evo mene opet s "mudrim" pitanjem: da li se nekom dogodilo da na punkciji nisu nađene j.s-da li se i tada plaća puna cijena postupka?
evo mene opet s "mudrim" pitanjem: da li se nekom dogodilo da na punkciji nisu nađene j.s-da li se i tada plaća puna cijena postupka?
Mare41 ne sjećam se više gdje, ali sam bila našla podatak da ako ne dođe do transfera, ne plaća se ništa.
ej drage sveznalice...ovako...ja se spremam krenuti u postupak u Mb. dal je bolje zvati za konzultacije ili poslati papire? mislim da ste jednom komentirale kako se izbubi par mjeseci kad se naručuje za konzultacije, i da je bolje poslati papire prije. uglavnom, nemam pojma pa pomognite kako bi mi organizacijski što bolje ispalo i molim vas da mi tko zna napiše adresu direktnu gdje se šalje dokumentacija. ja pošaljem sve nalaze što imam koliko sam skužila, a šta ukoliko nešto fali...dal mi to jave da napravim ili kako...???
i ja mislim da se niš kod Reša ne plaća ako ne dođe do transf.
Mare41 ma nije te valjda strah da će popucati! Bit će sve super!
karla~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ma ovo su super vijesti...krenulo i s MB
Bokić!
Evo ti adrese:
UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER MARIBOR
LJUBLJANSKA ULICA 5
2000 MARIBOR
Bolje ti je poslati nalaze,prije dođeš red. Pošalji sve dokumente koje imaš. Spolne hormone,hormone štitnjače,uzv. između 8.-14.dana,od bilo kakve operacije(lpsc,hsg...)spermiogram
Oni će ti onda poslati termin
Sretno!
Karla~~~~~~~~~~~~za tebe,za punkciju i transfer
Super si reagirala! Ti si sad slijedeća Mb trudnica!![]()
strike cestitam!!! cure koje cete u postupak sretno! ja sam zvala jucer mb i teta mi je rekla da necu nis dobiti termin, vec tri, cetri mj prije postupka protokol i kaj sve trebam poslati, a na njeno pitanje kad bi mogla u postupak ak sam papire poslala krajem 9 mj rekla je kraj 9 2010!!! :D brzo bu to a nadam se da mi nece ni trebatisutra kupujem cajeve koje je pio slavonkin muzek
svima
evo mene s punkcije direkt natrag na posao
dakle: nositi što manje stvari sa sobom, tak da se što manje stranih tijela donese u prostor za punkcije. Pidžama ne treba. izgleda da su eventualno bitne čiste čarapice, ali ni to nije obavezno, ni za to nitko ne pita.
Pitanje zelene krpe smo prošli, mene osobno to jako ne smeta pa se neću na nju više obazirati.
Obavezno mokriti prije neg vas doktor pozove unutra.
Ujutro su prvo punkcije pa je poželjno točno u osam ili malo prije biti tamo jer bu inače doktor piato di ste zapeli...
Sama punkcija manje boli nego kod zubara. Osjeti se samo ubod tipa ko kad recimo probušiš žulj. A možda me malo bolilo jer sam imala samo tri folikula?
Poslije punkcije sam se obukla, pregledali smo još u kakvoj formi su spermići i prošetala pol kilometra do auta kojeg smo ostavili kraj hotela. Očito da sam mogla hodati, osjećam tu i tamo bockanje ali to je fakat ništa, otprilike vjerojatno ko mare koja veli da ju bockaju jajnici.
Doktor me natjerao da aktivno sudjelujem-pritisnem jajnike sa šakom i da sve pratim na monitoru. Srećom MM se brzo vratio pa je on pritisnuo jajnike a ja pustila mozak na pašu (ne volim gledati ni kad mi vade krv, a kamoli ovako nešto).
Za vrijeme punkcije nemojte brbljati (ja sam brbljala od nervoze) jer se onda sve unutra pomiče pa može doći do problema (meni je sve prošlo OK)
Konačni rezultat-dvije jajne stanice iz tri folikula....nama su i dvije dosta, baš smo si htjeli blizančeke...još da ih zmučkaju danas na rođendan od moje mame koja silno želi biti baka....
Uglavnom, ne, nije doktor fulao protokol, ja sam do sad bila samo na jednom klomifenskom ciklusu pa je morao ići blažom metodom da ne dođe do hiperstimulacije.
Rezultat ćemo doznati u četvrtak ujutro.
Što se tiče love, Mare, sam ICSI se plaća (to doktor odmah kaže na prvim konzultacijama) tako da ako bude stanica na punkciji ide i plaćanje, ako ih ne bude, onda ne znam koja je procedura...no mislim da plaćanje nema veze s transferom nego sa punkcijom.
No ako te bole jajnici i ako ste imali folikula na UZV, pa di je onda pozitivno razmišljanje?!?! Ako kreneš odmah s pretpostavkom da ne bu ništ, onda ništ ni ne bu, autosugestija ti je jako važna u životu!
Sretno sutra!
Strumpficaza 2 js!
Nama nikad nije dao da platimo prije transfera.
Strumpfica, super da je bilo super :D , još sad tulum u labu :D
Pozdrav Rozalija i ja sam jučer dobila protokol iz MB i krećem sa kontracepcijom za 2-3 dana :Drozalija prvotno napisa
Hej curke evo javljam se ponovo nakon dužeg vremena; idem u 3. pokušaj ICSI. Prva dva neuspješna su bila u poliklinici IVF i sad se nadam da će biti treća sreća. Protokol sam jučer dobila i uskoro startam sa kontracepsijom. Još ništa ne kužim kako ću nabaviti te lijekove tj. koga da tražim recept- svog ginekologa socijalnog ili privatnog? U protokolu piše da ih mogu kupiti i u Sloveniji ali pretpostavaljam da su tamo skuplji i dali za njih mogu onda uopće tražit povrat poreza? S obzriom da postupak radim u inozemstvu imam li ikakva prava po pitanju povrata novca od HZZO ili pri poreznoj prijavi? Eto došla ja i odmah 100 pitanja za početak![]()
marta, kakvi su to cajevi da i mm pojacam ucinkovitost..
Nabavit lijekove - uglavnom žene kupuju same, mislim da ti ne može pisat socijalac, ali to nisam sigurna 100%, bilo je puno izmjena otkad ja nisam u postupcima. Recept tražiš kojeg god - ako sama plaćati svejedno ti je, u većini ljekarni je dovoljno pokazat samo protokol (ako kupuješ sama).Suzanaab prvotno napisa
U Sloveniji ne možeš tražit povrat poreza ako kupiš ljiekove, samo PDV. Mislim da se više isplati kupit ovdje i tražit povrat poreza pri poreznoj prijavi.
Sretno, i zovi sestru za dabrostone. Sva pitanja pitaj sa mariborskom sestrom, ona ti je glavna osoba, ako nešto ne zna, proslijedit će dr-ovima tamo, pitanja ovdje ginićima mogu bit zbunjujuća ako se ne bave IVF-om ili prakticiraju stvari drugačije.
Da, da, vrijeme fakat leti. Ja onak - polu inkognito.ksena28 prvotno napisa
![]()
Joj, pa nismo li se možda mi zeznuli kaj smo mu danas plaćali?
Dr. danas nije tražio lovu neg smo mi pitali jel da platimo (sukladno onom Lezankinom vodiću za Rešapa je dr rekao da može i danas...)
No s druge strane skroz mi je nevjerojatno da ne bi naplatio punkciju i ICSI ako ne bi došlo do transfera, ipak je i za punkciju i za ICSI koristio "skupe" materijale...
Što se tiče lijekova, ja sam sve lijekove dobila bez problema bez recepta tu kod nas u ljekarni na Zagorskoj. Planiram ih ubaciti u poreznu prijavu u veljači.
U usporedbi s cijenama po kojima nam je te iste lijekove nudio dr u Ljubljani, moram ti reći da mi se čini da je to sve tu negdje, dakle bolje ih je kupiti kod nas i nadati se povratu poreza kroz poreznu prijavu.
Najviše me u cijeloj priči boli što imam dopunsko, a sve lijekove moram kupovati sama...no nadajmo se da će ovo u Sloveniji uspjeti i da nećemo zažaliti što smo se na to odlučili.
E, da, ako sad ne uspijemo za 3 jeseca smijemo opet pokušati, sad je doktor pametniji i bolje zna kak reagiram pa će nam dati malo jači protokol budući da meni baš i ne ide proizvodnja JS....
Mi preksutra idemo na prve konzultacije kod Reša, a postupak u prvom mjesecu. Jedva čekam! Napisat ću kako je bilo.
Svim curama želim puno, puno sreće.
Hvala cure na podršci, ja sam već pomalo luda od svega. Jedva čekam punkciju pa da vidimo rezultate.
Šaljemsvima i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve!
![]()
Prve konzultacije kod Reša su skroz OK. I nisu u ranu zoru neg lijepo popodne... Budete gledali spermiće na ekranu![]()
Ima još jedna dobra stvar kod Reša.
Nama je na kraju ostalo lijekova, on ih je preuzeo i smanjio nam za njihovu vrijednost cijenu zadnjeg UZVa i štoperice.
Meni je to bilo OK jer su cijene kod njega i u ZG tu negdje tak da se ne osjećam da sam na gubitku...
Bog cure,evo da se i ja uključim. Trenutno sam u postupku kod Dr.Reša,Počela sam s stimulacijom(Menopur i Difereline) kad i Štrumfica,a vidim da je ona danas imala punkciju,dok je meni tek sutra UZV na kojem bi mi trebao reći kakvo je stanje. folikuli su se jako sporo razvijali,isto kaže da s obzirom da je dosad bila samo Klomifenska stimulacija da nije htio riskirati. Nadam se da su narasli i da će biti punkcije,na zadnjem UZv u nedjelju ih je bilo malo i nisu bili dovoljne veličine. Nisam osijećala nikakvo probadanje kao šta cure pišu tako da me strah da nisu narasli.Da li netko zna da li će svejedno biti punkcije u slučaju da nisu postigli onih cca. 18-20 mm?
milcinis dobro nam došla!!! Želim ti uspiješan postupak i VELIKUUU BETU! ~~~~~~~~ :D
Hvala Bublice,i ja se nadam,samo da sutra sve prođe ok i da mi Dr. kaže da možemo dalje.bublica3 prvotno napisa
Divno bas sam sretna zbog tebe! Sutra cu na poslu morati na RODU da vidim tvoju betu!Strike prvotno napisa
Rozalija, zelim ti sretan pocetak! Eto stize i tvoj protokol i sad ce vrijeme brze letiti. Oko tvog transfera ja se nadam svom protokolu. Maribor je bas dao dobar gas!rozalija prvotno napisa
Strumpfica, super da je sve prošlo ok, neka se oplode sve. Blago ti se što te nije boljela punkcija, meni je bila koma, ali to izgleda ima veze sa brojem j.s. Mi smo isto plaćali na transferu, prije nisam ni htjela. Ali ne brini sigurno če doći do transfera, i od srca ti želim za 15 dana potipis kao i moj.
Cure koje ste kod dr. REŠA, da li vas je tražio svježe nalaze
za hiv, hepatitis, briseve i hormone, mi sve to imamo od
03. mj. ove godine, jel to prestaro ako u postupak uđemo u 01/2010?
Da li on uopće gleda i traži te nalaze?
Naručeni smo na konzultacije u Ljubljanu u utorak poslijepodne,
a u postupak ćemo najvjerojatnije u 01.mj.
Kad se vratim, opisat ću svoje dojmove.
Strike, :D :D Čestitam!
Svima u postupku ~~~~~~~~~~~~
Ceres on ti uopče ne gleda nalaze, samo obavezno napomeni ako imaš nekakvu nedaj bože boleštinu, da ti po tome zna dati protokol.CERES prvotno napisa
svaka cast dr. resu i njegovim uspjesima, ali ja sam dobila lagani slom zivaca kad sam mu donijela fasciklu punu nalaza a on nije niti pogled bacio na nju...
oprostite, moze on ne koristiti kondome vec rukavice, ne mijenjati rucnike, ali ovaj propust negledanja nalaza kad ti pacijent dodje prvi put i o njemu apsolutno nista ne znas, to mi je katastrofa. mm je to bilo smijesno. a meni pretuzno.
Debeli potpis Pinky, negledanje nalaza je po meni neodgovorno i neprihvatljivo!
Kod nas je Rešu bilo dovoljno da pročita zadnji zapis dr A s VV da se u slijedećem ciklusu ako mi brisovi budu OK pojavim 3 dan s klomifenima i Gonalima. To je za Reša značilo da nas je dr A dobro ispregledao i da smo spremni za postupak. Zato ništa drugo nije ni tražio i ništa više nije ni pitao. ja sam naravno napomenula da su sad brisovi OK jer i sama znam da se u postupak ne ulazi ako brisovi nisu u redu.
Ja sam prvi put uredno donijela sve stare nalaze, kronološki poslagane, sva važna kako sam to pripremila, a ni nama nije ništa pogledao, jedino me je ispitivao koliko sam puta bila do sada, koju terapiju sam imala, kako sam reagirala, koliko js i na osnovu toga mi je promijenio protokol, koji se i pokazao boljim.
Hvala curkama koje su mi odgovorile na post. Jučer ja bila kod socijalnog ginekologa da mi prepiše pilule i pokažem ja njemu protokol iz MB i pitam dali će mi on moći dati recepte on kaže da nema problema i da mi on može čak nabaviti Menopur za ca. 20,- kn manje po ampuli. Navodno bi ja njemu trebala platiti novac kojim će mi on nabaviti Menopur. Ali kad sam ga pitala hoću li dobiti račun zbog porezne prijave on veli da će mi dati onu običnu uplatnicu kao dokaz da sam platila lijek ali ja mislim da mi to porezna nebi priznala?! Ili? :?
p.s. iz MB su ažurni; javili mi odmah da ne smijem uzimati dabrostane uz terapiju
Nama je obavio on pregled (uzv žene i testisa, te okvirni broj spermići), potom pogledao i prepisao nalaz hormona, kao i da se kanali prohodni, te da su brisevi ok. Što je još trebao pogledati, osobito što smo donijeli nalaz preporuke lokalne specijalistice da moramo ići na potpomognutu oplodnju.Maxime prvotno napisa
Suzaanab, ja ne bih pristala na tu opciju - ko zna kako su cuvane amplue. ne isplati se rizikovati zbgo par stotina kuna...Suzanaab prvotno napisa
Kod mene je slučaj bio kao i kod Ležanke,dapače doktor me je pitao za nalaze,hormone,HSG i sve što sam imala je pogledao. Btw,jutros smo se upravo vratili iz Ljubljane i punkcija je u petak (8 folikula,neki manji neki veći). Kako bilo ,nadam se da će bit bezbolno kao i Štrumfici i da će bit j.stanica.
Štrumfice SRETNO!
Da i mene brine ta njegova površnost :?
Znam da je jako bitno osigurati se da za vrijeme postupka nije prisutan neki infekt, zato ću briseve napraviti na svoju ruku, da budem mirna.
A što se tiče načina na koji određuje protokol stimulacije, vjerojatno su mu ženine godine i nalaz spermiograma ključni, mada bi trebao obavezno pogledati nalaze hormona, prijašnje postupke itd.
Ok. vidim da ima i dosta pozitivnih iskustava sa prvih konzultacija, nadam se se da će tako biti i kod mene.
Ja sam još jedna kojoj je dr reš pregledao na konzultacijama detaljno sve nalaze, već smo zaključili da ne gleda onima koji su bili u više postupaka, a nama "friškima" sve pogleda i zapiše.
Ja sam tu punkciju više-manje bezbolno preživjela. Jučer sa normalno išla raditi, danas me ništa ne boli i isto sam na poslu, ali cijelo vrijeme imam neki osjećaj ko da me netko šakom lupio u trbuh, ono tipa oko pupka ili malo iznad (nije da me netko inače tuče u trbuh al baš se tak nekak osjećam)...jel to nešto normalno ili?
Sretno svima koje čeka punkcija! Više boli od straha neg od same punkcije...
I onima koji čekaju transfere!
I onima koje čekaju betu!
Sve koje muči što Reš ne gleda nalaze, ma mislim da on to već i iskustveno zna na što treba paziti a na što i ne toliko(a i škicne zadnje nalaze ili preporuke) , možda ovi naši u bolnicama odugovlače na konto nalaza i pretraga da dobiju na vremenu...
Mare41, jesam li ja nešto propustila ili nam nisi prijavila kako je prošla punkcija?
(sad sam ko dežurni policajac)
Ja nisam baš najfriškija pacijentica dr. reša, ali na prvom pregledu nama je dr. pogledao sve nalaze, naravno spermiogram na licu jesta, meni su vadili krv, uzv i pregled. Nalazi bili gotovi za pola sata i na temelju svega nam je odredio terapiju koju nismo mijenjali u sva 4 postupka, a nisam nikada imala više od 6 js, a naviše nam se jednom oplodilo 4 js.
jesta=mjesta![]()
strumpfica, sad znam koja je cijena kad se na punkciji ne nađu jajne stanice pa ako nekog zanima...inače punkcija je sasvim ok, dr ima sigurnu ruku i stvarno samo malo štipne, a naknadno jajnici počnu boluckati, al baš je ok
kate 32 hvala za adresu!
mene cijelo vrijeme kopka to bockanje u jajnicima nakon transfera. svih 15 dana (do menst.) me bolilo kao da ću svaki čas prokrvariti. ne kužim...ok bole jajnici kad smo pod terapijom, stvaraju se js i sve to pa se osjete promjene...al zašto nakon transfera?