tikica_69 prvotno napisa
Tikice,sretno u Mariboru!
Aleksandraj žao mi je, sad sam se malo prestrašila, meni je na zadnjem nalazu nađena ureaplazma, popila sam lijekove, nadam se da sam ju sredila jer sam trenutno u postupku,
Ma radio muz pretrage i bio poz, ali smo uzimali lijekove i nakon toga nismo isli na kontrolu jer sam vec bila u protokolu pa nije imalo svrhe osim da panicarima. Tigrice, moja kolegica je rodila s visokim nalazom uree pa mislim da to ne mora biti razlog, ali moja ginekologica hoce provjeriti (jer mi je drugi spontani)...moze, ali ne mora pa nemoj o tome misliti.
Hvala Aleksandraj, meni je nalaz stigao u pon. i ovaj tjedan smo pili lijekove, tako da niti ja više nisam išla na kontrolu, danas očekujem M, u postupku sam kod dr. Reša.
Jao aleksandraj, sada si me baš uplašila. Ja se borim sa Ureaplasmom, prvo uzimala Sumamed pa nije pomogao pa onda Doksiciklin i sada čekam nalaze.aleksandraj prvotno napisa
Uh, kako am se uznemirila! Ostaje mi jedino moliti se Bogu da će nalaz biti OK, jer ako ne bude vjerojatno ćeš mi ti biti u glavi kroz cijeli postupak pa sve do bete.
Drži se draga i hrabro dalje!
da ne pisem opet pogledajte sta sam ovdje napisala o caju i cesnjak napitku.
frendica mi se tako u trudnoci rijesila ureaplazme a ja e. coli
caj je za trudnice, ali ga , normalno, mozemo piti i mi
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2451125bba792e
mali mimi i kate, potpuno se slazem s vama. mogu reci da sam razocarana postupcima na vv i moja noga ne bu tam vise krocila, di nemaju vremena za mene da me kvalitetno obrade i daju sve sto mogu, tamo ni ne idem, pa makar nikuda ne isla. dobro se zna kada se radi icsi, cemu onda izmisljati toplu vodu?? aleksandraj, uzasno mi je zao, zelim ti da se sto prije oporavis. puse!
cure, cini mi se da ste malo fulale... prema najnovijim saznanjima na VV-u se sad iskljucivo radi icsi zbog malog broja js - ne zele riskirati da se ne oplodi... pogledajte na mpo na VV-u. tak kazu cure koje su bas to pitale dr-e.
i nedavno sam citala da je nekim zenama ureaplasma sastavni dio vaginalne flore i zato ju se nikako ne mogu rijesiti antibioticima... nisam ni ja godinama mogla dok nisam otisla homeopatici...
aleksandraj, zao mi je![]()
![]()
i sretno svima!
evo da vam javim da sam sinoć prokrvarila i to kako !!! bol je bila neopisiva - i inače imam jako bolne stvari- mislila sam da neću preživiti noć. sad mi je puno bolje i u ponedjeljak ću ići vidjeti jel to to tj. da li sam izbjegla kiretažu. a u novoj godini u nove akcije!
aleksandraj drži se!
Frka to nije istina pa znam što mi je dr rekao da misli kako su radili IVF pa nije došlo do komunikacije između spremija i j.s, uglavnom kaže to nije ničija greška jednostavno to nije bila dobitna j.s.frka prvotno napisa
, a moja prijateljica koja je bila malo prije mene u postupku prije transfera bila je i na razgovoru sa biologicom čini mi se čak isti dan kad i ti (subota) njoj je rekla da je rađen IVF na sve 3 j.s. i kako je super što su se sve oplodile
Nadam se da jecoolerica prvotno napisa
, jel ideš ponovo kod njega?
mislim da da. još smo mm i ja u pregovorima. on bi ponovo a ja razmišljam..
za početak draga jako mi je žao kaj ti se dogodiloaleksandraj prvotno napisa
![]()
A što se tiće ureaplazme moguće da je zbog toga jer kad sam je ja imala moja soc. ginička mi je rekla da uz ureaplazmu nema bebe i nije mi ni htjela dati uputnicu za VV dok nismo riješili ureaplazmu.
Mali Mimi prvotno napisa
zao mi je sto je tako ispalo, Mimi... nisam to ja pitala dr-a nego netko drugi s foruma... cini mi se da je kadauna pitala cure ovdje da li se iskljucivo radi icsi i odgovorile su joj da da - da im je tako dr. rekao... pogledaj si na VV...
Kad je zaakon stupio na snagu radili su ICSI ali su sad prestali jer se navodno ministar ljuti da se troši previše novaca![]()
Aleksandar, tako mi je žao...ma šta se to dešava u posljednje vrijeme???
Coolerica, nadam se da je sve izašlo i da češ izbjeći kretažu pa možeš odmah u nove borbe! Ja sam malo obeshrabrena u zadnje vrijeme, toliko smo se radovali svim tim trudnočama...ma bolje da ne pišem...
A joj alekandrej draga moja baš mi je žao što se tako desilo.Šaljem ti jedan ogromani drži se draga, probaj se te beštije riješiti pa onda hrabro u nove pobijede.
I ja sam prije par dana radila briseve koji su opet pokazali e. coli a polagano nam se približava postupak u Mariboru. Moja ginićka mi je dala Noacin da pijem pa da opet ponovim nalaze briseva. U međuvremenu sam bila kod jedne časne sestre u Posušju koja pripravlja neke biljne pripravke za bakterije. Joj samo da vidite koje sam samo ljekarije dobila, hrpetinu, neki čaj koji se pije po 1 litar dnevno i u koji se stavlja po jedna kašika jabučnog octa, kapi od kaktusa, neki ljek za cirkulaciju, neku vodicu kojom se moraš navečer i ujutro natopljeno na vatici brisati vaginalni područje, neko ulje kojim namočiš tampon i staviš ga navečer i ujutro izvadiš. Ma čitava aparatura pa tako ja cijeli dan kontam kada što trebam popiti, stavljati, brisati.......... sva se gubim u tome.
Usput mama mi je napravila bijelo vino sa bijelim lukom pa i to pijem.
Vrijedi sve pokušati, da se pobijede beštije.
roza, ja sam zadnji put cak i u sadikovica isla zbog e coli
cirni malo onaj moj link gore![]()
![]()
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
da se brzo rijesis
p.s. i meni je casna bila backup opcija
http://www.zdravljeizivot.com/forum/...hp?TopicID=405
http://polnebolesti.com/ureaplazma/#...zma_u_trudnoci
... evo dva linkića u vezi ureaplazme u trudnoći, a ako malo progooglate vidjet ćete da je ta bakterija vrlo opasna za plod u trudnoći i često dolazi do spontanih pobačaja.
Rješavajte se beštije![]()
Sretno!
Aleksandraj, jako mi je žao![]()
Mene je MPO s VV odmah poslao doma kad je u nalazu vidio tu ureaplazmu. Rekao je da se vratim tek kad dobijem nalaze da je to izliječeno(nadam se idući tjedan) jer s tim se ne smije raditi niti punkcija....
Sad sam se i ja malo zamislila jer ja nikad nisam napravila tu pretragu. Moja soc. ginekologica uzela mi je briseve koje sam joj ja napisala na papir, a kad su stigli nalazi pitala sam sestru gdje je nalaz od mycoplasme i ureaplsme , a ona mi je rekla da za to nismo ni radile. Ne znam zašto ? Ponašaju se kao da daju iz svog đepa...Clamidija, aerobi i anaerobi su mi bili sterilni, a MM su došli pozitivni klamidija i ureaplasma, pa sam sigurna da je i kod mene pozitivna. Da li netko možda zna koliko tih 5 briseva cca košta kod privatnika, pa da ih napravim prije postupka...
Moja prijateljica je izgubila bebu u 7 mjesecu, imala je ureaplasmu...e sad, da li je od toga ili čega drugog...ne znam, znam samo da je nije lječila u trudnoči, jer ginekologica nije pridavala neku pažnju toj bakteriji, a ona je vjerovala svojoj ginekologici....
Zaboravila sam reči, u Rijeci mi nikad nitko nije rekao da napravim bilo kakve briseve, a prošla sam već 5 inseminacija. Sve što sam napravila sam napravila samoinicijativno...(mislim da su doktori postali dosta nepovjerljivi i netemeljiti)
gizmos, ti imas pravo traziti svoju dr. da ti napravi SVE briseve i ona ti to ne moze odbiti. ako odbije, mijenjaj dr.-a! pogotovo jer ti je muz bio pozitivan! i pogotovo jer si u mpo postupcima!
meni je stvarno nezamislivo da ima dr.-a koji se tako ponasaju... kad ti je vec uzimala briseve, zasto je pobogu preskocila mico i ureu??!! ja svom ginicu niti ne trebam nista sugerirati - on odmah pokusa pokriti apsolutno sve sto bi moglo imati ikakav utjecaj na mpo i trudnocu...i nije mu niti palo na pamet da me salje na VV dok sve pretrage nisu bile provjerene i svi nalazi sterilni...
Isto je bilo i sa mnom Gizmos u Rijeci sam prošla čak i IVF bez briseva al hvala Bogu nalaz je bio OK, poslije me MPO-vac sa VV na to uputio, neke stvari doktori iz određenog razloga preskoče ili ne kažu, stvarno me ljuti to jer moras sve sam znati i tražitiGIZMOS prvotno napisa
![]()
Frka znam što se pisalo na VV i tako su stvarno i mislili raditi u 9 mj al prema najnovijim saznanjima ne rade, eto Amyx je napisala i zašto
Situacija s mojom ginekologicom nije bajna, ali nažalost nemamo izbora. Samo su dvije u gradu, ali ta druga nema mjesta za nove pacijente (a znam da je puno bolja). zadnji put smo dobili antibiotike od doktora opće prakse...bezveze. imala sam problema tako i sa uputnicom za hormone, pa sam je ovaj put također zaobišla i opet otišla kod doktora opče prakse (dao mi je i uputnicu za TORCH), ali mi je već neugodno jer to bi mi sve ona trebala davati. Prije godinu dana kad sam je pitala da mi napravi bris na klamidiju rekla je da ne može samo tako ispunjavati želje i davati šta nam padne na pamet i nije mi dala. Onda sam privatno to obavila u izoli prije hsg-a, ali oni imaju drugi sistem i to odvajaju od uzorka za papa test! (doktor mi je rekao da ne rade sve briseve posebno :? )
Hvala, probat ću ja nju ipak pitat još jednom, jer to je malo previše (ipak plačam dopunsko), pa ako mi ne bude dala, neće mi biti druge nego platit i to...
gizmos, trazi svog mpo-vca da ti napise da je potrebno napravit sve briseve i onda te nece moci odbiti...
Gizmos što se tiče briseva jednim uzimanjem uzorka, tj brisa traži se pretraga na klamidiju i bakteriološka (ureaplasma i mycoplasma),tako je meni bilo kod moje dr, a nalaz je bio gotov za tjedan dana. Ja bih na tvome mjestu insistirala da napravi te pretrage, jer nema razloga plaćati ih! Možda kako su ti cure rekle da ti to napiše tvoj mpo-vac!
Ni sve te pretrage nisu sigurne, ja sam ti imala jako ružnu situaciju jer mi je nalaz za klamidiju došao pozitivan, zatim je mm išao na pretragu, ali rezultate smo dugo čekali, pa su nas doktori u međuvremenu stavili na 2 ture sumameda. nakon mjesec dana njegov nalaz je stigao negativan, zatim sam ja ponovo davala bris koji je opet bio pozitivan!! Tada je moja ginekologica poludila i opet mi uzela bris i rekla da nosim u susjedni grad i zamisli bio je negativan. Što da kažem tusmo izgubili 4 mjeseca, najeli se antibiotika i ja imuž, a koliko sam se naživcirala...
Zaboravila sam samo reći da je pretraga u te dvije bolnice rađena različitim tehnikama!
I ja sam imala slično iskustvo sa HPV-om, na papa testu je bio nekakav upitnik pa mi je uzela bris za tipizaciju i usput dala Sumamed. Nalaz je na kraju bio negativan a ja sam bezveze popila antibiotik, ali uvjek sam bila sumnjičava prema tom nalazu, jer sam trebala kupiti nekakvu četkicu u apoteci, onda mi je gin. uzela bris i ja sam to poslala preporučeno u Zg u onoj koverti što pucketa. Možete zamisliti kakav je bio taj bris kad su ga zaprimili nekoliko dana nakon što sam ga ja poslala (vidila sam na nalazu datum zaprimanja odnosno obrade uzorka). Drago mi je da je on negativan, ali zrno sumnje je u meni!
Modesty, za chlamidiju je od imunoflourescencije točnija DNA ili PCR metoda.modesty4 prvotno napisa
Kada su mi našli beštiju radili su "izravnom tehnikom FITC-a mikroskopski", a ponovljena i na kraju negativna je rađena " direktna imunofluorescencija".
Uh nadam se da sam sve točno napisala! Ina ne znam ova prva, kakva je ta?
Sutra počinjem sa Decapeptylima pa vas molim da mi kažete koje nuspojave mogu očekivati? Pokušala sam pronaći ali Pretražnik baš i ne funkcionira.
Hvala.
Strike kada ti je planirana punkcija (na protokolu)?
Sretno sutra na UZV i javi novosti.
karla 1980 prvotno napisa
21.11.
A sad ako će biti tako,neznam. Vjerojatno ću već u srijedu znati nešto više. Sretno i tebi sa pikanjem! Sama ćeš se pikat?
Neću se sama pikati, mama mi je medicinska sestra pa će me ona. Dovoljno mi je da samo vidim iglu i padam u nesvjest tako da su ti drame oko mog pikanja (neugodno mi je zbog toga ali ne mogu si pomoći).)
nikakve nuspojave, samo ga izvadi pola sata prije iz frizidera (da ne pece) i neka ti ga polako daje, jer ce peci ako bude brzo davalakarla 1980 prvotno napisa
Cure, danas sam dobila M i iduću nedjelju sam na folikulometriji kod dr. Reša. Ima li još koja da joj je pregled u nedjelju?
Pinky prvotno napisa
Ne znam samo kako ću u Mariboru (pa ne mogu mamu vući sa sobom)!
Nadam se da će biti sestra na UZV pa će me ona piknuti.
Cure izašao je članak o našim razglednicama :D :D :D
http://www.vecernji.hr/vijesti/minis...u-clanak-50953
Šaljite i dalje![]()
sretno!tigrical prvotno napisa
ja cu uzvove u splitu obaviti, nadam se da cu se poceti bosti u petak-subotu
i u 24 sata
8)
http://www.24sata.hr/news/pisma-mini...o-bebu/145011/
Pinky hvala, meni je blizu, za cca sat i sitno sam u Ljubljani.
Oduševio me 1. decapeptyl, fora je, ja sam za 10-tak dana u Ljubljani pa šaljem svoju razglednicu, članak je super
može mala pomoć cure koje su išle u Maribor s područja primorsko -goranske županije s koje strane je povoljnije ići do Maribora preko Zg ili ići na Postojnu? idem u srijedu na konzultacije u Mb
Samo da javim curama koji idu za Maribor u 02/2010 da sam u petak zvala sestru Jasnu i da nam protokoli stižu za 10 dana tako je meni rekla.
Tikice još malo i krećemo draga.............jupiiiiiiiiiiiiii. :D :D :D :D :D