kate32 prvotno napisa
Maca2, daj mi reci jel te jako boljela punkcija, ja u srijedu idem na ultrazvuk (8 dc) pa me baš zanima kada će biti punkcija. Užasno me strah te punkcije na živo, do sada sam uvijek dobivala anesteziju.
kate32 prvotno napisa
cure moje ,eto i ja sam u postupku kod Reša ali mene tek čeka punkcija. U srijedu mi je 8 ultrazvuk pa ćemo vidjeti. Iako ste rekle da vas nije baš toliko boljela punkcija mene je sveejdno toga užasno strah pogotovo kad pročitam neka iskustva drugih žena.A valjda će biti sve ok, želim vam svima pozitivne bete Wink
kate32 prvotno napisa
Drage moje, oprostite ako već negdje postoji tema, ja je nisam našla. Zanima me dali netko zna jel se može ići na bolovanje nakon aspiracije do npr. transfera, a ne tek nakon transfera. Meni je doktorica do sada uvijek davala tek nakon transfera bolovanje, a za punkciju sam morala uzeti slobodan dan. Ja bi sada uzela nakon punkcije, jer imam osjećaj da će me dosta boljeti, pa da mi se organizam smiri do transfera ( ako ga uopče bude). I dali se uopće može dobiti bolovanje ako se postupak obavlja u inozemstvu. Confused Confused Confused . Sorry na mom neznanju. Wink
kate32 prvotno napisa
Hvala cure, javim se sutra ( ako preživim dan) Bye
kate32 prvotno napisa
Cure evo vezano za temu za dr. Reša. Ja sam jućer bila na aspiraciji folikula, dobili smo 7 js. Bilo mi je izrazito bolno, nebih to mogla više bez anestezije. Nema šanse. Evo još me boli dolje i krvarim malo a jućer sam preležala cijeli dan. Meni je isto rekao da dođem na transfrer 3 dan dakle u petak, i kada sam ga pitala zašto treći dan rekao je mi je isto kao i Aurori. To mi je bezveze ,ali on tako valjda radi, i to je to. Vidjet ćemo što će mi reći u petak,i dali če mi biti išta u stanju za zamrznuti. Ali mi nije baš neki profesionalni pristup kod doktora, fali mi malo ljubaznosti...
Slučajno je uzeta kate32 za primjer, no tu je mogao biti bilo tko. Ja doista vjerujem da ju je iskreno jako bolilo.
No gledali smo jednu super BBC seriju Human Senses (tri epizode, svaka cca 50 min) i u trećoj epizodi je bio zanimljivi eksperiment, a možete ga pogledati u sljedećem filmiću:
www.youtube.com/watch?v=UrTdPKDpqfo
Uglavnom radi se istraživanju da li će nekog jače boliti ako očekuje da ga treba boliti i obrnuto. Pokazalo se točnim. Dvije skupine su dobile različite tablete. Jedna je mislila da je dobila 'pain killer', a druga 'pain buster'. Zapravo su obje bile šečer i brašno. Ova koja je dobila 'pain buster' je osječala vrlo brzo neizdrživu bol (pri nižoj razini elektrošokova u ruku), a ova sa 'pain killerom' je mogla bez problema izdržati sve razine elektrošokova u ruku.
Uglavnom prilog počinje oko 04:30 i dobiti će te zanimljiv podatak.
Zaključak je, da ako se netko izrazito plaši boli, ima nizak prag boli i sl. (što je i prirodno, jer bol je znak za uzbunu), gotovo je sigurno da će ga jako boliti. Oni koji su smireniji po tom pitanju vjerojatno će lakše proći kroz postupak. Naravno ovdje pričamo ako se ne radi o kompleksnijoj punkciji (npr. ovisno kuda probija do folikula).
Netko je pitao za zamrzavanje embrija. Nama je dr. Reš zamrznuo dva embrija. Odnosno na punkciji je izvađeno 5 js, 4 su uspješno oplođene, dvije su transferirane (jedan embrij/fetus je prestao se razvijati u tipa 8-om tjednu, a drugi još mjesec dana pa nam neće dati spavati, zapravo zna već sada probuditi ženu :D ).