Stranica 36 od 54 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo se samo meni desava,sinoc malo prokrvarila,jutros opet malo vise,sada stalo...a najbolje od svega stigne protokol iz Maribora da mi je postupak 13.3???Da drugi dan kad dobijem uzmem tabletu,koji je to drugi dan ovo je sesti,a ne znam ni ja cega.Meni je trebao bit postupak ranije odmah iza onih inekcija tako drugi/treci mjesec,a ja sam njima sve nalaze poslala pocetkom 12 mjeseca i da oni meni nisu mogli odgovorit da uzmem tablete u prvi mjesec(zbog endometrioze) nego mi sad posalju tako da cu bit na tablatema samo 20-tak dana.Sta da radim,kad da popijem tabletu?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ketyy, odmah zovi sestru Jasnu i sve joj objasni i ako se ne osječaš spremna pitaj je da te stavi u 04 mjesec kao šta si si i planirala i pokušaj se malo smiriti. Ma šta se to dešava da vam sad u zadnji čas pomiču termine? Svaka čast njima, ali ja ne znam da li bi pristala, to mi se ne čini u redu...

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tikice za tvoj prvi uzv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude uspješno do kraja.
    Svima puno sreće.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

djevojke, hitno trebam telefon od sestre jasne. vidjela sam da ga imate pa ako ima neka dobra dusa da mi ga pp-a.

upravo sam dobila mail, koji je neobican i ne razumijem ga. mislim da su me pomijesali sa nekim drugim.... zapravo mi uopce nista nije jasno, samo se trudim da ne budem ljuta kao ris!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    djevojke, hitno trebam telefon od sestre jasne. vidjela sam da ga imate pa ako ima neka dobra dusa da mi ga pp-a.

upravo sam dobila mail, koji je neobican i ne razumijem ga. mislim da su me pomijesali sa nekim drugim.... zapravo mi uopce nista nije jasno, samo se trudim da ne budem ljuta kao ris!
    Telefon ti je onaj koji se često spominje na forumu, mislim da drugi i ne postoji. Možda da joj pošalješ mail pošto je s mailovima dosta ažurna (ne za odgovore, ali...) U kojem smislu misliš da ti je greškom poslala mail? Jesi i ti dobila protokol da treći mjesec kao i ketyy i enza77?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ketty nazovi sestru Jasnu i objasni joj da nemaš pravo krvarenje još, mislim da ne bi trebala počet s pilulama dok nema prave menstruacije, meni je čudan taj spotting od 6 dana?
    Meni to traje najviše 2,3 dana prije menge

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma i meni je cudno danas mi je krvarenje kao inace cetvrti/peti dan,ali naravno STEVILJKA NI DOSEGLJIVA IMA URA VRIMENA UFFFFF

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ketty, ti ces sigurno brzo prokrvariti i sve dok ne krene prava krv ne mozes racunati 1.dc.I sta znaci da ti je postupak 13.3.? Prvi UZV?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne uzv 1.03,a punkcija 13.03

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Onda smo u istoj grupi. U protokolu stoji da svi koji dobiju do 5.2. pocinju 2.dc sa kontracepcijom. Cekaj da m dode kako treba.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Gizmos je prije par dana dobila protokol za 4 mjesec,danas krece s tabletama,a ja danas za treci mjesec...ipak mislim da su mi mogli ranije poslat mogla sam cili mjesec ranije poceti s tabletama (zbog endo pogotovo)

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ketyy jesi li uspjela dobiti sestru jasnu, zovi je na onaj mobitel.

može li mi neko napisati koliko je kod vas menopur i dekapeptil u apoteci Filipović u zagrebu u kunama i eurima.

zatim piše mi da je prvi UZ 12.03 kada startam sa stimulacijom, mogu li taj UZ obaviti u svom gradu i od kojeg dana ciklusa kreće stimulacija

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Poslala mi je mail sestra Jasna da napravim ujutro test za trudnocu tako da iskljucimo izvanmaternicnu i ako test bude negativan da popijem navecer tabletu...eto to je valjda to...ajme sta se se izivcira...eto mene u postupku ne mogu virovat.
    Gizmos bas mi je zao sta nismo skupa ajde i ti pitaj mozes li inako upadamo svi koji smo dobili do 5.2,a pitala sam je li mi malo to sta cu kratko piti kontracepciju pa su rekli da to nema veze...a valjda je onda tako
    Ima li jos neko u trecem mjesecu osim tace70 i mene?

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam u trećem, ali sam iza vas u drugoj polovini trećeg mjeseca.

zna li neko šta mi treba za vizu, trebaju li da nam pošalju neka garantna pisma, ja sam iz BIH? Ništa mi nisu poslali!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Dobro je da si rješila dvojbe i sad laganini, sve češ stići na vrijeme! I meni je žao da ne idemo skupa, ali broći će to brzo. Ja sam danas počela sa logestom tako da sam i ja već službeno zakoračila u protokol. Četvrti mjesec mi paše i zbog godišnjeg da mogu sve obaviti u miru. Ma sve će biti ok sad kad ti se sestra javila!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Enca, jedna forumasica je negdje na forumu vec napisala sve o dobijanju vize pa malo prosurfaj po prijasnjim postovima ovdje. Uglavnom, ide brzo jer je u zdravstvene svrhe ali nazovi sestru Jasnu.
    Ketyy, s nama je i Kadauna, vidjet cemo tko ce nam se jos pridruziti.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto i mene cure. Doktor V. zadovoljan, ja jos vise. Jajnici u odlicnom stanju, "sasvim mirni" kako doktor kaze, vide se sitni folikuli (nije rekao koliko i koliki su), endic tanak, trolinijski isto ok, kaze da je sve super i spremno. Uglavnom htio je da krenem sa 3 Gonala dnevno, onda je skuzio godiste pa ipak idemo na 4 za svaki slucaj i tako do 10.02. kad moram doci popodne na iduci UZV, a onda cemo jos dva, tri dana Menopure valjda zbog kvalitete. A sad je sve u Bozjim rukama....kako cu reagirati na stimulaciju i to.....
    No, osjecam da ce sve biti ok
    Usput pozdravljam mladi par iz Zagreba koji je danas bio tamo konzultacijama i koji povremeno cita ovaj PDF i zelim im puno uspjeha i neka prije docekaju bebaca nego termin u MB

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A joj tikice onda nećemo biti skupa na prvom UZV jer ja sam naručena 09.02. u bolnicu ali sam napisala sestri Jasni da za drugi UZV strogo inzistiram za dr. Vlaisavljevića i da mi ne želimo ići u bolnicu više na UZV.
    Nadam se da ćemo se sresti prije punkcije.
    Bravo za jajnike.

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga tikice sretno, tako mi je drago da si zadovoljna!!!

taca70 malo ću prečešljati forum za vize, a i pisat ću sutra sestri jasni da pošalje neko pismo koje oni inače šalju.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

napokon mi sestra jasna rasvijetlila mail, nisu me pomijesali sa nikim.
    razumijem da im je guzva, ali mail sa 7 rijeci stvarno ponekad nije dovoljan.

tikica, sretno.... vidim da smo ista godina proizvodnje
    koji dan ciklusa kreces sa gonalima?
    tesko mi je odmah sve poloviti, zar se na uzv u maribor ide 2.d.c. da bi se sljedeci pocelo sa gonalima?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa Vidi poruku
    Eto i mene cure. Doktor V. zadovoljan, ja jos vise. Jajnici u odlicnom stanju, "sasvim mirni" kako doktor kaze, vide se sitni folikuli (nije rekao koliko i koliki su), endic tanak, trolinijski isto ok, kaze da je sve super i spremno. Uglavnom htio je da krenem sa 3 Gonala dnevno, onda je skuzio godiste pa ipak idemo na 4 za svaki slucaj i tako do 10.02. kad moram doci popodne na iduci UZV, a onda cemo jos dva, tri dana Menopure valjda zbog kvalitete. A sad je sve u Bozjim rukama....kako cu reagirati na stimulaciju i to.....
    No, osjecam da ce sve biti ok
    Usput pozdravljam mladi par iz Zagreba koji je danas bio tamo konzultacijama i koji povremeno cita ovaj PDF i zelim im puno uspjeha i neka prije docekaju bebaca nego termin u MB
    Meni neke stvari nisu jasne oko ultrzvuka, jer se često spominje kontrolni ultrazvuk gdje se samo provjerava da li postoji koja cista i taj uzv se može napraviti i kod kuće. Na mom protokolu se nigdje ne spominje taj uzv, već samo onaj na kojem se isti dan starta s gonalima. Ako netko zna nešto više...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Rozalija, a zasto inzistiras na UZV kod Veljka? Zaista su svi strucnjaci iz njegovog time jednako dobri. Mozete ti se dogoditi da Veljko hitno mora otici na put ili slicno i onda ce ti to biti nepotrebno psihicko opterecenje. Mi Veljka u oba postupka nismo vidjeli i dva puta smo ostali trudni, to sto prvu trudnocu nismo uspjeli iznjeti nema veze s Mariborom. Da ponovo idem u postupak bi svoje karte ulozila na Milana Reljica i Vidu

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hibiskus, ako prije stimulacije uzimas antibebi i decapeptyl onda svima odrede UZV isti dan jer je bitno da jajnici miruju i obzirom da nasi hormoni vise ne rade sam dc vise nije tako bitan. Uglavnom se sa stimulacijom pocinje izmedu 2. i 5.dc.
    Gizmos, koliko ja kuzim taj 1.UZV i jeste kontrolni za ciste i odredivanje stimulacije ali ga mozes obaviti i negdje drugdje pa se samo njima javiti da ti kazu s kojom stimulacijom pocinjes i da ti zakazu slijedeci UZV.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Hibiskus, ako prije stimulacije uzimas antibebi i decapeptyl onda svima odrede UZV isti dan jer je bitno da jajnici miruju i obzirom da nasi hormoni vise ne rade sam dc vise nije tako bitan. Uglavnom se sa stimulacijom pocinje izmedu 2. i 5.dc.

aaaa kuzim. hvala na pojasnjenju.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Slažem se s Maxime po pitanju stručnocti cijelog tima u Mariboru! Reljić i Vida su odlični, stručni doktori, cijeli tim je uigran i profesijonalan!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gizmos ako sam dobro pohvatala nakon tog kontrolnog UZV-a počinješ s Gonalima ili Menopurom i onda od 8 dc idu češći UZV, mislim tako je drugdje praksa
    Tikice 69 sretno

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    Rozalija, a zasto inzistiras na UZV kod Veljka? Zaista su svi strucnjaci iz njegovog time jednako dobri. Mozete ti se dogoditi da Veljko hitno mora otici na put ili slicno i onda ce ti to biti nepotrebno psihicko opterecenje. Mi Veljka u oba postupka nismo vidjeli i dva puta smo ostali trudni, to sto prvu trudnocu nismo uspjeli iznjeti nema veze s Mariborom. Da ponovo idem u postupak bi svoje karte ulozila na Milana Reljica i Vidu
    Maxime tvoje riječi mi uvijek uliju dodatni optimizam.Puno pusica za tebe i tvoju princezu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Rozalija, think pink i sjeti se one 'vasa beba vas ceka, samo dostava malo steka'
    Iduci tjedan smo jos u Zagrebu pa se slobodno javi, mozda ti nasa mariborska kraljica ulije jos vise pozitivne energije.

A propos nase kraljice, da vas malo nasmijem ...
    Za uvod: prosli tjedan smo nas dvije bile kod razvikanog purgerskog frizera i dosle smo doma s prekrasnim osisanim frizurama i lakiranim noktima.
    Sinoc se carica i ja igramo frizera i sada ide scena ovako ...
    Sjedimo ona i ja na podu, ceslja me, stavlja spangice, malo me cupa ali granica boli je izdrzljiva .
    U jednom trenutku zavrsi igra, ja se izvalim na kauc i u tom trenutku me nazove sef, ja prihvatim poziv ...
    Tako sef i ja par minuta pricamo, ja usput pisem biljeske i skroz se fokusiram na razgovor. U jednom trenutku snimim kraljicu koja munjevitom brzinom skaramo skljocne i osisa mi cupu kose ...
    Vrisnem sefu na uho i skocim s kauca a malena stoji sa skarama i zabezeknutim izrazom me gleda i pita mamica sto ne valja (da ne kazem da je sef opao na pod od smjeha i samo prokomentirao da jedva ceka da me vidi u uredu ...)
    Eto, mogla sam si kn 240 usparati da sam odmah zamolila svoju kcer da me osisa ...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Maxime

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Napravila sam test negativan je,M se malo pojacala,a ja sam uzela svoju prvu tableticu...eto sluzbeno sam u postupku

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Gizmos ako sam dobro pohvatala nakon tog kontrolnog UZV-a počinješ s Gonalima ili Menopurom i onda od 8 dc idu češći UZV, mislim tako je drugdje praksa
    Tikice 69 sretno
    Da ali kako znaš koliko gonala?Valjda bi trebao pogledati kako izgledaju folikuli,maternica i sl. pa onda odrediti ili??

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa da nisam ni rekla da ne treba ići na kontrolni UZV

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mali Mimi, pričitala sam odgovor dr R koji je relativno povoljan, al što s drugim dijelom odgovora?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gizmos, koliko ja kuzim taj 1.UZV i jeste kontrolni za ciste i odredivanje stimulacije ali ga mozes obaviti i negdje drugdje pa se samo njima javiti da ti kazu s kojom stimulacijom pocinjes i da ti zakazu slijedeci UZV.
    Sorry-ovo sam htjela citirati(moja greška)

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pćelice2009, taj 1.UZV se može odraditi kod svog gin pa javiti rezultat u Mb kako bi odredili stimulaciju i to uglavnom preporučuju ženama iz udaljenijih krajeva da ne klapaju do Mb pa za 7 dana opet.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pćelice2009, taj 1.UZV se može odraditi kod svog gin pa javiti rezultat u Mb kako bi odredili stimulaciju i to uglavnom preporučuju ženama iz udaljenijih krajeva da ne klapaju do Mb pa za 7 dana opet.
    Znaći onda se može sljedečeg jutra krenuti sa stimulacijom? Na protokolu je na danu prvog uzv naznačeno i kretanje s gonalima, a u tom slučaju bi trebali krenuti tek popodne nakon uzv što je meni malo problem zbog posla. Mislila sam si inekcije davati ujutro jer ću početkom stimulacije još raditi (kasnije idem na godišnji)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jucer sam popila prvu tabletu,jutros mi se krvarenje pojacalo mogu li uzet dvi danas da mi stane i je li ih uzimam zajedno obe?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi, pričitala sam odgovor dr R koji je relativno povoljan, al što s drugim dijelom odgovora?
    Misliš na ono za operaciju, jer to sam obavila

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Isto dan UZVa kod Prof Vlaisavljevica ide i prva injekcija Gonala, Menupura ili sto vec pise u protokolu. Bitno je da se Gonali itd. pikaju svaki dan u isto vrijeme (misllim da je tolerancija odstupanja 1 sat razlike). Ako ne odgovara pikanje u 17h onda naravno moze i kasnije ali ponavljam svaki dan u isto vrijeme. Ja sam si na primjer Diphereline pikala ujutro u 08h a Menogone u 19h.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo da se i ja malo uključim sa novim vijestima, uspjela sam dobiti Mb jučer i dogovoriti konz. u četvrtom mjesecu. kada po vašim procjenama mogu očekivati da ćemo ući u postupak? jojjj kako mi se to čini sve jako jako daleko...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gizmos, koliko vidim tikica69 je imala 1.UZV u Mb zakazan popodne i tada pocela s pikanjem, ne znam kako bi islo iduci dan ujutro ali moguce je da tih 12-ak sati ne bi bilo presudno nego ,kao sto Maxime kaze, samo da je u isto vrijeme.Ipak, dobro je sve to unaprijed dogovoriti s sestrom Jasnom ako se ne ide kod njih na 1.UZV.
    Ketyy, zasto bi zaustavljala krvarenje?Sada valjda konacno imas pravu m i sve ok.
    Loks, ja sam cekala godinu dana od konzultacija s tim da nisam prije toga slala nalaze. Jesi li ti?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure nemojte ni slucajno ekspirimentirati s protokolom jer je tocno tempiran po grupama. 12 sati odgode injekcije znaci zakasnjenje u cijelom protokolu to jest na stopericu, punkciju, transfer ... Nije potrebno raditi bauk od pikanja a nemora se biti doma da se bocne, samo se treba sjetiti uzeti ljekove (ja sam si davala stopericu u WCu restorana gdje smo bili na veceri s prijateljicu - mozete si misliti kako je to izgledalo )

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Istina, ali ja si još nikada nisam dala inekciju i za to mi se ponudio MM, pa sam pomislila ako je ipak moguće da sve ide ujutro i sve odjednom. I strike je napisala da si je i gonale i decapeptyle davala rano ujutro (sve skupa)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj enca77 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga tikice sretno, tako mi je drago da si zadovoljna!!!

taca70 malo ću prečešljati forum za vize, a i pisat ću sutra sestri jasni da pošalje neko pismo koje oni inače šalju.
    Enca77 i ja sam iz BiH i vadila sam vizu prosle godine kad sam isla na konsultacije. Na mejl klinike koji imas na njihovom sajtu posaljes zahtjev upucen njima sa tekstom da se zelis lijeciti kod njih u njihovoj klinici ( ja sam navela da zelim doci na konsult. i lijeciti se dalje ) a ti navedi da trebas doci na postupak po dogovoru taj i taj dan itd. kao sto imas na protokolu. Skeniraj prve dvije strane pasosa ( tvoj i supruga ) i posalji zajedno sa zahtjevom na mejl. Nakon toga ces postom dobiti od bolnice dopis da su primili vas zahtjev i navesti da vas pozivaju da dodjete tad kad treba. U medjuvremenu nazovi slovenacku ambasadu u Sarajevu i zakazi termin za dobijanje vize ( obicno to bude nekih 7 dana pred polazak ). Onaj dopis koji si dobila od klinike isti prosledjuju Ministarstvu zdravlja Slovenije i oni garantuju za tvoj dolazak a ministarstvo ce poslati garanciju direktno u ambasadu. Za svaki slucaj prije kretanja po vizu nazovi ambasadu i pitaj da li je stiglo garanto od ministarstva i ako nije kontaktiraj sestru Suzanu u Mariboru koja je zaduzena za papirologiju oko vize ( tel 0038623212460 ) i ona pozove ministarstvo koje u roku od 10 min. posalje garant.pismo na fax u ambasadu a posle i postom.
    Dokumentacija potrebna za dobijanje vize:
    - Zahtjev u kome se obracas ambasadi za dobijanje vize
    - 1 fotografija
    - original pasos na uvid i ovjerena kopija svih strana pasosa koje su upotrebljene
    - garantno pismo ( dobijaju od ministarstva direktno )
    - polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja ( to mozes zavrsiti u onim osiguranjima sto su pored ambasade )
    IZ FIRME U KOJOJ RADIS:
    - potvrda o plati u poslednja 3 mjeseca i rjesenje o radnom odnosu
    - Prijava na zdravstveno i penzijsko osiguranje original na uvid i ovjerena kopija ( kod nas je to M2 obrazac )
    - rjesenje o godisnjem odmoru za taj period koji ce se boraviti u Sloveniji
    - kopija radne knjizice i original na uvd
    Vizu ces dobiti isti dan i ne placas nikakvu taksu jer je za lijecenje oslobodjeno taksi. Svu potrebnu dokumentaciju i zahtjeve pripremi pojedinacno za tebe i supruga a garantno pismo ce biti zajednicko.
    Kontakt. tel. Slovenacke ambasade 0038733271260; 0038733271270 i 0038733251790
    Sad ima i slovenacka ambasada u Banja Luci pa mozes i tamo, zavisi gdje zivis i gdje ti je blize.
    Sretno!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gizmos, koliko vidim tikica69 je imala 1.UZV u Mb zakazan popodne i tada pocela s pikanjem, ne znam kako bi islo iduci dan ujutro ali moguce je da tih 12-ak sati ne bi bilo presudno nego ,kao sto Maxime kaze, samo da je u isto vrijeme.
    Ne, ne - sa pikanjem sam pocela iduci dan ujutro u 7 kada si inace dajem i Decapeptyl. Tako je dr. Vlaisavljevic inzistirao da radim, znaci tek sam iduci dan uzela prvih 4 Gonala, zajedno sa Decom.
    Vjerojatno zato idem dan poslije Rozalije na UZV, bez obzira na isti pocetak protokola.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[QUOTE=taca70;1533141]Gizmos, koliko vidim tikica69 je imala 1.UZV u Mb zakazan popodne i tada pocela s pikanjem, ne znam kako bi islo iduci dan ujutro ali moguce je da tih 12-ak sati ne bi bilo presudno nego ,kao sto Maxime kaze, samo da je u isto vrijeme.Ipak, dobro je sve to unaprijed dogovoriti s sestrom Jasnom ako se ne ide kod njih na 1.UZV.
    Ketyy, zasto bi zaustavljala krvarenje?Sada valjda konacno imas pravu m i sve ok.

Ja sam mislila da mi mora stat u roku dva dana kad sam pocela s tabletama pa sam zato tila popit dvi i zaustavit,to sam negdi procitala,onda sam racunala tek sam ih pocela piti pa sad cekat dok mi se zaustavi,a prekidam ih 24-tog pa mi se cini da ih ionako malo uzimam pa sta cu ako mi ne dodu iza...ma to ja sve u svojoj glavi zakompliciram

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ketyy, bolje da pitas nego da ista poduzimas na svoju ruku.Potpuno je normalno da sada imas m kada si pocela sa kontracepcijom ali u protokolu stoji da se mogu uzeti dvije ako se nekad nakon m pojavi jaci smedi iscjedak.
    Tikica69, jako mi je drago da si ovo napisala, sve su nase dvojbe rijesene. Logicno mi je da je najbitnije da jajnici miruju pa da vrijeme pocetka stimulacije moze varirati i da duljinu stimulacije ne mozemo tempirati isto za svakog pacijenta.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ide li tko 15.02 na prvi razgovor?

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sandric od srca hvala, kako si ti to sve jasno i detaljno opisala, evo upravo smo poslali zahtjev na njihov mail, ivf,mb@ukc-mb.si, nadam se da će brzo stići to garantno, pa da predamo dokumentaciju u ambasadu.

Ketyy sretno sa početkom terapije!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    A joj tikice onda nećemo biti skupa na prvom UZV jer ja sam naručena 09.02. u bolnicu ali sam napisala sestri Jasni da za drugi UZV strogo inzistiram za dr. Vlaisavljevića i da mi ne želimo ići u bolnicu više na UZV.
    Nadam se da ćemo se sresti prije punkcije.
    Bravo za jajnike.
    Rozalija, potpisujem Maxime, u dobitnom postupku Vlaisavljević mi je (sasvim slučajno) radio UZV-ove, punkciju mi je radila Vida, transfer se više ne sjećam... To jest, u FET-u u kojem sam zatrudnila mi je radio Reljič.

Maribor ne funkcionira po tom principu - inzistiram da budem kod dr-a tog i tog - svi su kvalitetni, a iskreno, možeš se još i zeznut tim inzistiranjem, jer što ako prof. Vlaisavljević mora negdje - često je na putovima, onda si se zablokirala, i optimiraš na to da te vidi Vlaisavljević, može ti se dogoditi neki zez s timingom štoperice, ovoga, onoga, a ne na to da te u najoptimalnijim trenucima gleda bilo koji doktor iz tima.

Maribor je po tome i poseban što ima dovoljan broj kvalitetnih liječnika, dovoljan broj kvalitetnih biologa. Da je sve (samo) u prof. Vlaisavljeviću, onda bi i Jevremova u Beogradu, u kojoj gostuje povremeno, bila jednako uspješna. A daleko je manje uspješna od Maribora.

Ono što je dobitno nije samo šef. Dobitna je kombinacija - dovoljan broj stručnjaka za svaki dio postupka, tako da se ne optimira na to kad tko mora na poslovni put itd., nego je sve optimirano na pacijentičin postupak, jer ima dovoljno resursa (dovoljno doktora, biologa), da se ne moraju raditi kompromisi nego da bude sve baš onda kad treba bit.

U prijevodu, to ti znači da ti je veća vrijednost da te gleda neki drugi doktor u vrijeme kad je optimalno za tvoj postupak, nego da lovaš doktora. Svi oni znaju gledat na UZV, određivat timing štoperice i sl.

Ako imaš neke dvojbe posebne oko vrste stimulacije ili tako nečeg, onda im šibni mail, zamoli za liječnički komentar, pošalji infaće kako se reagirala na protokole kod nas, i opet se nemoj zablokirati time inzistirajući na mišljenju isključivo prof. Vlaisavljevića, neka proslijede nekome iz MPO tima i dobit ćeš super kvalitetne odgovore jer su oni svi tamo fokusirani na IVF.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •