Stranica 45 od 54 PrviPrvi ... 354344454647 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej Molu........
    ovako...mi smo naše nalaze slali poštom na Mb i to preporučeno uz dopis u kojem navodimo što točno od nalaza šaljemu u prilogu (nalazi SAMO kopije), kratko o našoj dijagnozi, dosadašnjim postupcima te da molimo da nas stave na listu čekanja za postupak te da molim za termin. Nakon možda 2 mjeseca sam dobila dopis da su me primili s datumo primitka mojih nalaza na listu čekanja, da će mi se javiti uskoro za konzultacije, itd.

Ja bih na tvom mjestu naravno, zašto ne, otišla prije Maribora na jedan novozakonski polustimulirani ako upadneš na listu čekanja u nekoj hrv bolnici. Ako prije Mb nisi imala ni jedan stimulirani, ići će ti po nekoj standardnoj šemi stimulacije, uzimajući u obzir godine, dijagnozu, stanje na uzv. itd.....

Mislim da si dobro odlučila za Mb, do tada svakako i u HR treba probati pa makar po ovim uvjetima koji se nude, oni naravno su daleko od optimalnog, oni nisu standardni, ali će i u takvim postupcima sigurno biti trudnoća samo ipak manji postotak plus još taj novi problem s lijekovima i ograničenjem broja postupaka.......

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Miki 76 sretno do kraja~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja sam dobila M jutros sad cekam sta ce mi javit iz Mb sutra ako mi kazu da krenem sa stimulacijom otici cu na jos jedan uzv sutra da vidim je li se endometrij stanjio,koliki su vama bili endometriji na prvom uzv i sta znaci ako se ne smanji,a pocme se sa stimulacijom?

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kadauna hvala i

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Miki, krasan post, žao mi je što se se patili taj 2. dan ciklusa, on kaže na konzultacijama da to služi da pokaže pikanje i mi nismo išli taj dan, nadam se da će druge cure to znati ubuduće.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ketyy prvotno napisa Vidi poruku
    Miki 76 sretno do kraja~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja sam dobila M jutros sad cekam sta ce mi javit iz Mb sutra ako mi kazu da krenem sa stimulacijom otici cu na jos jedan uzv sutra da vidim je li se endometrij stanjio,koliki su vama bili endometriji na prvom uzv i sta znaci ako se ne smanji,a pocme se sa stimulacijom?
    Meni je endometrij na 1.uzv bio 2A

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Strike oprosti sta znaci 2A nisam razumila

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kolko sam skužila,mislim da je to 2mm. Meni se činio nekako mali,al je dr.rekao da je takav kakav i treba biti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala ti,a moj 9,7 je isto dobar...gdje je tu logika

enca77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pčelice sretnan put, sve najbolje!!! Taca znači tebi je cijelo vrijeme taj smečkasti iscjedak, evo i meni i danas je taj iscjedak, pijem po dvije tabletice, i držim se protokola kao što su i rekli!

Miki čestitam!

Ja sam od sutra na dekapeptilu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Miki76 super si nam to prezentirala, volim detaljne opise, iako sam ja lijena obično za pisanje...želim ti da do kraja sve ide glatko i da nas i dalje informiraš s novostima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Miki76 puno ti hvala na ova dva posta, potaknula si me da se sa razmišljanja o Mariboru prebacim na akciju u Ljubljani
    Otkud krenuti? Telefon, mail, neki prijašnji post...?

Čestitam ti na uspjehu i sretno do kraja

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tlatincica,
    Predlažem ti da prvo pročitaš post od lezanke na 1. stranici ovog pdf-a, mislim da ga je Pinky kopirala sa starog zatvorenog pdf-a. Taj post sadrži hrpu korisnih informacija i svima nam je postao svojevrsni Vodič kroz postupak kod dr.Reša.

Zatim, nadam se da će ti slijedeći kontakt podaci i informacije biti korisni:

Prim. dr. Primož Reš, spec. gin. in por.
    Vodja centra za OBMP Postojna

Konzultacije, pregledi i folikulometrije - Ljubljana:
    Center za oploditev z biomedicinsko pomočjo
    Zdravstveni zavod Dravlje
    Ulica bratov Babnik 10, Ljubljana
    Tel: 00386 1 510 6800 (zvati iza 12h30, ali najbolje je zvati direktno dr.Reša na mobitel jer sestre koje se jave na ovaj telefon ionako prebace poziv na dr.Reša ili izdiktiraju njegov broj mobitela i kažu da ga se zove direktno)
    Mob. dr. Reš: 00386 41 667 482
    Fax: 00386 1 510 68 04
    E-mail: info@neplodnost.com
    www.neplodnost.com

Punkcije i transferi - Postojna:
    Bolnišnica za ženske bolezni in porodnišvo Postojna
    Center za oploditev z biomedicinsko pomočjo Postojna
    Prečna 4, 6230 Postojna
    Mobitel dr.Reša, e-mail i internet stranica isti kao gore navedeno

Dr.Reš obično dogovara konzultacije u Ljubljani u 11h ili 15h.
    Folikulometrije su u Ljubljani od 5h-7h.
    Punkcije su u Postojni u 8 sati.
    Transferi su u Postojni u 9 sati.

Dr.Reš radi svaki dan (i nedjeljom i praznikom), a na godišnjem je tijekom ljeta i za Božićne/Novogodišnje blagdane.

Na kraju, ako mene pitaš, ja mislim da bi ti bilo dobro da se prijaviš i za Maribor. Tamo se postupak ionako čeka godinu dana, a uvijek je dobro imati i drugu soluciju. U čekanju Maribora stigneš raditi postupke kod Reša, a ako uspiješ prije termina za Maribor, što ti ja od srca želim, uvijek možeš otkazati postupak kod njih... Neka cura koja se bliži 40-toj i koju će tada u zadnji čas ugurati na tvoje mjesto će ti biti vrlo zahvalna!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Miki76 ja sam tek sad pročitala tvoju priču

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Miki76 priča ti je super! Jedva čekam da krenem kod dr. Reša!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tlatincica, ja dodajem na post od miki i mail primoz.res@neplodnost.com, gdje vrlo ažurno odgovara embriolog (Rešov sin), on dogovara i konzultacije, i da, možda kod njega nije sve najsuvremenije, ne gleda antralne folikule, možda je lab stepenicu ispod mariborskog, al vjerujem da to njegovim trudinicama ne smeta.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku
    tlatincica,
    Predlažem ti da prvo pročitaš post od lezanke na 1. stranici ovog pdf-a, mislim da ga je Pinky kopirala sa starog zatvorenog pdf-a. Taj post sadrži hrpu korisnih informacija i svima nam je postao svojevrsni Vodič kroz postupak kod dr.Reša.
    Jesam
    Taman napisano i za mm

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku
    Na kraju, ako mene pitaš, ja mislim da bi ti bilo dobro da se prijaviš i za Maribor. Tamo se postupak ionako čeka godinu dana, a uvijek je dobro imati i drugu soluciju. U čekanju Maribora stigneš raditi postupke kod Reša, a ako uspiješ prije termina za Maribor, što ti ja od srca želim, uvijek možeš otkazati postupak kod njih... Neka cura koja se bliži 40-toj i koju će tada u zadnji čas ugurati na tvoje mjesto će ti biti vrlo zahvalna!
    Ja sam rezervirana za 6 mjesec za Petrovu, pa ako ne uspije (a valjda hoće) tek ću onda zvati dr. Reša, tako da nisam sigurna da je dobro da se razbacujem na sto (čitaj: 3) strana. A i spadam u cure koja se brzo bliži 40- oj

@mare41 hvala za mail adresu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je li gonal treba stat u frizideru i ako mi je receno da uzimam dvi ampule je li obe idu u jednu otopinu?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hallo cure, pomagajte!
    Sestra Jasna mi je rekla da joj se javim 1. dc, ujutro mi došla M, zovem cijeli dan na onaj mob. i stalno govori: Številjka trenutno ni.... Na mail vjerujem da ću dobiti odgovor za nekoliko dana tako da mi ne vrijedi pisati.
    Imate li ideju kako da dođem do sestre Jasne?

U prošlom postupku sam ju dobila od prve svaki puta kada sam zvala na taj mob.38631577101.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Je li gonal treba stat u frizideru i ako mi je receno da uzimam dvi ampule je li obe idu u jednu otopinu?
    Gonal ti ne mora stajati u frižideru, idu ti dvije ampule (praha) u jednu otopinu.

zvijezdica 2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Karla 1980....koliko ja znam mora,kad sam ga kupovala u Sloveniji,u apoteci mi je rekla da ide i frižider,a piše i na kutiji da se sahranjujte v hladilniku.....Ja ga držim tako...Neznam onda nakraju kako je ispravno??? ja imam gonal f 900 u penu,već gotov....

zvijezdica 2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure dajte mi recite koliko puta ste išle na folikulometrije u Maribor tijekom postupka,i koliko točno vremenski prije mogu znati kad će mi bit punkcija?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

posalji joj poruku na taj mob i zamoli da ti se javi kad bude mogla da je hitno,mozda je trenutno zauzeta

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja nisam nikada koristila Gonal pen, uvijek sam koristila običan i nikada ga nisam držala u frižideru. Pitala i u polikl. IVF, i u Vinogradskoj i u Mb i svaki puta mi rekli nema potrebe ga držati u frižideru. Možda se pen mora držati u frižideru.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

posalji joj poruku na taj mob i zamoli da ti se javi kad bude mogla da je hitno,mozda je trenutno zauzeta
    Evo sada je stalno zauzeto pa se nadam da ću uskoro dobiti. Hvala ketyy.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam nikada koristila Gonal pen, uvijek sam koristila običan i nikada ga nisam držala u frižideru. Pitala i u polikl. IVF, i u Vinogradskoj i u Mb i svaki puta mi rekli nema potrebe ga držati u frižideru. Možda se pen mora držati u frižideru.
    U principu lijekovi koji su već u otopljenom stanju trebaju biti u frižideru (tako i pen), ovi suhi koji se miješaju neposredno pred korištenje se mogu držati na sobnoj temp. Iako, koliko se sjećam, na PEN-u piše da se smije držati na sobnoj ako se u relativno kratkom roku (mislim mjesec dana ili tako nešto) potroši. Ja sam ga svejedno držala u fridžu, samo sam ga izvadila 15 minuta prije pikanja da se malo zgrije na sobnoj, jer hladni lijekovi peku. Svakom lijeku stoji na deklaraciji kako treba skladištiti.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja brljavim cijeli dan pa odoh izvaditi betu da se ne patim s Utrogestanima. 11 je dan pt i ako se primilo, vidjet ce se....no, ne mogu se otarasiti loseg osjecaja koje mi salje moje 6. culo

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tikica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zvijezdica 2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da,Jelena mislim da si u pravu,piše na kutiji da se drži u frižideru...ali u uputama za korištenje,spominje se i da može biti na sobnoj temp.ako se odmah troši...tako nešto,,,na slovenskom su mi upute,pa bi morala sjesti i dobro ih pročitati....Uglavnom nije pogrešno ako se drži ili vani ili u frižideru.....treba se izvaditi malo ranije van....da nepeče ,tako je....

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tikica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude veliko pozitivno iznenađenje!

Ovaj Mb je postao katastrofa što se tiće komunikacije, u 12. mj. sam svaki puta dobila od prve sestru Jasnu na telefon i relativno brzo odgovor mail-om, a danas ju zovem cijeli dan, sada su mi dali već treći broj tel., no ni tamo se ne javlja, zauzeta je. Što se to s njima događa?!?!?!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Karla1980, ti si ponovo u akciji?! Pa to je super i ovaj put mora biti uspjeha...drugo ne prihvačamo.

Tikica69, samo hrabro, brljavljenje može biti i jako dobar znak i držimo i fige da bude upravo tako!

Rozalija i Suzanaab............sretno i vama i neka vas ravesele lijepe bete

Ketyy, evo malo podrške za hrabrost. Ipak je to prvi gonal pa očekujem detaljan izvještaj

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ovaj Mb je postao katastrofa što se tiće komunikacije, u 12. mj. sam svaki puta dobila od prve sestru Jasnu na telefon i relativno brzo odgovor mail-om, a danas ju zovem cijeli dan, sada su mi dali već treći broj tel., no ni tamo se ne javlja, zauzeta je. Što se to s njima događa?!?!?!
    Zatrpali smo ih mi iz Hrvatske . Nadam se da će se što prije uhodati s ovakvom gužvom i da će opet funkcionirati kako treba.

Tikica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pozitivnu betu!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tikica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude veliko pozitivno iznenađenje!

To je nažalost istina. Na onim uputama piše da slobodno zovemo i pitamo sve što nas zanima...a s druge strane, dobiti ih u trenutku kad su nam potrebni je nemoguća misija. Samo kada bi na tome malo proradili uštedjeli bi nam velike doze živaca.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    To je nažalost istina. Na onim uputama piše da slobodno zovemo i pitamo sve što nas zanima...a s druge strane, dobiti ih u trenutku kad su nam potrebni je nemoguća misija. Samo kada bi na tome malo proradili uštedjeli bi nam velike doze živaca.
    Tako sam tužna, konačno dobijem na onaj fiksni broj i kažu mi da je otišla kući, radila je do 15, zovem ju na mob. kažu mi da nije na tom broju i da ni sutra neće biti. Ne razumijem, totalno sam zbunjena... i razočarana, još nisam ni krenula a već problemi sa banalnim pozivima . Ako se cijeli postupak budem morala tako boriti s njima podivljat ću!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pošaljite Jasni i mail, odgovara iza 20 h najčešće. Mail adresa je ona službena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.03.2010. at 15:39

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo idem odmah kući slati mail. I mislila sam ujutro poslati mail ali sam odustala jer vidim da i na mailo-ove duuugo odgovara, mislila sam prije ću je dobiti na tel.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

karla 1980, možda sestra Jasna ima iznimno nekih obaveza. Ako je razlog što smo ih pretrpali, onda bi stvarno trebali još nekoga uzeti da hendla nas, jer nije sve u dobrom laboratoriju.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hm, ne odgovaraju ni na mailove, ja svoj odgovor čekam već tjedan i pol. Poslala upite na 2 maila koja sam našla na netu

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo poslala sam mail pa vam javim ako mi odgovore danas, ako ne sutra opet sjedim na telefonu
    Žalosno što sve moramo proći, kao da nam rade besplatno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slazem se Karla ta zbrda - zdola administracija i nejavljanje na telefon i mailove me izluđuje totalno, da nema pozitivnih komentara s ovog foruma ja bih odustala i otišla kod nekog drugog. Mislim em čekaš godinu dana da te prime i onda još zaj.... s tom administracijom al sve dobro naplate tu se neće zeznut.
    Evo već u ovih pol godine koliko čekam drugi put da su zaribali nešto na mom slučaju

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma ja imam odlično iskustvo iz prošlog postupka s njima! Zaista nije bilo nikakvih problema u komunikaciji i čak sam se čudila curama koje su pisale da imaju problema stupiti u kontakt s njima (čini mi se da je ta loša komunikacija počela poslije Nove godine).
    Ali tješim se da je u prošlom postupku komunikacija bila odlična a postupak nije uspio, pa možda ovoga puta bude obrnuto

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Poz,
    Posto imam konzultacije u Mb u 4-tom mjesecu planiram nociti 1 noc; da li gosp Stanko prima na tako kratko? Da li neko od vas ima link gdje mogu vidjeti smjestaj?

Hvala

s

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja brljavim cijeli dan pa odoh izvaditi betu da se ne patim s Utrogestanima. 11 je dan pt i ako se primilo, vidjet ce se....no, ne mogu se otarasiti loseg osjecaja koje mi salje moje 6. culo

Pa zar ti nije rano za betu...od srca ti zelim pozitivnu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tikice, chill izdrzat ces jos ih i ta 2, 3 dana do bete

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo drage moje i ja vam se pridružujem i svoju sreću krećem tražiti u Sloveniji. Jučer sam izašla iz bolnice,po drugi put vanmaterična trudnoča- odstranjena obadva jajovoda.
    Danas sam se mailom čula s dr.Reš rekao mi je da mu se javim za 2mj radi laporoskopije koja mi je napravljena pa da možemo odmah početi s konzultacijom a i postupkom.
    A u međuvremenu ču skupiti jednu ljepu fasciklicu papira i sve to poslati poštom u Maribor pa ču valjda i tamo dobiti svoj termin.....

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma ja imam odlično iskustvo iz prošlog postupka s njima! Zaista nije bilo nikakvih problema u komunikaciji i čak sam se čudila curama koje su pisale da imaju problema stupiti u kontakt s njima (čini mi se da je ta loša komunikacija počela poslije Nove godine).
    Ali tješim se da je u prošlom postupku komunikacija bila odlična a postupak nije uspio, pa možda ovoga puta bude obrnuto
    Karla ti opet u akciju u Mb? Kako si uspijela dobiti ponovni termin u tako kratkom roku, pa nisi davno bila u Mb? Jeli sada skraćen period čekanja za naredni postupak? Kada sam bila u Mb nešto sam načula od sestre M. da bi ako nam sada ne upali mogli opet doći na red za nekih 6 mjeseci. Ima li još ko kavu informaciju o tome.
    Karla od srca ti želim da ovaj postuapk bude pun pogodak i da ti donese malog bebača. Sretno draga moja!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    Karla ti opet u akciju u Mb? Kako si uspijela dobiti ponovni termin u tako kratkom roku, pa nisi davno bila u Mb? Jeli sada skraćen period čekanja za naredni postupak? Kada sam bila u Mb nešto sam načula od sestre M. da bi ako nam sada ne upali mogli opet doći na red za nekih 6 mjeseci. Ima li još ko kavu informaciju o tome.
    Karla od srca ti želim da ovaj postuapk bude pun pogodak i da ti donese malog bebača. Sretno draga moja!
    Da, mi smo bili u postupku u 12.mj. i nešto su zabrljali u Mb labosu, jer smo svi kolektivno imali mali broj oplođenih js... Ja od 11js 2 oplođene, jedna cura iz Bg od 23js 3 oplođene, jedna je imala od 9 js 1 oplođenu... Svi smo se pobunili (naravno konzultirali smo se s našim MPO doktorima ovdje koji su rekli da je to definitivno kiks labosa) tako da su nam dali nove termine već u 4.,5. i 6.mj.
    A što se tiče kraćeg čekanja na ponovni postupak znam onoliko koliko sam pročitala ovdje na forumu.
    Hvala ti rozalija na lijepim željama. Želim ti lijepu i veeeeliku betu!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo primila sam prvi gonal i stvarno nista nisam osjetila puno puno bolje od decapeptyla,nije me ni zapeklo,a i iglica je skroz mala.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje vjerovatno ćete mi se smijati ali ja sam već nekih tri sata tu i čitam vaše priće. Naime, nakon dugog i preteškog puta odlućila sam se na IVF. Na forum sam došla jer sam još u fazi kad želim odlučit definitvno u kojem smijeru da usmjerm svoje snage ali čitajući vaše postove, upoznavajući vas odlučila sam se registrovati. Moja situacija ukratko ... sve ok, maternica, jajnici ali jajovod jedan nemam a drugi ... ne služi ničemu i sada pokušavam odlućit gdje da se uputim, Maribor, Ljubljana ... Za sada toliko malo samo da se predstavim a nadam se da ćemo dugo, ugodno i korisno tipkati.
    Veliki pozdrav i puno sreće svima a ako netko ima kakav savjet za početnika slušam .

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo mene s 1. UZV iz Mb.Za manje od sata koliko smo bili u cekaoni stiglo je 12 parova iz Hr, totalna ludnica.Dobila sam po 4 Menopura i za 9 dana na UZV.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja stigla sa 1.uzv -5 dana po 3 gonala pa onda 2.U slijedeći ponedjeljak 2.uzv.Dojmovi-sve naj-naj.
    ketty-imaš pp.
    Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 01.03.2010. at 21:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •