U 16.45 je UZV. Nadam se da će se M barem malo smiriti i da će biti sve OK.
Strike imaš pp.
U 16.45 je UZV. Nadam se da će se M barem malo smiriti i da će biti sve OK.
Strike imaš pp.
Pinky žao mi je, ali imam velike vjere u Romca, Poljaka i Šparca. Mislim da si dobro odlučila.
SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :D
bublice![]()
![]()
![]()
![]()
Miki 76 hvala, nazvat cu ih onda.
Sretno svima i malo kolektivnih za sve ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo kopiram ovdje link od tikice_69, ja nažalost nisam reprezentativan primjerak, al ako je neko zainteresiran..
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=86313
pozdrav svima...
pokusavm negdje naci...Pa Vas molim ovako za info..dali ima kakav mail za kiliniku u Mariboru na koji se mogu prvo dobiti info???
hvala curke puno
Imaš na njihovoj stranici:
http://www.ivf-mb.net/onas.htm
ivf.mb@ukc-mb.si
a možeš za prve informacije nazvati splošne informacije, taj broj je puno lakše dobiti, nego onaj za samoplačnike.
Evo mene k'o padobranac![]()
Znači opet naručuju u MB i mogu tražiti termin za postupak bez konzultacija?
Imala sam termin za konzultacije u 6 mj. koji sam morala odgoditi zbog na žalost neuspjele trudnoće i onda mi nisu mogli dati novi. Ja bih opet pokušala?
Hvala![]()
ja sad ništ više ne kužim. mene su u listopadu naručili za konzultacije u MB u siječnju i rekli su da se onda čeka još godinu dana, znači do siječnja 2011.
nadam se da će mi ovo sad u Ljubljani uspjeti, no za svaki slučaj voljela bih i Maribor ostaviti kao jednu otvorenu opciju, pa se pitam da li bi brže došla na red da nisam tražila te konzultacije....
Cure,
Maribor vas stavi na listu čekanja
- ili od dana poštom zaprimljene vaše dokumentacije (zamolba + svi nalazi koje imate, čak i ako su malo zastarjeli nema veze jer će vam naknadno ionako reći koje nalaze trebate ponoviti, važno je da vas na osnovu nečega stave na listu čekanja)
- ili od dana konzultacija.
Dakle, ono što je u vašem slučaju prije, s tim da uopće niste obavezne ići na konzultacije, to je vaš izbor, oni ionako termine i protokol šalju poštom.
S obzirom da se i konzultacije čekaju po 3-4 mjeseca, najbolje je da prvo pošaljete dokumentaciju, a onda se naručite na konzultacije. Time će vam vrijeme čekanja na postupak od cca godinu dana početi teći od zaprimljene dokumentacije pa nema veze što onda čekate još par mjeseci na konzultacije jer to čekanje ulazi u onih cca godinu dana...
cure, hvala na ovim informacijama. da sam to znala bi im slala dokumentaciju a ne naručivala se na konzultacije i produljivala čekanje za par mjeseci. a nadam se da će ovo novo saznanje pomoći i onima koje se tek sad odlučuju za Maribor a isto su loše informirane kao i ja.
Sve ćemo kad-tad doći na red i uspjeti!
Kopiram post od Bebel, pls javite se, bitno je za usporedbu cro postupaka i postupaka u inozemstvu:
"Pozdrav svima,
pino je otvorila jednu dobru temu pa molim sve koji su bili u postupku po novom zakonu da daju mali doprinos za našu dobrobit.
Hvala
VAZNO - statistike o postupcima ove jeseni:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=86347"
Evo da i ovdje javim, za cure koje uskoro kreću u Mb pa ako netko ima nešto za pitati slobodno.
Bila jučer na kontrolnom UZV-u u Mb-u. Sve OK, nema cisti.
Od jučer pa do nedjelje primam po 2 Gonala, u ponedjeljak opet UZV pa će dr. vidjeti da li treba smanjiti ili povećati.
Bila je jako velika gužva (Dom Zdravlja Nova Vas), ali je doktor bio jako dobro raspoložen tako da smo se i dobro nasmijali.
karla 1980 samo nas ti izvještavaj svaka informacija dobro dođe....sretno i neka ti je ovo zadnji i dobitni postupak!
Strike prvotno napisa
Strike počela sam sa 2 ampule Gonala. Jučer me je sestra Jasna odmah poslije UZV-a pikunula sa 2 Gonala. I tako cijeli tjedan (do nedjelje) po 2 Gonala + naravno Decapeptyl 1 amp.
U ponedjeljak (07.12.) opet na UZV pa će dr. reći da li treba pojačati Gonale ili smanjiti, rekao je da za svaki slučaj ponesem 3 Gonala.
Hvala vam cure na lijepim željama.![]()
Ja jos nisam dobila protokol a reki su mi do kraja novembra sigurno![]()
Valjda cu ih danas uspjeti dobiti jer jucer nije bilo sanse...MB konstantno zauzet![]()
Cure koje ste u zadnje vrijeme prošle postupke u MB na koliko prije postupka ste dobile protokol?
Eto meni rekli da cu ga dobiti za 10-ak dana a u postupak idem pocetkom veljace...pa kad cu stici uopce uzimati svu tu kontracepciju i lijekove :?
rozalija očito da svi imaju problem sa dobivanje protokola, imala sam i ja. Nikako nije dolazio poštom pa sam 10tak dana pred očekivanu M poslala mail sestri Jasni da svaki dan očekujem M i molila ju da mi hitno pošalje protokol na mail. Nakon 2-3 dana mi je poslala protokol na mail, a nakon što sam već 15tak dana pila kontracepciju protokol došao i poštom.
Moj savjet vam je da pošaljete mail.
Ovo pitanje i mene muči? Kada sve to utrpati u tako kratkom ruke u sebe, šta oni misle?tikica_69 prvotno napisa
Hej draga i ja sada za nekih 7-8 dana očekujem svoju mengu i mislim da bih obavezno trebala poslati sestri Jasni a i jedan SMS da je podsjetim da mi spremi moj protokol.karla 1980 prvotno napisa
Haj mi samo napisi njen mail plizzzzz
Hvala
rozalija prvotno napisa
Ja sam ga dobila sredinom 9.mj.,a postupak mi bio u 11.mj. Znači,nekih mjesec i pol prije. Trebala mi kutija i pol Yasmina.
Ja šaljem na ovaj mail: ivf.amb@ukc-mb.si
ima još 2 mail-a al ih ne znam napamet, kada dođem kući poslat ću ti.
Strike prvotno napisa
Ja sam baš htjela sve po MB pravilu, zato sam i forsirala da mi što prije pošalje protokol, pila sam Yasmin 2 ciklusa i potrošila 2 kutije i još 5-6 tableta iz treće kutije. Prvi ciklus sam pila Yasmin cca 23 dana, a drugi ciklus mislim 25 dana.
karla 1980 prvotno napisa
A ja sam svoj protokol čekala i čekala,da bi na kraju taj ciklus morala popiti oko tih 33 tableta,s tim da sam počela tek od 7.dc.
Ja sam mislila da oni vode računa o tome,pa zato nisam zvala, zato cure,samo ih zovite!
Cure, kad vam se priblizi ciklus ona 2 mj prije zakazanog termina, nazovite mob za samoplacnike i pitajte sestru kad stize - najbolje ide na mail, zacas je tu.
Ja sam nazvala mozda 7 dana prije ocekivane m, sutradan stigao protokol na mail
i nemojte da vas brine opcija uzimanja kontracepcije samo jedan ciklus - velike su sanse da ce po prestanku uzimanja ciklus svakako malo oklijevati pred prvi uzv, sve je to normalno i zbog supresije i zbog lagane nervoze - ali to ne mijenja ishod. samo laganini i bebice ce stici aBd![]()
Ja sam im upravo poslala mail i zamolila da mi u roku 7 dana dostave protokol. Valjda onda sada budu....
tikica_69 prvotno napisa
Hoće, ipak je to pisani trag na koji moraju/bi trebali odgovoriti.
Meni je protokol prvo stigao mailom i to 04.08, a postupak mi je bio sredinom 10 - mislim punkcija i ET). Uzimala sam kontracepciju samo jedan ciklus..sj sigurno odgovara mailom...sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nisam vise slovenka, ali evo da prijavim izvjestaj sa punkcije:
od moja 2 vodeca i nekoliko sitnih folikula, ipak se jedan sitniji probudio i dobili smo 3 js :D :D :D
tako da fakat nije bilo smisla ici u slo. moram priznati da mi je na kraju savjest cista jer ih je bilo taman 3, da je bilo vise grizlo bi me sta ipak nisam isla u sloveniju
sad 2 dana cekanja da vidimo hoce li se oploditi
Pinky, savršeno, nisi spominjala kako je prošla punkcija, sve ok? čekamo s nestrpljenjem tulum u labu
![]()
inekcija je bila nesto slabija nego zadnji put, bolilo malo jace, malo jace krvarila nego prosli put,ali sve u svemu izdrzivo.
sad je sve vec proslo, i bol i krvarenje
sretno mare i ostale moje slovenke![]()
Pinky nek' ti bude tulum u labu :D !
Meni sutra transfer, nadam se da je novi embriolog (Č. J.) sve dobro zmućkao!
Sretno sutra. I meni je bio isti embriolog, zapravo uvijek mi je i bio samo on.
On tamo radi već dugo i nama je bio dobitni. Držim fige da tako bude i tebi i svima ostalima!!!!![]()
pinky bravo, bravo neka je sve prošlo i neka si ih ti čapila 3 sad
navijamo i :D :D :D za tulum u labu![]()
![]()
pinky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nezaboravan tulum u labu.
Vidiš draga isčeprko je Poljak njih tri ma biće to ko bombončići embriji da ćeš oboriti Poljaka s nogu, vidjet će on kakva si ti samo ženskica.
SRETNO DRAGA i javljaj odmah vijesti.![]()
![]()
![]()
![]()
tajan hvala ti na dobrim željama! Sutra mi je 5-ti transfer u Postojni i prvi put sam ga vidjela sad na punkciji, zato sam mislila da je novi.![]()
rozalija prvotno napisa
xxxx
evo da se i ja ovdje javim, meni danas pala 3. pikica i u nedjelju idemo ma 1.uzv u ljubljanu. jedino što me zbunjuje je da sam imala jako oskudno krvarenje i trajalo 3 dana a inače imam obilne i bolne menstruacije. ja sam stavljala utrogetane 7 dana prije m pa neznam da li je to možda zbog toga? cure koje ste isto uzimale utrogestane kakve su vama bile m?
Pinky neka ti to bude dobitna trojka i da nam javiš uskoro lijepe vjesti
svima sretno![]()
Onda se vidimo u nedjelju u Ljubljani!
Razmišljam da doktoru odnesem čokoladnog Nikolu![]()
Inače, evo mene iz LJubljane, ima folikula(bojala sam se da ih ne bu jer me ništa ne boli), ali se sporo razvijaju (spori spermići, spori folikuli-MM i ja smo skroz usporeno kompatibilni) tako da nastavljamo s decapeptylom i menopurima do idućeg UZV u nedjelju u zoru...
Sretno svima koji su danas na punkcijama i transferima!