Stranica 22 od 54 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ste primjetile da dr Reš za UZV koristi one rukavice ko što imaju na benzinskim pumpama da se ne zmažu ruke kad se toči benzin, a ne kondome?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa
    Ste primjetile da dr Reš za UZV koristi one rukavice ko što imaju na benzinskim pumpama da se ne zmažu ruke kad se toči benzin, a ne kondome?
    Strumpfica to je :shock: grozno!

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, što se protokola tiče, ja sam isto bila napravila paniku jer sam dobila M, a ciklusi su mi dulji, slala sam mail (bilo je to oko 23. 10.), a sestra jasna mi je odgovorila da mi još ne može poslati protokol jer prof. V nije bio napravio raspored za siječanj. Na kraju sam ga dobila na mail 30. 10.
    Poštom je stigao prije desetak dana. U siječanjskom protokolu su sve cure koje dobiju M izmedju 23. 10. i 7. 12.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Strumpfica za rukavice sam primjetila, a baci pogled da se ne mijenja ni ona zelena podloga na koju sjednemo s golom guzom, niti išta stavlja preko!!!

Ja upravo s transfera! Dvije male mrvice, kaže dr. odlične :D ! Sad ćemo malo mirovat. Svima

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tigrice..za dva tigrica :D :D :D :D :D

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tigrical, to je mrak! ste imali smrzlica? drzim figeee za 2 tj da nam veliku beturinu objavis!! a doista, da ne mijenja to, mislim stvarno...kakva je to higijena? na sta smo primorane zbog ministra, ici gdje i uvjeti nisu neki sto se tice higijene a opet sanse tri put vece nego kod nas

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam cure! Nema smrzlića, od tri, dva su oplođena i oba su super.

Higijena...više toga sam primjetila, ali šta ćemo, dr. nema med. sestru i sve radi sam, pa gužva, pa sad ga i branim, ali nije me briga ako nam rezultati budu dobri, svima!

Osjećam se trudno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bravo tigrical! pa i jesi trudna
    i meni upravo javili da su se od 3 oplodile 2, kad bi bar bile super ko tvoje...
    a sto se tice higijene- ma fuj, sram ga bilo s obzirom koliko mu placamo mogao bi barem odrzavati higijenski minimum

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isto tako rade i u Rijeci. Vjerujem da je to zato sto su rukavice jeftinije od kondoma. Jedino sto mi je to za KBC Rijeka poznavajuci njihovo katastrofalno financijsko stanje razumljivo, dok bih kod Resa ipak ocekivala vise.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa
    Joooj Ksena, kad sam vidjela tvoju vijest, odmah poslala MM u poštanski sandučić, kad ono i mene dočekalo isto pismo!!!! Termin September 2010!!!
    Pa ženo, mi idemo zajedno u Maribor!!!! :D :D :D

PS: Za one koje zanima, dokumentaciju sam poslala 23.8.
    Ajme, ksena28 i Miki76 bas su me obradovale ove vase vijesti iz Maribora, jer sam i ja poslala dokumentaciju 17.8. pa sam se ponadala da ce ovih dana i meni stici pismo istog sadrzaja.

Ali do danas ga jos nema. :/ Da li ste ih vi mozda prethodno jos i zvali ili je pismo doslo samo od sebe?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky 2 su super! Kad ti je transfer, sutra? Skupa čekamo betu!

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hej cure, jedno pitanje za sve vas...
    mene zanima radno vrijeme doktora u Mariboru...kad su npr ultrazvuci, kad konzultacije, punkcije i sve to. dal imaju tamo konkretno određeno kad se što radi ili? kao npr. dr Reš šta ima uzv uvijek između 5-6,30, pa zatim punkcije pa transfere, jel to slučaj i u Mariboru. jer mene iskreno ubija satnica dr. Reša. a pogotovo pikanje inekcijama, ne kužim zašto u 5-5,30 ujutr...zašto to vrijeme ne može biti neko normalnije? pa ako znate kakav odgovor slušam...tnx svima!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa
    Pinky 2 su super! Kad ti je transfer, sutra? Skupa čekamo betu!
    sutra ce me zvati da mi kazu kad ce biti transfer
    ali ovi jajnici me rasturaju + jos krvarim, ne ko prije, ali jos uvijek...

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj loks prvotno napisa
    mene zanima radno vrijeme doktora u Mariboru...kad su npr ultrazvuci, kad konzultacije, punkcije i sve to. dal imaju tamo konkretno određeno kad se što radi ili? kao npr. dr Reš šta ima uzv uvijek između 5-6,30, pa zatim punkcije pa transfere, jel to slučaj i u Mariboru. jer mene iskreno ubija satnica dr. Reša. a pogotovo pikanje inekcijama, ne kužim zašto u 5-5,30 ujutr...zašto to vrijeme ne može biti neko normalnije? pa ako znate kakav odgovor slušam...tnx svima!

Mi smo konzultacije u Mb-u imali poslijepodne, oko 16 sati. Kontrolni UZV smo imali u 16.45, idući UZV-i će biti isto poslijepodne oko 16,17,18 sati.
    Za punkciju i transfer ne znam, do toga još nismo došli.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene iskreno ubija satnica dr. Reša. a pogotovo pikanje inekcijama, ne kužim zašto u 5-5,30 ujutr...zašto to vrijeme ne može biti neko normalnije? pa ako znate kakav odgovor slušam...tnx svima!
    loks odgovor na pitanje zasto pikanje kod dr. Resa ide rano ujutro lezi upravo u cinjenici da on u to vrijeme radi folikulometrije. Ili bolje receno, zato sto ima obicaj da 2. dc naruci pacijentice da dodju kod njega da im pokazao kako se daju injekcije. I kako onda ta prva injekcija bude u 5-6h, normalno je da u isto vrijeme slijede i sve ostale. Osim toga koliko sam shvatila on voli i na folikulometrijama sam davati injekcije.

Medjutim, to uopce ne mora biti tako. Ja sam na primjer vec odmah na prvom razgovoru rekla da cu si sama davati injekcije, pa samim tim nisam ni morala doci kod njega 2. dc, nego tek 8. na prvu folikulometriju.
    A injekcije sam si davala onda kada je to meni najvise odgovaralo (u 11h). I nije bilo nikakvih problema u vezi toga.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za UZV-ove u Mariboru smo se dogovarali u pravilu u 19 h navečer, tako da smo normalno radili i nakon posla išli u MB. Takvih UZV-ova prosječno bude 2-3 po ciklusu jer se prvi UZV radi doma (taj je samo kontrolni, da se vidi da nema cista). Punkcija je bila kako kad, nekima bude ujutro u 9, nekima oko 15 h. Transfer uglavnom se mora doći oko 9, onda kažu koji su rezultati oplodnje, ima li i koliko za zamrznuti, dogovorite se oko broja embrija za transferirati (mlađima, ako su dobri, sugeriraju uglavnom jedan, maks 2 za vratiti, starijima 2) plus ako imate neke želje kako da ih zamrzavaju (da li dobre u samo jednu cjevčicu da ih stavljaju 2 u jednu itd.) - ovo sve se pregovaraju u pravilu maratonci, oni to sve imaju neku ideju kako, ali daju i vama da kažete svoju, transfer bude kasnije onda, oko 14 h. Uglavnom bude sreće pa jedan od ta najčešće samo 4 dolaska u MB padne za vikend, tako da je to najčešće samo jedan dan od posla da uopće nekome morate govoriti da negdje idete i to se može riješiti i preko GO-a ili slobodnog dana, ako niste od onih koje vjeruju u mirovanje nakon transfera i ako vam posao nije fizički/prestresan/u nekom potencijalno bakterijski-ispunjenom okruženju (rad na šalteru itd.).

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je punkcija bila u subotu (po protokolu) ujutro,morali smo u bolnici biti u pol 8, a punkcija u 9:15

Za transfer smo morali doći u 9:00,pa razgovor sa biologom,a u 15:00 transfer

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cure, molim vaše mišljenje.

Mi smo tek obavili kontrolni UZV u Mb-u, idući UZV je u ponedjeljak.
    Doktor, MM i ja "pravimo ražanj a zec još u šumi".
    Pitali smo dr. koliko predlaže za vraćanje, rekao nam je najbolje 1 ali kako mi odlučimo on će tako napraviti (argument za vraćanje 1 mu je bio taj da je do 50% vjerojatnost za trudnoću). Čitala sam iskustva nekoliko cura koje su isto bile u Mb-u, poslušale doktora, vratile 1 i ništa.
    E sada treba biti pametan, kako odlučiti 1 ili 2 (ako nam uopće budu imali šta vratiti)????

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa

Pitali smo dr. koliko predlaže za vraćanje, rekao nam je najbolje 1 ali kako mi odlučimo on će tako napraviti (argument za vraćanje 1 mu je bio taj da je do 50% vjerojatnost za trudnoću). Čitala sam iskustva nekoliko cura koje su isto bile u Mb-u, poslušale doktora, vratile 1 i ništa.
    E sada treba biti pametan, kako odlučiti 1 ili 2 (ako nam uopće budu imali šta vratiti)????
    Karla,i nama je predlagao 1 zametak,da je velika vjerojatnost za trudnoću itd.itd. Al mi smo od samog početka znali da hoćemo 2 embrija i gotovo. Na to je onda on rekao da ionako mi odlučujemo o tome i da će biti tako kako mi želimo.
    Kad smo došli na razgovor s biologom i dr.Kovač,isto nas je pitala i mi joj rekli da su nam uvijek vraćali po 2 blastice i nikad ništa tako da je onda ona i sama rekla 2 embrija.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I mi razmišljamo o 2. Ali nas je dr. ipak malo bacio u razmišljanje.
    Hvala Strike.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam ni ja išla dr Rešu 2. dan i pikam se kad mi paše (oko 8 ujutro), niko ne ide u ljubljanu u petak?
    pinky i tigrical, punoooo držim fige

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky ja nisam ništa krvarila, iako me bilo strah jer mi je probio neku žilu, pa sam mu na stolu itekako krvarila, ali od same punkcije ništa. Kažeš da prolazi, bit će O.K. Jajnike sam osjećala, ali lagano, kao i za vrijeme terapije.

Mare41 držimo i mi tebi fige u petak

Ja sam si davala sama injekcije u 6 ujutro, tako mi je odgovaralo prije posla, a vikendom bi zaspala nakon injekcije. Kad bi se vraćali s uzv-a iz Ljubljane, davala bi si u autu na auto-putu

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ono što je meni rekao dr sa VV je da ovo u Ljubljani nije privatna klinika, dakle to je sve državno(Slovenci dolaze tamo s uputnicama) i eto, standard je niži, čekanje je kraće, uspjeh je...a bumo vidli!
    No isto tako mi je dr s VV rekao da su jednako dobri kao i ovi u Mariboru koji su puno komercijaliziraniji, ali postoci uspjeha su im tu negdje i budući da je Ljubljana državna sve skupa je bez reklamiranja...dakle sav naš novac ide direktno u Slovenski proračun....mene osobno to ne smeta jer sam se raspitala prije neg sam se u to sve skupa upustila.
    UZV je između 5 i 6 (nemojte dolaziti kasnije jer vam doktor može zbrisati) zato da se svi skupa stignemo vratiti u matične gradove na posao. Dr je rekao da su tako pacijenti tražili. Ne radi se tu samo o Hrvatima, ima i Slovenaca koji putuju do Ljubljane(iako je Slovenija malička, ako nema autoputa dugo se vozi po njoj, pa tam su sva ograničenja 30-40 )

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure koje ste bile u postupcima kod dr. Vlaisavljevića možete mi reći koje kontracepcijske pilule ste najčešće koristile i da li ste imale neke loše nus pojave?

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ono što je meni rekao dr sa VV je da ovo u Ljubljani nije privatna klinika, dakle to je sve državno(Slovenci dolaze tamo s uputnicama) i eto, standard je niži, čekanje je kraće, uspjeh je...a bumo vidli!
    No isto tako mi je dr s VV rekao da su jednako dobri kao i ovi u Mariboru koji su puno komercijaliziraniji, ali postoci uspjeha su im tu negdje i budući da je Ljubljana državna sve skupa je bez reklamiranja...dakle sav naš novac ide direktno u Slovenski proračun....mene osobno to ne smeta jer sam se raspitala prije neg sam se u to sve skupa upustila.
    UZV je između 5 i 6 (nemojte dolaziti kasnije jer vam doktor može zbrisati) zato da se svi skupa stignemo vratiti u matične gradove na posao. Dr je rekao da su tako pacijenti tražili. Ne radi se tu samo o Hrvatima, ima i Slovenaca koji putuju do Ljubljane(iako je Slovenija malička, ako nema autoputa dugo se vozi po njoj, pa tam su sva ograničenja 30-40 )
    To se odnosi na potpomognutu u kbc-u LJubljana ne kod dr. Reša, on je privatnik. To mi je objasnila prijateljica koja ima slovensko zdravstveno.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa

Mi ćemo isto ukoliko budemo imali dovoljno kvalitetnih embrija tražiti da nam vrate 2 pa šta bude da bude.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kate32, imas neki link od kbc ljubljana, ne mrem doc nikako, a sad si me zainteresirala, mozda da tamo probam umjesto resa? ak se i tamo ne ceka??

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Cure koje ste bile u postupcima kod dr. Vlaisavljevića možete mi reći koje kontracepcijske pilule ste najčešće koristile i da li ste imale neke loše nus pojave?
    Ja uzimam stediril i zlo mi je od njega.

Što se broja zametaka tiče, na konzultacijama nam je rekao da bi nam sugerirao jedan jer da su mi šanse za trudnoću 50 posto, ali ja definitivno hoću dva.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

curke koje ste kod resa, jel i vama isto vraca 3 dan unatoc br js?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li je kod dr. Vlaisavljevića obavezan pregled na prvom razgovoru?

Ja bi trebala čekati betu baš u to vrijeme kada sam dobila termin a ne bi ga htjela propustiti...

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pila sam Yasmin i bila malo napuhana.

Dodirko ne znam da li je pregled na konzultacijama obavezan... mene je gledao na UZV... mislim da su neke cure rekle da su samo imale razgovor bez pregleda.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Da li je kod dr. Vlaisavljevića obavezan pregled na prvom razgovoru?

Ja bi trebala čekati betu baš u to vrijeme kada sam dobila termin a ne bi ga htjela propustiti...
    Nije tgi obavezan draga moja, ukoliko ti inzistiraš doktor te pregleda a ako ne tražiš, onda nema pregleda.
    Uglavnom samo je riječ o UZV pregledu i cijena je malo različita ako nemaš UZV je 50 EUR a ako imaš 60 EUR.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dodirko, nije obavezan ultrazvuk! Ja sam htjela da me pregleda, kad sam već bila tamo. Mislila sam, možda vidi nekaj kaj nitko nije vidio.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    kate32, imas neki link od kbc ljubljana, ne mrem doc nikako, a sad si me zainteresirala, mozda da tamo probam umjesto resa? ak se i tamo ne ceka??
    Neznam dali se ćeka ili ne i dali možemo kao strani državljani uopće iči tamo, raspitati ču se pa ti javim.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rozalija, ja sam pila mycroginon - nabavila ga u BIH a mozes i u SLO (oni mi ga preporucili) i nisam imala neke gadne nuspojave iako su mi prve u zovotu kontac. pilule

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Marta26 ja sam kod Reša i da, vraća 3 dan bez obzira na broj js, prošli put sam ih imala 16 i vratio mi je 3 dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kate32 prvotno napisa
    To se odnosi na potpomognutu u kbc-u LJubljana ne kod dr. Reša, on je privatnik. To mi je objasnila prijateljica koja ima slovensko zdravstveno.
    I ja bih rekla da je dr. s VV prije mislio na KBC Ljubljana nego na dr. Resa.

A sto se boldanog tice slijedeci put obratite paznju kako izgleda transakcija s tim nasim novcem i usput, bas me zanima da li je itko odavdje uredno dobio racun od dr. R. za pregled, folikulometrije, postupak, lijekove?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    curke koje ste kod resa, jel i vama isto vraca 3 dan unatoc br js?
    Ja sam na punkciji imala 10 JS i odmah mi je bilo receno da ce transfer biti 3. dan. Prema mojem zapazanju transfer kod dr. Resa je u pravilu 2. ili 3. dan.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Ja uzimam stediril i zlo mi je od njega.

Što se broja zametaka tiče, na konzultacijama nam je rekao da bi nam sugerirao jedan jer da su mi šanse za trudnoću 50 posto, ali ja definitivno hoću dva.
    uzimala microgynon prvi put i bio mi je grozan.
    drugi put yasmine, gotovo zanemarive nus-pojave.

da trebam/hocu opet, uzela bih yasmine

Rozic, sretno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    [
    bas me zanima da li je itko odavdje uredno dobio racun od dr. R. za pregled, folikulometrije, postupak, lijekove?
    vjerojatno niko, ja sam dobila račun kod konzultacija, a za UZV 0 bodova, sutra idemo opet, kad smo kod toga-ni u zg nisam dobila kod MPO privatnika dva puta račun za folikulometrije, a to mogu prijaviti za povrat poreza i zato sam ljuta, za dr Reša mi svejedno..

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam u viliju na kraju dobila racun normalno, s tim da je u to bilo sve ukljuceno, dakle i folikulometrije. a valjda ce na kraju dr res dat racun :? toliko propusta ima taj covjek, da se stvarno nadam da je u onom najvaznijem ipak detaljniji, a u stvari je labos bitan i biolog, dalje sve sreca! koju svima zelim, nek smo sve u 2010 trubsaste!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

virovali ili ne ja sam dobila racun za konzultacije
    za lijekove nisam

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobili smo račun samo zadnji dan nakon transfera na iznos od 1.100 E, niti jedan prije. 3 puta sam išla po smrzliće po 500 E, nikad račun.
    Ima propusta kod njega i sve gleda kroz lovu, šta god ga pitam on prvo kaže koliko to košta, pa tek onda mi odgovara na pitanje?! Ali...nije nas briga ako je stručnjak i ako mu je lab. dobar kad smo prisiljeni ić van HR!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dakle, jel može netko plavuši s nevelikim kvocijentom inteligencije objasniti na koji broj treba zvati kako bi se naručila na konzultacije u Mariboru?

zovem onaj za samoplačnike od 15 do 16 i stalno je števikla nedosegljiva... zvala o ordinaciju dr magdalene i to nije to. na druge se brojeve nitko ne javlja...

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ko prvo, ja sam mislila da sam ja ta plavuša s puno pitanja

Kod Reša se dobije račun za prvi pregled (uzv+spermići), to je onaj od 50 eur.
    Jučer nisam dobila račun za UZV 35 eur.
    Za lijekove ne daje račun, to je točno i to nam je on sam napomenuo. Ali me isto tako svaki put pitao koliko koštaju lijekovi u ZG da zna reći pacijentiacama ako ga pitaju (cijene su tu negdje samo ovo iz ZG mogu staviti u poreznu prijavu).
    I u biti na tom prvom pregledu čovjek kaže da je ICSI 1100 EUR.

No sad se pitam da ja nisam završila kod krivog doktora kad kažete da u Ljubljani ima MPO i u bolnici (no ovo je jedini doktor u Ljubljani kojeg se spominje u ovom kontekstu po netu).

Ja bum ipak zadržala dobro mišljenje unatoč rukavicama, zelenoj krpi i nedostatku računa. I tako ih ne mogu pravdati u poreznoj prijavi.
    Bitno da se ne čeka i da na kraju bude pozitivnih rezultata

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

E, da, druga plavušo, meni se čini da sam se na broj za samoplčilnike naručivala između 14 i 15
    U biti nazvala sam onaj drugi broj pa su mi rekli kad da zovem na ovaj pravi broj.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    dakle, jel može netko plavuši s nevelikim kvocijentom inteligencije objasniti na koji broj treba zvati kako bi se naručila na konzultacije u Mariboru?

zovem onaj za samoplačnike od 15 do 16 i stalno je števikla nedosegljiva... zvala o ordinaciju dr magdalene i to nije to. na druge se brojeve nitko ne javlja...
    Kaj se taj broj ne zove od 14? Ajde, ksena, zovi odmah!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na Dan žena smo u Mariboru :D :D :D

wewa avatar
    Datum pristupanja