Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: zajedničko spavanje

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno zajedničko spavanje

molim da moderatorice premjeste post ako postoji ova tema (pretražnik ju nije našao)

uglavnom, co-sleeperi, kako spavate sa svojim bebicama?

Naša je mala vila do sada spavala glavom na Safety first jastuku (jako bljuckanje, povraćanje - pohlepna naša curica, šta ćeš), a tijelom na boku između rolica.
    spavala je između nas (znam da se ne preporučuje no uz svu gore navedenu opremu nije bilo moguće da bude na mojoj strani jer mi ništa od kreveta ne bi ostalo).

sada se (2mj) počela okretati, izmigolji se iz rolica ili ode nekuda skupa s njima pa se pitam što i kako sada?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je spavala izmedju mene i zida ili izmedju mene i MM-a

margita je u prvim mjesecima spavala izmedju mene i zida, a kasnije kako je ispalo (izmedju mene i zida, zmedju mene i sestre, izmedju sestre i zida, izmedju MM-a i mene, ...... )

nikad nismo koristili rolice, posebne jastuke ili slicno.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zara je spavala izmedju mene i zida ili izmedju mene i MM-a
    Tako spava i Superman. "Rolicu" napravim od ručnika. Ali primjećujem već sad (5 tjedana) otpor prema rolici, nekako ju izgura i okrene se na leđa... Znam da nije preporučljivo, ali izgleda da djetetu položaj na leđima više odgovara. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leđa su najsigurniji položaj, zašto misliš da nije preporučljivo?

spavanje na trbuhu je to koje je problematično, leđa su potpuno ok, čak preporučljiva

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ledja se preporučuju.
    Spavamo: Tonka pa ja pa Marin (kad nije u svom krevetu) pa mm.
    Kad Tonka malo poraste, neću se zamarat time di i tko, al zasad bi ju M zgnječio po :/
    Pošto se krevet ne može dovuć do zida, ima banana-jastuk za dojenje do nje da SLUČAJNO ne padne (iako je to nemoguće, jer se još ni ne okreće...)

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    leđa su najsigurniji položaj, zašto misliš da nije preporučljivo?
    Zbog moguće (nedajbože) aspiracije "pobljuckanog" sadržaja. Nije li to razlog za obvezno stavljanje novorođenčeta u položaj na boku? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki položaj ima svoje za i protiv

spavanje na leđima je najsigurnije, onda ide bok, a trbuh se uopće ne preporučuje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Is there a risk of choking when my baby sleeps on his or her back?

Many mothers worry that babies sleeping on their backs will choke if they spit up or vomit while sleeping. Because babies automatically swallow or cough up such fluid, doctors have found no increase in choking or other problems in babies sleeping on their backs.

What about side sleeping?

To keep your baby safest when he or she is sleeping, use the back sleep position rather than the side position. Even though the side position is safer than sleeping on the stomach, babies who sleep on their sides can roll onto their stomachs. A baby sleeping on his or her stomach is at greater risk of SIDS. If you choose to place your baby on his or her side to sleep, make sure the lower arm is in front of the baby to help stop him or her from rolling onto the stomach.

Some products are designed to keep the baby in a certain position during sleep. But there is no proof that using any such product lowers the risk of SIDS.

Some babies have health problems that call for them to sleep on their stomachs. If your baby was born with a birth defect, spits up often after eating, or has a breathing, lung, or heart problem, you should talk to your doctor about the best sleep position for your baby.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi spavamo tako da je mm uza zid pa je izmedu njega i kceri jastuk, ja pored nje ili mm, pa ja, pa kci pa jastuk, da ne padne. doduse, ona se vec okrece i svasta, pa ju cesto nadem okrenutu na trbuh, a neko jutro sam je nasla da spava pored moga boka, glavicom naslonjena na moj trbuh.
    uglvanom, jos nemam hrabrosti eliminirati jastuk izmedu nje i mm jer je on apsolutno nesvjestan svega dok spava

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam primjtila da se mv uvijek sama okrene na leđa, čak i između tih rolica to nekako uspije izvesti. izgleda da tako više voli spavati.

uglavnom, hvala na iskustvima.

danas onda mičem rolice pa budemo vidjeli.

e, a čime ih pokrivate?s njihovim prekrivačima ili sebe i bebu skupa sa svojim?

jel koristi tko one neke vreće za spavanje?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lutonjica, hvala na pojašnjenju!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa

e, a čime ih pokrivate?s njihovim prekrivačima ili sebe i bebu skupa sa svojim?
    Njegovom dekicom (tanjom), a preko toga svojom. Nekako volim da smo pod istim prekrivačem.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa

Nekako volim da smo pod istim prekrivačem.
    joooj jel da ? ja to obožaaaaaavam!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

svi zajedno se pokrivamo, ona je samo mrrrrrrrvicu toplije odjevena, tj. ja imam pidjamu npr. a Tonka ima bodi i pidjamu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

j. je spavao izmedju mene i MM-a

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo da razlogu koji navodi Lutonjica nadodam jos jedan, koji sam cula od ortopeda i fizioterapeutkinje: spavanje na ledjima bolje je i za razvoj kukova, jer su noge rasirene a ne skupljene.

Idealno bi jos bilo da beba koja spava na ledjima ima glavu okrenutu na stranu, da se eventualno korigira oblik glavice, ali to je malo teze postici ako djetetu ne pase. Mojem malcu je na srecu jos i danas upravo to omiljeni polozaj (doduse, zaspi na boku, ali cim cvrsto zaspi, okrene se na ledja).

Mi dio noci prakticiramo co-sleeping (kad se malac nacicava pa zaspimo), a dio noci je u kindacu. Bio bi on i cesce s nama u krevetu, ali me frka da ne padne. Zajednicko spavanje uglavnom zavrsi tako da on blazeno cori i vrti se po krevetu u svim smjerovima, a ja ga u polusnu i strahu da precvrsto ne zaspim lovim i pridrzavam rukom pa sam totalno neispavana . Inace, stavim ga na onu stranu na kojoj cici je red.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja cura je kad je iskljucivo spavala s nama i sad kad povremeno spava spavala na nacin da je oko nas jastuk za dojenje (jedan jako mekan, kupljen u Kiki, marka my jullius..nije skup a debelo je isplatio svoje postojanje tijekom trudnoce i dojenja) ja na jednom boku, ona nasuprot mene na drugom, iza svake kraj jastuka..pa kad se pocne meskoljiti na drugi bok i uspavljivanje na cici jos uvijek funkcionira dobro i nikad nije bilo problema..

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja isto obozavam jastuk za dojenje, svaka cast onome tko ga je izmislio . Ali to nam nazalost ne pomaze kod spavanja, gospodin je propuzao sa 6,5 mj. i vec od 7. mj. ga uredno pregazi .

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

trenutno smo svi četvero u istom krevetu (a sve mi se čini da će tako biti dosta dugo). Krevet smo pomakli do zida a raspored spavanja je : MM do zida, Matea, ja i Ana. U nastavku dolazi kinderbet koji je skroz do kreveta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako planiramo co-sleeping, da pitam i ja nesto. dali nam treba jastuk za bebu ili ne? Citala sam da ne smije, a sada citam nesto kao ako beba bljucka da se mora na povisenom stavljati?

planiramo da spojimo krevet do zid, i onda da byde beba, ja, pa mm, dok je beba malena.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    kako planiramo co-sleeping, da pitam i ja nesto. dali nam treba jastuk za bebu ili ne? Citala sam da ne smije, a sada citam nesto kao ako beba bljucka da se mora na povisenom stavljati?
    što se jastuka tiče mi smo ga kupili tek kada je mala vila počela baš jako bljuckati i povraćati i to u mlazu (hajde, ipak izgleda da je samo pohlepna i da nije refluks). malo smo se uplašili i kupili smo od safety first-a neki jastuk koji nagib. u našem slučaju to je bilo žali bože novaca.
    stavljam ju na njega samo zato da mi mm ne jadikuje kako skupi jastuk stoji odbačen u kutu.

kasnije smo saznali da ukoliko bi zaista bio refluks u pitanju da bi nagib trebao biti kudikamo veći, tako da nam je ovo fakat, fakat bila loša investicija.

toliko od mene što se jastuka tiče, iskusnije mame će zasigurno imati dobrih savjeta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala ti. cekam jos iskustava.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne-na povišeno treba jedino kad se prehladi-po meni. Tonka spava s nama-bez ičega

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji klinci nisu imali nikakve jastuke kao bebe. tek kasnije, poslije tri-cetiri godine.

niti jedan od njih nije ni jace bljuckao (ida nesto malo, al nista alarmantnog - ove ostale si mogao po dojenju zavrtit u centrifugi i nista im ne bi "ispalo" van )

raspored spavanja je kod nas bio stvarno svakakav. imam osjecaj da smo definitivno iscrpili sve moguce matematicke kombinacije - a ponekad i da smo izmislili i neku novu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jaooo Arkana,pa ti si vec pred porod!!
    Mi nismo koristili nikakve jastuke,jos uvijek ih ne koristimo.,spavaju na ravnom.
    Koliko sam citala,jastuci se ni ne smiju koristit za bebe. Osim privremeno ako je dijete prehladeno,da lakse dise.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj malac je spavao na lagano ukosenom madracu u kinderbetu (podmetnula sam srolani rucnik pod madrac), kad je bio s nama u krevetu onda je spavao na ravnom, u oba slucaja bez jastuka. Citala sam da je bolje da cak i nakon god. dana sto dulje bude bez jastuka.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spavamo svakako, od prvog dana.
    Sad smo u kombinaciji da je Kai izmedju Eminog kreveta (koji je priljubljen uz nas, na istoj razini, nema rupe izmedju) i mene ili izmedju mene i MM-a ili, kad se Ema iz svoje sobe prebaci u nasu, izmedju Eme na njenom krevetu i mene, ..
    Jedno vrijeme je Kai bio izmedju mene i Eme, MM je spavao u dnevnom i sad je tako povremeno, ako zaspi uz TV i ne probudi se do nekog pristojnog vremena (pa nastavi spavati u dnevnom).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja spavam u sredini. mm s jedne, cura s druge strane. sa njene strane imamo ogradu. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa je spavala između mene i MMa ili između mene i zida, zavisno od toga koja sisa je bila na redu. Prvih par meseci sam između nje i MMa stavljala neki jastuk, ili zarolani frotir jer MM ponekad mesečari pa sam se plašila da ne krene u neku od svojih noćnih avantura a ne vidi malu.
    Sad spavamo svakako, ona je još uvek bez jastuka, a mene sve češće izgura skroz, pa se spustim niže, "u noge". MM je uveliko istreniran da pazi na ćeru, a ona se sve češće gura uz njega, grli ga a ponekad legne preko njega

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jedno i drugo su spavali (tj. spavaju) između mene i MM, leđa ili bok. Oboje djece mrzi biti pokriveno. Čim stavim nešto na njih, u snu se poču nogatati i dok ne skinu dekicu ili polun sa sebe, ne miruju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji se isto obavezno otkrivaju. k. mlati nogama dok ne skine pokrivac sa sebe.

nama jastuk za dojenje koristi da ga stavim uza zid i pokrijem rupu od madraca do zida. inace ne koristimo niti smo koristili nikakve druge jastuke.

kad se k. rodila spavali smo ovako--zid, pa f., pa ja, pa k. kad se pocela kretati po krevetu sam se ja premjestila, sad i dalje spavamo zid, pa f, pa k, pa ja. md se prikljuci kad je s nama, ili spava na kaucu--ovisi koliko se zeli naspavati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala cure

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo radili rolicu od njenog popluna i dva mjeseca je to palilo, ali kad je frajerica skužila kako se okrenuti i ležati na leđima i trbici rolica je dobila nogu,
    Neko vrijeme smo spavali svi troje : mm, zrno , pa ja, s time da se zrnčica okretala kao kazaljka na satu i mi tako skupa s njom za vrijeme spavanja, .
    Kako nam se sada bliži puzanje, počeli smo ju stavljati u njen krevetić jer smo se naslušali priča kako kad počnu puzati jednostavno odu dok starci spavaju. Kako nam je krevet dosta visok njen krevetić je najsigurnije rješenje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

spavala je ili izmedju mene i MM ili izmedju mene i ogradice ili kinderbeta koji je glumio ogradu, zavisno o sisi na kojoj je tad bila

od navrsene 1g spava u vreci, prije toga sam ju pokrivala, no ako bi se sama otkrila, nisam inzistirala.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naša curica ima svoj madrac u produžetku našeg kreveta, tako da je s moje strane i kad je noću vrijeme za siku, samo ju privučem k sebi. Nekako se ne usudim staviti ju između nas, jer muž nije baš svjestan kad se okreće i vjerojatno bi cijelu noć spavao "kao na iglama" da je ona između nas. Ovako je curica s nama, a opet na sigurnom na svom madracu i samo par cm od mene, tako da kad otvori okice da provjeri da li sam pored nje, kad me vidi samo ih natrag zatvori i spava dalje
    U početku smo stavljali rolicu ručnika iza njenih leđa, ali to je išlo samo prvih mjesec i pol dana, kasnije se izmigoljila i spavala na leđima, pa to više nije imalo smisla i prestali smo stavljati rolicu.
    Pod glavu joj stavljamo od početka samo gazicu, sad ju već koristi za uspavljivanje, rukicom ju stavlja na glavu i u usta
    Pokrivamo ju njenim pamučnim dekicama, koje moram par puta noću stavljati natrag na nju, jer dekicu uvijek nogicama baci sa sebe. I da, dekica ide do ispod pazuha, ruke moraju biti vani, jer su obično skroz širom rastegnute ili podignute prema gore. Nekad joj zato obučem duge rukave body i hlačice s nogicama, pa ju onda ne moram pokrivati. Za jesen/zimu ćemo kupiti vreću za spavanje.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Maloga stavim u kindać kad je vrijeme spavanja i zaspi bez problema (kuc,kuc -) , ali zato noću kada papa (2 puta) moram ga ostaviti kraj sebe i kindaća ili sebe i mm (ovisi koja cicka je na redu ) inače se probudi ako ga vraćam natrag u kindać.Malo me strah kad se na strani od mm jer on nemirno spava , pa od popluna radim barikade

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo čitam vaša iskustva sa spavanjem i ne mogu vjerovat da vas četvero stane u isti krevet. :shock: Naša L ima 2,5godine i spava s nama. Meni je trbuh do zuba i jedva se uspijem namjestiti, a pogotovo jer se ona stalno primiče meni. Imam osječaj da ću jednog dana završiti na podu.

I sad, mi smo sredili njoj sobu, btw. prekrasna je i ona se obožava u njoj igrati. Jučer smo joj kupili krevetac s namjerom da u svojoj sobi počne spavati i da se navikne na to dok dođe mali braco (krajem 10. mjeseca).
    Zanima me kakva su vaša iskustva i da li će to uopće biti izvedivo.

Dakle, dijete 2,5godine, spava od rođenja s mamom i tatom (ili u kindaču, a u zadnje vrijeme stalno u krevetu jer joj je kindač premali) i sad treba ići spavati u drugu sobu jer dolazi braco. Hm, sve se bojim da to neće ići tako lako...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probaj ti ili muz koji put prespavati s njom u drugoj sobi dok se ne navikne..ostavi priguseno svjetlo ako se probudi..malo po malo doduse ovo ne pricam iz iskustva pa ce biti boljih savjeta od mojih

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

emarink - mi smo Lovru preselili u djecju (njegovu) sobu tek kad se Lorena rodila (znam da to nije najpametnije, al se Lorena pozurila pa nismo stigli prije). i to funkcionira tako da MM spava s njim na krevetu. Lorena i ja spavamo na bracnom krevetu (ili kad je uspijem preseliti u kindac, onda sam sama ). kad je MM imao sluzbeni put, ja sam 1 noc provela s njih 2 sama. Lovru sam uspavala na njegovom krevetu i otisla u spavacu sobu. ali, do ponoci mi se probudio 3 puta, tako da sam zakljucila da on ne moze sam spavati i uzela ga sebi na krevet, pa smo nas 3 bez problema prespavali noc.

ugl. mozete pokusati par noci da netko spava s njom, i onda je mozda polako ostavljati samu. ne znam da li vam se jos budi po noci (kao moj Lovro), ako se budi, mislim da ce vam jedino preostati da TM spava s njom.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

spavamo ja i on sami na bračnom krevetu.
    muž je na kauču jer se boji da će ga prignječiti.
    ja se ne bojim da ću ga prignječiti jer jednostavno i u snu imam osjećaj "granice"...a i ne mičem se baš dok spavam, obično u kojem položaju zaspem u tom se i probudim.
    a pogotovo sad kad je još mali...san mi nije nešto posebno dubok.

držim ga na sredini kreveta pa ja obično prijeđem na drugu stranu kreveta kad mu mijenjam sisu za dojenje.

nego to što spominjete spavanje na boku.
    moj ima 3 tjedna i ja inzistiram da spava na boku - osobito preko noći.
    s tim da je malo na desnom, malo na lijevom...

i ja sam pročitala da je na leđima najbolje, ali i dalje ne shvaćam... što ako mu se vrati mlijeko iz želuca? kako će ga ispljunuti u ležećem položaju?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mo smo prestali biti co-sleeperi. Petra je s nama spavala sve dok se Toma nije rodio, a i kad se već rodio.
    Onda smo odlučili da nam ipak nedostaje naš krevet,i djecu poslali u njihove. Petra je skroz prirodno - nakon 5 godina cosleeping staža - pošla spavati u svoju sobu, u svoj krevet, koji je do tada bio u sobi samo za ukras, a Toma se napokon naspavao u svom krevetiću i prestao buditi svako malo.
    Tako da smo baš sad nekako sretni - s pet godina lijepog iskustva ali bome i sa svojim ogromnim krevetom u kojem se napokon naspavam.

Btw - uopće mi nije jasno kako mame koje ne prakticiraju cosleeping izdrže prvih 7-8 mjeseci s bebom. Jel dojenje bez cosleepinga uopće moguće?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lucijin kinderbet je uz naš i skinuta u je ta bočna stranica. To ju ne sprečava da se usred noći zalijepi uz mene, onako na bok, kao kad dojimo i spava snom pravednika. Ujutro se obično ja nađem na mm-u, a ona spava na mojoj polovici, kao mali iksić, raširenih ruku i nogu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Lucijin kinderbet je uz naš i skinuta u je ta bočna stranica. To ju ne sprečava da se usred noći zalijepi uz mene, onako na bok, kao kad dojimo i spava snom pravednika. Ujutro se obično ja nađem na mm-u, a ona spava na mojoj polovici, kao mali iksić, raširenih ruku i nogu.
    Ko da si opisala moje dijete, samo što moja obožava odlutati tamo gdje su mi noge
    Sreća da ne lupam puno nogama.
    Inače voli spavati u svom krevetu i jako voli da ima prostora i da spava u miru, dođe, priljubi se uz mene, ali nakon nekog vremena grintanje, možda i zbog vrućina, mada je nama noću super u sobi.

Popodne spava s tatom, ja nemam potrebu za dnevnim snom

Pa nekad ja zaspim na peterosjedu pa dođem u pola noći, nekad mm pa se i ne vrati

Ima nas svakako

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da se i ja uključim u ovu temu, iako smo upravo prekinuli zajedničko spavanje i prebacili ga u njegov krevetić. Naime neku noć sam ga našla kako visi glavom dolje samo što ne padne s našeg kreveta!!! Krevet je ograđen s tri strane, a na četvrtoj sam ja spavala misleći da ga to sprečava da padne. Ali ne, promigoljio se ISPOD MOJIH NOGU i preko ruba!! Ko bez duše sam ga pokupila u zadnji čas.
    I sad budući da nam je već jednom pao na glavu, rekoh nećeš više, ideš u svoj krevetić s ogradom!
    A baš nam je bilo lijepo, dojili smo usred noći ne budeći se...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Toga se i ja bojim... najradije bih ostavila kinderbet kako je a na naš postavila ogradice ali bojim se da mm neće biti naklon toj ideji....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ima li netko ideju kako osigurati bračni krevet kad mrvica počne savladavati barijere, puzati? I nas je počelo mučiti to što mrvica spava na našem krevetu par sati bez nas, pogotovo od kada počinje puzati. Žalosti me pomisao da ću ga morati staviti u krevetić a više od toga se ježim od pomisli na buđenje za noćne podoje.
    Od kada ga uspavam, pa dok MM i ja ne dođemo u krevet je ograđen jastucima i ogradica s jedne strane, a za spavanje samo ogradica i mi. Sada me već brine i donja strana kreveta, bojim se da ne spuzne pored nogu dok spavamo. Kakva su Vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi ajamo kak stignemo...L uglavnom spava s nama (ima mjesec i 5 dana)..izmedu nas, MM na prsima, narucju ili priljubljena uz njega (njena ledja uz njegov trbuh)....
    mala spava svakako, na ledjima, bok, trbuh...kak joj pase tak ju stavim...
    u kindacu spava na trbuhu jer tokom noci otpuze na drugi kraj krevetica..

ne brinemo se ni ja ni MM da bi ju zgnjecili, mlatnuli ili kaj vec, fino spavamo, i uspijemo se naspavati bez obzira sto je mrvica s nama..
    kad trebamo papati, ja se izbacakam po krevetu i nju srolam na koju stranu trebamo, iako koristimo uglavnom lijevu siku, jer je desna kak MM veli -s.ebana.. (nemam mlijeka uopce od poroda)...

i tak...ne koristimo nikakve jastuke, rolice nit ista..mala se okrene kak njoj pase, ak nemoze, guguce i kenjka da ju se okrene, i onda je mir i spavanac..

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kad sam umorna stavim ju odmah kad zaspi u kindač (uspavljivanje trenutno sam oi isključivo na ciki), kojem smo skinuli stranicu i stavili ga odmah do kreveta, tak da je to ustvari produžetak kreveta. Naravno po noći kad se počne meškoljiti ili se pokaka ili popiški pa ju idem previt, ona se razbudi i traži papati. Onda je scenario , seljenje na krevet, nekad dojim sjedečki pa ju vratim u kindač, a ak mi se jako spava dojim ležečki pa obadvije zaspimo do jutra tako (to nam je najdraže )
    U kindaču ima rolice i madrac je povišen na jednoj strani tak da smo dobili nekih 30-ak stupnjeva radi bljuckanja i zahliktavanja nakon papanja, a nerjetko ju stavim nakon noćnog podoja sebi na trbuh i to na trbuh, a pod svoja leđa stavim jastuke tak da je opet na povišenom , nekad i na 45 stupnjeva. Naravno u tom položaju isto zaspimo ko top. Tu ima prirodne "rolice" pa nema bojazni da se bu preokrenula! . Obožavam ju slušati kako diše, a srčeko osjetim kraj svojega
    Tata ne spava s nama već duže vrijeme jer ga muči gadan kašalj- bronhitis, ali mama već jedva čeka da se i tata pridruži meškoljenju po krevetu .
    Nisam navikla na puno prostora kojeg trenutno imam u krevetu!

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zaspe u svom krevetu ako smo mi odmorni- ako smo umorni i neda nam se uspavljivati Petra onda spava s nama. pred jutro(oko 4) kad ide cikiti stavim ga između mm i sebe i tako spavamo zajedno do jutra.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •