Stranica 6 od 54 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Ja sam ga pitala, znas da jesam. Medjutim njegov odgovor, koji se svodi na pojadnostavljeno objasnjenje da je "najbolje sto prije vratiti zametak u njegovo prirodno okruzenje" meni ne zvuci uvjerljivo.
    Ma, mislim da je još uvijek fajt pristalica dviju teorija - vratiti što prije zametak u prirodno okružje vs. kultivacija blastociste - i mislim da to dijelom ovisi i o labu tj. njegovim mogućnostima, ne znam... Ako što saznam o evropskim trendovima ili eventualnim ESHRE preporukama, javim.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ina33,i meni bi više odgovaralo pikanje ujutro,zajedno sa decapeptylima samo neznam kako to organizirati,pošto mi je prvi uzv u 17,00h,jel mogu ja onda dalje ujutro npr.oko 9,00h?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    ina33,i meni bi više odgovaralo pikanje ujutro,zajedno sa decapeptylima samo neznam kako to organizirati,pošto mi je prvi uzv u 17,00h,jel mogu ja onda dalje ujutro npr.oko 9,00h?
    Kako to misliš? Prvi UZV koji je naveden na mariborskom protokolu u pravilu je onaj kontrolni, znači koji se mora odradit prije pikanja gonalima, da se vidi da nemaš cisti? Drugi UZV se radi u Mariboru, a njima je svejedno kad ćete se taj dan u danu piknuti - ja sam se piknula od onda kad su mi rekli da se mogu pikati i kad je planiran start s gonalima ili menopurima svaki dan u 7 ujutro, plus sam to provjerila sa sestrom je li oK.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Kako to misliš? Prvi UZV koji je naveden na mariborskom protokolu u pravilu je onaj kontrolni, znači koji se mora odradit prije pikanja gonalima, da se vidi da nemaš cisti? Drugi UZV se radi u Mariboru, a njima je svejedno kad ćete se taj dan u danu piknuti - ja sam se piknula od onda kad su mi rekli da se mogu pikati i kad je planiran start s gonalima ili menopurima svaki dan u 7 ujutro, plus sam to provjerila sa sestrom je li oK.
    Taj prvi uzv koji je naveden u protokolu je kod njih u Mb,pošto sam ja tu blizu,pa je sestra rekla da dođem. Ja sam mislila da se taj dan počinje i sa gonalima. Znači,to je samo kontrolni uzv i tada mi oni odrede kad počinjem?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, taj prvi je kontrolni i većina pacijentica koje nisu iz MB-a ga obavljaju doma. Kad javiš sestri da "nema folikula većih od 10 mm" (drugim riječima - da nema cisti) ona ti da "odobrenje" za start s gonalima, znači, start ide NAKON tog UZV-a, prema datumu koji je naveden na protokolu.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure evo vezano za temu za dr. Reša. Ja sam jućer bila na aspiraciji folikula, dobili smo 7 js. Bilo mi je izrazito bolno, nebih to mogla više bez anestezije. Nema šanse. Evo još me boli dolje i krvarim malo a jućer sam preležala cijeli dan. Meni je isto rekao da dođem na transfrer 3 dan dakle u petak, i kada sam ga pitala zašto treći dan rekao je mi je isto kao i Aurori. To mi je bezveze ,ali on tako valjda radi, i to je to. Vidjet ćemo što će mi reći u petak,i dali če mi biti išta u stanju za zamrznuti. Ali mi nije baš neki profesionalni pristup kod doktora, fali mi malo ljubaznosti...

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, taj prvi je kontrolni i većina pacijentica koje nisu iz MB-a ga obavljaju doma. Kad javiš sestri da "nema folikula većih od 10 mm" (drugim riječima - da nema cisti) ona ti da "odobrenje" za start s gonalima, znači, start ide NAKON tog UZV-a, prema datumu koji je naveden na protokolu.
    Hvala ina33,to mi nije bilo jasno.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Poz cure

Evo i da se ja nadovežen na temu transfera. Nas je dr. sam pita kad želimo da se transfer izvrši, nije nam on odredija dan.
    Kate, drži se!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kate32 prvotno napisa
    Cure evo vezano za temu za dr. Reša. Ja sam jućer bila na aspiraciji folikula, dobili smo 7 js. Bilo mi je izrazito bolno, nebih to mogla više bez anestezije. Nema šanse. Evo još me boli dolje i krvarim malo a jućer sam preležala cijeli dan. Meni je isto rekao da dođem na transfrer 3 dan dakle u petak, i kada sam ga pitala zašto treći dan rekao je mi je isto kao i Aurori. To mi je bezveze ,ali on tako valjda radi, i to je to. Vidjet ćemo što će mi reći u petak,i dali če mi biti išta u stanju za zamrznuti. Ali mi nije baš neki profesionalni pristup kod doktora, fali mi malo ljubaznosti...
    ajme sad sam pristravljena!!!!

kate jesi li se bar nasopala nekih painkillera ili si radila totalno na zivo?

on svoju pricu da "ne treba jajne stanice sokirati anestezijom" moze obisit macku o rep. rekla sam mu da je moja teorija da se VLASNICA js ne treba sokirati, a ne js...

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strike, ja sam si superfact (ili ti dekapep.) davala ujutro, a gonale navečer baš zato što do prvog pregleda u Mariboru nisam znala koliko komada trebam primiti, a pregledi su popodne, tako da ne možeš početi s injekcijama ujutro. Kada prvu primiš popodne preporučljivo je i ostale primati popodne. Nema zapreke da primaš injekcije ujutro ako znaš taj prvi dan koliko ti treba. Isto tako ostale folikulometrije imaš popodne, a poslije pregleda ti kaže koliko gonala primaš taj i sljedeći dana, tako da ujutro ni ne znaš koliko taj dan trebaš primiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Ja sam ga pitala, znas da jesam. Medjutim njegov odgovor, koji se svodi na pojadnostavljeno objasnjenje da je "najbolje sto prije vratiti zametak u njegovo prirodno okruzenje" meni ne zvuci uvjerljivo.
    Ma, mislim da je još uvijek fajt pristalica dviju teorija - vratiti što prije zametak u prirodno okružje vs. kultivacija blastociste - ...
    Nije li prirodno okruzenje zametka 3. dan jajovod, a ne maternica (za razliku od blastociste!)?

... i mislim da to dijelom ovisi i o labu tj. njegovim mogućnostima, ne znam... Ako što saznam o evropskim trendovima ili eventualnim ESHRE preporukama, javim.
    Saznas li nesto iz strucnih izvora o ove dvije teorije svakako javi!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj splicanka prvotno napisa
    Evo i da se ja nadovežen na temu transfera. Nas je dr. sam pita kad želimo da se transfer izvrši, nije nam on odredija dan.
    Samo sto si zaboravila napomenuti da si ti ipak imala 19 JS. A to je vec iznimka kakvu sam i ja navela. Uz to bi bilo zanimljivo znati i koliko godina imas?

coolerica je recimo imala zavidnih 14 JS i takodjer odredjen transfer 3. dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da vam kažem koji je mariborski hodogram - na više od ispunktirane 4 jajne stanice se transfer, u pravilu, pokušava 5. dan (na 10 bi se sigurno išlo na 5.-ti dan), a, ako nešto nije u redu zovu za ranije. Znači, upravo obrnuto rade - na jednom mjestu je gotovo pa pravilo 5. dan, koje ima iznimke, a na drugom 3. dan. Ali, mislim da tako radi i jedna u Belgiji - transfer 3. dan, pa čekaju ima li što zamrznut 5.-ti dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, jajovod mu je prirodno okruženje, ali je maternica kao prirodnija od laboratorija, valjda to misle, ne znam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    Strike, ja sam si superfact (ili ti dekapep.) davala ujutro, a gonale navečer baš zato što do prvog pregleda u Mariboru nisam znala koliko komada trebam primiti, a pregledi su popodne, tako da ne možeš početi s injekcijama ujutro. Kada prvu primiš popodne preporučljivo je i ostale primati popodne. Nema zapreke da primaš injekcije ujutro ako znaš taj prvi dan koliko ti treba. Isto tako ostale folikulometrije imaš popodne, a poslije pregleda ti kaže koliko gonala primaš taj i sljedeći dana, tako da ujutro ni ne znaš koliko taj dan trebaš primiti.
    Ovisi jeste li unaprijed dogovorili protokol - ja sam ga unaprijed dogovorila (broj ampula) jer sam imala dosta stimulacija iza sebe. Ma, najsigurnije je pitat sestru jasnu za tvoj slučaj.

A propos Rešovog komentara o šokiranju jajnih stanica anestezijom, možda je to bila neka šala? Tu teoriju nisam još čula (ali ima milijun stvari koje nisam čula).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A propos Rešovog komentara o šokiranju jajnih stanica anestezijom, možda je to bila neka šala? Tu teoriju nisam još čula (ali ima milijun stvari koje nisam čula).
    Ne, to nije sala. On to tako najozbiljnije govori svojim pacijenticama.

Ali ja ipak mislim da je to samo dobar psiholoski trik kojim se sluzi da bi odvratio neupucene od insistiranja na anesteziji.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To sa sokiranjem js pod anestezijom sam vec cula u nekim drugim klinikama kao teoriju veceg uspjeha sto sigurno ne drzi vodu. Ja bih radije da sokiraju njih nego mene, ovaj post od kate32 me nimalo ne stimulira da odem tamo a MM navija za Ljubljanu jer mu se ne ide u Prag.
    Bilo bi mi draze i da vise ide na transfer 5.dan iako uspjesnost nije znacajno veca.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zanimljiva teorija, sokiranje JSa opcom anestezijom - aha ...
    Vjerojatno ta znanstveno utemeljena teorija dolazi iz klinika koje nemaju mogucnost potpune anestezije ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je isto to čudno, pa vani (Amerika), kao i u Mariboru, je anestezija skoro pa default, a dobro su uspješni i nisu im js šokirane zbog toga :/.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ma cure nisam vas ja htjela uplašiti, možda nekog boli manje, možda nekog više. Ja sam samo napisala svoje iskustvo, doduše moj prag boli je i isto nizak. Također imam i bolne menstruacije, a menstuacija je prema ovome mačji kašalj. Tako da neznam, nemora biti da če svakoga boliti, ali mene eto je. Čak mi je i rekao kada sam ga pitala na zadnjem uzv, da li ima anestezije rakao je da se dobije lokalna. Koja laž , nikakve anestezije nije bilo. Malo mi je to sve :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma cure nisam vas ja htjela uplašiti, možda nekog boli manje, možda nekog više. Ja sam samo napisala svoje iskustvo, doduše moj prag boli je i isto nizak. Također imam i bolne menstruacije, a menstuacija je prema ovome mačji kašalj. Tako da neznam, nemora biti da če svakoga boliti, ali mene eto je. Čak mi je i rekao kada sam ga pitala na zadnjem uzv, da li ima anestezije rakao je da se dobije lokalna. Koja laž , nikakve anestezije nije bilo. Malo mi je to sve :/

:? :shock:

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma i meni je to nelogično sa šokom jajnih stanica - kako onda srce i bubrezi i šta ja znam, mozak, ne padnu u šok - pa niko nikad ne bi dobio anesteziju. MM je rekao da je to bez veze i pripremio mi nešto bajno za u guzu ali ja nisam dala (ja sam onaj tip - ako je doktor tako rekao onda je tako), ali meni i nije bilo tako strašno jer ja dobro trpim tu oštru bol, mene ubije ona podmukla bol kako stvari bole (ja kad imam stvari šokiram valjda jajne stanice svih na 1o metara od mene koliko se nakljukam). Mene je izbediralo što mi nije rekao šta se desilo s onih mojih sedam što su čekali 5. dan i zamrzavanje već samo da je i njemu čudno - jesu li bili spori ili skroz stali ili što?? E to mene muči već 5 dana! Volila bi znati da li su već u startu bili gori od ova 2 vraćena pa bi onda imala više nade..ma šta ja znam..fali mi onaj odnos s doktorom da mogu otići u ordinaciju i porazgovarati, a ne 10 sekundi na mobitel i Bog te veselio..javi jeli uspjelo. uf bome se i ja ispuhala ovdje..najte zamjeriti ja sam ipak u 2ww

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i meni je prag boli prenizak. jesi li ista popila protiv bolova ili si isla cisto na zivo?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hy! Obzirom da se nešto bilo šuškalo o poskupljenju cijena u Mariboru, ako netko slučajno ima nove cijene (ako je uopće poskupilo) pa da nam stavi na post ili pp! Mislim da je bilo govora o poskupljenju u listopadu 2009.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pinky nisam ništa popila protiv bolova, glupa sam znam :/ . On je rekao da niš ne pijem, da ću dobiti lokalnu, a ja glupača povjerovala. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, koje idete kod Reša, na ovo se morate pripremiti - nitko nije dobio kod njega anesteziju, nema te mogućnosti, biće se nešto izgubi i u prijevodu s hrv. na slo i obratno, plus je to onako često doktorski štih - nije to ništa strašno itd. Rađe si popijte nešto protiv bolova tipa ketnoal ili voltaren i/ili apaurin - nastupite prema dr-u s pitanjem ne hoću li ili neću (jer se već iskristaliziralo koji su mu odgovori), nego - mogu li popit to i to (čisto da čovjek zna "na čemu ste", zlu ne trebalo).

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A sad cure koje ste bile na kontracepciji (Mb protokol),sa poli i mikrocističnim jajnicima- ste imale problema sa aknama? Ja ih i inače imam,a tek sada!? Svaki dan izađe po jedan potkožni,bolni! Jel to normalno na početku pijenja? Pijem ih tek 2tjedna

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sad cure koje ste bile na kontracepciji (Mb protokol),sa poli i mikrocističnim jajnicima- ste imale problema sa aknama? Ja ih i inače imam,a tek sada!? Svaki dan izađe po jedan potkožni,bolni! Jel to normalno na početku pijenja? Pijem ih tek 2tjedna
    Ja imam jedan mikrocistični, i probleme s aknama nisam imala, osim u pubertetu i ona jedna što izađe pred meng - na antibebi ih nisam imala ništa specijalno.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja imam jedan mikrocistični, i probleme s aknama nisam imala, osim u pubertetu i ona jedna što izađe pred meng - na antibebi ih nisam imala ništa specijalno.[/quote]

Ja sam primjetila da mi se dosta pogorša u postupku kad počnem sa utrićima,koma! A sad i sa Yasminom.I onda par mjeseci da dođem k sebi

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

številka ni dosegljiva, številka ni dosegljiva! i tako već danima. na koji broj da zovem da se naručim za konzultacije u Ma?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    številka ni dosegljiva, številka ni dosegljiva! i tako već danima. na koji broj da zovem da se naručim za konzultacije u Ma?
    jos ces nam i upisati tecaj slovenskog, dobro te je krenulo:

0038631577101

zovi iza 14:00 ja uvijek bila uspjesna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ksena, posalji dokumentaciju sa molbom da bi se nastavila lijeciti u njihovoj klinici. i onda ce ti poslati papir na kojem pise da ti zahvaljuju sto bi se lijecila kod njih i da su trenutno svi termini za konzultacije puni pa da ce ti javiti termin naknadno prema redosljedu zaprimanja poste

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    jos ces nam i upisati tecaj slovenskog, dobro te je krenulo:

0038631577101

zovi iza 14:00 ja uvijek bila uspjesna
    prosim???

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pinky nisam ništa popila protiv bolova, glupa sam znam :/ . On je rekao da niš ne pijem, da ću dobiti lokalnu, a ja glupača povjerovala. 8)
    cure, žao mi je što vas ne stignem pratiti, ali ja sam nedavno pisala da me prevario na isti način. i vidim da je katino iskustvo slično mojem. malo je glupo pisati dojmove kad je to jako subjektivno, ali i meni je na početku bio dr. Reš OK, ali nakon nekog vremena počne živcirati. ono, kao neki autoritaran šef, bez dobrog argumenta. budući da cijeli postupak kod njega traje oko 2 tjedna, onda i nije tako strašno da ti je tjedan dana OK, a tjedan dana tak-tak. ali ovo s anestezijom mu je stvarno kao da smo mala djeca.

kate32, žao mi je da nisi vidjela da sam pisala da si makar ponesete nešto sa sobom pa uzmite poslije punkcije ako treba. ja sam isto totalno "na suho" otrpila. najgore u tome mi je bila ta prijevara.

naš se preostali predembrij isto nije dalje dijelio.

tko je uopće zamrzavao kod dr. reša?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Glede boli na punkciji

Maca2, daj mi reci jel te jako boljela punkcija, ja u srijedu idem na ultrazvuk (8 dc) pa me baš zanima kada će biti punkcija. Užasno me strah te punkcije na živo, do sada sam uvijek dobivala anesteziju.
    cure moje ,eto i ja sam u postupku kod Reša ali mene tek čeka punkcija. U srijedu mi je 8 ultrazvuk pa ćemo vidjeti. Iako ste rekle da vas nije baš toliko boljela punkcija mene je sveejdno toga užasno strah pogotovo kad pročitam neka iskustva drugih žena.A valjda će biti sve ok, želim vam svima pozitivne bete Wink
    Drage moje, oprostite ako već negdje postoji tema, ja je nisam našla. Zanima me dali netko zna jel se može ići na bolovanje nakon aspiracije do npr. transfera, a ne tek nakon transfera. Meni je doktorica do sada uvijek davala tek nakon transfera bolovanje, a za punkciju sam morala uzeti slobodan dan. Ja bi sada uzela nakon punkcije, jer imam osjećaj da će me dosta boljeti, pa da mi se organizam smiri do transfera ( ako ga uopče bude). I dali se uopće može dobiti bolovanje ako se postupak obavlja u inozemstvu. Confused Confused Confused . Sorry na mom neznanju. Wink
    Hvala cure, javim se sutra ( ako preživim dan) Bye
    Slučajno je uzeta kate32 za primjer, no tu je mogao biti bilo tko. Ja doista vjerujem da ju je iskreno jako bolilo.

No gledali smo jednu super BBC seriju Human Senses (tri epizode, svaka cca 50 min) i u trećoj epizodi je bio zanimljivi eksperiment, a možete ga pogledati u sljedećem filmiću: www.youtube.com/watch?v=UrTdPKDpqfo

Uglavnom radi se istraživanju da li će nekog jače boliti ako očekuje da ga treba boliti i obrnuto. Pokazalo se točnim. Dvije skupine su dobile različite tablete. Jedna je mislila da je dobila 'pain killer', a druga 'pain buster'. Zapravo su obje bile šečer i brašno. Ova koja je dobila 'pain buster' je osječala vrlo brzo neizdrživu bol (pri nižoj razini elektrošokova u ruku), a ova sa 'pain killerom' je mogla bez problema izdržati sve razine elektrošokova u ruku.

Uglavnom prilog počinje oko 04:30 i dobiti će te zanimljiv podatak.

Zaključak je, da ako se netko izrazito plaši boli, ima nizak prag boli i sl. (što je i prirodno, jer bol je znak za uzbunu), gotovo je sigurno da će ga jako boliti. Oni koji su smireniji po tom pitanju vjerojatno će lakše proći kroz postupak. Naravno ovdje pričamo ako se ne radi o kompleksnijoj punkciji (npr. ovisno kuda probija do folikula).

Netko je pitao za zamrzavanje embrija. Nama je dr. Reš zamrznuo dva embrija. Odnosno na punkciji je izvađeno 5 js, 4 su uspješno oplođene, dvije su transferirane (jedan embrij/fetus je prestao se razvijati u tipa 8-om tjednu, a drugi još mjesec dana pa nam neće dati spavati, zapravo zna već sada probuditi ženu :D ).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo imali FET kod Reša. Jako mi je žao Kate32 zbog boli koju si pretrpjela, meni moje punkcije kod njega nisu bile tako strašne, a nikada nisam ništa popila prije. Uvijek 6js. Boljelo je, ali ne tako da se nebi moglo izdržati, zapravo bi me boljelo više poslije nego tijekom same punkcije, nikada krvarila tako da je to jako individualno, ali ja znam pacijentice dr. Reša koje su dobile anesteziju. Jedna znam da se javljala na drugom forumu (pokušat ću potražit) pa da možda njih kontaktirate u svezi anestezije. Druge su slovenske pacijentice, koje ne plaćaju postupak, ali to sigurno nije bitno.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mišljenja sam da je bol individualna i da tu nema pravila! cura prije mene na punkciji, s značajno manjim brojem stanica, doslovno je vrištala. ja sam doslovno pjevala (ne od sreće, već da ne mislim na bol), tako da se ne treba povoditi za tuđim subjektivnim osjećajima.

no, ako se uvjerite da neku bol nećete izdržati, onda sigurno nećete, to je psihologija!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tu se ja ne bih uklopila u tu priču s očekivanjima jer sam ja mirno čekala anesteziju kako mi je bilo obećano. niti pisnuh, niti zubima škrinuh, ali ne podnosim takav tretman. i ja bih se složila da mi je gore bilo kasnije, em što sam se osjećala skoro kao da sam silovana zbog takvog pristupa, em što ne podnosim dugotrajnu bol, na kratko ću izdržati štogod treba.

moj prag je definitivno visok. ne uzimam anesteziju kod zubara, jer mi je dosadno da mi visi usnica ostatak dana, lakše mi je izdržati 20 minuta svrdlanja.

ja sam definitivno tip koji cijeni otvorenost ne podnosim da mi se mulja. a sto ljudi, sto čudi.

ono što mi je kod reša bilo super je da je MM bio samnom cijelo vrijeme i na punkciji i na transferu. skupa smo mi gurali trbuh (veli reš da tako fiksiramo jajnike) e to mi je bome puno značilo!

a očito je kompletan doživljaj ovisan i o uspjehu...

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovako, bol nisam izmislila, samo sam prenjela svoje iskustvol. Istina je da me je bilo strah, jer stvarno nisam nikad to radila na živo i istina je da su u strahu velike oči. Htjela sam samo reći da nije sve bajno, i da neke cure uče možda na mom primjeru.( kao što ja nisam na tuđem). Alli strašno me je naljutila ta njegova bahatost i laž, da daju lokalnu anesteziju, ali baš ništa ne daju. htjela sam vjerovati njemu i jesam, ali me eto iznevjerio, i malo sam razočarana. Ljuti me i što kod Reša nema uopče opcije za anesteziju, ako je već vidio koliko ima folikula mogao mi je nešto dati protiv bolova, a ne izmučiti me toliko. Oprostite nisam mislilla nikog napadati, ali sam samo prenjela svoje dojmove.
    Mene se nije ni malo dojmio.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kate32,niti na mene to ne ostavlja nikakav dojam, takav postupak bih jasno okarakterizirala kao cistu prevaru. Dobro Jelena kaze da nismo djeca pa kad ti zubar hoce izvaditi zub prvo te mora uvjeriti da otvoris usta a kao nece tebi stricek nista. Ako si obecao lokalnu-daj i kraj price.Placam koliko god treba.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

e upravo sam zato zahvalna na postojanju ovog foruma - čuti više osobnih iskustava !
    ja također imam nizak vrlo prag boli (3 jako bolne punkcije, boli me kod zubara, imam bolnu ovulaciju, PMS i mengu, kod frizera češljanje, čak i kad me muž iz ljubavi al fakat lagano štipne) pa ću shodno tome tražiti i zahtjevati anesteziju i platiti koliko treba, ali ću biti spremna na odgovor kakav god da je, i ponijeti sa sobom normabelček ili dva pa će ipak biti lakše.

podnijet ću koliko mogu, jer znam da će i meni jednom svanuti +!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: Glede boli na punkciji

Citiraj lezanka prvotno napisa
    Maca2, daj mi reci jel te jako boljela punkcija, ja u srijedu idem na ultrazvuk (8 dc) pa me baš zanima kada će biti punkcija. Užasno me strah te punkcije na živo, do sada sam uvijek dobivala anesteziju.
    cure moje ,eto i ja sam u postupku kod Reša ali mene tek čeka punkcija. U srijedu mi je 8 ultrazvuk pa ćemo vidjeti. Iako ste rekle da vas nije baš toliko boljela punkcija mene je sveejdno toga užasno strah pogotovo kad pročitam neka iskustva drugih žena.A valjda će biti sve ok, želim vam svima pozitivne bete Wink
    Drage moje, oprostite ako već negdje postoji tema, ja je nisam našla. Zanima me dali netko zna jel se može ići na bolovanje nakon aspiracije do npr. transfera, a ne tek nakon transfera. Meni je doktorica do sada uvijek davala tek nakon transfera bolovanje, a za punkciju sam morala uzeti slobodan dan. Ja bi sada uzela nakon punkcije, jer imam osjećaj da će me dosta boljeti, pa da mi se organizam smiri do transfera ( ako ga uopče bude). I dali se uopće može dobiti bolovanje ako se postupak obavlja u inozemstvu. Confused Confused Confused . Sorry na mom neznanju. Wink
    Hvala cure, javim se sutra ( ako preživim dan) Bye
    Slučajno je uzeta kate32 za primjer, no tu je mogao biti bilo tko. Ja doista vjerujem da ju je iskreno jako bolilo.

No gledali smo jednu super BBC seriju Human Senses (tri epizode, svaka cca 50 min) i u trećoj epizodi je bio zanimljivi eksperiment, a možete ga pogledati u sljedećem filmiću: www.youtube.com/watch?v=UrTdPKDpqfo

Uglavnom radi se istraživanju da li će nekog jače boliti ako očekuje da ga treba boliti i obrnuto. Pokazalo se točnim. Dvije skupine su dobile različite tablete. Jedna je mislila da je dobila 'pain killer', a druga 'pain buster'. Zapravo su obje bile šečer i brašno. Ova koja je dobila 'pain buster' je osječala vrlo brzo neizdrživu bol (pri nižoj razini elektrošokova u ruku), a ova sa 'pain killerom' je mogla bez problema izdržati sve razine elektrošokova u ruku.

Uglavnom prilog počinje oko 04:30 i dobiti će te zanimljiv podatak.

Zaključak je, da ako se netko izrazito plaši boli, ima nizak prag boli i sl. (što je i prirodno, jer bol je znak za uzbunu), gotovo je sigurno da će ga jako boliti. Oni koji su smireniji po tom pitanju vjerojatno će lakše proći kroz postupak. Naravno ovdje pričamo ako se ne radi o kompleksnijoj punkciji (npr. ovisno kuda probija do folikula).

Netko je pitao za zamrzavanje embrija. Nama je dr. Reš zamrznuo dva embrija. Odnosno na punkciji je izvađeno 5 js, 4 su uspješno oplođene, dvije su transferirane (jedan embrij/fetus je prestao se razvijati u tipa 8-om tjednu, a drugi još mjesec dana pa nam neće dati spavati, zapravo zna već sada probuditi ženu :D ).
    e ležanka draga,drago mi je da ti je uspjelo iz prve ali ja sam 4 puta aspirirana bez anestezije i znam što je preznojavanje do gole kože u 7 min-a nisam očekivala da me boli.Dr. je skužio tek kad je bio gotov i kad me ugledao.Stoga apsolutno me više ne zanima aspiracija bez koktelčića.Mislim da mi je već dolje bojno polje od rešetanja iglama.Koliko god da košta al trpiti -više nikada

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Jeja2 prvotno napisa
    e upravo sam zato zahvalna na postojanju ovog foruma - čuti više osobnih iskustava !
    ja također imam nizak vrlo prag boli (3 jako bolne punkcije, boli me kod zubara, imam bolnu ovulaciju, PMS i mengu, kod frizera češljanje, čak i kad me muž iz ljubavi al fakat lagano štipne) pa ću shodno tome tražiti i zahtjevati anesteziju i platiti koliko treba, ali ću biti spremna na odgovor kakav god da je, i ponijeti sa sobom normabelček ili dva pa će ipak biti lakše.

podnijet ću koliko mogu, jer znam da će i meni jednom svanuti +!
    Jaja 2 slažem se stobom, iste bolove i ja imam pa me onda vjerojatno razumiješ. Obavezno ti lijepo popij normabel prije ili poslje punkcije, ali neznam dali ćeš uopće moći dobiti anesteziju ( jer ni nemaju anesteziologa). Želim ti uspjeh i da te ne boli kao mene

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Jaja2= Jeja " sorry

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kate32,ic okej!

i nadam se da je i tebi ovo zadnji postupak u idućih godinu dana!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, cure i dečki, bol-ne bol, psihologija, očekivanja, pragovi boli... vamo-tamo . Ima nekih žena koje će objektivno (da im "ištekaju psihu") proći teže - to su žene kojima su jajnici čudno smješteni - tipa slijepljen uz maternicu, visoko (pa mora ići, kao što je jedna pisala, kroz maternicu), kojima su folikuli čudno smješteni, koje su razvile puno cistica itd. U MB-u pogledaju na UZV pa eventualno sugeriraju po nalazu UZV-a, ne psiho-šacungu žene, anesteziju. Nije da nema nečeg i u penso positivo, ali stvarno situacija ovisi - meni prvi put na VV-u 6 folikula koma, drugi put 13 jedva osjetila, isti doktor, isti manjak anestezije, radilo se, ja mislim, samo o tome da su drugi put folikuli bili dostupniji smještajem na jajnicima i zreliji pa su lakše probijeni.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jeja2, popij si ti još nešto uz Normabelčeke - ja sam obavezno uz 6 mg Normabela (opuštaju mišiće) popila i Tramal ili Zaldiar (analgetici protiv bolova).

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav svima!

Naša iskustva iz Maribora.

I mi smo gubili strpljenje čekajući odgovor iz Maribora, ali budite uporni. Evo nama se isplatilo pa bih pomogla zaintersiranima s nekoliko savjeta.

Naručivanje - mi smo obavili telefonski. Uspjeli smo ih dobiti skoro nakon dva mjeseca pokušavanja.

Prvi pregled/konzultacije - dobili smo termin otprilike mjesec dana od telefonskog razgovora.

Postupak - obavljen je 14 mjeseci poslije konzultacija. Bio je dogovoren za godinu dana, ali su nas pismenim putem obavijestili da ga zbog kadrovskih promjena odgađaju za dva do tri mjeseca.

Lijekovi - uzimala sam Decapeptyl i Menopur. Kontracepcijske tablete nisam uzimala. Većinu lijekova nabavio mi je moj ginekolog iz primarne zdravsvene zaštite pa sam ih dobila jeftinije nego da sam ih sama kupovala. Potrošila sam 30% manje lijekova i dobila 50% više jajnih stanica nego na postupcima u Hrvatskoj.

U slučaju da vam ponestane lijekova obratite se sestrama Mariji ili Jasni da vam one pokušaju nabaviti ono što vam nedostaje. Tako smo mi na poklon od jedne pacijentice, dobili tri injekcije Decapeptyla, dok smo dvije ampule Menopura kupili od druge pacijentice u pola cijene.
    Utrogestan kupite u Hrvatskoj jer je jeftiniji nego u Sloveniji.

Smještaj - mi smo bili smješteni kod gospodina Stanka Verbnjaka. Plaćali smo 15 eura po osobi. Uz svoju kupaonicu u sobi smo imali televizor i hladnjak. Na raspolaganju su još zajednička kuhinja sa svim posuđem i aparatima, dnevni boravak, parking, terasa i vrt. Adresu smo dobili od sestre Marije.

Prehrana - ako ne želite kuhati možete povoljno jesti u ekspres restoranima u šoping centrima (Europark, Tuš...). U blizini je dobar kineski restoran "Zlatna srna" (jeftiniji nego u Hvatskoj).

Mi smo na postupku bili krajem petog mjeseca i sada čekamo naše blizanke.

Puno sreće svima i budite strpljivi i uporni.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Miffi73 :D :D :D

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

MIFFI73, iz tvog opisa naslučujem da ti ovo nije bio prvi pokušaj i da si se prije liječila u Hrvatskoj. Kakva si iskustva imala u našim bolnicama tj. koji ti je ovo bio postupak po redu? Sretno!

Stranica 6 od 54 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •