mare, ali nije bilo js?
![]()
![]()
Nije, draga, 3 tjedna pikanja-supresija i 56 menopura, i dobili 2 prazna folikula, nije stimulacija za stare kosti, a predosjećala sam to jer inače jako osjetim ovulaciju, a sad baš ništa, a probat ćemo dalje s prirodnjacima, držim ti fige, nestrpljivo ću čekati tvoju betuPinky prvotno napisa
![]()
a hebemu misa maloga, bas mi je za...
nisam ni ja kandidat za stimulacije, i ja cu od sada femaricu i bog te veselio...
mare, mogu mislit kak ti je draga, drz semozda bolje tako nego da si dobila pa da se nisu oplodile, to je meni bio grozan osjecaj, pregrozan.
mare41 draga jako mi je žaoBudi jaka i vjeruj da će idući put bit uspješno
![]()
![]()
hvala cure, prošli ciklus sam vadila progesteron baš zato jer me ovog bilo strah, i bio je ok, al idemo dalje bez stimulacije, nema više pikanja,![]()
Mare41, žao mi je![]()
Ali slijedeći put bu ti upalilo....a možda ti je zaostala koja stanica u tijelu???U onim nevodećim malim folikulima....
mare, dobro mi zvučiš. Drži se i dalje u napad!![]()
mare41, baš mi je žao, doživjela sam to u prošlom postupku, samo što moj
nije bio stimulirani, pa se moglo i očekivati.
Poslije sam saznala da zapravo sindrom praznog folikula ne postoji, odnosno ne
može se desiti da jajne stanice nema, već se može raditi o tome da je ona ili
nezrela ili prezrela. Sretno dalje!
Mare41 baš mi je ža,ja sam imala situaciju da sam imala j.stanica ,sve je izgledalo idilično ali nije došlo do oplodnje. Bila sam koma.
Al samo hrabro naprid,nema odustajanja.![]()
Hvala svima, ovo citirano me malo zbunilo, nas 4 je danas na ekranu (prenošeno s mikroskopa) tražilo jajnu stanicu iz aspirirane epruvete, jedino su nađeni eritrociti, jajnih stanica nikakvih? idemo dalje svi skupaCERES prvotno napisa
![]()
Evo i mene, čekalica punkcije. Danas su folikuli od 18-20 mm, večeras primila Ovitrelle i u petak ujutro punkcija.
mare![]()
Karla 1980 sretno na punkciji,i mene isto čeka u Postojni u petak.
Mare, jako mi je žaomare41 prvotno napisa
.
Ovo je i mene zbunilo i ja sam to čitala kod svojih negativnih aspiracija na tri folikula i na jednom folikulu, bile nađene su samo granuloza stanice, pa su mi onda ljudi (uglavnom pacijenti) govorili za slučaj da je js možda negje ostala (tipa u igl itd), ali opet... ne bi ostalo njih više, a da su bile nezrele/prezrele, bile bi ulovljene i onda bi ih biolog takvima proglasio.... Na kraju sam se nekako bila pomirila s tim da ta dva ciklusa js-a stvarno nije bilo.... U idućim ciklusima su bile ulovljene.
karla 1980~~~~~~~~~~~~za petak i puno folikula! :D :D :D
mare,žao mi je![]()
mare41-i meni ti se to jednom desilo u stimuliranom, najvjerojatnije što sam primila premalo Menopura. Htjeli smo ići sa jako laganom stimulacijom (8 Menopura),na uzv 5 folikula,a nakon punkcije 1 nezrela,a ostale navodno cistične,biolog rekao da je našao samo sjemenu tekućinu.
karla~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~naprijed strikinim koracima, :D :D
ina33 prvotno napisa
U svoja dva (doduše prirodna) postupka prošla sam i jedno i drugo,u prvom smo dobili stanicu, ali je bila nezrela (nisam primila štopericu),
u drugom jajna stanica nije aspirirana ( i sam dr. je prije punkcije na uzv komentirao da folikul samo što nije pukao ).
Možda sam se krivo izrazila, htjela sam reći da je moguće da stanica bude toliko nezrela da ju je jako teško aspirirati ( ostane" zaljepljena "uz zid folikula, ili pak bude prezrela, pa jednostavno explodira prilikom pinkcije. To je moje laičko objašnjenje.
Evo, ako nekog zanima što dr.Sher na svom IVF blogu kaže o tome.
http://www.ivfauthority.com/2009/07/...retrieval.html
Od dvije zrele jajne stanice jedna se "školski" podijelila i danas je vraćena :D
Znači da smo ipak uspjeli naštrumpfati jednu mrvicu! Imamo čak i fotku vraćenog embrija
Na Badnjak trebamo napraviti kućni test za trudnoću, doktor je rekao Clearblue, te ako bude pozitivan moramo doći 07.01. na prvi uzv k njemu u Ljubljanu.
Još nikad nismo došli do transfera tako da sam sad na nepoznatom terenu...doktor nam nije spominjao mjerenje nikakve bete :?
Evo i nas od dr Reša. Ja sam za sada prilično zadovoljna. Lijepo je popričao s nama, čudio se nekim postupcima dr koji nas je do sada vodio. Nije previše gledao stare nalaze, rekao je da su mu bitni novi. Detaljno me pitao za dosadašnju stimulaciju. Rekao je da mi je stimulacija i reakcija na stimulaciju bila super, ali da je dobro malo promijeniti pa nam je dao opet Suprefact, ali umjesto Gonala Menopur. Menopure smo odmah uzeli od njega. MM je za to vrijeme donirao svoje bogatstvo koje smo zajedno pogledali na monitoru. Baš me to razveselilo jer smo vidjeli dosta brzih plivača. Reš je bio zadovoljan. Meni nije radio UZ jer sam taman jučer dobila stvari. Eto, dogovor je pao za prvi sljedeći ciklus.
Još jednom hvala ležanki na postovima koji su mi ful pomogli. Ležanka![]()
Poslije smo "svratili" do BTC-a i sjekira pala u med. U Stieffelkonigu je bila rasprodaja (sve -70%) tako da smo za jedva 100€ kupili meni 2 čizmi i jedne cipele, MM dvoje cipela i meni torba plus još 10-ak pari čarapa. Strava.
Veselimo se prvom mjesecu i duboko nadamo ovakvom ishodu :D :D
Svima puno, puno sreće.
Ma super...da nisu sad blagdani, odmah bi vas stavio u postupak.
Mi smo toliko hodočastili u Ljubljanu i niti jedan shopping nije pao...osim što smo "shoppingirali" kod Reša ovu Mrvicu danas i prošvercali ju prek granice![]()
Hvala, Ceres! Koliko god je pragmatični učinak isti - nema stanice za s njom neto raditi, bila zalijepljena na zid folikula, ili bio ciklus bez js, ali emotivno je važno - ima li je ili nema, pogotovo nama iz kluba 39+.CERES prvotno napisa
Mare41, baš mi je žao![]()
Što se tiče bolova kod punkcije naravno da ovisi o broju folikula. 2 - 3 uboda prođu za čas i bolovi brzo prestanu. 15 uboda traje vječno.
Strumpfice, drago mi je da si tako zadovoljna tretmanom. To je dobar znak i ~~~~~~~~~~ za + (uobičajeno je da dr. Reš ne traži betu, nego Clear Blue).
karla1980 ~~~~~~~~~~ za punkciju
Strumpfica, navijamo i nestrpljivo čekamo![]()
Ceres, hvala na korisnom linku, dosta sam čitala, a i ostavila sam komentar, sad je pitanje klomifen da ili ne, dr Sher kaže ne...ina33 je ostavila dobar komentar i slažem se, a inače loše j.s su kod mene problem
tigrical, vibrice za betu
Baš mi je drago da je veselo kod Reša! Ja čekam betu i veselim se sa vama!
Svima velika![]()
Strumpfica, super, neka se mrvica dobro ugnjezdi i neka ti badnjak bude najljepši i najsretniji do sada. Moj ti je savjet da ako bude pozitivan test ipak napraviš betu i to najmanje dvije jer je to ipak najsigurnijji pokazatelj kako se odvija trudnoća. Sretno :D
danas sam extra lijena pa evo x na tigricutigrical prvotno napisa
Zaintrigiralo me ovo što je napisala Ceres pročitala sam i link, i kod mene se to dogoilo prazan folikul,a kod stimuliranog su bile većinom prezrele j.s. a sad od 5,6 folikula samo 1 j.s. ostali prazni, i na moj upit dr.A mi je odgovorio da je moguće da se tako zalijepe za zid folikula ili kad aspirira ako sam se malo pomakla da je moguće da su one iscurile van
Štrumpfice neka vaš sjedeći odlazak u Ljubljanu bude i odlazak u shopping u BTC, imaju genijalan, ogroman dućan za trudnice i bebe.
Mare41 jako mi je žao. Neka prirodni bude i dobitni.![]()
Kad smo već kod aspiracije, pomicanja jajnika i tako to, dr Reš je npr tražio nešto što dr A. nije tražio-da šakom pritisnem trbuh iznad pupka,MM je pomogao(jer sam ja bila jako nervozna za išta stiskati). To je da jajnici budu mirni+ne smije se pričati da doktor ima što mirniju okolinu na kojoj radi (dobro ja sam pričala jer sam se uspaničila pa su me doktor i MM morali ušutkavati)...
Danas sam od soc gin užicala utrogestane-kao, u pravilu ih ne bi smio dati jer smo išli u Sloveniju ali nek mi bude...u biti je još uvijek ljut na mene jer sam zvala HZZO kad mi nije mogao naručiti neki lijek(nije imao love) i sad mi to stalno natura na nos...
...pretpostavljam da se beta radi kod soc. ginekologa?...
Ne Strumpfice beta se vadi u labaratoriju, ako ideš u državni onda ti treba uputnica a može ti je dati dr. opće prakse, a to da nemaš pravo na utrogestane ako ideš kod privatnika nije istina, nemaš pravo na lijekove kao što su menopuri i gonali koliko ja znam a sve druge možeš dobiti.
Sretno![]()
Punkcija obavljena jutros, dobili 11js. Transfer u srijedu.
svima.
karla :D :D :D :D :D :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za srijedu da se sve oplode i da budu blastice.![]()
Mare41, vidim da ti je dr. Sherr preporučio Agonist/Antagonist conversion protokol with estrogen priming, tražila sam nešto o tome i našla da je baš Pinomare41 prvotno napisa
još prije 2 god pisala o tom protokolu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=kvaliteta
Inače i mene je strah kako ću reagirati na prvu stimulaciju, evo već mjesec dana uzimam matičnu mliječ, omega 3, b-complex, izbacila kofein , idem na fitnes itd, dakle poduzela sve znane prirodne metode za kvalitetu, pa ćemo vidjeti.
Cure koje ste bile u postupcima u Mariboru interesiraju me vaša iskustva po pitanju izbora ljekova za stimulaciju (gonal ili menopur) s obzirom da se ostavlja sloboda pacijenticama da same izaberu šta će koristiti za stimulaciju. Koji su vaši kriteriji izbora bili?
ja sam do sada u stimulacijama koristila samo menopur i reakcija nije bila loša dobila 13 JS od kojih se 12 oplodilo, međutim embriji su većinom bili dvostanični, znači kvaliteta loša.
E sada sam u dvojbi šta izabrati za Maribor.
Plizzzzzzzz napišite svoja iskustva po pitanju izbora stimulacije.
Hvala svima
Ja sam u svim dosadašnjim postupcima koristila Menopur.Uglavnom se dolazilo do blastica al nikad do trudnoće.Nikad za smrznuti.Endometrij 10mm.
Sad u Mb su mi preporučili Gonal zbog godina.I endometrij prvi put u životu bio 14mm. A dobili i 5 smrzlića.
Kod određivanja stimulacije,mislim da se najviše gledaju ženine godine. Barem sam tako ja skužila.
Ja sam baš zbog te dvojbe bila ovaj tjedan kod dr. Radončića. Rekao mi je da su za mene definitivno bolji gonali (kao zbog godina i zato što dobro reagiram). A i kad sam prije skoro godinu dana bila na konzultacijama u Mb, čini mi se da je prof. V nekako naginjao gonalima. I zato ja idem s gonalima!
Nisam ovo znala da se Gonali preporučuju vezano uz starost žene, pretpostavljam ako si bliže 40-ima se ide na Gonale? Zašto?
Mali Mimi prvotno napisa
Ne,ako si mlađa onda se ide na Gonale,a ako si starija od 35 onda se ide na Menopure.
Kod mene je bio slučaj da sam puno bolje reagirala na Gonal, nego na Menopur, a imam 35 godina. E, sad, tko bi znao![]()
acitam prvotno napisa
A ja sam i sa Menopurima i Gonalima reagirala isto,čak dobili i blastice, a 26 mi je. Nema pravila
I još nešto, draga Rozalija, da li ti već sada nabavljaš lijekove za 02. mjesec u MB? I ja sam u veljači, ali sam mislila tek krajem siječnja.
Jel se lijekovi moraju negdje posebno naručiti ili se može jednostavno u MB kupiti 30 komada odjednom? Isto vrijedi i za Decapeptil.