Stranica 37 od 54 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ina odustala sam ja od tih mojih da iz nazovem "glupih" ideja da mora na UZV biti dr. V čitajući vaše postove iz kojih sam skužila da su svi jednako dobri i kvalitetni i da nije uopće bitno ko će biti na UZV jer su svi kvalitetni.
    Hvala ti draga moja na odgovoru.
    A za stimulaciju ja sam od ponedjeljka već na menopurima i znaš da sam imala dvojbe oko toga šta izabrati gonal ili menopur, napisala pismo sestri Jasni, pojasnila joj moje dvojbe, ona razgovarala sa dr.V i on rekao da koristim menopur. Uglavnom sva moja komunikacija s njima je bila putem e-mail i jako sam zadovoljna sestra Jasna bi mi se odmah isti dan javila sa odgovorom.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo da se i ja prijavim na temu.
    Dobila sam termin za prve konzultacije u Mb.u travnju,sad slijedi isčekivanje.
    Pozdrav loks-vidim da si i ti u travnju naručena na konz.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dobila sam Mb i sestra je rekla da mi je termin zapisan za septembar tek , a dr.V mi je na konzultacijama spominjao 6 mj. na što mi je rekla kako možda i hoće ako mi je on tako rekao i to je zapisala na moj karton, pa me između ostalog pitala koliko imam god. i pokušala me utješiti kako imam vremena još jer imaju puno pacijentica u 40- tim ali meni to baš i nije neka utjeha (spomenula sam joj koliki mi je FSH sada na što je ona rekla da je to stvarno visoko i kako je to gornja granica do kad primaju u stimulaciju)

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mali Mimi, moja prijateljica je sa FSH 17 u Mb ipak cekala godinu dana na postupak pa bih ti ja preporucila da u meduvremenu potrazis neko drugo rjesenje. Bilo bi dobro da ti mogu tocno reci kad ce te primiti i bilo mi normalno na neke slucajeve primaju mimo reda ali nisam sigurna da im je praksa takva osim ako im se posao ne rastereti na vise ljudi.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma i ja sam računala godinu dana a poslala sam u 7 mj. dok. i sad pošto ne rade obično u 7 mj. sam računala 6. eventualno 8.mj i kad mi je još dr.V. spomenuo možda 6. ja se obradovala ali 9 mj. mi je stvarno daleko, nadam se da ću ipak upasti ranije a izgleda da neću znati točan termin dok mi ne pošalju protokol

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno potpomognuta u mariboru

Možete mi reći kad ste poslale papire ,koliko se ćeka za prve konzultacije ,ja sam dobila dopis da sam stavljena na listu čekanja onda sam ih zvala nakon 2 mj. da mi kažu kad mogu doći na konzultacije ,a oni su mi rekli neka ćekam drugi dopis pa će mi tamo sve pisati.kad bi mogla dopis dobiti ili ih moram opet zvati i pitati ih .Papire sam poslala prošle god. 10mj.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nazovi ih ponovo i reci da nisi dobila taj drugi dopis još, eto meni ga nisu poslali uopće ali ja sam se svejedno naručila na konzultacije i bila nedavno, a čekala sam termin za konzultacije 4 mj. najbolje pitati ponovo možda su zaboravili

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam poslala zahtjev za garantno pismo, odnosno taj neki papir koji predaje se za vizu u ambasadu u četvrtak na mail klinike,pošto sam iz BiH, zna li neko u kojem roku odgovore na mail, i da li uopšte odgovore ili ga samo pošalju na adresu i u kojem roku!
    Posljednje uređivanje od enca77 : 05.02.2010. at 19:42

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj enca77 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam poslala zahtjev za garantno pismo, odnosno taj neki papir koji predaje se za vizu u ambasadu u četvrtak na mail klinike,pošto sam iz BiH, zna li neko u kojem roku odgovore na mail, i da li uopšte odgovore ili ga samo pošalju na adresu i u kojem roku!
    Ja sam taj odgovor od klinike na kom me pozivaju na konsult. dobila oko 15-og maja, u ambasadi imala zakazano 23.05. a na konsult. isla 08.06.09. Nece ti nista odgovoriti na mejl ali ce ti poslati taj odgovor postom. Sestru Suzanu mozes kontaktirati na tel. i pitati da li je stigao tvoj zahtjev i je li otislo u proceduru jer je meni sve provjerila u predmetu i rekal mi preko tel.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mali mimi, a da do tada odoš do Reša. Kod njega zaista možeš u svakom ciklusu. Potrebno je doći u drugoj polovici ciklusa i u sljedećem si već u postupku. Ja sam evo danas baš došla iz postojne sa punkcije. razmotri i taj prijedlog. sretno

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sandric hvala ti!Zvat ću ih u ponedeljak!

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo da vam javim ja sam od danas na terapiji sa kontraceptivima mjesec dana!!!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ooo...tu smo negdje-ja sam počela prije 9 dana(otprilike)-15.2. počinjem sa pikanjem
    Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 07.02.2010. at 08:32

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pčelice pa šta niti mjesec dana onda ne uzimaš kontracepciju?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej mali mimi, ja bih rekla da pčelica pije anti-baby jedan cijeli ciklus..... 15.02. pčelica počinje s pikanjem ali decapeptylima, dakle supresija. Tek kasnije ide pikanje s gonalima/menopurima dakle stimulacijska faza. Ali nije ni potrebno biti mnogo duže na anti-baby-pilulama jer one uglavnom služe za uštimavanje i tempiranje ciklusa, dakle i početka postupka.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Od 29.1. do 24.2.-pa da.Ni mjesec dana

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpisujem Kadaunu što se tiče uštimavanja.Mislim da je jedan ciklus smirivanja meni dovoljan jer sam ionako sklona "bujanju".I ovako od oko 23-30 gonala dobijem 6-7 jajnih stanica.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam na 10 dana kontracepcije, pa na Suprefactu i Gonalu imala 6 JS sa svojih tada 39 godina.
    Druga stvar je sto mi nisu dobro tempirali punkciju pa su stanice bile prezrele.
    Zato curke, ne brinite jel jedan ciklus ili dva na pilulama. Supresija radi svoje...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isto tek 2.02 pocela sa tabletama i pijem ih do 24-tog,a 15.02 pocinjem sa bockanjem.Planirala sam davat inekcije oko 16 h ,je li mogu onda i gonale davat u isto vrijeme,tako mi najvise pase jer nema sanse da se bodem sama?

Gizmos,di si...jesi ziva...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ketyy, mozes i Decapeptyl i Gonale u isto vrijeme.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo mene, baš sam se i ja pitala di si ti...Ketyy, pa ti počinješ s decapeptyilima tako brzo, a prije neki dan nisi ni protokol imala. Vidiš kako to brzo prođe...Kada imaš prvi uzv?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

1.3.-izgleda da ima isti protokol kao i ja

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

rozalija, ti 09.02. popodne ides u bolnicu na UZV ili u Dom zdravlja u Proleterskih brigada?
    Kad sam bila u ponedjeljak u MB, sestra Jasna mi je samo rekla vidimo se u iducu srijedu u 17:15 pa pretpostavljam da bi mi naglasila da moram doci u bolnicu

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tikice meni je sestra Jasna naglasila da dođemo u bolnicu 09.02. na adresu u 15.45-UKC Maribor,Ljubljanska ul.5,zgrada ginekologije posdrum-amb.za ljecenje steriliteta/ambulanta za zdravljenje neplodnosti . Ona bi ti sigurno naglasila da trebaš doći u bolnicu, zato ne brini sigurno je tebi u ordinaciji dr. Božić jer je ona meni rekla da je prof. V. srijedom u ambulanti.
    Vidimo se draga moja.

zvijezdica 2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cao cure......ja počinjem 22.2. odmah sa decapeptylom,kontracepciju netrebam uopće koristiti....zašto? neznam,,,,al nema veze....Uglavnom,idem u Maribor da mi sestra Jasna pokaže kako se daje injekcija,i da malo porazgovaramo usput o svemu dalje.....Kad će mi bit prvi ultrazvuk,vjerojatno će mi reći taj dan.....Jedva čekam da konačno krenem .....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

rozi, hvala ti

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prvi uzv mi je 1.03,ali ja sam zamolila da ga napravim u Splitu jer mi je daleko putovat i sestra Jasna mi je odgovorila da mogu i da ce mi poslat koliko gonala da uzmem.
    Gizmos ne mogu ni ja virovat da je tortura pocela,malo me strah ovih inekcija,a znam da ih nitko ne voli ,ali sta cu kad sam ko mimoza ha...

Narucila sam decapeptyl u ljekarni doci ce ovaj tjedan,je li to treba muckat ili dode u komadu ono samo se piknes?I jos nesto narucila bi gonal u penu,je li netko od vas ima iskustva s tim pa da mi malo pojasni?

Pcelice 2009 ti i ja smo onda zajedno u postupku...

Puno srece svima i veliki pozzz

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislim da je dacepetyl već spreman, ali gonal treba mješati (osim onoga u penu). I ja bi najrađe kupila taj pen ali čini mi se da je prevelika razlika u cjeni, a i običan je već preskup. Da li netko "može pretpostaviti" koliko bi mi gonala mogli dati obzirom da je prvi IVF? Od kontrolnog ultrazvuka odnosno dana kada krećem s gonalima do sljedećeg ultrazvuka je razmak 8 dana pa vjerujem da ću tih 8 dana uzimati uvijek istu količinu i da će onda na uzv vidjet da li treba povečat ili smanjit količinu lijeka, ali s koliko bi mogli krenuti?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim sa 3...mislim da ne idu ispod toga koliko sam uspjela popratiti, a ti si mlada. Nek me netko ispravi ako sam u krivu.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Djevojcice drage, jer se može u Mb narciti telefonski ili se moraju slati papiri??
    naime, moji nalazi su stari,a dok sve ponovim proći će vremena...
    Što uopće treba poslati za prvi put?
    Svima u postupcima~~~~~~~~~~~~~~~
    a i onima koje cekaju, pikaju, itd.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zedra ja sam se narucila telefonom, donjela na prvi uzv sve papire koje imam i dobila detaljne upute.

a sad imam pitanje, postoji li opcija privatne poruke na ovom forumu?
    nikako da se snadjem...
    Posljednje uređivanje od hibiskus : 08.02.2010. at 12:57

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala hibiskus!!
    Ima, ali ni ja ne znam kako...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imate gore lijevo rubriku privatne poruke i tu kliknete i onda kad se otvori prozor imate opet lijevo opciju nova poruka
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 08.02.2010. at 13:39

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Curke jel normalno da i nakon tjedan dana stimulacije Menopurom i 14 dana decapeptyla ne osjećam ništa u jajnicima, nikakvo pikanje niti ništa? Kao da se ništa ne stvara/ne događa.
    U srijedu imam 1. UTZV ali me kopka dali je to normalno?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

suzanaab, isto pitanje sam ja postavila na temi o dugom protokolu mislim prekjucer, jer isto ne osjecam nista i dosta cura je reklo da ima ista takva iskustva, pa nemoj brinuti....btw i ja sam u srijedu na UZV-u

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

drage moje imam jedno pitanje, evo treći dan sam na kontracepciji, na logestu, ali me stalno nešto žiga i bolucka po donjem dijelu stomaka i jajnicima, kao pred ovulaciju počela sam ih piti od sedmog dana ciklusa ii stomak mi je malo napuhan, jesu li ti simptomi naormalni?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jesu.Ja sam danas skužila da sam napuhana(mislila sam da je od mahuna) ali stvarno sam napuhana.Ujutro splasne.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam sam se isto prije par dana pitala jel moguće da imam ovulaciju pod Logestom a danas osjećam da ću dobiti m.Curkam već 4 dana a tek mi je 14.dc.Nadam se da će me držati do 24.1. jer sam pod Cilestom dobila m a bilo mi ostalo jos 5 tabletica.

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Taca70 ma i ja imam isti osjećaj kao da mi jajnici ne miruju,kao da će uskoro doći do ovulacije, sve me nešto bolucka, možda će nam neko reći ko je pio prije kontracepciju je li ovo normalno.

jutros smo dobili sestru Suzanu i rekla nam je da je primila naš zahtjev za garantno, te da će garantno već sutra poslati, nama, ministarstvu i ambasadi, eto i to mi je drago da smo provjerili.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure, koja je praksa sada što se tiče kontracepcije za Mb: Cilest, Logest ili Yasmin? Kaj je najbolje? Ja sam uzimala Cilest,ali su me tako grudi boljele kao nikad i bila sam strašno napuhana. Koja su vaša iskustva?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je dacepetyl već spreman, ali gonal treba mješati (osim onoga u penu). I ja bi najrađe kupila taj pen ali čini mi se da je prevelika razlika u cjeni, a i običan je već preskup. Da li netko "može pretpostaviti" koliko bi mi gonala mogli dati obzirom da je prvi IVF? Od kontrolnog ultrazvuka odnosno dana kada krećem s gonalima do sljedećeg ultrazvuka je razmak 8 dana pa vjerujem da ću tih 8 dana uzimati uvijek istu količinu i da će onda na uzv vidjet da li treba povečat ili smanjit količinu lijeka, ali s koliko bi mogli krenuti?
    Ma to miješanje nije nikakav problem. Što se tiče cijene pena, već se pisalo, ima apoteka u Slo gdje pen košta koliko kod nas obični, ne znam imaš li koga da ti se raspita u nekom mjestu koje ti je blizu. S obzirom na tvoje godine, vjerojatno će ti početi s 2, eventualno s 3 gonala (u jednom penu ih je 12), ovisno o tvojim hormonima.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja na kontracepciji uvijek imam osjećaj kao da ću dobit i napuhana sam, odvratno nešto, konstantni PMS. S tim da mi je vrlo često i zlo. Uvijek bude sve ok pa je to valjda normalno.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja uzimam Logest (tek 9 dana) ali nemam apsolutno nikakvih nuspojava, ali počela sam tek od 2 dc. Što se tiče Yasmina dosta ga je cura uzimalo u postupku u Mariboru, ali meni je sestra Jasna napisala da NE uzimam Yasmin ni Cilest već Logest. (ne znam da li ima bilo kakve veze s mojom dijagnozom, jer mi nije jasno zašto je baš meni rekla da ne uzimam Yasmin- i to je crvenom bojom napisala NE).
    Jelena, u kojoj si ti apoteci uzimala gonal pen? Ja sam blizu slovenske granice pa mi ne bi bio problem skočiti po njega, ali ne znam gdje da tražim. Poslala sam upit u ljekarnu Nova Vas ali tamo je dosta skuplji od običnog gonala pa sam pretpostavila da je tako i u drugim apotekama.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

bok cure! prijavljujem se na ovu temu, budući da u travnju imam termin za postupak. Htjela sam pitati kako je s bolovanjem kada se ide na postupak u Maribor? Da li možemo dobiti bolovanje od dr. opće prakse, bez obzira što idemo privatno na postupak?
    Posljednje uređivanje od Marnie : 09.02.2010. at 12:14

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bok cure! prijavljujem se na ovu temu, budući da u travnju imam termin za postupak. Htjela sam pitati kako je s bolovanjem kada se ide na postupak u Maribor? Da li možemo dobiti bolovanje od dr. opće prakse, bez obzira što idemo privatno na postupak?[/QUOTE]

Marnie, koristila sam godišnji. Ali sada ću uzet bolovanje, imamo pravo.
    Da li si već na kontracepciji za 4 mj?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

GIZMOS, imaš pp.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj anaea40 prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure! prijavljujem se na ovu temu, budući da u travnju imam termin za postupak. Htjela sam pitati kako je s bolovanjem kada se ide na postupak u Maribor? Da li možemo dobiti bolovanje od dr. opće prakse, bez obzira što idemo privatno na postupak?
    Marnie, koristila sam godišnji. Ali sada ću uzet bolovanje, imamo pravo.
    Da li si već na kontracepciji za 4 mj?[/QUOTE]

Ja idem bez kontracepcije. Iskreno, ne znam zašto je tako odlučeno, ali idem u idući ponedjeljak na konzultacije s dr. V, pa ću pitati detaljnije.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anaea40 prvotno napisa Vidi poruku

N98-bolovanje(ako radiš onda je 100%) do 21 dan.
    Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 09.02.2010. at 14:52

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pcelice, a jel se na N98 piše šifra GO ili AO da bi bilo 100%.
    Ja sam prošli put bila na bolovanju i platili su mi samo 70% bolovanja jer je išlo na šifru AO (obicna bolest).

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vali, sto nisi ti imala sad nekad postupak u MB? Kako je proslo? Kad je beta?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •