Stranica 27 od 54 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa
    I još nešto, draga Rozalija, da li ti već sada nabavljaš lijekove za 02. mjesec u MB? I ja sam u veljači, ali sam mislila tek krajem siječnja.
    Jel se lijekovi moraju negdje posebno naručiti ili se može jednostavno u MB kupiti 30 komada odjednom? Isto vrijedi i za Decapeptil.

Može se kupiti i u Mb,ispod ordinacije,ali decapeptyle ćeš trebati 2 tjedna prije nego ideš u Mb,tako da ti se ne isplati ići u Mb samo po decapeptyle. A za ove možeš pričekati i prvi uzv pa ih onda kupiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Strike, gdje onda predlažeš da kupim Decapeptile?
    Kada sam se prije godinu i pol spremala se na postupak u MB (od kojeg sam tada odustala), sjećam se da sam htjela kupiti iste u ljekarni na VV i žena se čudom čudila da kako ja to mislim i da mi ona može dati samo 1 ili 2 na recept :?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam inače decapeptyle kupila u Hrvatskoj,nisam trebala nikakav poseban recept,nego sam samo pokazala protokol.Ovisi u kojoj ljekarni kupuješ. Pričekaj protokol pa ih onda kupi. A ako ćeš kupovati u SLO onda ti sestra Jasna mora poslati recept.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, da, kao mladje cure idu s gonalima, tak su meni objasnili. Meni su 32, ali me doktori smatraju mladjom.
    Mislim da cure koje nemaju problema s reakcijom idu s gonalima, a one kod kojih se teže razvijaju folikuli s menopurima. Tak sam nekak shvatila. Al naravno, kao i u cijeloj MPO igri, nema pravila i moramo uvijek biti spremne na iznenađenja.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I Decapeptyle i Menopure se na komad može kupiti u ljekarni u Zagorskoj. čak ni protokol ne treba donijeti. ja sam samo nazvala, pitala jel imaju i zamolila da mi stave sa strane da ću ih pokupiti tad i tad.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam 32 godine i sa 20 menopura smo jedva dobili tri folikula...mislim da to ovisi od osobe do osobe, doktori pokušavaju razne kombinacije dok ne dobiju onu pravu tj zadovoljavajuću. Ova moja kombinacija nije bila najsretnija pa idući put idemo ili sa 40 menopura ili sa purogenima (idući put nakon što se ova mrvica rodi, naravno...)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Istina je da se dr-i često samo prema godinama ravnaju. Ali ja sam s Menopurima dobila 5 (34 god.), a s Gonalima jednom 15 (30g) i jednom 16 (35g) stanica.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bitno je da se zvijezde poklope. Onda stvar uspije.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike-kkoliko si dugo prije postupka dobila protokol?Ja idem u 3.mj. a još nisam dobila.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Strike-kkoliko si dugo prije postupka dobila protokol?Ja idem u 3.mj. a još nisam dobila.
    Hej ja sam dobila protokol prije 7 dana a dogovorena mi je punkcija 13.02.2010. Sačekaj još malo draga moja pa ti njih zovi ili piši sestri Jasni na mail da si naručena za 3 mjesec. Možda bi tvoj protokol mogao stići tamo početkom siječnja, moja neka pretpostavka.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako vam mogu dogovoriti unaprijed datum punkcije? Zar ona ne ovisi o osobi, vrsti stimulacije i o brzini rasta folikula odnosno datumu kada će folikuli dosegnuti željeni veličinu?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa

Ja sam ti protokol dobila negdje početkom 9.mj.,sa pilulama počela 3.10-4.11.
    Ti bi mogla dobiti početkom 1.mj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa
    Kako vam mogu dogovoriti unaprijed datum punkcije? Zar ona ne ovisi o osobi, vrsti stimulacije i o brzini rasta folikula odnosno datumu kada će folikuli dosegnuti željeni veličinu?
    Naravno da ne mora punkcija biti točno na taj dan. Prvi dan ciklusa se narihta s pilulama, a dan punkcije se procijeni prema uobičajenom ciklusu pacijentice. Rijetko su tu velika odstupanja, dan-dva je OK.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav! Da li je netko ikad izveo zamjenu termina u Mariboru? kako oni na to gledaju i da li odobravaju. Negdje sam pročitala da ne odobravaju ustupanje termina nekom drugom ukoliko dođe do odustajanja, ali zamjena??? Molim ako netko zna...važno mi je!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala na odgovorima-mislim da će mm biti sada srce na mjestu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, koju kontracepciju uzimate i kako ste ju nabavili? Na recept?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam uzimala Yasmin,a recept mi je dao soc.ginić.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Otkad se Yasmin može dobiti na recept?
    ...meni već godinama govore da ne ide na recept i da ga sama moram platiti.... :?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa
    Otkad se Yasmin može dobiti na recept?
    ...meni već godinama govore da ne ide na recept i da ga sama moram platiti.... :?
    Ma ne,dobila sam onaj recept koji se mora pokazati u ljekarni,inače platila sam kutiju 100,00kn. Ja mislim da se sva kontracepcija plaća.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

To je onda OK...već sam mislila da sam nešto propustila...
    Mislim da eventualno one Diane 35 (ako to još uopće proizvode) se mogu dobiti na recept....

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Strike sretnice nisam bila prisutna zadnja 2 dana pa ne znam da li si već pisala o tome... reci mi jesi zvala Mb. šta su ti rekli, da li ponovo vadiš betu ili ideš na UZV?

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa
    Cure, koju kontracepciju uzimate i kako ste ju nabavili? Na recept?
    Ja sam sada trenutno na logestu, on je bio na popisu za kontracepciju iz protokola za Maribor.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slovenke moje drage, vibram za sve vas
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Drage moje eto i mene malo. Pratim Vas no ne stignem se javiti.
    STRUMFICA - navijam za tebe, bit će ovo lijep Božić.
    MARE - žao mi je, no vidim da su puna energije i da nećeš odustati.Svaka čast i drži se!
    TIGRICAL - naka beta bude velika kao nada.
    KARLA - uspješan transfer ti želim, neka jaja budu zrela...
    ROZALIJA - nisam pametna i ne znam što bi ti savjetovala. Imama 39 godina i do sada sam na gonale imala 15-25 js, no u 9. mj u Mb svega 4. Možda bi bilo dobro da odeš u Mb na UZV 1 dan ciklusa pa da popričaš s doktorom.Rezerviraj si lijekove u Ljekarni Filipović i jedne i druge, a U Mb kupi toliko da imaš za prvi put. Ja to nisam napravila i sada mi je žao. Možda bi bilo bolje da sam išla na menopure.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rozalija, evo mog MB protokola, prije sam probala i Gonale (6 stanica, 3 oplođeno IVF-om) i Menopure (13 stanica, ali prvi dan se IVF-om nije oplodilo ništa, radili su mi rescue ICSI). U MB-u su mi savjetovali prvih 5 dana Gonal, nakon toga Menopur, po 4 ampule, jer sam bila već u godiniama, i jedan jajnik mi je mikrocističan, a prijašnje stimulacije su bile 3 ampule s tendencijom dizanja na 4.

Mislim da ti je od same vrste lijeka bitnija pogođena količina, a Mariborčani znaju, iz straha od hiperstimulacije, dat manje količine, ako imaš već izvrćene IVF-ove i znaš koliko ti ampula treba, inzistiraj i upozoravaj, nekako mi se čini da je lakše smanjivat količine, nego poslije dizat, čini mi se. Sretno!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa
    Strike sretnice nisam bila prisutna zadnja 2 dana pa ne znam da li si već pisala o tome... reci mi jesi zvala Mb. šta su ti rekli, da li ponovo vadiš betu ili ideš na UZV?
    Zvala sam Mb,sestra se baš iznenadila na moju betu,nije mi rekla da moram još jedanput izvaditi pa nisam. Ionako sad u petak imam 1.uzv pa će se sve vidjeti i moram joj javiti kako je prošao uzv.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Odlično Strike, javi obavezno novosti poslije UZV-a.
    Ja poslije transfera sjedim kući do bete pa ću te pratiti. SRETNOOOOOO!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odlično Strike, javi obavezno novosti poslije UZV-a.
    Ja poslije transfera sjedim kući do bete pa ću te pratiti. SRETNOOOOOO!

Hvala Karla! Javit ću svakako! Srijeda je jako blizu Jesi odlučila koliko embrija želiš da ti vrate?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim da ću ići na 2, iako nam je doktor nekoliko puta naglasak stavio na 1! Nisam pametna... :/

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da ću ići na 2, iako nam je doktor nekoliko puta naglasak stavio na 1! Nisam pametna... :/

I nama je na svakom uzv naglasio da bi on vratio 1 embrij,al mi nismo htjeli riskirati pa smo se odlučili na 2. I baš me zanima što će pokazati uzv, 1 ili 2. Samo da bude sve ok.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma tako je najvažnije je da bude sve u redu!

Imam pitanje: dan nakon punkcije mi je počelo izlaziti nešto crno-smeđa, ne sluz, nego baš mali, mali komadići ne znam kako da ti to opišem, mislila sam da je možda od one vaginalete Betadine, ali nju sam stavila u još u četvrtak navečer pa ne vjerujem da je od nje.
    Jesi i ti imala isti slučaj?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja sam dan,dva nakon punkcije malo krvarila,pa neki smeđi iscjedak. Nije ti to ništa,bude prošlo do transfera.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala ti, sad mi je lakše, iako ja nisam ni kapi krvarila poslije punkcije, i to mi je sada prvi puta. Inače sam uvijek, i na polikl. IVF i na Vinogradskoj,dosta krvarila nakon pukcije.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

GIZMOS, zamjena termina u Mariboru ide iskljucivo preko sestre Jasne!

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strike pa ti si uspjela!!! Ne mogu vjerovati da sam to propustila. ČESTITAM!!!! To je zbilja krasno. O kakav će to Božić biti...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    GIZMOS, zamjena termina u Mariboru ide iskljucivo preko sestre Jasne!
    Hvala ti Maxime, najvjerojatnije ću morat malo pomaknut termin pa čisto da znam da li je kod njih to moguće, ali do 4 mjeseca ima još vremena pa čemo vidjeti još!

Strike uživaj u trudnoći, a tebi Karla želim ljepi novogodišnji poklon!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Miss July i GIZMOS od srca hvala na lijepim željama.
    Jako sam pozitivna, ali se bojim da ne tresnem glavom o zid!!! Nekako jako vjerujem u ovaj postupak. Vjerojatno zato što je to ipak Maribor... ne znam...

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ina, miss july i ja imam punih 37 godina i do sada u postupcima korištene samo menopure od kojih je brojka bila 13 JS, 12 oplođenih a na kraju sve neki jadni dvostanični embriji kako kažu "niđe veze" embriji. Inače pri samom postupku na početku su folikuli sporo rasli pa je doktor povećo sa 3 ampule menopura na 4 pa ću ja tako isto inzistirati da 4 ampule za početak, lako je poslije smanjiti broj ampula.
    Inače ovih dana sam kontaktirala sestru Jasnu i napisala joj za moje dvojbe i rekla je da će razgovarati sa dr. V. o mom pitanju pa da će se javiti a inače i ja ću ih zvati i tražiti da malo popričam sa dr.

E sada šta je razlog lošoj diobi embrija,volila bih to znati. inače hormoni su za moje godine ok, TSH ok, HSG ok, sve poprilično ok, mužev spermiogram malo smanjena pokretljivost (čak je dr. Š. u Citu rekao da sa takvim nalazom se ostaje trudan i prirodnim putem) a naše bebe nema i nema.

Ina pitat ću ja prof. V. za stimulaciju sličnu tvojoj, koliko sam upratila i kod tebe su se embriji loše djelili jel da, jesam u pravu?

Cure hvala Vam

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Strike, sretno u petak i da bude :D :D :D

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da se malo uključim na temu Gonala i Menopura. ja sam u prvom postupku imala gonale (18 gonala, 7 j.s, 4 blastociste, beta 0). Sada smo kod Reša, rekao je da mi je stmulacija bila OK, da sam jako dobro reagirala, ali da je dobro malo promijeniti pa ovaj put idemo s Menopurima. S pikanjem krećemo u siječnju pa ću vidjeti razliku. Očito je to na kraju svega princip pokušaja i pogrešaka.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je Reš spominjao ako bi bio drugi put da bi išli na Menopur ili Purogen.
    Što je Purogen i kako to da ga nitko ne spominje i ne koristi?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage moje, šaljem vam pozdrave iz Maribora pa odoh spavati. Javim se sutra poslije transfera. Svima

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Karla1980 sretno sutra!

Svima veeelike

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Strumpfica evo link http://potpomognutaoplodnja.info/ind...vima&Itemid=71
    karla ~~~za danas

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala Mare!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo mene sa lošim vijestima, od 11 punktiranih js oplodile se samo 2. Jedna blastocista a za drugu nisam čula jer sam bila totalno :shock: .
    Naravno dogovorili smo da mi obje vrate, transfer danas u 15 sati.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo mene sa lošim vijestima, od 11 punktiranih js oplodile se samo 2. Jedna blastocista a za drugu nisam čula jer sam bila totalno :shock: .
    Naravno dogovorili smo da mi obje vrate, transfer danas u 15 sati.
    Ajme, pa kako? Jesu rekli razlog? Baš sam u šoku.
    Sad je gotovo, blastica je super, sretno na transferu i držim fige!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne znam ništa, totalno sam potonula kada je rekla da se samo 2 oplodilo, poslije više ništa nisam čula. Bila sam prešokirana i pretužna.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Karlo1980 neka te 2 budu dobitne!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Karla1980 neka ti ove dvije ostvare san. Sretno na transferu!

Strike, vjerojatno si već negdje pisala o tome, ali da li si ti imala šta za zamrznuti pošto si bila dobro reagirala a nisam nigdje vidjela podatak koliko ti ih se oplodilo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •