Stranica 51 od 53 PrviPrvi ... 414950515253 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,501 do 2,550 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure-molim brzi odgovor-kakva je lokalna anestezija u Mariboru?Da li je to analgeza u venu ili samo onaj stil-apaurin+tramal?
    U venu, uspava te skroz na 10-tak minuta.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sandric šalji na ovaj mail ivf.amb.maribor@gmail.com na taj mail ti odgovara sestra Jasna!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Danas je gotova punkcija-8 jajnih stanica su izvadili.Malo mi je muka od anestezije ali proći će.Transfer u petak

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Danas je gotova punkcija-8 jajnih stanica su izvadili.Malo mi je muka od anestezije ali proći će.Transfer u petak
    pčelice odlično

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

¸Pčelica2009, bas sam se pitala kako je proslo danas.Sigurno smo se jutros vidjele u onoj guzvi dok sam cekala UZV.Dobije se ona anestezija od koje zujis jos 2 sata?Meni to izaziva groznu mucninu, povracam po 3 puta.Ja sam u utorak na punkciji, valjda sam zadnja iz nase grupe.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    ¸Pčelica2009, bas sam se pitala kako je proslo danas.Sigurno smo se jutros vidjele u onoj guzvi dok sam cekala UZV.Dobije se ona anestezija od koje zujis jos 2 sata?Meni to izaziva groznu mucninu, povracam po 3 puta.Ja sam u utorak na punkciji, valjda sam zadnja iz nase grupe.
    I ja sam cijeli dan bila rigoleto a još sam i jako krvarila ali već danas prolazi.Moguće da smo se vidjele.Ja sam bila sa još 2 para pa smo se klebarili cijelo vrijeme.Kod Stanka smo stanovali pa smo se zbližili.Dečki su si mjerili najbolje prolazno vrijeme pa su umirali od smijeha.Ipak da malo razbiju sami sebi tremu

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure znam da nije pitanje za ovu temu ali treba mi hitno odgovor. Danas sam primila prvu injekciju decapeptyla i bojim se da mi je susjeda nije dala kako treba. Injekciju mi je dala pod kutem od 45 stupnjeva i to toliko blizu kože da se ta tanka iglica nazirala kroz kožu. nA TEMI "SAMODAVANJE INJEKCIJA" stekla sam dojam da si druge cure daju nešto dublje odnosno više u salo neg toliko blizu kože...Molim vas ako netko zna, jer kako sada naučim tako ću si davati do kraja...(na poslu ne mogu otvoriti nikakive filmiće sa you tuba jer imamo zabrane administratora za večinu int. stranica)

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gizmos,bitno je samo dal ti je tekućina ušla pod kožu ili ne,a vjerujem da je.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pčelice bravo ~~~

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Super Pčelice,bit će blastica!!!

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bravo Pčelice !

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nisam u toku, ali vidim da je veselo, pa svim mariborcankama zelim puno srece!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

GIZMOS mislim da je ok, ali idući put malo dublje ~~~~~~~~~~~~~~
    ja mislim da češ sama najbolje to obavit. Ja sam se užasavala igle, ali čovjek se na sve navikne.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa Vidi poruku
    GIZMOS mislim da je ok, ali idući put malo dublje ~~~~~~~~~~~~~~
    ja mislim da češ sama najbolje to obavit. Ja sam se užasavala igle, ali čovjek se na sve navikne.
    Ja se samo nadam da me ne uči krivo jer ovo meni djeluje kao intradermalno a ne subkutano

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gizmos, malo dublje, ne smije se nazirati kroz kožu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bi si cijelu iglu zabila do kraja ionako je mala pa kontam da mi neće niš bit, a kad se probije koža dalje se ni ne osjeti (al kod meopura ne znam jesu iste igle za decapeptil?)

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da su tanje od menopura

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da li možda netko zna kako će u Mariboru raditi na datume oko Uskrsa? Imaju li oni neke praznike tada ili ne? Trebala bih uskoro početi sa svojim kratkim protokolom, a m mi naravno kasni (uvijek kada ne treba ), pa se bojim da me ne prebace za idući ciklus.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Da li možda netko zna kako će u Mariboru raditi na datume oko Uskrsa? Imaju li oni neke praznike tada ili ne? Trebala bih uskoro početi sa svojim kratkim protokolom, a m mi naravno kasni (uvijek kada ne treba ), pa se bojim da me ne prebace za idući ciklus.

Ja imam prvi UZV u Mb. 05. ili 06.04. još će mi javiti koji dan točno da dođem. Tako da vjerujem da rade stalno.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Samo da javim da je jučer Ketyy bila na punkciji i da je ispunktirano 20 folikula (ali nije sigurna da li su joj to rekli broj jajnih stanica ili folikula, šta vi mislite?). U četvrtak će znati točno, ali vjerojatno će transfer imati u subotu. Dobila je anesteziju i nakon nje injekciju za bolove, ali sve je prošlo ok! Potrošila je 27 decapeptyla i 27 gonala i sada čekamo.....Ketyy, sretnoi da nam se vratiš sa najmanje dva mališana!

Hvala vam za odgovore od jučer- mi smo imali na poslu prekid veze i ostali bez interneta i telefona pa nisam mogla zahvaliti. Javila se i sestra jasna i rekla da je sve ok ali da sobodno može malo dublje ta injekcija pa ću danas reći susjedi tako (ona je med. sestra pa mi je bilo malo neugodno mješat joj se u posao-ali vidim da si svi daju malo dublje pa ću i ja tako), a od sutra počinjem sama odnosno uz pomoč
    MM.

Pčelice, super rezultat! Vrati nam se trudna i sretna!
    Posljednje uređivanje od GIZMOS : 16.03.2010. at 06:12

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jajnih stanica.Oni broje jajne stanice.jedna je u mojoj grupi imala 32 i odmah su joj dali infuziju da spriječe moguću hiperstimulaciju.A curi je bilo 1.put.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam u zadnjem postupku u MB imala 21 JS i dobili smo 15 blastocista.
    Prije punkcije su me upozorili da bi kvaliteta JS mogla biti losa s obzirom na njihov broj, kvaliteta je bila zapanjujuce dobra sto pokazuje i rekordan broj blastica. Imala sam HS koju sam nekako uspjela smiriti sa strogim mirovanjem i ispijanjem galona vode. HS je vratila kada je beta pocela rasti ... Nas 'blastic' je proslu subotu proslavila svoj treci rockas!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim da je jučer Ketyy bila na punkciji i da je ispunktirano 20 folikula (ali nije sigurna da li su joj to rekli broj jajnih stanica ili folikula, šta vi mislite?).
    Ako su joj to rekli nakon punkcije, ono kad je dr. došla u sobu obvještavati sve koji je rezultat i kad je najvjerojatnije transfer, onda je to bio broj aspiriranih tj. dobivenih jajnih stanica, ne broj punktiranih folikula.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako su joj to rekli nakon punkcije, ono kad je dr. došla u sobu obvještavati sve koji je rezultat i kad je najvjerojatnije transfer, onda je to bio broj aspiriranih tj. dobivenih jajnih stanica, ne broj punktiranih folikula.
    ovo smo već konstatirali na 51str.-da se ne ponavljamo stalno

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam prvi UZV u Mb. 05. ili 06.04. još će mi javiti koji dan točno da dođem. Tako da vjerujem da rade stalno.
    O super, znači normalno rade. Hvala puno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pcelice molim te posto si ti najsvezija sa punkcije a ja sam gore postavila pitanje ali mi niko nije odgovorio, kazi mi da li su insistirali da dole (vagina) moras biti kompletno izdepilirana pred punkciju. Hvala ti na odgovoru.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

zvezdicad, vjerojatno nitko nije odgovorio na tvoje pitanje jer ti nitko nemoze nadmetnuti 'frizuru'. Nema nikakvih posebnih prohtjeva i zahtjeva s obzirom da se ne radi o operativnom zahvatu.

Netko je napisao da se u MB potpuna anestezija daje u venu sto vjerujem da nije tocno jer se do sada uvijek radilo 's maskicom' za uspavljivanje (mozda se u medjuvremenu nesto promjenulo).

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam pomislila da se radi o jajnim stanicama ali nije bila sigurna što su joj oni rekli...ma to je super i bit će tui puno blastica. Jadnica se dan prije punkcije otrovala hranom i završila u bolnici na injekciji, ali, eto srećom je na kraju sve završilo dobro. Ketyy, ako si se dočepala interneta samo ću ti pa kad se vratiš češ nam ti ljepo sve ispričati...
    Posljednje uređivanje od GIZMOS : 16.03.2010. at 10:47

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Maxime hvala sto si se javila. Ja sam postavila to pitanje jer u Beogradu u klinici gde sam ja radila insistiraju na kompletnoj depilaciji pre punkcije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bok cure! Evo, ja bila kod dr.Reša i dao mi terapiju puregon 3 ampule na dan + cetrotide.probat ću nabaviti lijekove ovdje kod nas , al u apoteci me pitaju od koliko je puregon. zna li možda koja od vas kako se naručuje puregon? inače, odmah bi krenula, od 2 DC sa puregonima.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zvezdicad prvotno napisa Vidi poruku
    Maxime hvala sto si se javila. Ja sam postavila to pitanje jer u Beogradu u klinici gde sam ja radila insistiraju na kompletnoj depilaciji pre punkcije.
    zvezdicad,ja sam se normalno izdepilirala kao i svaki put kad imam neki pregled,normalno ostavila sam mali čuperak da nije skroz golo. I uopće me nitko nije pitao za frizuricu,tak da vjerojatno nema veze kakva je.
    A anestezija ide u VENU.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Miki76 nisam baš u toku pa tek sad vidim tvoj potpis...pa čestitam od srca, bravo za dr Reša

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Strike hvala ti na odgovoru

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gaia, sretno, sjećam se da je bilo cura koje su koristile puregon kod dr Reša, mislim da je i bilo postova ovdje o tome pa probaj potražiti, a ako ti se niko ne javi ili ne nađeš- pošalji mu mail ili ga nazovi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

gaia, ako te zanima puregon 600 (700 ml) mozes mi se slobodno javiti na PP.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Draga gaia,
    Ja sam ti prije mjesec i pol bila na istoj terapiji kod dr. Reša.
    Jedna osnovna ampula Puregona ti je 50 jedinica (za razliku od Gonala i Menopura gdje su ampule 75 jedinica).
    Dakle, možeš uzeti ampule od 50 jedinica i svaki dan koristiti po 3.
    A možeš uzeti i Puregon Pen, pa kupiti veće ampule (postoje od 300, 600 i 900 jedinica) i onda si na brojčaniku Pena svaki dan naštimavaš 150 jedinica. Vrlo jednostavno za koristiti.
    Mi smo radi čiste komocije i Pen i ampule uzimali direktno kod Reša i davao nam je potrebne količine od kontrole do kontrole. Prvi put nam je dao ampulu od 900 jedinica, što je odgovaralo potrebnoj količini za 6 dana. Nakon toga mi je jednu dozu uštrcao kod sebe na licu mjesta te dao još ampulu od 300 jedinica za zadnja dva dana i to je bilo to.

Puregon sam koristila od 2dc do 10dc, a Cetrotide od 9dc do 11dc. Ovitrelle (štoperica) išla je 11dc u 20h, a punkcija je bila 13dc.

A rezultat ove moje terapije pogledaj u potpisu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure HVALA! Ipak sam svejedno poslala mail doktoru, da mi i on potvrdi. još se razmišljam dal ću odmah u postupak,ili da odgodim za jedan mjesec.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

dobro veče cure . Upravo mi je stigla m, pa sad nisam sigurna da li se danas računa kao 1. dan ciklusa budući da je već 21 sat? To mi je važno jer treći dan ciklusa moram u Maribor na 1. UZV gdje će mi odrediti stimulaciju.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    dobro veče cure . Upravo mi je stigla m, pa sad nisam sigurna da li se danas računa kao 1. dan ciklusa budući da je već 21 sat? To mi je važno jer treći dan ciklusa moram u Maribor na 1. UZV gdje će mi odrediti stimulaciju.
    Ja bi tek od sutra računala kao 1.dan ciklusa.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako do 17 h dođe je 1.dan ciklusa, a kasnije se računa sutra dan kako 1.dan c

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam jucer bila na punkciji, dobili smo 6js, transfer u petak.Tjesi me sto sam bila sa jos 3 koke mojih godina koje su skoro jednako odreagirale jer od ovih mladahnih sa desecima js padam u komu.Mislim da sam jedna od rijetkih koja je isla 5x na UZV i primila 48 Menopura.
    Pcelice, vidimo se na transferu.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma šta te tješi taco-6 je super.Ja ni ne bi više htjela.Evo jedna cura što je bila sa mnom imala je 3 i oplodile se 2 i to 8 i 10 stanični 3.dan.Pa kud ćeš bolje.Nemoj zaboraviti da je broj j.s. podijeljeno sa 1.3=oplođeni.Ovo što si dobila je odlično.Ja imam 8 i dovoljno.Baš mi je drago što ćemo se upoznati.Čim uđem u sobu za skidanje pitat ću :Tko je Taca?Jel u 8.30?Već sam zaboravila.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jucer bila na punkciji, dobili smo 6js, transfer u petak.Tjesi me sto sam bila sa jos 3 koke mojih godina koje su skoro jednako odreagirale jer od ovih mladahnih sa desecima js padam u komu.Mislim da sam jedna od rijetkih koja je isla 5x na UZV i primila 48 Menopura.
    Pcelice, vidimo se na transferu.
    ma 6js je super, vidi moje godište ja sam sa 36 menopura dobila 5js, sretno

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pcelice, nama rekli u 9h prvo kod biologa pa ce nam reci sta dalje.Valjda trebam odmah gore na odjel.Ne mozes me promasit kad vidis jedno smede cupavo visoko stvorenje. Btw. nisam znala da 3dc mogu biti 10st mislila sam da je max.8st.Covjek se uci dok je ziv.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

6 je dobar rezultat. Preko 20 je već problematično s obzirom na kvalitetu, i Maxime je o tome pisala. Sretno, cure!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da ne bediramo cure s 10 i više-sve je to individualno.Bitno je da nam imaju šta za vratiti.Svima sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da ne bediramo cure s 10 i više-sve je to individualno.Bitno je da nam imaju šta za vratiti.Svima sretno
    10-20 bih rekla da je idealno. Ali, u pravu si, sve je to individualno. Sretno svima!

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

taca70, pa to je super broj! (i ja bi tako ).
    Nego danas sam malo zbunjena. Prvi mi je dan ciklusa (dobila sam m jučer iza 21 sat, pa su mi u Mariboru rekli da bi se računalo danas kao 1. dan ciklusa) i jutros sam vadila FSH, LH i E2. Dr. V. mi je rekao da mogu vaditi 1. ili 2. dan ciklusa. I kad sam dobila nalaz malo sam ostala , jer mi je FSH 9,2 IU/L (što nije loše za mene budući da mi je bio i oko 40), ali LH je 1,1 IU/L što mi nikada nije bio tako nizak! E2 je 83,6 pg/ml - što je malo povišeno, pa mi je sestra rekla da dođem sutra odmah na UZV u Maribor da vidimo kakvo je stvarno stanje i da nema neke ciste (iako, bila sam 21 dc na UZV-u i sve je bilo ok, samo su se vidjele antralne folikule). Zašto mi je LH tako nizak? Da li netko ima takvog iskustva. Doduše, dr. R iz Vilija mi je na UZV-u 21. dc dao progesteron da uzimam 8 dana da malo pojačamo endometrij. Možda je to utjecalo...joj...samo da mi sutra kažu da je sve ok i da uđem u postupak.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Marnie, nemas razloga za brigu, kod nas starijih koka (oprosti ako sam predirektna) odnos FSH i LH je sve veci, tj.FSH raste a LH se snizava. Sto se tice E2, moj je na 2.dc bio oko 93pg/ml, sto je isto povezano s godinama, trebao bi biti ispod 80pg/ml.Znaci, sve to samo ukazuje na malo smanjenu plodnost ali jos uvijek nije alarmantno stanje.Godine cine svoje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •