Ja sam isto zvala sestru Jasnu jer nisam znala koje injekcije da kupim i isto mi je preporučila Gonale, iako sam ja i u prijašnjim postupcima uvijek koristila Gonale.Strike prvotno napisa
Ja sam isto zvala sestru Jasnu jer nisam znala koje injekcije da kupim i isto mi je preporučila Gonale, iako sam ja i u prijašnjim postupcima uvijek koristila Gonale.Strike prvotno napisa
I ja sam zvala sestru Jasnu i zamolila je da upita doktor vezano za stimulaciju s obzirom da sam ja do sada koristila samo menopur i ona mi je mailom odgovorila da je dr. V rekao da opet koristim menopur.GIZMOS prvotno napisa
Znaš draga moja kada dobiješ protokol uz mail ćeš dobiti adresu na koju direktno možeš kontaktirati sestru Jasnu pa slobodno joj piši vezano za sve dileme odgovor s te adrese stiže u roku od 2 dana.
Javim se ja njoj (sestri jasnia) svako malo sa mojim molbama i dilemama ali pitanja nikad dosta. I ja pretpostavljam da će mi savjetovati da kupim Gonale (tako sam si nekako složila iz ininog posta). jučer mi se javila sa kratkim odgovorom da će mi uskoro poslati protokol jer sam je molila da malo ubrza odnosno da me ubace u grupu koja je 2 mjeseca na kontracepcijama (zbog endometrioze) i sad čekam. Još sam ja i dobra (kakva znam biti) obzirom da će mi sve ovo biti novo (od kontracepcije, pikanja, punkcije, transfera, reakcije na stimulaciju...uopče ne znam što mogu očekivati od svog organizma). Mislim da kad sve to krene da ću vas bombardirati pitanjima iako se dosad sve već reklo, ali nekako ti je lakše kad nešto pročitaš iznova, u nekom novijem postu...
Strike, ti si prava sretnica, i teško mi je i zamisliti kako se osječaš sada kad je sve iza tebe i kad si konačno dočekala sretan kraj...to me tako veseli, hrabri, gura naprijed. Mislim i na ostale cure, ali ti si zasad najnovija sa mb listepa sam te zato imenovala...
GIZMOS nas dvi bi mogle zajedno u postupak ja isto cekam da mi posalju protokol.Ne znam koliko cu biti na tabletama jer i ja imam endometriozu(operacija bila prije godinu dana pa terapija pa se opet vratila) postupak bi trebao biti kraj cetvrtog ili pocetak petog mjeseca.Sestra Jasna je rekla da ce mi do kraja tjedna stici protokol pa cu znati tocno kad idem,prvi put je i meni pa sam cijela na iglama.
Pozz svima![]()
A mene zanima kada mogu očekivati otpusno pismo iz Mb,jer ga još nisam dobila,a bila u postupku u 11.mj.?
Strike, ja sam otpusno pismo dobila u 12. mjesecu...a bila u postupku sredinom 10, pise samo ukratko o postupku...
GIZMOS, ja ne bih vise kupovala injekcije do uzv..ja sam naime pitala za injekcije dosta ranije (pocetkom 9. mjeseca, a postupak je bio polovinom desetog) i receno mi je da uzmem 28 decap. i 30 gonala li menopura za pocetak. Ja sam uzela gonale jer su skuplji. Nakon UZV, 05.10. dr.V mi je rekao da uzmem po 4 menopura i ja sam na svoju ruku uzela gonale (jer nisam znala so cu s njih 30, ljekarna ih ne vraca). Mozes vidjeti moje postove iz tog vremena jer sam bila u totalka zbunjena...dakle dok ti dr ne kaze bolje sacekaj ili uzmi manju kolicinu..i sretno, Strike, kako bebaci![]()
ketyy, zasad nas je 3 na listi za 4 mjesec i to mi je drago.
Aleksandraj, i mene mući to sa inekcijama jer su preskupe i terapija bi trebala biti barem približno sigurna, a vidim da pišu u protokolima da kupimo 30-tak gonala pa da znaju mjenjat terapiju na menopure. Ja još i ne znam di ću kupit ljekove, a kamoli da li ih uzimaju natrag ako ostane neiskorištenih. U P. mi ih mogu nabaviti u mojoj apoteci ali moram provjeriti kako ih oni skladište da ne bi bilo problema...
A da li ih u apoteci u Novoj Vasi uvijek imaju na zalihi ili se treba naručiti unaprijed? I da li oni primaju višak natrag i vračaju novac ili?
Sestra Jasna pita hoćeš li tamo uzimati lijekove pa ti naruči ako treba!GIZMOS prvotno napisa
hej draga moja pogledaj na stranici foruma BETA imaš povoljnije kupiti injekcije gonala cure prodaju čak u pola cijene injekcije pa nije loše pogledati. Pogledaj pod postom daruj/kupi/prodaj. Evo ti link:GIZMOS prvotno napisa
www.beta.hr
Vali šta ima kod tebe kako sve napreduje?
Javi se čekamo tvoje izvješće jer si ti sigurno naša buduća MB trudnica.
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo nekakav link kako do MB-a bez vinjete:
http://4.bp.blogspot.com/_WBZ-pEIueo...h/ptuj_jug.jpg
Rozalija hvala ti na linku, pokušat ću i tamo pronaći nešto kad dođe vrijeme.
Ja si sada još razmišljam o boravku u mariboru i još nisam odlučila da li da putujem ili da ostanem tamo. Prva opcija mi je bila da cjelo vrijeme postupka (od 1 uzv) ostanemo tamo, ali to bi financijski bilo neizdrživo, pa sam razmišljala od 10 dana i sad sam već na opciji da prespavamo onu noć nakon transfera da ne putujem baš taj dan. Kako si vi to organizirate? Ja imam cirka 3,30 sata vožnje u jednom smjeru (nije daleko, a nije ni blizu) a htjela bi izbjeći dodatni stres. Da je postupak po ljeti vjerojatno bi išla na opciju da cjelo vrijeme boravim tamo jer ljeti funkcioniram drukčije???
Draga moja mi dolazimo iz Mostara za Zagreb i planiramo ostati u Zagrebu cijelo vrijeme postupka i iz Zagreba putovati na relaciji Zagreb-Maribor-Zagreb. U planu nam je ukoliko punkcija bude ujutro rano zakazana da tu večer prenoćimo u Mariboru da ne ustajemo previše rano a isto tako planirano namon transfera prenoćiti dvije večeri u Mariboru i treći dan pravac kući za Mostar.GIZMOS prvotno napisa
Odlučili smo se za Zagreb iz razloga što ipak imamo više sadržaja da popunimo vrijeme našeg boravka ipak Maribor je manji grad a u Zagrebu imamo puno prijatelja pa možemo se vidjeti i s njima.
Tebi nije toliko daleko do Maribora pa mislim da nemaš baš potrebe da ostaješ u Mariboru jedino možda nakon transfera ali vidi kako ti odgovara.
rozi, onda cemo kafenisati u ZG i skupa za MB :D :D :D
rozi, onda cemo kafenisati u ZG i skupa za MB :D :D :D
Naravno draga moja da ćemo kafenisati skupa.tikica_69 prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Možda je ovo off topic pitanje, ali budući da mi je dr V savjetovao da probam prirodnim putem klomifenima 6 mjeseci, sad me dr koja bi to pratila želi poslati na HsG-ima smisla jer kaže da je je šteta trošiti stanice ako su jajnici neprohodni...istina dr V nije o tom HSG ništa pričao niti ga je preporučio.
E sad, dr je privatnik i to bi me došlo cca 1600kn...ima tko iskustva sa tim HSG? Kakva je procedura kad se to radi preko HZZOa i jel se za to dugo čeka?
...joj sve mi se nešto čini da bu sve skupa uzaludno (i bolno) i da bi mi korisnije bilo na proljeće opet svratiti malo do Reša dok ne dočekam termin krajem godine u Mariboru...
Ako nisi nikada radila hsg-onda mi je logično da ideš.Ne čeka se (barem ja nisam) ništa jer je to skoro pa ambulantni zahvat-injekcija za hrabrost i to je to.I ne plaćaš ništa.E sada-cure koje imaju začepljene jajovode-njih naravno boli dok ove druge ne.To je to.
a mene zanima-što ide nakon transfera u mb-utrići ili?(malo sam nestrpljiva)
Strumpfica, evo link za tebe (da nismo OT) http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6712&start=250
[quote="pčelica2009"]a mene zanima-što ide nakon transfera u mb-utrići ili?(malo sam nestrpljiva)[/quot
Nakon punkcije i ET ide se samo sa utrićima. Pripremi si 4 kutije i to će ti biti dovoljno do bete.
[quote="Strike"]Samo utrići u ciklusu u kojem je bila punkcija. U FET-u, ako je prirodni ciklus (znači, bez estrofema, samo s mjerenjem LH trakica), nakon transfera dobije se injekcija pregnyla i nema utrića.pčelica2009 prvotno napisa
jel zna netko zasto se u fetu ne dobiju utrici? kaj to nije da se primi bolje plod i odrzi, pa trebao bi onda i kod feta kao kod punkcije i trandfera :? prosvijetlite me prosim lepo
Punkcijom j.s se "poberu" granuloza stanice koje luče progesteron i utrići ga nadomještaju, a kod fet-a nema potrebe za nadomještanje progesterona.
valjda neko da, a neko ne, ko će znati, tigrical
![]()
![]()
, za 10 dana sam kod reša u poluprirodnjaku, 1. UZV (10.-ti dan), on prirodnjake vrti s pola tabletice klomifena od 3.-7. dana
Ma daj! 3. do 7. dan po pola tabletice klomifena samo? Nisam još ovo čula. Sretno!mare41 prvotno napisa
![]()
Vali, nakon full stimulacije od prije 2 mjeseca i to mi je previše, nadam se da će biti ok, inače sam na klomifene (1 tabletu) dobro reagirala, hvala na lijepim željama
mare, hvala ti, sad mi je jasno. i drzim fige za poluprirodnjak!!
Tako sam i ja shvatila. I ja sam pred 2 godine u Mariboru dobivala utriće nakon FET-a, iako nisam bila na terapiji, ali ove godine ga niko više ne dobija. Valjda je to neki moderni trend. Znam da sam na sprskom forumu čitala mišljenje od nekakve ginekologice koja radi u Kanadi, u topicu "Sve o "magičnom" progesteronu" koja je zastupala mišljenje da je utrogestan potreban samo ako ima punkcije, a da je ovo sve drugo a la placebo, zato i ta ironija "magičan".mare41 prvotno napisa
Da provjerim informacija na konzultacije se ide u ambulantu na Cesti brigadira?
Da li se može platiti karticom?
Dobila sam adresu hvala ali još uvijek nitko nije odgovorio za načine plaćanja
Konzultacije u privatnoj ambulanti se placaju gotovinom![]()
Štumpfica, evo da se ja nadovežem na tvoj hsg. ja sam to bila radila jer je moja ginek. smatrala da ne može biti na odmet napraviti i taj nalaz, mada nisam pametna kolko je to potrebno za IVF ili ICSI. mislim da to više rade na početku kako bi se postavila dijagnoza i kako bi se odredili razlozi koji umanjuju mogućnost trudnoće. svakako ne može škodit, i kao šta ti je već netko napisao, može bolit i ne mora, ovisno o prohodnosti. mene je dosta bolilo, iako u nalazu piše da su jajnici uredno prohodni. al niš strašno, bol koja traje doslovce 1-2 min i smatraju zahvat ambulantim. ako bi uspoređivali ista vrsta boli kao punkcija, samo u blažem obliku i u kraćem trajanju. najbolje da se savjetuješ sa doktorom V...
cure, da li dr. V u MB radi folikulimetriju i prije punkcije za svaki slucaj ili ne?
Mislim da ne, zadnji UZV je na onaj dan kad ti odrede štopericu. Za koji slučaj misliš, to mi malo nije jasno. Na punkciji te gledaju UZV-om i pikaju, kad se dobije štoperica, u stimuliranom ciklusu sa dugom supresijom i ne mogu se dogoditi baš neka iznenađenja kao u prirodnjacima (tipa da folikuli popucaju).tikica_69 prvotno napisa
Ma da...nespretno sam postavila pitanje. Zbrajam po cjeniku koja cifra ce ispasti na kraju pa sam htjela pitati da li i taj UZV racunaju kao folikulimetriju na samoj punkciji![]()
I jos nesto....za sto tocno sluzi ovaj prvi UZV na dan kada se krece sa stimulacijom?
Mislim....sto se tada moze vidjeti tocno :?
Ja mislim da onaj dan kada je punkcija, da se i naplati samo punkcija. Nema veze to što paralelno gledaju na ultrazvuk.
Prvi ultrazvuk, tu gledaju da nema slučajno kakvih cista zaostalih. Onda se valjda odgađa postupak ili se nastavlja sa supresijom.
Kao što je rekla Vali, samo da nema kakvih cista jer u tom slučaju se ne može započet sa stimulacijom, ili da nema kakvih endometralnih polipa (ko je tome sklon - to sam bila ja, primjerice, pa sam svaki put pilila "a imal' polipa). U pravilu, paze da nema cista i tek kad je taj UZV ok, kreće se sa stimulacijom.tikica_69 prvotno napisa
Tikica69, mislim da se tada broje antralni folikuli i tako odreduje jacina stimulacije. To se, koliko sam skuzila, kod nas radi na VV-u ali ja jos nisam imala prilike isprobati kako to izgleda i jeza me hvata od tog pregleda jer ne znam kako cu to izvesti.A sto se tice cjenika, evo ti mali orjentir iako je to sve nepredvidivo. Moja frendica je za transfer 3.dan i bez zamrzavanja platila 1500eur. Mislim da je to min.
Da, oko 1500 eura je minimum, a 2400 maksimum!
Taj UZV možeš odraditi bilo gdje, ne mora biti Maribor, broj antralnih je više onako "za one koji žele znati više", samo treba javiti rezultate sestri, nju jedino zanima rečenica "nema cisti".taca70 prvotno napisa
Pozdrav drage moje. Dugo vas citam, a sad sam se evo i ukljucila. Spremam se u drugi postupak kod Dr. resa. Prvi puta sam bila u devetom mjesecu na stimulaciji sa Puregonom plus dipherelin. Imala sam sedam folikula ali samo dvije jajne stanice. Oplodile su se, ali nisam docekala betu. Ovaj put idem sa tri ampule Menopura pa nastavljam sa Citrotidom. Puno srece svima u postupcima.
Mi smo u 11.mj.platili u bolnici 1780,00€ (ET 5.dan + zamrzavanje embrija).
Plus 3 uzv u Novoj Vasi 150,00€
juliette, kad startaš s pikanjem? ja sam kod njega u ponedjeljak na uzv, kad si ti? (jučer je moja mila gupi kod njega imala 11 st., mislim da su isto bila 3 menopura).
Hello cure,
ovdje samo kratko o tome kako je MENI/NAMA bilo u Sloveniji kod Vlaisavljevića na konzultacijama.
- vidjela i popričala malo s Mala Mimi. Osim nas bilo bar još 4-5 parova iz HR, sudeći po naglasku![]()
- ordinacija u Novoj Vasi (proletarskih brigada 71) u Mariboru vrlo uredna, sestra Marija također mrak. Rekla bih dobra organizacija, imaju fascikl pripremljen za svaku pacijenticu.
- Vlaisavljević pravi gospodin čovjek, bez imalo arogancije (za razliku od našeg vrlo poznatog profesora u MPO vodama), smiren i otvoren za svaki dijalog
- dogovorili smo da idemo na menopure, iako je rekao da je kod mene obzirom na dosadašnje reakcije na gonal, obzirom na godine, težinu i visinu apsolutno svejedno, možda mu je gonal više ok zato što ima za kupiti u SLO Gonal pen pa je i aplikacija jednostavnija, ali je što se čisto mene tiče svejedno. Uglavnom, ići ćemo s menopurima.
- pregledao me je i uzv, jajnici "izgledaju super" ali obzirom na našu dijagnozu - neprohodni jajovodi - mi je bilo bitnije što će reći na jajovode (da li ih eventualno izvaditi). Rekao je da nema potrebe, da on uzv ne vidi zadebljanje odnosno ne vidi da su napunjeni tekućinom![]()
SVe u svemu, Maribor od mene ima ocjenu za sada 5+.
UGLAVNOM, nadam se da će kod nas u HR ovaj zakon doživjeti uskoro totalni fijasko, nakon objave da je uspješnost pala za 1/3 nakon uvođenja zakona. Nadam se da ćemo u Sloveniju odlaziti samo po nekom vlastitom izboru a ne zato što moramo obzirom na zakon.