Ameli, ja sam sve određivala e-mailom, naručila sam se na pregled, pitala za injekcije, sve e-mailom. Odma su mi odgovorili, nisam imala živaca zvati telefonski.Ameli prvotno napisa
Ameli, ja sam sve određivala e-mailom, naručila sam se na pregled, pitala za injekcije, sve e-mailom. Odma su mi odgovorili, nisam imala živaca zvati telefonski.Ameli prvotno napisa
Cure,jel možda znate dal treba vinjeta i za brze ceste ili samo za autocestu. To baš ne kužim. Mi jučer došli na autocestu,a bez vinjete. Ali imali smo sreću,nije bilo policije. Jel se uopće može izbjeći autocesta?
Strike poslala sam ti na pp -om jednu web str. gdje piše da za dolazak u Mb nje potrebna vinjeta od graničnog prelaza Macelj
Da,al ja dolazim sa graničnog prelaza Bukovje, znači Ljutomer-Ptuj-Maribor, a prošle godine nismo trebali vinjetu,išli smo po staroj cesti. Neznam dali su taj pravac mijenjali. Do Ptuja smo jučer išli starom cestom i tek tada ušli na autocestu.bublica3 prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...9e0ab31e755e74
evo pronašla topić o tome
ma mailom je bolje. prvi put sam ga zvala, poslije toga se mailalaAmeli prvotno napisa
Čitala sam ovaj forum, ali još uvijek nisam uspjela posložiti sve kockice oko postupka u Ljubljani.
Da li bi mi netko mogao opisati kako to sve skupa izgleda u Ljubljani? Vidim da se nalazi koje imamo mogu njima poslati mailom.
Onda nas oni vjerojatno naručuju na prve konzultacije i pregled?
Koliko je čekanje da se dođe na taj prvi pregled?
Koliko se čeka nakon prvog pregleda da se dođe u postupak(koliko vidim u MB je godinu dana, zato pitam)?
Kad se krene u postupak, koliko često se mora ići u Ljubljanu na preglede?
Tko vam daje injekcije?
Vidim da su pregledi ranom zorom, dakle tamo prespavate ili putujete noću?
Kako to sve balansirate s poslom tj s radnim vremenom?
Da li putujete same?
Pretpostavljam da su muževi potrebni samo kod početnog pregleda i kod punkcije?
I na kraju, kolika je cijena za ICSI u Ljubljani (pretpostavljam oko 3000eur+lijekovi+vinjeta+benzin)?
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Ja sam u postupku na VV, doktor je rekao neka probamo u Sloveniji ako možemo, vjerojatno će nam biti bolje šanse, a iskreno ovo čekanje i načekavanje na VV i gužva mi polako ide sve više na živce.
Strumpfica, ja tek krećem s pikanjem za 10 dana, ali evo da ti prenesem iskustvo oko dogovora (već smo pisali o tome): za konzultacije kod dr Reša sam se narucila mailom: primoz.res@neplodnost.com, a o+na mail odgovara njegov sin koji je embriolog, meni su tražili da dođem prije ovulacije, zbog UZV pregleda, što mi je ispalo 3 dana nakon prvog maila, na konzultacijama dr pregleda UZV i brzopotezno škicne ejakulat te na osnovu toga i donesenih nalaza preporuči protokol, a praktički se u postupak može ući sa slijedećim ciklusom. Cijena ICSI-a (a isključivo to rade) je 1100 eura+ lijekovi, što se tiče dolazaka-on nudi da se dođe 2. dan da pokaže aplikaciju inekcija, dalje je obavezno 8. dan, a nakon toga je indvividualno, ovisno o veličini folikula. Konzultacije su obično oko 3 popodne u Ljubljani, folikulometriju oko 6 ujutro, također u Ljubljani, a punkcije i tranfer su isto ujutro, ali u Postojni. Ako te još što zanima, samo pitaj.
E da, cijena konzultacija je 50 eura, a folikulometrije 35 eura, što se tiče izostanaka s posla-praktički se može biti natrag u Zg do pola 8, 8.
Strumpfica ima dosta informacija na ovom topicu, malo pretraži, a evo ti link na lezankin post koji je vrlo informativan i sa sretnim završetkom:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...144943#2144943
sretno!
Strike, do Ptuja možeš starom cestom, a na izlazu iz Ptuja prema Mariboru ima (žuti )putokaz za Ptuj. Kod nekakve crkvice se skreće desno (cca 500 metara prije je dosta velika prodavaonica rezervnih dijelova za automobile sa parkiralištem od šljake). Mora se jako paziti jer putokaz nije baš velik ni uočljiv. Cijelim putem treba zanemariti zelene putokaze koji vode na autoput, a pratiti žute jer oni vode na staru cestu.Od Ptuja do Maribora moraš proći ova mjesta: Skorba, Slovenija vas, Starša, Loka, Rošnja, Zlatoličje Miklavž i Maribor. Nadam se da će ti slijedeći put pomoći.
Strike zaboravih te priupitati kao si prošla na UZV.
pogledaj na prvoj strani post od lezanke kojeg sam kopirala, sa detaljnim opisom postupka u ljubljani.Strumpfica prvotno napisa
ja sam se narucila mailom, obavila konzultacije u ljubljani i na konzultacijama se dogovorila da cu u mog hrvatskog mpoovca obavljati uzvove i doziranje, a resu cu se javiti kad si u 8 sati navecer zabijem stopericu.
vidit cu ga tek na punkciji i transferu
p.s. mare i ja pocinjem za 10ak dana![]()
Miss July prvotno napisa
Sve je bilo ok,od jučer sam na gonalima.
Sada smo kod Ptuja na onom velikom kružnom kod Mercatora izašli na drugom izlazu,a mislim da smo morali na trećem,tako smo barem prošle godine kad smo išli na konzultacije. Jedino me brinu one brze ceste kod Mb,neznam dal se mogu izbjeći
Hvala svima na odgovorima.
Znači postoji mogućnost da neki doktor MPOvac u Zg obavlja preglede tak da ne moramo ići u Slo sve do punkcije? To zvuči dobro, samo bih još molila ime tog doktora ako nije tajna? (ja se volim prvo jako dobro informirati prije nego se upustim u nešto)
ja cu npr. ici kod mog dr. u cita u splitu, di sam prije isla na ivf.Strumpfica prvotno napisa
mislim da mozes kod bilo kojeg privatnog mpoovca, isto ces platiti otprilike istu sumu ko dr. resu, samo neces putovati u ljubljanu.
meni je iz dalmacije putovanje u ljubljanu na uzv-ove skoro nemoguca misija (ili ostajanje gore cijelo bodanje)
ja sam bila pocela slagati informacije o stranim klinikama na ovoj stranici, mozda nekom pomogne
http://groups.google.com/group/gradj...ne-mpo-klinike
Strumpfice, kako je bilo na proslom postupku, nista se nisi javljala?![]()
evo i coolerica i splicanka vise nisu trudne...![]()
Cure od dr Reša, pino moli primjer protokola da bude kao primjer za druge, nove naraštajehttp://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...258744#2258744
baš sam jučer s jednom forumašicom pričala o toj nesreći što je zadesila rešove pacijentice. ajme užas, cure strašno mi je žao.....Pinky prvotno napisa
osobno, mislim da zato nije kriv doktor, već činjenica da on radi samo icsi, a pozitivan ishod trudnoća s icsi-jem statistički je jednak klasičnom ivf-u... dođe do začeća, ali nakon nekog vremena plod odumre, jer naprosto embrij nije kvalitetan i najbolji kakav bude nakon klasičnog ivf-a... tako mi je naime dr A s VV-a objasnio nedavno
Ja bi rado malog od Reša pitala zašto isključivo svima ICSI, al malo mi neugodnjak da se petljam čovjeku u posao (što ne znači da neću), imam drugo pitanje u vezi kupnje menopura, jučer sam kupila 40 menopura u ljekarni F. po naputku cura de račun može priložiti za povrat poreza (ista je cijena tu i u Sloveniji), a na računu piše PDV 0, što me zbunilo jer se na osnovu takvog računa ne može tražiti povrat poreza, jel to sad nešto novo da je oslobođeno PDV-a? Ako je tako, vratit ću menopure i ići po nove u Brežice i dobiti povrat DDV-a, zna li neko nešto o tome? Hvala
Ja sam prije 2 tjedna kupila Decapeptyl u ljekarni F., pročitam post mare41, pogledam račun i vidim da je i na mom računu PDV 0?!
I sad mi ništa nije jasno!
Mare41,
Ako si Menopure kupila u HR, onda ti se ionako ne vraća PDV, već uplaćeni porez na dohodak. Priložiš račun uz svoju godišnju poreznu prijavu za 2009 (to će se raditi u veljači 2010), i smanjuje ti se porezna osnovica za iznos računa. Dakle, država ti subvencionira lijekove. Koliko ćeš dobiti povrat, ovisi o tvojim primanjima. Ako imaš veliku plaću, onda inače plaćaš veći porez na dohodak, pa ćeš i dobiti veći povrat poreza. Samo pazi da ti ukupan iznos svih računa za lijekove, medicinske usluge, kamate za kredit na stan itd. ne pređe 12.000 kn, jer je to maksimum na koji ti se može smanjiti porezna osnovica.
Ako si nezaposlena, ionako ne plaćaš porez na dohodak, pa ne možeš ništa ni dobiti za povrat. U tom slučaju se više isplati kupiti lijekove u Slo i dobiti povrat DDV-a.
Hvala puno na odgovoru, moja plaća je negdje srednja, a imam hrpu stvari za povart poreza (2 histero, UZV-ovi i još neke sitnice), nisam znala za tu gornju cifru, sorry ako gnjavim, al da li je onda isplativije otići u Brežice? Ne bi gnjavila da je riječ o manje menopura.
Ma, ništa ne gnjaviš!![]()
Pogledaj si dosadašnje račune iz ove godine i zbroji ih. Ako si prešla 12.000 kn (dakle, cijeli iznos računa, ne samo PDV ako ga ima), onda ti se više isplati ići u Brežice, jer će ti na poreznoj uzeti u obzir samo 12.000 kn maksimalno, ostalo propada.
Miki, da mi nisi rekla ne bi ni pogledala-ja sam s menopurima ove godine prešla 12000 kn za med. usluge (ajme), dakle, jel savjet da menopure vratim i odem u brežice? baš sam zakomplicirala, thanks
Koliko si prešla? Ako si prešla samo 200-300 kn, onda ti je možda bolje ostaviti ove. Ako si prešla 1000-2000 kn ili više, onda ih vraćaj i odi u Brežice.
Napomena: ako si prešla samo malo i odlučiš se za Hr varijantu, onda si složi da računi koje šalješ ne pređu 12.000 hrk, a da ipak budu što bliže tom limitu (npr. izbaci neki s manjim iznosom), da ti se ne bi dogodilo da ti na poreznoj izbace kao višak baš taj račun za menopure (koji je velik) pa ispadne da ti smanjuju poreznu osnovicu za samo recimo 10.000 kn.
Jesi razumjela što sam htjela reći?
jesam, sve skužila, da sam bar jučer pitala prije shopinga, nadam se da si i druge prosvijetlila, puno ti hvala
jako mi je žao zbog coolerice i splićanke...cure hrabro i nadam se da ćete što prije prebrodit!!!
šta mislite...jel ima smisla radit test za trudnoću 14 dana nakon transfera...doktor mi je tako rekao al ja se užasno bojim razočaranja....nekako mi se čini da je to prerano i da može test pokazat pozitivno i onda nakon par dana da sve padne u vodu. možda mi je bolje pričekati???
dal netko zna nakon koliko vremena su coolerica i splićanka izgubile plod? nek mi oproste pitam ostale cure jer imam filing da neće neko vrijeme biti na site-u
Looks, pa 14 dana nakon transfera ti je stvarno taman, naime, tada ti svi dr i preporucaju da vadis betu, ali ako si t i to bi se vec trebalo vidjeti 14 dan nakon transfera kucnim testom. nemoj tako misliti, ako cemo tako crno gledati sve, nece nitko vise ni ici u postupak, naravno da je sve moguce, ali ima puuno uspjesnih trudnoca s icsi metodom i ivf, inseminacijama i mislim da ima vise trudnoca koje zavrse rodjenjem djeteta nego onih spontanim, tako da tu jednostavno nema pravila, samo se mozemo nadati najboljem i ne misliti lose. neki muzevi imaju jednostavno prelos spermiogram, pa jedino icsi dolazi u obzir, a svjedoci smo da ima puuuno bebeka bas iz icsi-ja, pa cak i kod azoospermije (sto se meni u vrijeme neznanja cinilo nemoguce misija)
Što Reš radi samo ICSI, možda ih je radio coolerici i splicanki zbog dg?ksena28 prvotno napisa
Coolerica i splicanka, tako mi je žao![]()
!
marta 26,
imaš potpuno pravo i baš su mi ovakve riječi podrške trebale...tnx!
hej curke, ma tu sam ja!
a šta'š bar znamo da se može..a jednom će i embrić biti pravi.
dakle, ja nisam izgubila plod jer ga nije ni bilo - prazna gestacijska vrećica..znači onaj dio koji je trebao postati posteljica se razvijao al onaj dio koji je trebao biti plod nije (blighted ovum). to ti se sa sigurnošću dijagnosticira u 7. tjednu.kiretažu odgađam još koji dan u nadi da će samo krenuti...al mi nestaje vremena
a nama je rađen ICSI zbog dg. (oligoastheno) ali ja razmišljam da drugi put ako opet bude ovoliko stanica žicam pola pola ili barem da se 2-3 probaju oploditi klasičnim IVF-om.
e i zaboravila sam
hvala vam odna svim utješnim riječima
ina mislim da on radi iskljucivo icsi, ali nisam 100% sigurna
coolerice, svaka ti čast na stavu, tako treba! samo hrabro naprijed prema svojoj bebici!![]()
dr A. s VV me poslao me na briseve i javila se neka urinoxyz bakterija.u jako maloj količini, ali bila je tu tako da on nije htio ništa raditi dok se to ne riješi. sad sam pocugala antibiotike, jučer ponovila taj bris i ako će nalazi biti OK valjda upadam krajem 11 u postupak.valjda.al kakve sam ja sreće gripa bu strefila ili mene ili doktora....pino prvotno napisa
ozbiljno razmišljam o Slo početkom godine (sad mi se ne isplati kupovati vinjetu) jer mi ovo čekanje kod nas strašno ide na živce...već dvije godine stalno nešto čekamo, uspjela sam obaviti samo jedan neuspješan klomifenski postupak, kaže doktor da je to bilo za probu
A ovaj link bum si proučila, stvarno mi je pomogao onaj detaljan post o Ljubljani da posložim sve što i kako me čeka ak se na to odlučim
I ja sam razmišljala o tome što je dr. A. rekao i meni je ispričao isto što i Kseni... meni su sada na VV radili klasični IVF sa ne baš bajnom dijagnozom mog supruga i to na 1 jajnoj stanici pa se nije ni oplodila, rađe bi da su probali ICSI pa šta bude.ina33 prvotno napisa
Znam primjer gdje su ženi radili IVF (dijagnoze idiopati) na 16 j.s od kojih se nisu sve oplodile 1. dan već je rađen rescue ICSI dan poslije i žena su vraćali najprije te najbolje koji su oplođeni prvi dan nažalost prvi put je bila na kiretaži zbog vanmaterične, zatim je išla sa smrznutima i nije uspjelo i tek je iz drugog puta uspjelo kad su joj vraćali ove najslabije koji se nisu ni oplodili 1. dan, moja poanta je da se nikad ne zna, al za mene je ovaj put priča gotova i prije nego je počela.
mare41, mozes me molim te objasniti zasto ti je bed postavljati pitanja svojem MPO ljecniku :shock: Za pocetak ti placas taj postupak i tom kontekstu si klijent a ne pacijent. Kao drugo, radi se o tvojem tijelu i imas pravo na bilo koje informacije koje te zanimaju i na kopiju ljecnickog kartona. Pripremi salabahter s pitanjima i ne daj se van iz ordinacije dok nisi zadovoljna s odgovorima (povedi muza sa sobom ako te frka).
Maxime, nije mene frka, već sam ja njega mailovim ispitalala (u sličnoj smo branši), već je odgovoreno da rade isključivo ICSI, i probat ću saznati zbog čega, ali hvala, slažem se da treba sve pitati i inzistirati na odgovorima.
Evo ij ja se prikljucujem gubitnicama...iako su test i beta bili poz, ja prokrvarila i sve otislo...ne znam da li to moze biti zbog ureaplazme jer sam je imala![]()
Ma cure, ja to sa ICSI-em ne vjerujem. Pa onda nitko tko je imao ICSI nebi ostao trudan. Dajte, svaki doktor ima svoju teoriju, nekima je lakše raditi IVF jer je ICSI kompliciraniji pa onda pričaju svoju priću, ja sam čula dosta različita mišljenja , svatko tvrdi drugačiije, a nema baš ni dokaza , zato nemojte sljepo vjerovati svemu što oni kažu. Da je tako nebi se ni radio ICSI, to su glupositi.
aleksandraj prvotno napisa
A nisi kontrolirala briseve prije postupka? Može ti biti od ureaplazme
Ja se sa Vinograske selim na ovu temu....u iscekivanju MB-a.
Mislim da sam zavrsila sa hrvatskim postupcima i nadanjima...
Sretno svima koje su ovaj ciklus u dezeli u postupcima![]()
To i ja mislim em je znatno skuplja metoda a nas je previše na VV i jednostavno nemaju vremena na svakoj j.s. raditi ICSI pa ako biologica procjeni da bi se mogla oploditi i ovako onda ih pusti pa šta bu - bu.kate32 prvotno napisa
Aleksandraj baš mi je žao![]()