pinkamisla sam pinky
Zašto bi ti išta dodatno odbijao kada ti uzv koji obaviš kod njega posebno naplaćuje, odnosno u ovom slučaju ti ga naravno neće naplatiti kada ga nećeš obaviti kod njega ?! Jedno je uzv, a drugo je punkcija/transfer. Naravno i drastično su različite cijene.marta26 prvotno napisa
hvala cure za informacijurozalija prvotno napisa
![]()
da, posebno se naplacujelezanka prvotno napisa
punkcija/transfer je 1100 eura
svaki uzv je u resa 35 eura, a kod nas u privatnika je 250 kn, sto znaci da mi dodje na isto. razllika je u dodatnih 7 sati voznje do resa na uzv ili u eventualnom ostajanju u ljubljani zbog uzv-ova.
moj dogovor mi jako pase.
ma super, zato pitam, lezanka nisam znala, nisam bila kod njega. a meni u viliju je 400 kn uzv, ajme, di da idem za 250?? pinky daj pp di ti ides ak nije bed!ak si iz zg? definitivno je ovo mrak opcija, to mi sad puno bolje sve zvuci, jos da mi je anestezija, divota, al ajd, ne moze sve
Bojim se da nigdje jer su to razlike ST-ZG cijene općenito, pa preslikano i na providere med. usluga, Pinky je u Cito-u u Splitu, u ZG-u se UZV-ovi za foliklometriju vrte oko 400 kn.marta26 prvotno napisa
:shock: 400 kn?!? ja u Rijeci u Medicu plaćala 50kn pred možda godinu dana..a oni su inače poprilično skupi (beta im je 195 kn)ina33 prvotno napisa
Medica su neki riječki specijalisti baš za MPO? To je fakat jeftino, ali ja nisam čula ni za koje Riječane da bi bili specijalisti za MPO, osim ekipe s KB Rijeka. Znači - bolji UZV, bolji know-how, skuplje tržište = veća cijena. Folikulometriju za IVF bih osobno išla samo MPO specijalistima, jer je to pepav rad, drugo je folikulometrija da se utvrdi ono ima li ovulacije, drugo je folikulometrija i tempiranje štoperice itd. u IVF-u ili inseminaciji, tako mi se barem čini.coolerica prvotno napisa
naravno ina, nisam razmišljala..ovo moje je bila obična ginićka, izmjeri folokul i endometrij ali ni ja se u postupku ne bi usudila njoj ići (ni ja ne znam za nekog MPO specijalistu osim ekipe u KBC RI)
ma da, tak sam si i mislila, kod nas jesu oko 400 kn, mamicu im zagrebackua nista, opet mi dodje na isto zbog benzina, opet mi je lakse zbog dizanja, ak ce mi pristat doc na to u viliju, hm, hm... ajde vidjeti cemo, puno vam hvala curke
A to ti je to, koliko para, toliko muzike, tj. know how se mora platit.coolerica prvotno napisa
Jeste sigurne da će MPO-ovci u Zg naplatiti folikulometriju jednako kao i UZV?
sad cu ispast glupa ali zar folikulometrija nije uzv? pa mjeri se uzv-omJelena prvotno napisa
Nisam, mislim da su folikulometrije uključene u postupak, ako se postupak radi kod njih.Jelena prvotno napisa
Jedino, mislim da je UZV koji se radi za postupak vani nije cjenovno labeliran kao folikulometrija, nego kao UZV.
Ma nije glupo, ali mislim da kad se pita za cijenu treba pitati za folikulometriju, a ne UZV. Realno pregled traje kraće, a čest je pa neki sigurno ne naplaćuju jednako.Pinky prvotno napisa
Bila sam dva puta privatno na folikulometriji kod MPO-ovca, u klomifenskom ciklusu, prvi put mi je sestra naplatila 200 kn, a 2 mjeseca nakon toga 300 kn, nisam uspjela saznati po kojoj logici, u drugim običnim privatnim ginekološkim ordinacijama sam plaćala od 200-550 kn za folikulometrije, vidi se šarolikost cijena (taj UZV traje doslovno 5 minuta).
5 minuta je previše, traje možda minutu...kad je više folikula onda možda traje 5 minuta.
mare41, šaljem ti pp al mi se poruka ne miče iz outboxa. malo sam :? oko tih stvari. molim pomoć![]()
Poruka ostane u outboxu dok je ja ne otvorim, a nisam bila za kompom do sad, pročitala sam je i thanks, želim vam sutra puno lipih folikulića i ugodan put.
Cure koje ste išle kod dr. Reša, imam jedno pitanje.
Kakav protokol ste imale? Prihvaćam kratak odgovor. Da li je ikoja bila na stimuliranom, a da je pila mjesec ili dva kontracepciju, pa supresiju i onda inekcije ili ste sve imale u tom ciklusu u kojem ste dogovorili postupak samo inekcije hormona i supresiju.
I ako mi netko može poslati na pp kod kojeg bi ja dr privatnika mogla ići na folikujometriju, jer mislim da nije to tako jednostavno, ipak se dr mora kužiti u MPO (hoću reći da se moj opći ginekolog baš ne kuži u to, mislim zna on šta je to, al onak općenito), da bi znao koju dozu hormona trebam, da li pojačati ili smanjiti...
HVALA!
ja sam tjedan prije menge počela sa supresijom, i za stim dobila puregon...
sretno na putu prema tvom!
imaš topic o protokolima:vinalina prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...5e98fb13dd75eb
Ne bih preporučila da ideš kod bilo kojeg ginekologa, već kod MPO-ovca. Osobno se ne bih usudila ići na folikulometrije kod nekoga drugoga na f-metrije u stimuliranom postupku, nego baš tamo gdje se liječim. Druga stvar su FET-ovi gdje nema terapije, već se samo prati ovulacija.
ni ja ne bi isla na folikulometriju u nikoga drugoga vec provjerenog mpoovca jer je to najosjetljiviji dio postupka - doziranje. u zadnjem stimuliranom sam krenila sa decapeptylima 21.dc pa gonalima 2.dc i fakat me je trebalo ushemljivati, dodavati, oduzimati, uvoditi gonale...vinalina prvotno napisa
to obicni ginic ne bi mogao.
ja sam na menopur/cetrotide protokolu (kratkom). nema supresije ni gonala jer zadnji put nisam dobro reagirala pa nema smisla da ponavljam klasicni dugi protokol
edit: uvoditi menopure...
vidi se da sam umorna..
cure, sori što upadam ko padobranac, al ne znam di da pitam...
di je sad potpomognuta u privatnim klinikama, ali u rh?
stara tema je zaključana, a druge zemlje su zasebno... di su privatne u rh?
nije me par dana pa se pogubih :/
evo, da malo osvježim svoj status. bili kod dr. Reša, zadovoljan je s 9 folikula i endometrijem 10 mm. u subotu dobivam štopericu, a u pon punkcija.
u sub ću mu sjesti za vrat sa žicanjem anestezije.... možda upali!
svima!
Jeja2 ~~~~~~~~~~~~~ :D :D :D :D ~~~~~~~~~ za subotu!
baš bezveze,treba otvorit novi: privatne klinike u HRGinger prvotno napisa
Jeja2 :D :D :D , za bezbolnu punkciju i tulum u labuJeja2 prvotno napisa
![]()
hvala, trudit ću se biti hrabra i 8) ...
Jeja :D :D :D :D :D za 9 folikulića i neka bude što više JS i lijepih embrija.
SRETNO !!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Jeja, ma ja uopće ne sumnjam da će sve proći ok i da češ nam i ti nastaviti sretni Rešov niz... Svaka čast čovjeku i njegovu embriologu, čini se da ima zlatnu ruku. U posljednje me vrijeme jedino brine ova Mariborska lista i stvarno mo je žao cura i toliko negativnih beta nakon toliko dugog čekanja i ulaganja svih nada baš u taj postupak! Kada bi nas netko razveselio velikom betom, dao malo ohrabrenja. Ako se ne varam, posljednja je bila Martina123 sa plusićem i poslje toga nekako krenulo nizbrdo...
GIZMOS, brzinski letim po forumu u zadnje vrijeme, i nisam sigurna da sam dobro upratila, ali čini mi se da je kod dr. Reša i velika navala, pa samim time ima i više pozitivnih beta. Ovako nabrzaka vidim da su u ovom mjesecu bile: maca2, loks, kate32, splicanka, coolerica, jeja2 ~~~~~~~~ i magi7. Naravno zbog novog zakona i činjenice da se ne mora čekati kod njega kao u Mb.GIZMOS prvotno napisa
Je l bio još netko u Mb osim Miss July? aleksandraj nam je još čekalica ~~~~~~~~~~~~
Ali u svakom slučaju bravo dr. Reš! Ove 4 trudnice su prava sreća! jeja2, ~~~~~~~~~~~~~~ da se pridružiš ekipi
Upravo tako i ja mislim sad je velika navala kod Reša pa izgleda kao da je uspješniji nego li Mariborčani ali treba vidjeti i koliko je ljudi bilo kod njih pa tek onda uspoređivati, naravno želim i jednima i drugima puno uspjeha.
Ma ja sam zabrijala da je sbonetic bila u mb, ali izgleda da sam se prevarila. Bila je wewa! Nadamo se da će nas aleksandraj uskoro iznenaditi i iči ako se ne varam!
Bila je i ICI,al ona nam se ne javlja,bila zajedno sa aleksandrajGIZMOS prvotno napisa
i tako, probudila se ja dok su još i pjetlovi spavali i uputila se u slo. Dr. je zadovoljan mojim interijerom te me piknuo i zadnji put (1 ampula), dao štopericu za navečer i u pon punkcija ziher!
a za anesteziju ni čuti!Kao nije to ništa... ma molim te! veli, ono što ulazi u mene , ulazi i u js i može štetiti! a kako ne šteti onim ženama koje dobiju totalnu a.? ah... Ali nije bio protiv nekakve tabletice za smirenje i opuštanje organizma, pa ću u to ime popit jednu prije puta ili po putu (da mi ne prođe djelovanje, ne znam kad ću doći na red).
glavno da se kreće...
Draga Jeja, nemoj se ugledati na mene pa ništa ne popiti za manju bol ili bar ponesi nešto sa sobom pa uzmi odma nakon punkcije. Ne boj se ne mora značiti, da će i tebe boljeti. Koliko imaš folikula? Tko zna možda Reš stvarno ima pravo to sam šokiranjem j.s. Jer ja sam sada svaki put dobila anesteziju i nikad nije uspjelo, a sada nisam i uspjelo je.Tako da tko zna, prepusti se dr. Sretno![]()
ma to mu je samo izgovor, nemojte se zavaravati. 100% sam sigurna.
ja jos uvijek imam teoriju da je bolje ne sokirati vlasnicu js nego js...![]()
sad mi više nije ni bitno zašto ne daje anesteziju. nema je, i to je to. tableticu ću čvaknuti prije, ako mi pomogne barem zericu, bit ću sama sebi zahvalna...
hvala vam svima na savjetima i podršci![]()
Takvu sam i ja teoriju imala da je bolje ne uzimati ništa da ne bi naškodilo j.s. pa sam bez ičega išla na punkciju, imala sam samo 3 folikula ali me bolilo za poludit valjda me 10 puta piknuo da bi ih konačno izvadio, kad sam izašla van skoro sam se onesvjestila tek sam onda uzela tabletu za bolove i trebalo mi je jedno sat vremena da dođem k sebi.kate32 prvotno napisa
Tako da ne bih više nikad ponovila isto i da naravno nisam uspjela ostati trudna sa "nešokiranom j.s."
Čini se da doktor nema anesteziološki tim. Svaka čast na hrabrosti.
U Hrvatskoj sam imala jednu punkciju u lokalnoj anesteziji pa se toga ne želim ni sjetiti. Poslije punkcije svakako popij nešto protiv bolova da si olakšaš muke.
Sretno i optimistično.![]()
Jeja2 ~~~~ Sretno! I ne zaboravi popit nešto jako za bolove.![]()
jeja, sretno!! nek sto manje boli. a koje su to 4 trudnice od dr resa? to mu je velik uspjeh onda. ja sam obeshrabrena, trenutno u fazi da mi nece nikad uspjetinadam se da ce ta faza proci. puse
To su ti coolerica, spličanka, magi7, kate32, bila je tu i aurora ali nažalost krenulo po zlu...nadam se da nisam nikoga izostavila
PS...svi smo ponekad obeshrabreni, to je dio naših priča, ali skokni malo do odbrojavanja, tamo vlada trudnička viroza pa možda i tebe uhvati! i ja svako malo virnem...
Jeja, nadam se da ti je punkcija prošla bezbolno i da je sve ok. Javi nam se kad stigneš da čujemo i tvoje iskustvo. sretno!
Jeja, pridružujem se željama od gizmos, čekamo te kad ćeš moći se javiti...