Dr. Reš nas je sutra pozvao da dođemo u Ljubljanu. Samo da sutra sve dobro prođe na tim konzultacijama i da nas uzme u postupak sad u ovom ciklusu...ak bu sve OK stignemo odraditi jednu turu prije Božića!!! :D
Dr. Reš nas je sutra pozvao da dođemo u Ljubljanu. Samo da sutra sve dobro prođe na tim konzultacijama i da nas uzme u postupak sad u ovom ciklusu...ak bu sve OK stignemo odraditi jednu turu prije Božića!!! :D
Super Strumpfica, on je stvarno ekspeditivan :D
Štrumfica bravo za dogovor, želim ti uspješan predbožićni postupak
Strumpfica želim Vam ispod bora pozitivnu Betu ~~~~~~![]()
![]()
~
~~~
~~~~~
~~~~~~~
~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
==
==
![]()
Super mi je što je ovaj naš jad ipak iznjedrio neko dobro i što je u ovome našem jadu "isplivao" dr. Reš kao rješenje i mjesto di se jednostavno i bez čekanja može doći do medicinski standardnog postupka i daj Bože da u našoj okolini nikne još malih "Rešova" za servisiranje pacijenata iz HrvatskeStrumpfica prvotno napisa
.
Meni je žao što se naši ne organiziraju i osnuju neku kliniku u Sloveniji. Imali bi popunjeno za idučih 5 godina! :D :D :D :D :D :D
A mi dobrih doktora i biologa imamo!!!
fakat je expressan taj res!! drzim fige da bude sto vise slo trudnica! pa cemo se skupiti i s rebusima profilirati do ministarstva nasem "predragom" ministru![]()
a ja se sve nesto nadam da poljak dodje pameti i preseli mpo centar iz splita na granicni prijelaz kamensko![]()
s onu stranu grane, of skrouz
Strumfica dobro nam došla i sretno, možda se i vidimo u ljubljani, meni treba m stići u subotu a u nedelju krećem s bockanjem
tigrical pa to je tek bio prvi uvz ja se nadam da će do idućega iskočiti još puuuuno folikulića, sretno
svimai pozdrav
Ameli hvala, ali mislim da je to - to. Rekao je i dr. da nema smisla da pojačamo Menopure, jer se neće novi folikuli pojavit. Ma, nisam ja nezadovoljna, ali uvijek ih je bilo 6, 8, 9, pa do 16 js, pa sam se jako iznenadila sa samo 2, a i prošli put sam imala 9 smrzlića.
Na odbrojavanju na listi trudnica piše: Magy7 stimulirani IVF-Postojna, pa vjerujem da radi, ali možda se ona javi sa konkretnijim odgovorom!frka prvotno napisa
Za sve vas koje idete kod dr. Reša, obično smo u Ljubljanu na uzv dolazili oko 6,00, a jučer, smo došli oko 6,30 i dr. se ljutio da smo došli prekasno ? jer već u 7 ima punkciju u Postojni.
tigrical, hvala na info, ja sam baš razmišljala da u nedjelju dođemo oko pola 7, jer kao nedjelja je, ali onda ćemo ipak planirati do 6.
Mare41 tako smo i mi mislili, nismo se žurili nazad na posao, pa smo lagano vozili, bila su dva para ispred nas, dr. je rekao da nije njih bilo da bi i ranije otišao.
Cuj, i ja sam imala samo tri js i sve tri se oplodile i sve tri mi vratili i jedna se uhvatila, ali je nazalost bio spontani. Broj ti nista ne znaci ako je barem jedna ona prava..tigrical prvotno napisa
![]()
Aleksandraj hvala ti, ma znam da i jedna može biti dovoljna i dobitna, ali me iznenadilo, uvijek dobro reagiram, nije mi jasno zašto samo 2 js? Šta se promijenilo?
Cuj, meni je ovo prvi postupak pa ne znam kako bih reagirala inace, ali sam prije stimulacije imala prirodno dva folikula te sam se iznenadila da sa stimulacijom samo tri...cuj to ti jednostavno, po mom, ovisi od niza okolnosti...da li si bila pod stresom, umorna, od vrste prehrane i sl...ali je uvijek bolja kvaliteta nego kvantiteta :D :D (za 2 js - neka budu dobitne)
Cure dr. Reš radi samo i isključivo ICSI. I nama je radio iako je spermiogram bio dobar.GIZMOS prvotno napisa
Aleksandraj bojim se da starim! MM je rekao da gledamo s pozitivne strane: punkcija će trajati kraće, uvijek je sve bilo školski do negativne bete, a sada prvi put nešto "naopako", pa se nadamo da je ovaj put dobitno! Hvala i
![]()
Bok evo da se i ja javim.
Dakle, meni je rekao dr Reš da ćemo raditi standardni IVF, ali kako smo dobili samo 4 js, rekao je da neće riskirati s običnim IVF-om i da će napraviti ICSI. I mi smo imali odličan spermiogram, tako da mislim da je broj js i njihova kvaliteta presudna. Ja nisam 100% sigurna da dr. radi samo iCSI.
tigrical, nek 2 budu bingo![]()
magi7![]()
Strumpfica, čekamo izvještaj![]()
Upali!
Spermići su unatoč onoj strašnoj oligoastexxyyyzzz dijagnozi na onom ekrančeku djelovali poprilično živahno i pokretno! Sad samo da moji jajnici ne zakažu. Uglavnom decriptyl+menopur od vjerojatno petka ujutro. Nećkao se između purogena i menopura, pa je na kraju odlučio za menopur (zna itko koja je razlika??)Rekao je da dođemo između 5 i 6 da nas nauči kak da se pikamo. I rekao je da nema potrebe prespavati da ljudi najnormalnije tak rano ujutro stižu iz ZG i vraćaju se nazad na posao(vi koje putujete, ima puno magle u to doba?)
I ono što je rekao je da smo i muž i ja recimo u banani(tj rekao je da smo kompatibilni jer oboje imamo loš materijal) ali da je bitno naći kvalitetnu stanicu i kod mene i kod njega i nema zime. Naravno ništa osim ICSIa ne dolazi u obzir, ali to nam već dugo govore pa mi se to čini OK. I super mi je bilo što nam je za sve rekao koliko će nas koštati. Današnji razgovor, pregled UZV+spermići na ekranu nam je naplatio 50EUR.
Gdje u ZG kupujete lijekove i da li ih je problem kupiti? Da li ih daju bez recepta, samo na temelju ovoga što dobijemo od dr Reša?
Ja sam do sada sve lijekove kupovala bez recepta, nikada me nisu tražili nikakav papir.
A lijekove kupujem u Ljekarni Filipović, Zagorska 42.
štrumfice, bravo! baš super, drago mi je, javljam dalje obavezno!!!
što više iskustava, to bolje za buduće naraštaje, naravno da ću se javljati i dalje (trenutno me muči koncept tog ranojutarnjeg ustajanja i samostalnog pikanje...a valjda bum preživila )![]()
Strumpfica, i ja sam se prošli tjedan 1. put piknula, stvarno nema nikakvih problema, vidjet ćeš da je decapeptyl super-kao pen i tanka iglica, a menopure treba otopiti, al nije problem, super da ste zadovoljni.
Ako u ZG kupim lijekove da li dobijem i igle i injekcije ili to posebno kupujem u ZG ili to kupujemo kod Reš-a?
Idem sad malo prosurfati o tim lijekovima-super mi je da mi je dao iz kutije cijelu deklaraciju o lijekovima da se ne zeznem pri nabavci (no problem bu ak je na slovenskom :? kojeg slabo kužim)
Imaš dolje niže temu Samodavanje inekcija, a šprice i igle ti trebaju samo za menopure, i trebaš to posebno kupiti, ali pitaj odmah u ljekarni kad kupuješ ostalo (račun prilažeš kao poreznu olakšicu).
ajme koja sam ja plavuša, sad sam išla gledati deklaracije što od lijekova moram nabaviti, nije ono što sam napisala, nije niti decapeptily nego Diphereline+Menopur...ma što god bilo bitno da na kraju dobijemo bar jednu normalnu jajnu stanicu
a što se dogodi ako dođe do hiperstimulacije?kako se to otkrije kad se tek nakon osam dana ide na kontrolu?
hiperstimulacija se uglavnom "aktivira" nakon punkcije. Meni je dr predvidio HS pa mi je još prije punkcije napomenuo da ništa od transfera. Zanima me kako bi to sad riješili :?
evo, bila na 1. uzv-u. cini mi se da imam 7 folikula. kazem cini jer je bila ludara, moj dr se razbolio, a drugi je bio pre pretrpan. taman kad mi je trebao reci koliko ih je telefoni stali zvonit ko ludi. cini mi se da sam skuzila da ih je 7 dok je pisao, ali nisam 100% sigurna. ah well...
drugi je u sridu pa cu onda tocno znati...
nije mi bas neka brojcetina...![]()
Ja ću poludit! U par navrata sam provjeravala rok trajanja Menopura i bio je 03/2010., ali očito da sam provjeravala na jednoj te istoj kutiji. Na ostale dvije je rok 05.2009. !!!Zato samo dva folikula! Ljuta sam. Menopure mi je dala moja primarna gin., ali inače je odlična, predobra, nemam je srca sad nazvat i reć joj.
Joj tigrical, žao mi je. Ako ti je dala, ja joj ne bi ništa rekla, ali ako si ih kupila druga stvar!
Moramo očito bit oprezne.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ malo vibrica za Slovenske uspjehe :D :D :D :D :D :D
I FEEL SLOVENIA![]()
Ma pinky bit će to dobitna sedmica!!!![]()
Tigrica možda ti ih je dala jer kao vrijedi pravilo da vrijede još 6 mj.nakon napisanog roka :?
Bublica3 dala mi ih je, i stvarno je izvrsna gin., prati MPO problematiku, stalno me šalje na razne preglede, vađenja krvi, daje mi sve moguće uputnice, zove druge odjele gdje sam naručena da me odmah prime...predobra!
tonili nisam znala da vrijede 6 mj. nakon isteka roka, pa čemu onda rok?
Pozdrav! Imam problem pa ako netko zna odgovor bit će mi drago čuti vaša mišljenja. 08.12.09. idem u KBC Rijeka na laparoskopiju zbog cističnih tvorbi na desnom jajniku i zbog sumnje na endometriozu. Kako je praksa da se nakon dijagnosticirane endometrioze kontracepcijom spriječava krvarenje zanima me ako netko zna kako to može utjecati na postupak u MB u 04/10 ako recimo budem morala pilule uzimati 4 mjeseca, a ne predviđenih mjesec, dva???
Poslala sam upit i u MB, ali znam da su u gužvi i bojim se da neču dobiti odgovor na vrijeme i da ću morat sama odlučiti što napraviti! Šta predlažete?
Pinky, MM je danas izolirana ureaplasma 10 na 4 (meni je sterilno) i kao terapiju će vjerojatno dobiti AZIMED, ali mi bi uz to probali i sa oni tvojim receptom pa me zanima koliko si dugo bila na " pijanom češnjaku". Na ZZJZ su nas upozorili na to da ćemo je se teško rješiti jer mu se očito ukorijenila a nije otišla ni sa doksiciklinom ni sa azitomicinom!
Ja sam već šest mjeseci na kontracepciji Yasmine. I primljena sam u postupak. Mislim da dužina uzimanja kontracepcije nema veze, štoviše može samo koristiti ako sam dobro shvatila cijeli taj koncept.
To mi je drago čuti, nadam se da će na kraju ipak sve biti ok i da mi je ovo razbijanje glave nepotrebno, ali????
od one doze ti se dobije oko 10 dana za piti 2 zlice ujutro 2 uvecer.
ako mu ni tada ne prodje moze ponoviti
sretno!
Drage moje, malo bedasto pitanje, ali... da li postoji mogućnost, s obzirom da po novom zakonu imamo pravo u RH na 6 bespl. postupaka, da mi koji idemo u Slo. ili privatno, dobijemo injekcije kod primarnog gin., a postupak obavimo gdje mi hoćemo?
i meni se to učinila kao dobra idejatigrical prvotno napisa
jedino da vam doktor MPOovac tu na VV ili gdje god u RH posloži identični protokol, vi pokupite na osnovu toga tu kod prim gin lijekove i odete umjesto na npr VV u postupak u Sloveniju
(to je meni palo na pamet jer sam mogla doći do Gonala za postupak na VV koji je na kraju otkazan, samo što je dr Reš srećom složio sasvim drugi protokol, manje blag nadam se)
....no iskreno mislim da je ovo jedna bolesna ideja koja mi je slučajno pala na pamet.. 8)
Mislila sam možda da je izvedivo, eto palo mi na pamet 8)
Svima vama koji jeste ili se spremate za postupak u Sloveniji od srca želim mnogo sreće!
Mi smo u Hrvatskoj nekoliko puta bezuspješno pokušavali ostati trudni, ali nikad nismo dogurali do pozitivne bete. Otišli smo u Sloveniji, slijedeći primjer jedne drage prijateljice, i u Mariboru iz prve uspjeli i dobili dijete. Prošle godine ponovno smo obavili postupak i drugi put postali roditelji.
Svima vama želim isto toliko sreće!
Sretno, cure!