Čitam Ugovor o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja djeteta i sve što vidim je Korisnik usluga se obvezuje... i Korisnik usluga dužan je....
Mene zanima ova druga strana - dokle sežu dužnosti teta u vrtićima? Znam da bolesna djeca ne smiju ići u vrtić i da se tete nisu dužne baviti davanjem antibiotika i sličnih lijekova, ali me konkretno zanima jesu li one dužne pomoći djetetu čije zdravstveno stanje direktno ovisi o njihovoj pomoći, ili je to stvar njihove dobre volje?
Konkretno, moj sin nije bolestan, ali ima deformiran bubreg i probleme s mjehurom zbog kojih treba mokriti svaka 2 sata - prije nekoliko mjeseci teta se snebivala da kako uopće mogu pomisliti da ga ona ne bi podsjećala da ode na wc, jer da to njoj/njima nije problem i da će učiniti sve za zdravlje mog djeteta.
A sad, kad to unatoč obećanju očito nisu radile, i kad se zdravstveno stanje mog djeteta pogoršalo, teta se postavlja na mene i tvrdi da je to (bila) samo stvar njihove dobre volje.
Ne tražim odmazdu, samo želim znati jesam li luda kad sam joj vjekrovala i je li ona stvarno u pravu kad kaže da je to vrtić, a ne zdravstvena ustanova i da je to isključivo stvar njene dobre volje. A što bih ja trebala, dijete upisati u vrtić s posebnim programom samo zato jer redovito mora piti i mokriti??
I usput da spomenem, da sam pri upisu u vrtić predala svu liječničku dokumentaciju mog sina i objasnila im kakva je situacija s njim.
Hvala na odgovorima.