Sestra Jasna mi odgovorila na mail, samo kratko, da mi sutra šalje upute. Nadam se da će sve biti OK i da uskoro krećemo![]()
Sestra Jasna mi odgovorila na mail, samo kratko, da mi sutra šalje upute. Nadam se da će sve biti OK i da uskoro krećemo![]()
Hvala ti draga i ovdje na lijepim željama! Ti si svoj san ostvarila, a sada ja idem po svoj.![]()
Drage cure, samo sam vas htjela podsjetiti da se iz Maribora i LJubljane javite razglednicom našem ministru i prof.Š.
http://www.roda.hr/forum/threads/499...glednice/page3
Obavezno Kadauna! Cure, Taca70 i Pčelica jeste si vi same odabrale ljekove ili je doktor preporučio gonal ili menopur jučer na prvom ultrazvuku?
taca70 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ iz sve snage. Mooožda slučajno nakon transfera, dok odmarate u bijeloj sobi bude kakva dobra atmosfera da se pokupe parafi od prognanika na jednu veću razglednicu. Ja sam jednom (od 4 puta) imala super ekipu, ali su sve bile Slovenke osim mene. Tada smo bile 100% ženska ekipa, muški su bili vani. Kad su većinom Hrvati, oni se znaju stisnuti, svaki par za sebe, i nema međusobne komunikacije.
Inače, što mi smeta u tim hrvatskim kombinacijama, što muški sjede u toj sobi za odmor i onda se žene idu presvlačiti u WC, uz tako krasan prostor. WC je prilično mali, prolazan prema susjednoj bolesničkoj sobi, u njemu stoji i prljavi veš i OK je prije transfera tamo se ići presvlačiti, ali nakon transfera, nema potrebe za takvom gimnastikom. Ja sam probala intervenirati zadnji put kad je jedna cura krenula presvlačiti se u WC nakon transfera, da neka ne ide tamo, nego da se komotno presvuče tu na foteljama, da će muški sigurno izići. Ona je sramežljivo rekla da nema veze, da može ona i tamo i samo je MM izišao, ostali su mutavo, bez komentara ostali sjediti. Odmah iza nje su još dvije cure šutke otišle se presvući u taj fuj WC. Ja sam bez uzrujavanja odlučila presvući se na foteljama, bili oni unutra ili ne (mislim da tko god se bavio sportom nema problema s tim), ali su i tako svi kad su se žene obukle otišli pa sam sama ostala.
Sad mogu reći nakon 4 transfera, da je to česta praksa. Samo to jednom kada smo bile Slovenke i ja, samo tada su muški pristojno izišli i pustili nas da se komotno na foteljama presvučemo.
Ne znam da li sad previše filozofiram, ali meni se čini da je baš ova naša komunikacija na forumu i s nekima izvan foruma, pogotovo one mjesečne kavice, da je kod mene baš to presudno da nemam problema live komunicirati na tu temu (nekada mi se samo ne da, ali mi nije neugodno), dok ovako u čekaonicama vidim da su neki dosta sramežljivi, pogotovo muške polovice.
Zato svima jedan virtualni![]()
I to je dobro znati...mada još uvijek nemam ni predodžbu o toj bijeloj sobi, osim onog što sam od ine33 pročitala. Super će biti ovaj mjesec pratiti toliko mariborčanka (ketyy, taca70, pčelica2009, enca77, karla 1980, zvjezdica 2...) ma sigurno sam još koga propustila, ali u svakom slučaju će biti veselo i imat ćete se priliku sresti, družiti...Rozalija i Suzanaab....vi brojite sitno do bete-bit će to oksigurno!
Ima netko da ide 29.03. na prvi uztrazvuk? Marnie? Gabi?Još netko?
Jelena nije tako samo u mariboru, sječam se ja i mojih čekanja na preglede u Rijeci...često je u čekaoni vladao muk, svatko u nekim svojim mislima i toliko puta sam žudila da se netko obrati, da krene razgovor samo da se razbija ta "strašna" tišina...Kada sam stekla dovoljno staža i probila tu granicu sramežljivosti onda sam ja kretala sa razgovorom, onako, bez srama, i ostala iznenađena koliko si toga imam za reči s nekim koga prvi put sretnem. Često stekneš dojam da se znate sto godina samo zbog problema kojeg dijeliš s nekim...
Na postupke idem u Split, ali ponekad pročitam vaša iskustva u Mariboru, a ovo u muškarcima u sobi za presvlačenje ponukalo me da i napišem komentar o nepotrebnoj gužvi koju stvaraju na takvom mjestu a i u čekaonicama,
Meni ponekad smetaju i u čekaonicama, kada vidim da muževi od nekih pacijentica bezobrazno sjede dok recimo trudnice stoje i tako čekaju na pregled, diže mi se kosa na glavi.
Mi smo trenutačno u Cito poliklinici u Splitu kao doma, mislim toliko smo se udomaćili da malo treba da provirim biolozima u laboratorij, šalim se naravno...
i samo je na početku mm bio sa mnom u čekaonici jer nismo imali pojma kako to izgleda. No sada dok sam ja na UZV prošeta, popije kavu u obližnjem kafiću, pročita novine, a u čekaonici najviše vremena provodi jedino na dan punkcije, kada treba dati svoj prilog,
mislim možda neke žene žele da ih mužići drže za ručicu, a meni osobno smeta da njihovi muževi zure u moj stomak dok me sestra bocka menopurima, i znam ja da su oni jako biti u cijeloj priči, ali na kraju ne trebaju oni ostati trudni nego žene, pa bi trebali imati obzira i učiti sve kako bi postupak bio manje stresan
možda je malo off topic ali nisam mogla ostati ravnodušna, svim curama želim puno sreće u postupcima, a
ovih dana najviše mislim na Rozaliju, i s čekam sutrašnju troznamekanstu betu
Jelena, mogu samo potpisati sve ovo sto si gore napisala.Znas da sam uvijek za action pa cu rado pripremiti razglednicu.Inace sto se tice komunikacije, meni malo idu na zivce ti slabokrvni pacijenti jer bi i njima bilo lakse da se otvore ali valjda nekima to slabije ide.U biti, ja sam kroz MPO upoznala svoju komunikativnu stranu jer samo s toj temi nemam problema pricati s nepoznatim ljudima.Cak sam nakon jednog transfera toliko brbljala 2 sata da su me cure po tome zapamtile a inace sam uvijek.
Curke koliko dugo može utrogestan odgoditi menstruaciju? meni je danas 33 dan ciklusa (12 dpt) i uglavnom mi nikada ne kasni; dapače često zna doći oko 26-28 dc. Simptoma nemam nikakvih pa čak ni bolne grudi. Samo tu i tamo probadanje u jajnicima.
A joj cure za to sjedenje mueva u bijeloj sobi mogu slobodno reći da je u ovoj našoj ekipi stvarno sve bilo full dobro tako su se naši mužići dobro poklopili, prvo su bile zajedničke kavice u obližnjim kafićima i ono znaš hajde stavi na taj par 1. na taj 1X a na ovaj 2. Čak je meni moj muž prizno kako su rekli vidi nas žene nam leže pod anestezijama na punkciji a mi nabadamo za koga igrati na kladionici. nijedan ama baš nijedan od muževa nije bio u bijeloj sobi tako da smo mi komotnjak se moglo lijepo presvući bez odlaska u onaj mali WC.
Ma, nemojte me krivo shvatiti, ja sam za to da muževi tamo sjede (ako to par želi), ali da znaju kad je pristojno da iziđu, odnosno da se ne idu žene sramežljivo ko janjci u WC, a oni prčkaju po svojim mobitelima, kad mogu na 5 minuta izići van, a što će poslije ovisi o trenutku i inspiraciji svakog para. Različiti su muževi i ja svog nikako ne želim pretvoriti u donatora sperme. I ja sam jedna od onih koja voli da je muž tu. Zato mislim da je to naša krivica, jedini put kad nije bilo Hrvata osim nas, nije bilo tog problema. Kad sam zadnji put reagirala, jer sam već bila "ko doma" u toj priči, jednako veliku grešku su napravile te žene što su tako šutke, glavom u pod, jedna po jedna otišle na presvlačenje u WC, a muški nisu dignuli glavu s Jutarnjeg ili sa svog mobitela. I u toj prostoriji ima 3 fotelje na 1 čovjeka, tako da u Mb gužva definitivno nije problem kao u našim čekaonicama. Pisala sam već na manifestu prognanika, jedan od razloga zašto smo se mi odlučili za Sloveniju je što se kod nas muškarce svodi na donatore sperme, a sve se ostalo pregovara sa ženama. MM i ja smo definitvno tim.
taca70, kad sam bila sa Slovenkama sam se s njima zezala, druga sam dva puta moderirala, ali zadnji put mi se nije dalo. Samo sam jednom u čekaonici u ambulanti srela jednu našu forumašicu, ne znam čita li nas još, ako da![]()
Al super mi je i to ekipiranje muških, ako se poklopi. Velim, kako kome paše, samo da se ne mora u onaj WC nakon transfera.![]()
Meni je uvijek takva situacija bila sve dok koristim utriće menzes sigurno neću dobiti, kada prestanem sa utrićima u roku od 2-3 dana dođe mi menzes. Meni je dan 34 dan ciklusa i 13dpt cicke me bole od ovih utrića i imam filing da ću svakog momemta procuriti a sutra mi je beta i jedva čekam da sve prođe da se riješim ove agonije koja me stiska, pa šta bude neka bude.
nemam iskustva s bijelom sobom u MB, al meni je super kod dr Reša što je doslovno prisilio MM da ostane sa mnom na 1. UZV, i otad smo stalno skupa, i na punkciji, i na IUI smo se držali za ruke jer kao možda smućkamo dijetepa da to radimo zajedno, al sigurno nije ok da u nekim situacijama smetaju, kao što je presvlačenje ili sjedenje dok trudnice stoje.
rozi ~~~~~~~~~~~~ za sutra
Posljednje uređivanje od mare41 : 02.03.2010. at 12:07
Danas sam pristupila na forum obzirom da sam i ja cekalica za Maribor pa bi vam htela postaviti par pitanja. Meni je termin za Maribor Septembar 2010. U avgustu prosle godine sam im poslala svu nasu dokumentaciju i celu virusologiju (HIV, Hepatitis i Sifilis). Sad kad sam dobila upitnik zaokruzeno mi je samo da trebam jos uraditi T3,T4 i TSH. Da li to znaci da im novu virusologiju ne trebam slati vec je prihvacena ova od Avgusta? Takodje bi vas htela pitati da znam zbog troskova, da li oni prihvataju sve nase papire koje donesemo i kad stignemo gore nema nikakvih novih pretraga na viruse ili ne znam na sta= Ovo vas pitam jer u Prag se isto mora poslati kompletna dokunetacija i onda kad dodjete gore oni vas opet testiraju na Hiv i to je onda vanredni trosak. Inace rezervisala sam smestaj kod Stanka. Hvala vam puno svima na odgovorima i ako mozete napisite mi vase utiske o bolnici u Mariboru. Ja sam u Decembru radila prvi ICSI u Beogradu u Jevremovoj kod prf. Vlaisavljevica ali nazalost Beta je bila negativna. Hvala vam cure.
rozi ~~~~~~~~~~~~~~ od
meni uvijek nakon stimuliranog ciklusa kasni M cca 5-6 dana.
mare41, i ja sam to kod Reša kao veliku prednost doživljavala. On definitivno tretira par, a ne ženu. Mislim da je i lezanka bio sretan zbog toga što je uključen u priču. U Mb je MM išao u ambulanti samnom na UZV, ali u bolnici nije, a još manje na punkciju i transfer. Ali sam stekla dojam par puta da oni očekuju da je MM tamo negdje, nekako je i tu problem gužve i brzine, a možda i higijene, meni se čini, ali nikada mi se nije dogodilo da nije bilo mjesta za sjesti za sve.
29.03....vidimo se.
Da li trebam nazvati sestru Jasnu i pitati u koliko sati da dođem taj dan na uzv ili će mi ona sama poslati mail ili sms? Ne bih im htjela dosađivati jer znam da su zatrpani pozivima. Da li ste javljale početak uzimanja kontracepcije kao što piše u prokolu. Ja sam poslala samo sms jer je bio vikend.
Posto sam vec jednom poslala post ali on se izgleda nije objavio ajde da pokusam ponovo. Znaci ovako tek sam se registrovala na forum jer sam i ja cekalica za Maribor. Termin nam je Septembar 2010. Imala bi par pitanja za vas, naime ja sam u Avgustu prosle godine poslala sve nase papire za Maribor i kompletne analize virusologije (Hiv, Hepatitisi, Sifilis) Sada kad su mi poslali upitnik obelezili su mi da u mojoj dokumentaciji samo jos fali T3,T4 I TSH. Jel to onda znaci da im ne trebam slati novu virusologiju? Takodje me zbog finansijske strane interesuje jer oni gore prihvataju sve nase rezultate i kad dodjemo u Maribor nemamo nikakve dodatne pretrage na Hiv, Sifilis , Hepatitise ili hormone? Ovo vas pitam jer kad se ide u Prag njima isto se moraju dostaviti sve analize ali kad stignete tamo oni vas ponovo testiraju na Hiv i to se doadtno placa. Inace meni je ovo drugi ICSI, prvi sam radila u Decembru u Jevremovoj u Beogradu kod prof. Vlaisavljevica ali beta 0. Takodje ako vam nije problem napisite mi vase utiske o klinici u Mariboru i o doktorima tamo. Hvala vam cure puno. P.s. Smestaj smo rezervisali kod Stanka.
Gabi, moraš saznati i gdje trebaš doći, da li u Novu Vas ili u bolnicu. Meni su se oni javljali samo iznimno, kad su mi rekli da će se javiti, tako da ćeš morati na neki način saznati sama, ili telefonom ili mailom.
Blago vama 29.03. u tandemu![]()
Nisam ti ja draga moja nikav testić radila znaš malo frka, malo se bojim razočarenja pa ono sama sebi kažem slatka neizvjesnost možda mi je draža ko da sve odgađam taj trenutak ali sutra je dan D, pa šta će biti biti će od istine se ne može pobjeći. Tebi draga moja želim od srca puno sreće i šaljem ti ogromnu pusicu.
Rozalija moja draga, ti mengu iducih 9 mjeseci sigurno neces imati.
Mozda si negdje na forumu procitala da imam vjesticke sposobnosti![]()
Hvala na informacijama. Napisat ću mail pa ako ne dobijem odgovor onda ću ona 3 dana prije uzv "sjesti" na telefon.
Posto sam vec jednom poslala post ali on se izgleda nije objavio ajde da pokusam ponovo. Znaci ovako tek sam se registrovala na forum jer sam i ja cekalica za Maribor. Termin nam je Septembar 2010. Imala bi par pitanja za vas, naime ja sam u Avgustu prosle godine poslala sve nase papire za Maribor i kompletne analize virusologije (Hiv, Hepatitisi, Sifilis) Sada kad su mi poslali upitnik obelezili su mi da u mojoj dokumentaciji samo jos fali T3,T4 I TSH. Jel to onda znaci da im ne trebam slati novu virusologiju? Takodje me zbog finansijske strane interesuje jer oni gore prihvataju sve nase rezultate i kad dodjemo u Maribor nemamo nikakve dodatne pretrage na Hiv, Sifilis , Hepatitise ili hormone? Ovo vas pitam jer kad se ide u Prag njima isto se moraju dostaviti sve analize ali kad stignete tamo oni vas ponovo testiraju na Hiv i to se doadtno placa. Inace meni je ovo drugi ICSI, prvi sam radila u Decembru u Jevremovoj u Beogradu kod prof. Vlaisavljevica ali beta 0. Takodje ako vam nije problem napisite mi vase utiske o klinici u Mariboru i o doktorima tamo. Hvala vam cure puno. P.s. Smestaj smo rezervisali kod Stanka
rozalija draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnju predivnu vijest!![]()
draga zvezicad, koliko ja znam, premda sam prvi put tamo u postupku kada i ti, oni traže ponavljanje ili nove nalaze samo ono što zaokruže na listi. a mislim da oni ne testiraju na hiv i hep
zvezdicad..najbolje upitaj sestru jasnu..ali mislim da nalazi vrijede 1 godinu. Sto se tice utisaka, ja sam odusevljena cijelim postupkom i odnosom kako u bolnici tako i gradjana Maribora. Mi smo bili smjesteni u Hotelu Orel u centru MB (oko 30 EUR po osobi), rucali smo u jednoj maloj zalogajnici u centru gdje imaju domacu spizu i gdje nas je kompletni rucak s picem dosao oko 16 EUR. Cijeli tim u MB je super i uvijek ovdje isticem odnos prema pacijentima koji se ne moze usporediti bolnicama kod nas (profesionalno, uigrano, bez praznih hodova)..sretno
zvezdicad, u principu te oni neće ni na što testirati. samo im pošalji što su te tražili. u iznimnim slučajevima ti mogu na 2.dc testirati razinu estradiola ili tako nešto, što u hodu vide da treba, ali to je stvarno iznimno.
Sada sam saznala da je jedna cura iz naše grupe sa transfera iz Mb danas se testirala i ima pozitivnu betuuuuuuuuuuuuuuu. Bravo za Maribor.
Super a ti Rozalija sutra vadiš?
Nadam se da ce biti pozitivna
Ja zvala MB rekla i razjasnila stvar, rekla mi je da zanemarim što su mi poslali ali kaže da nisu upisali u neku knjigu to što su dobili od mene, a valjda je stiglo jer sam dobila povratnicu, uglavnom rekla je da od u 3mj. kreću sa povećanim brojem postupaka, prije su ih radili npr. 30 mjesečno a sad će 50 pa će se pomicati i ta lista čekanja i nek zovem krajem 4 mj. ako mi prije ne pošalju protokol, dakle još uvijek ne znam trenutno u kojem mj. krećemo od 6-9
za početak~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~našoj dragoj Rozaliji i njezinoj beti!
ja sam (tek) danas dobila pošiljku iz Mb, kao odgovor na moju zamolbu za termin liječenja u kolovozu prošle godine. rezervirali su nam termin et-a u 09/10, a obzirom da je dopis datiran sa 11/09 čini se da je odležao 3 mjeseca prije slanja
od pretraga traže samo spolne bolesti, krvnu grupu, rh za oboje, a mm treba napraviti spermiogram kod njih (pri nas piše) - ništa spolni hormoni, brisevi ceriksa i ostalo što druge klinike traže - molim komentar kako je bilo kod vas?
što mislite je li kasno da nalaze pošaljem u svibnju, jer u travnju planiramo odraditi FET u Beču, gdje nas čekaju još 3 mrvice?
Mariborčanke za velike BETE ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Hej cure ja nisam više mogla izdržati danas sam poslijepodne radila test (clear blue) i imam + ko kuća, test je u roku od 10 minuta pokazao rezultat.
Još sam u šoku ne mogu doći sebi, nadam se da će beta biti sutra lijepa brojka.
sorry u roku od 10 sekundi je pokaza rezultat.
Čestitke i od mene svima sa dobrim vijestima ... što vas više čitam više i ja imam samopouzdanja.
ajme rozi, bravooooo, super, super, hvala na lijepim vijestima, uh, super
Molim vas mišljenje, jučer mi je bio 1.dc i javila sam sestri Jasni, rekla mi je da mi šalje protokol, protokol mi došao prije 15tak minuta i piše mi za kontracepciju ovako:
"Javili ste,da ste dobili menstruaciju i od sutra bi počeli piti kontracepcijske tbl. neprekinuto do 24.3.10 .
" Nije mi jasno da li ona misli od sutra (3.dc) ili misli od danas (2.dc - jer jučer sam joj javila da sam dobila M). Ne znam da li me razumijete?!
Poslala sam sada MM po Logest ali ne znam da li da već večeras uzmem ili od sutra?
Super Rozalija
Ivica K tako i moja pošta je od 11 mj. ležala negdje na polici a stigla pred par dana, a piše da se pošalje 4 mj. ranije pa onda ti nije kasno u svibnju