Stranica 14 od 54 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ja se sa Vinograske selim na ovu temu....u iscekivanju MB-a.
    Mislim da sam zavrsila sa hrvatskim postupcima i nadanjima...
    Sretno svima koje su ovaj ciklus u dezeli u postupcima

Tikice,sretno u Mariboru!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Aleksandraj žao mi je , sad sam se malo prestrašila, meni je na zadnjem nalazu nađena ureaplazma, popila sam lijekove, nadam se da sam ju sredila jer sam trenutno u postupku,

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma radio muz pretrage i bio poz, ali smo uzimali lijekove i nakon toga nismo isli na kontrolu jer sam vec bila u protokolu pa nije imalo svrhe osim da panicarima. Tigrice, moja kolegica je rodila s visokim nalazom uree pa mislim da to ne mora biti razlog, ali moja ginekologica hoce provjeriti (jer mi je drugi spontani)...moze, ali ne mora pa nemoj o tome misliti.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala Aleksandraj, meni je nalaz stigao u pon. i ovaj tjedan smo pili lijekove, tako da niti ja više nisam išla na kontrolu, danas očekujem M, u postupku sam kod dr. Reša.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Evo ij ja se prikljucujem gubitnicama...iako su test i beta bili poz, ja prokrvarila i sve otislo...ne znam da li to moze biti zbog ureaplazme jer sam je imala
    Jao aleksandraj, sada si me baš uplašila. Ja se borim sa Ureaplasmom, prvo uzimala Sumamed pa nije pomogao pa onda Doksiciklin i sada čekam nalaze.
    Uh, kako am se uznemirila! Ostaje mi jedino moliti se Bogu da će nalaz biti OK, jer ako ne bude vjerojatno ćeš mi ti biti u glavi kroz cijeli postupak pa sve do bete.

Drži se draga i hrabro dalje!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ne pisem opet pogledajte sta sam ovdje napisala o caju i cesnjak napitku.
    frendica mi se tako u trudnoci rijesila ureaplazme a ja e. coli
    caj je za trudnice, ali ga , normalno, mozemo piti i mi

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2451125bba792e

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mali mimi i kate, potpuno se slazem s vama. mogu reci da sam razocarana postupcima na vv i moja noga ne bu tam vise krocila, di nemaju vremena za mene da me kvalitetno obrade i daju sve sto mogu, tamo ni ne idem, pa makar nikuda ne isla. dobro se zna kada se radi icsi, cemu onda izmisljati toplu vodu?? aleksandraj, uzasno mi je zao, zelim ti da se sto prije oporavis. puse!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, cini mi se da ste malo fulale... prema najnovijim saznanjima na VV-u se sad iskljucivo radi icsi zbog malog broja js - ne zele riskirati da se ne oplodi... pogledajte na mpo na VV-u. tak kazu cure koje su bas to pitale dr-e.

i nedavno sam citala da je nekim zenama ureaplasma sastavni dio vaginalne flore i zato ju se nikako ne mogu rijesiti antibioticima... nisam ni ja godinama mogla dok nisam otisla homeopatici...

aleksandraj, zao mi je

i sretno svima!

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo da vam javim da sam sinoć prokrvarila i to kako !!! bol je bila neopisiva - i inače imam jako bolne stvari- mislila sam da neću preživiti noć. sad mi je puno bolje i u ponedjeljak ću ići vidjeti jel to to tj. da li sam izbjegla kiretažu. a u novoj godini u nove akcije!
    aleksandraj drži se!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    cure, cini mi se da ste malo fulale... prema najnovijim saznanjima na VV-u se sad iskljucivo radi icsi zbog malog broja js - ne zele riskirati da se ne oplodi... pogledajte na mpo na VV-u. tak kazu cure koje su bas to pitale dr-e.

i nedavno sam citala da je nekim zenama ureaplasma sastavni dio vaginalne flore i zato ju se nikako ne mogu rijesiti antibioticima... nisam ni ja godinama mogla dok nisam otisla homeopatici...

aleksandraj, zao mi je

i sretno svima!
    Frka to nije istina pa znam što mi je dr rekao da misli kako su radili IVF pa nije došlo do komunikacije između spremija i j.s, uglavnom kaže to nije ničija greška jednostavno to nije bila dobitna j.s. , a moja prijateljica koja je bila malo prije mene u postupku prije transfera bila je i na razgovoru sa biologicom čini mi se čak isti dan kad i ti (subota) njoj je rekla da je rađen IVF na sve 3 j.s. i kako je super što su se sve oplodile

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj coolerica prvotno napisa
    evo da vam javim da sam sinoć prokrvarila i to kako !!! bol je bila neopisiva - i inače imam jako bolne stvari- mislila sam da neću preživiti noć. sad mi je puno bolje i u ponedjeljak ću ići vidjeti jel to to tj. da li sam izbjegla kiretažu. a u novoj godini u nove akcije!
    aleksandraj drži se!
    Nadam se da je , jel ideš ponovo kod njega?

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mislim da da. još smo mm i ja u pregovorima. on bi ponovo a ja razmišljam..

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Evo ij ja se prikljucujem gubitnicama...iako su test i beta bili poz, ja prokrvarila i sve otislo...ne znam da li to moze biti zbog ureaplazme jer sam je imala
    za početak draga jako mi je žao kaj ti se dogodilo

A što se tiće ureaplazme moguće da je zbog toga jer kad sam je ja imala moja soc. ginička mi je rekla da uz ureaplazmu nema bebe i nije mi ni htjela dati uputnicu za VV dok nismo riješili ureaplazmu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Citiraj frka prvotno napisa

aleksandraj, zao mi je

i sretno svima!
    Frka to nije istina pa znam što mi je dr rekao da misli kako su radili IVF pa nije došlo do komunikacije između spremija i j.s, uglavnom kaže to nije ničija greška jednostavno to nije bila dobitna j.s. , a moja prijateljica koja je bila malo prije mene u postupku prije transfera bila je i na razgovoru sa biologicom čini mi se čak isti dan kad i ti (subota) njoj je rekla da je rađen IVF na sve 3 j.s. i kako je super što su se sve oplodile

zao mi je sto je tako ispalo, Mimi... nisam to ja pitala dr-a nego netko drugi s foruma... cini mi se da je kadauna pitala cure ovdje da li se iskljucivo radi icsi i odgovorile su joj da da - da im je tako dr. rekao... pogledaj si na VV...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad je zaakon stupio na snagu radili su ICSI ali su sad prestali jer se navodno ministar ljuti da se troši previše novaca

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Aleksandar, tako mi je žao...ma šta se to dešava u posljednje vrijeme???
    Coolerica, nadam se da je sve izašlo i da češ izbjeći kretažu pa možeš odmah u nove borbe! Ja sam malo obeshrabrena u zadnje vrijeme, toliko smo se radovali svim tim trudnočama...ma bolje da ne pišem...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislila sam aleksandraj, sorry!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A joj alekandrej draga moja baš mi je žao što se tako desilo.Šaljem ti jedan ogroman i drži se draga, probaj se te beštije riješiti pa onda hrabro u nove pobijede.

I ja sam prije par dana radila briseve koji su opet pokazali e. coli a polagano nam se približava postupak u Mariboru. Moja ginićka mi je dala Noacin da pijem pa da opet ponovim nalaze briseva. U međuvremenu sam bila kod jedne časne sestre u Posušju koja pripravlja neke biljne pripravke za bakterije. Joj samo da vidite koje sam samo ljekarije dobila, hrpetinu, neki čaj koji se pije po 1 litar dnevno i u koji se stavlja po jedna kašika jabučnog octa, kapi od kaktusa, neki ljek za cirkulaciju, neku vodicu kojom se moraš navečer i ujutro natopljeno na vatici brisati vaginalni područje, neko ulje kojim namočiš tampon i staviš ga navečer i ujutro izvadiš. Ma čitava aparatura pa tako ja cijeli dan kontam kada što trebam popiti, stavljati, brisati.......... sva se gubim u tome.
    Usput mama mi je napravila bijelo vino sa bijelim lukom pa i to pijem.

Vrijedi sve pokušati, da se pobijede beštije.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

roza, ja sam zadnji put cak i u sadikovica isla zbog e coli

cirni malo onaj moj link gore

~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~
    da se brzo rijesis

p.s. i meni je casna bila backup opcija

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.zdravljeizivot.com/forum/...hp?TopicID=405
    http://polnebolesti.com/ureaplazma/#...zma_u_trudnoci

... evo dva linkića u vezi ureaplazme u trudnoći, a ako malo progooglate vidjet ćete da je ta bakterija vrlo opasna za plod u trudnoći i često dolazi do spontanih pobačaja.
    Rješavajte se beštije
    Sretno !

Aleksandraj, jako mi je žao

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mene je MPO s VV odmah poslao doma kad je u nalazu vidio tu ureaplazmu. Rekao je da se vratim tek kad dobijem nalaze da je to izliječeno(nadam se idući tjedan) jer s tim se ne smije raditi niti punkcija....

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sad sam se i ja malo zamislila jer ja nikad nisam napravila tu pretragu. Moja soc. ginekologica uzela mi je briseve koje sam joj ja napisala na papir, a kad su stigli nalazi pitala sam sestru gdje je nalaz od mycoplasme i ureaplsme , a ona mi je rekla da za to nismo ni radile. Ne znam zašto ? Ponašaju se kao da daju iz svog đepa...Clamidija, aerobi i anaerobi su mi bili sterilni, a MM su došli pozitivni klamidija i ureaplasma, pa sam sigurna da je i kod mene pozitivna. Da li netko možda zna koliko tih 5 briseva cca košta kod privatnika, pa da ih napravim prije postupka...
    Moja prijateljica je izgubila bebu u 7 mjesecu, imala je ureaplasmu...e sad, da li je od toga ili čega drugog...ne znam, znam samo da je nije lječila u trudnoči, jer ginekologica nije pridavala neku pažnju toj bakteriji, a ona je vjerovala svojoj ginekologici....

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Zaboravila sam reči, u Rijeci mi nikad nitko nije rekao da napravim bilo kakve briseve, a prošla sam već 5 inseminacija. Sve što sam napravila sam napravila samoinicijativno...(mislim da su doktori postali dosta nepovjerljivi i netemeljiti)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

gizmos, ti imas pravo traziti svoju dr. da ti napravi SVE briseve i ona ti to ne moze odbiti. ako odbije, mijenjaj dr.-a! pogotovo jer ti je muz bio pozitivan! i pogotovo jer si u mpo postupcima!

meni je stvarno nezamislivo da ima dr.-a koji se tako ponasaju... kad ti je vec uzimala briseve, zasto je pobogu preskocila mico i ureu??!! ja svom ginicu niti ne trebam nista sugerirati - on odmah pokusa pokriti apsolutno sve sto bi moglo imati ikakav utjecaj na mpo i trudnocu...i nije mu niti palo na pamet da me salje na VV dok sve pretrage nisu bile provjerene i svi nalazi sterilni...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Zaboravila sam reči, u Rijeci mi nikad nitko nije rekao da napravim bilo kakve briseve, a prošla sam već 5 inseminacija. Sve što sam napravila sam napravila samoinicijativno...(mislim da su doktori postali dosta nepovjerljivi i netemeljiti)
    Isto je bilo i sa mnom Gizmos u Rijeci sam prošla čak i IVF bez briseva al hvala Bogu nalaz je bio OK, poslije me MPO-vac sa VV na to uputio, neke stvari doktori iz određenog razloga preskoče ili ne kažu, stvarno me ljuti to jer moras sve sam znati i tražiti
    Frka znam što se pisalo na VV i tako su stvarno i mislili raditi u 9 mj al prema najnovijim saznanjima ne rade, eto Amyx je napisala i zašto

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Situacija s mojom ginekologicom nije bajna, ali nažalost nemamo izbora. Samo su dvije u gradu, ali ta druga nema mjesta za nove pacijente (a znam da je puno bolja). zadnji put smo dobili antibiotike od doktora opće prakse...bezveze. imala sam problema tako i sa uputnicom za hormone, pa sam je ovaj put također zaobišla i opet otišla kod doktora opče prakse (dao mi je i uputnicu za TORCH), ali mi je već neugodno jer to bi mi sve ona trebala davati. Prije godinu dana kad sam je pitala da mi napravi bris na klamidiju rekla je da ne može samo tako ispunjavati želje i davati šta nam padne na pamet i nije mi dala. Onda sam privatno to obavila u izoli prije hsg-a, ali oni imaju drugi sistem i to odvajaju od uzorka za papa test! (doktor mi je rekao da ne rade sve briseve posebno :? )

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Brisevi kod privatnika koštaju oko 900 kn.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala, probat ću ja nju ipak pitat još jednom, jer to je malo previše (ipak plačam dopunsko), pa ako mi ne bude dala, neće mi biti druge nego platit i to...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

gizmos, trazi svog mpo-vca da ti napise da je potrebno napravit sve briseve i onda te nece moci odbiti...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Gizmos što se tiče briseva jednim uzimanjem uzorka, tj brisa traži se pretraga na klamidiju i bakteriološka (ureaplasma i mycoplasma),tako je meni bilo kod moje dr, a nalaz je bio gotov za tjedan dana. Ja bih na tvome mjestu insistirala da napravi te pretrage, jer nema razloga plaćati ih! Možda kako su ti cure rekle da ti to napiše tvoj mpo-vac!
    Ni sve te pretrage nisu sigurne, ja sam ti imala jako ružnu situaciju jer mi je nalaz za klamidiju došao pozitivan, zatim je mm išao na pretragu, ali rezultate smo dugo čekali, pa su nas doktori u međuvremenu stavili na 2 ture sumameda. nakon mjesec dana njegov nalaz je stigao negativan, zatim sam ja ponovo davala bris koji je opet bio pozitivan!! Tada je moja ginekologica poludila i opet mi uzela bris i rekla da nosim u susjedni grad i zamisli bio je negativan. Što da kažem tusmo izgubili 4 mjeseca, najeli se antibiotika i ja imuž, a koliko sam se naživcirala...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zaboravila sam samo reći da je pretraga u te dvije bolnice rađena različitim tehnikama!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam imala slično iskustvo sa HPV-om, na papa testu je bio nekakav upitnik pa mi je uzela bris za tipizaciju i usput dala Sumamed. Nalaz je na kraju bio negativan a ja sam bezveze popila antibiotik, ali uvjek sam bila sumnjičava prema tom nalazu, jer sam trebala kupiti nekakvu četkicu u apoteci, onda mi je gin. uzela bris i ja sam to poslala preporučeno u Zg u onoj koverti što pucketa. Možete zamisliti kakav je bio taj bris kad su ga zaprimili nekoliko dana nakon što sam ga ja poslala (vidila sam na nalazu datum zaprimanja odnosno obrade uzorka). Drago mi je da je on negativan, ali zrno sumnje je u meni!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa
    Zaboravila sam samo reći da je pretraga u te dvije bolnice rađena različitim tehnikama!
    Modesty, za chlamidiju je od imunoflourescencije točnija DNA ili PCR metoda.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada su mi našli beštiju radili su "izravnom tehnikom FITC-a mikroskopski", a ponovljena i na kraju negativna je rađena " direktna imunofluorescencija".
    Uh nadam se da sam sve točno napisala! Ina ne znam ova prva, kakva je ta?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sutra počinjem sa Decapeptylima pa vas molim da mi kažete koje nuspojave mogu očekivati? Pokušala sam pronaći ali Pretražnik baš i ne funkcionira.

Hvala.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nikakve nuspojave,barem ih ja nisam imala.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Strike kada ti je planirana punkcija (na protokolu)?
    Sretno sutra na UZV i javi novosti.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa
    Strike kada ti je planirana punkcija (na protokolu)?
    Sretno sutra na UZV i javi novosti.

21.11.
    A sad ako će biti tako,neznam. Vjerojatno ću već u srijedu znati nešto više. Sretno i tebi sa pikanjem! Sama ćeš se pikat?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Neću se sama pikati, mama mi je medicinska sestra pa će me ona. Dovoljno mi je da samo vidim iglu i padam u nesvjest tako da su ti drame oko mog pikanja (neugodno mi je zbog toga ali ne mogu si pomoći).)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

karla, ista si ko ja

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sutra počinjem sa Decapeptylima pa vas molim da mi kažete koje nuspojave mogu očekivati? Pokušala sam pronaći ali Pretražnik baš i ne funkcionira.

Hvala.
    nikakve nuspojave, samo ga izvadi pola sata prije iz frizidera (da ne pece) i neka ti ga polako daje, jer ce peci ako bude brzo davala

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, danas sam dobila M i iduću nedjelju sam na folikulometriji kod dr. Reša. Ima li još koja da joj je pregled u nedjelju?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa

Hvala.
    nikakve nuspojave, samo ga izvadi pola sata prije iz frizidera (da ne pece) i neka ti ga polako daje, jer ce peci ako bude brzo davala

Ne znam samo kako ću u Mariboru (pa ne mogu mamu vući sa sobom)!
    Nadam se da će biti sestra na UZV pa će me ona piknuti.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure izašao je članak o našim razglednicama :D :D :D

http://www.vecernji.hr/vijesti/minis...u-clanak-50953

Šaljite i dalje

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa
    Cure, danas sam dobila M i iduću nedjelju sam na folikulometriji kod dr. Reša. Ima li još koja da joj je pregled u nedjelju?
    sretno!
    ja cu uzvove u splitu obaviti, nadam se da cu se poceti bosti u petak-subotu

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky hvala, meni je blizu, za cca sat i sitno sam u Ljubljani.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Oduševio me 1. decapeptyl, fora je, ja sam za 10-tak dana u Ljubljani pa šaljem svoju razglednicu, članak je super

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

može mala pomoć cure koje su išle u Maribor s područja primorsko -goranske županije s koje strane je povoljnije ići do Maribora preko Zg ili ići na Postojnu? idem u srijedu na konzultacije u Mb

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Samo da javim curama koji idu za Maribor u 02/2010 da sam u petak zvala sestru Jasnu i da nam protokoli stižu za 10 dana tako je meni rekla.
    Tikice još malo i krećemo draga.............jupiiiiiiiiiiiiii. :D :D :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •