smo prije 20 dana predali molbu i sve papire i jos nas nisu zvali.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Prije svega svima želim sretan Dan Državnosti i ovaj ugodan ovaj blagdan da ga što bolje iskoristite.....

Ja danas idem u posjet jednoj jako siromašnoj obitelji u SK imaju 5 djece i jedva preživljavaju, tako da im svako toliko kupim malo robice, donesem nešto povrča iz bašte itd. Danas sam im priredila slatku bundevu koje se peče u rerni.... dječica će biti presretna......

A sada jedno pitanje kada ti iz czss dolaze u kuću na obilazak dali se najave prije ili samo dođu?
    Što ako me ne zateknu kod kuće?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Najave dolazak. Nama su najavili dolazak tjedan dana ranije.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo nedjelja je pa malo odmaram, duže spavala itd.
    Sutra je novi dan i sutra u 8:30 imam ponovni razgovor u czss, drugi dio psihološke obrade pa razgovor sa socijalnom radnicom.....
    Nadam se da će sve biti ugodno ko prilikom prvoga.....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ljudi, obrada je gotova i dobila sam pozitivan odgovor, u Centru su bli zadovoljni s menom. Rekli su mi da mogu slati molbe na sve centre u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Žižak, mislim da si oborila rekord što se tiče brzine obrade! Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Anemone nemorosa prvotno napisa
    Žižak, mislim da si oborila rekord što se tiče brzine obrade! Sretno!

Da stvarno mislim , misila sam da to sve puno duže traj a eto gotovo je za malo više od mj. dana.....

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: I ja to mogu

Meni je 28 god. skoro 29, davno prije ćak 9 godina preko zajednice www.comunitacenacolo.it krenula sam u misije u Brazil, da to je zajednica koja u principu se bavi lječenjem ovisnika o drogi ali ima i druge aktivnosti, ja sam bila kao volonter tamo...
    Mama 5 prekrasne diječice, Alesandra, Stefani, Judith, Juan i Diego. Tri curice i dva dečkića, I tako sam devet godina brinula o različitoj dječici o njih 5 u zadnje 3 god.
    Nisam se osiječala da bih tamo provela cijeli život, zato sam se vratila, zaposlila, sredila stambenu sigurnost i napisala molbu CZSS da posvojim jedno dijetešce.....
    Sama sam ali ipak to je moja želja i zato sam je odlućila pokušati ostvariti....

Ti si jedna jako plemenita osoba i želim ti sretan rasplet kod posvajanja.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Re: I ja to mogu

Citiraj nenaa prvotno napisa

Ti si jedna jako plemenita osoba i želim ti sretan rasplet kod posvajanja.

Hvala.....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Žižak sretno !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •