Stranica 8 od 54 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam jucer bila kod dr. Reša na konzultacijama. Mi pokusavamo ostati trudni godinu dana, ja imam 35 a moj dragi 44 godina. Ja imam hipotireozu, i u ovih godinu dana mi je doktorica stalno povisivala dozu lijeka dok mi sad konacno tsh nije dosao na 1.5. Inace izgleda da je sve ok kod mene, imam ovulacije, bila sam na HSGu i to je ok, hormoni su mi ok, jedino imam dosta veliki visak kilograma, pa je mozda u tome problem. Dragi je bio nekoliko puta na spermiogramu, uglavnom su granicni rezultati, brojnost i pokretljivost je granicna, nekad kao ok, nekad malo manje. Ovdje su mi savjetovali inseminaciju, ali kako se jos nismo vjecnali, a zbog oslobadjanja poreza na nekretninu, ne mozemo se prijaviti na istu adresu, pa smo se odlucili za dr. Reša.

I tako, dosli smo jucer kod Reša, cekali smo jedno pola sata, i onda su nas pozvali. Pokazali smo mu nalaze, i rekli da su nam savjetovali inseminaciju. Rekao je da su postotak uspjesnosti inseminacije dosta niska, ali da ako to zelimo mozemo to probati. Onda je dragog posla da da uzorak, a mene je pogledao na ultrazvuku. Rekao je da kod mene sve izgleda ok, pa dok sam se oblacila me pitao za kilazu da li je uvijek ista. Na srecu mogla sam mu reci da sam smrsavila jer sam pred mjesec dana pocela sa dijetom, pa je rekao da samo tako nastavim .

Dragi je dosao sa uzorkom, i rezultati su bilo losiji nego sto smo se nadali. Ispalo je da mu se spermiji sljepljuju, sto se u dosadasnjim spermiogramima nije vijdelo (kod dr. Reša se na monitoru bas moglo vidjeti kako se grupiraju, i ne micu, nego malo se vrte u krug, doduse ne svi ali jedan dio da), pa je rekao da nam s obzirom na to ne bi preporucio inseminaciju nego ICSI, i ako se odlucimo da mozemo poceti sljedeci ciklus.

Kazao je da se ne mora narucivati, samo da dodjemo u 6 ujutro 2. dana ciklusa, i da cemo onda zapoceti stimulaciju. Preporucio mi je blazu stimulaciju, s obzirom da mi je prvi pokusaj i ne znamo kako reagiram, a kaze da ako bi doslo do hiperstimulacije da bi to bilo teze tretirati s obzirom da imam viska kila... Pa mi je rekao da bi mi dao 2 ampule menopura dnevno, da vidimo kako cu reagirati.

Meni sve to zvuci prilicno ok, ali stvarno nemam nikakvih iskustva, i ne znam koliko je opravdana njegova briga o hiperstimulaciji... Nadam se da ce ova stimulacija biti dovoljna.

E da, i skoro je pao sa stolice kad sam ga pitala da li je problem sto nisamo vjenčani

I rekao je da se moramo ici testirati na HIV i hepatitis c.

Da li netko zna koliko menopur kosta u Hrvatskoj? I gdje se moze napravtiti testiranje za HIV i hepatitis, i koliko se cekaju rezultati?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga Boki318, vjerujem da će ti se cure javiti, ja se isto spremam zavti privat labove za hepatitis i hiv, moram još provjeriti da li imam pravo na uputnicu za to jer idemo u postupak u SLO, menopuri su kod nas oko 140 kn, meni ih je dao 40 s obzirom na dob (a isto mi je 1. put), bolje je krenuti tako laganije (ili normalno) kad se reakcija od prije ne zna, drago mi je da vam je bilo ok na konzultacijama, tako je bilo i nama, a nije ti spominjao decapeptyle? možda ne moraju to svi, kad bi onda ti počela? držim vam fige.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Boki318 prvotno napisa
    I rekao je da se moramo ici testirati na HIV i hepatitis c.
    I gdje se moze napravtiti testiranje za HIV i hepatitis, i koliko se cekaju rezultati?
    Možeš u Petrovoj i u Zaraznoj, čeka se oko 2 tjedna.

Definitivno bih poslušala doktora - em zbog tvojih godina i em zbog spermiograma - i ne bih gubila vremena na inseminacije, nego direkt na ICSI.

A propos stimulacije, da sam ja doktor, a ako nemaš mikrocistične ili policistične jajnike, a s obzirom na godine, možda bih kod tebe krenula s 3 ampule pa smanjivala na 2 ako se vidi da je previše. Naravno, to trebaš sve njega pitat za preporuku, ja ti ovo totalno laički i pacijentski šacam na temelju 5-6 godina gledanja protokola s VV-a.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bok Mare..

Ma spomenu je jos nesto osim menopura, mislim da je to decapeptyle ali nisam zapamtila na to je naskrabao pa ne mogu tocno procitati... Tako da da, osim menopura jos nesto je samo nisam sigurna sto

Uglavnom rekao je da bi menopuri kod njega bili 420 eura, plus 70 eura za to jos nesto

Znaci, menopuri su kod nas jeftiniji nego kod njega?

Ja bi trebala dobiti pocetkom sljedeceg tjedna, pa bi trebala poceti negdje u utorak ili srijedu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala Ina, ici cu kod svoje doktorice danas ili sutra pa cu vidjeti da li mi moze dati uputnicu, ako ne ici cu u privatni laboratorij, vjerojatno su nalazi prije gotovi.

A za stimulaciju, jos cu ga pitati prije nego sto pocnemo...Koliko se cesto ide na ultrazvuk na VV? On je rekao da dodjem 8. dan, pa ne znam da li je to uobicajeno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala Ina, ici cu kod svoje doktorice danas ili sutra pa cu vidjeti da li mi moze dati uputnicu, ako ne ici cu u privatni laboratorij, vjerojatno su nalazi prije gotovi.

A za stimulaciju, jos cu ga pitati prije nego sto pocnemo...Koliko se cesto ide na ultrazvuk na VV? On je rekao da dodjem 8. dan, pa ne znam da li je to uobicajeno.
    Na VV-u - po mom osobnom feelingu puno prečesto, umeše me ti UZV-ovi. Ne znam kako radi Reš, ali u MB-u su puno rjeđi. Trust Reš, rekla bih.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Boki,nazovi ljekarnu Filipovic u Zagorskoj oni su ti najjeftiniji za Menopur a mislim i za Decapeptyl.
    Mare41,nema veze sto ides u Slo,imas pravo na uputnicu,mi smo ju dobili bez problema i otidite u Petrovu3.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

thanks, taca, moja opća dr još razmišlja za uputnicu (da ne velim da mi je frendica, da nije-možda bi prije dobila uputnicu).

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo, ja sam bas nazvala jedan privatni laboratorij, test za HIV i hepatitis C je 310 kuna, i ceka se 7 do 10 dana.

Dakle, nista brze nego da se ode u bolnicu, ako se dobije uputnica

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, ja sam bas nazvala jedan privatni laboratorij, test za HIV i hepatitis C je 310 kuna, i ceka se 7 do 10 dana.

Dakle, nista brze nego da se ode u bolnicu, ako se dobije uputnica

Ajde pls ili napiši koji je ili mi pošalji PP - hvala !

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je dr. opće prakse bez ikakvog problema dao uputnicu za krvne pretrage u Petrovoj 3. Došli smo s papirom od prof. Vlaisavljevica i ni rijec nije rekao. Nalaz se čeka točno tjedan dana (u kolovozu smo bili).

Cure, imam pitanje. Mariborski postupak nam je u siječnju 2010., a rečeno nam je (i osobno na konzultacijama, a i mailom nakon što smo poslali sve nalaze) da ćemo protokol dobiti krajem listopada. To je sad, kaj ne? Vi koje ste dobile protokole, kakvo vam je iskustvo? Koji je datum otprilike u igri? Čekam i čekam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Nama je dr. opće prakse bez ikakvog problema dao uputnicu za krvne pretrage u Petrovoj 3. Došli smo s papirom od prof. Vlaisavljevica i ni rijec nije rekao. Nalaz se čeka točno tjedan dana (u kolovozu smo bili).

Cure, imam pitanje. Mariborski postupak nam je u siječnju 2010., a rečeno nam je (i osobno na konzultacijama, a i mailom nakon što smo poslali sve nalaze) da ćemo protokol dobiti krajem listopada. To je sad, kaj ne? Vi koje ste dobile protokole, kakvo vam je iskustvo? Koji je datum otprilike u igri? Čekam i čekam...
    Moje iskustvo je da protokol kasni i da, ako imaš duge cikluse, zvrcneš, a ako ga ne dobiješ još nema beda jer kad ti dođe menga dovoljno je nazvat sestru da ti kaže kad je start s antibebi - može i yasmine, ne moraju nužno one koje su navedene na protokolu (provjereno).

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa

Moje iskustvo je da protokol kasni i da, ako imaš duge cikluse, zvrcneš, a ako ga ne dobiješ još nema beda jer kad ti dođe menga dovoljno je nazvat sestru da ti kaže kad je start s antibebi - može i yasmine, ne moraju nužno one koje su navedene na protokolu (provjereno).
    Hej zovi ih na telefon, mi imamo postupak u 02/2010 i sestra Jasna mi je rekla polovinom studenog da ih zovnem da imaju ogromnu gužvu da ih posjetim na naša postupak da mogu na vrijeme spremiti protokol.
    Zato draga zovi ih na telefon ovih dana.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To me i brine, imam duže cikluse (32-33 dana, zna se i po 35 zalomit) i trebam dobit za koji dan, a od protokola ni P. Misliš da nazovem pa da krenem s antibebi iako protokol nije stigao?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dvije su opcije:

a) sad molit protokol zbog dugih ciklusa);
    b) kad dođe menga nazvat sestru i pitat kad krenut s antibebi - ne kreću svi u isto vrijeme, tj. na isti dan ciklusa to vam sestra mora reći!!!

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dvije su opcije:

a) sad molit protokol zbog dugih ciklusa);
    b) kad dođe menga nazvat sestru i pitat kad krenut s antibebi - ne kreću svi u isto vrijeme, tj. na isti dan ciklusa to vam sestra mora reći!!!
    Kužim, hvala! Misila sam da obavezno krećem s 1. dc.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Neki krenu 2.dc, a neki 7.dc

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, cure!

rozalija, zvat ću onda sutra ili preksutra!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa

Neki krenu 2.dc, a neki 7.dc
    Da, kreće se različito, ovisno kako vas grupiraju.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam imala istu dilemu prošli mjesec.
    Poslala sam mail sestri Jasni i molila ju da mi pošalje protokol jer sam uskoro trebala dobiti M.
    Dobila sam protokol na mail za nekoliko dana a poštom mi je protokol stigao tek prije 5 dana (a s Yasmin počela 01.10.).
    Tako da svakako nazoveš ili pošalješ mail.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mariborčanke opet vas molim za pomoć!

16.11. trebam krenuti sa 2. fazom, u protokolu mi piše Decapeptyl, Diphereline ili Suprefact injekcije.
    A za 3. fazu: Gonal F ili Menopure. Doktor ništa određeno nije rekao koji lijek da uzimam.
    U dosadašnjim postupcima (polikl. IVF i Vinogradska) sam uzimala Suprefact (sprej) i Gonal F i dobro sam reagirala. Trebam naručiti lijekove pa ne znam dali da kupim Suprefact (injekcije) i Gonal F ili da nazovem sestru Jasnu pa da ju pitam.

Molim vas savjet.
    Hvala puno.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa

16.11. trebam krenuti sa 2. fazom, u protokolu mi piše Decapeptyl, Diphereline ili Suprefact injekcije.
    A za 3. fazu: Gonal F ili Menopure. Doktor ništa određeno nije rekao koji lijek da uzimam.
    U dosadašnjim postupcima (polikl. IVF i Vinogradska) sam uzimala Suprefact (sprej) i Gonal F i dobro sam reagirala. Trebam naručiti lijekove pa ne znam dali da kupim Suprefact (injekcije) i Gonal F ili da nazovem sestru Jasnu pa da ju pitam.

Molim vas savjet.
    Hvala puno.
    A ne piše u protokolu koji je preporučio?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Strike, piše ovako:
    2. faza Datum aplikacije Decapeptyla ili Suprefact 16.11.
    3. faza Datum aplikacije Gonal F ili Menopure 30.11.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike, piše ovako:
    2. faza Datum aplikacije Decapeptyla ili Suprefact 16.11.
    3. faza Datum aplikacije Gonal F ili Menopure 30.11.

I meni ti tako piše,al na drugoj stranici mi je preporučen Gonal F.
    Znači,u onoj tabeli (ispod prvog uzv) piše Gonal F ili Menopur?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Molim vas savjet.
    Hvala puno.
    E, ovaj dio samoodabira u Mariboru je često muka, i ja sam stekla dojam da im je bitnija količina ampula, nego to što će se uzeti, ali nisam sigurna.
    Cure, kad idete u konzultacije pitajte dr. Vlaisavljevića unaprijed koji protokol, ponesite vaše stare protokole, jer na protokolima koji se dobiju papirom je taj široki izbor i neće na papiru pisat preporučeni protokol - mislim da to dr. V napiše sestri Jasni tipa br. ampula, ali zašto ne pitat prije, na tim konzultacijama.

Dakle, bitno je istaknuti da na tim dobijenim protokolima NE PIŠE VRSTA STIMULACIJE, to bi bilo zgodno možda dogovoriti prije, na temelju vaših reakcija na prijašnje protokole.

Strike, tu će ti izbor, vjerojatno, biti na tebi - da li probat nešto novo, ili se držat starog. Što znači dobra reakcija, koji broj ampula si dobila, koliko js, koliko embrija, je li bilo blasto itd. I opet, kad mi sve to kažeš, teško da ću ti bit pametna za reći. Ako stigneš, možeš mailat Jasni uz zamolbu da ti proslijedi pitanje nekom od dr-ova.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krivo sam napisala, htjedoh jasno boldati da je protokol koji se dobije generički, pišu samo datumi i širok odabir lijekova, da eventualne dvojbe a propos koji lijekovi i koliko i zašto treba možda razriješiti prije, na konzultacijama, ili kasnije, po primitiku protokola, mailom ili na neki drugi način itd.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Strike i ina hvala vam, pisat ću danas mail sestri Jasni.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, i ja se ovih dana spremam poslat nalaze u Maribor (termin u 04/10) pa me muči pitanje vezano uz hormone. koliko su vam bili stari nalazi kad ste bili u postupku i da li se hormoni (TSH,T3,T4, prolaktin, FSH, TSH...) ponovo vade tamo u bolnici prije postupka ili se samo gleda stara slika. Ja sam moje radila u 04/09 i strah me da se od onda štošta moglo promjeniti. Briseve ću svakako ponoviti ovaj jesec čisto radi sebe da se stignemo izlječiti ako je nešto, ali za hormone nisam sigurna da li da ih ponavljam. kakva su vaša iskustva?
    I da u 02/10 sam naručena u KBC Rijeka na prirodni IVF (bez ičega) a u 04/10 u Maribor. Da li će biti kasno da u 03/10 počmem sa antibaby (to bi bilo samo mjesec dana).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni ti tako piše,al na drugoj stranici mi je preporučen Gonal F.
    Znači,u onoj tabeli (ispod prvog uzv) piše Gonal F ili Menopur?
    karla1980, nadam se da te neću dodatno zbuniti, ali to što kod Strike piše na drugoj strani Gonal F, to je isto samo generirano. I meni je pisalo pa mi je sestra Jasna na telefon rekla da je dr. rekao da bi bilo bolje Menopure, a onda sam ja tražila ipak Gonale F i sestra se odmah složila. Ja sam tražila Gonale zbog linverzije LH i FSH (pisala sam već nekoliko puta) Budući da si ti relativno mlada, vjerojatno će ti zaista zadržati Gonal F i ako ti nemaš poseban razlog da želiš Menopur koji je mješavina JH i FSH ili Gonal F koji je čisti FSH, slobodno poslušaj njihovu sugestiju. Pregledaj si i nalaze hormona. Možeš i pitati cure na topicu o hormonima, mislim da se zove "Stigao i moj nalaz hormona", što misle o tvojoj slici.

Vali, zovi i pitaj

Boki318, cijena koju ti je dr. Reš dao je ukupna, a ne po komadu. Prošle godine je bio Menopur 20 eura po komadu, a ono drugo ti je vjerojatno diphereline, lijek koji ima istu aktivnu tvar kao decapeptyl, nešto je kompliciraniji za pripremiti (iako isto jednostavan), a postojan je i na sobnoj tempreturi (decapeptyl se mora držati u frižideru). Ako je kod nas Menopur 140 kuna, to ti je povoljnije jer možeš dobiti i povrat poreza na to. Diphereline je po komodau 7 eura.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Cure, i ja se ovih dana spremam poslat nalaze u Maribor (termin u 04/10) pa me muči pitanje vezano uz hormone. koliko su vam bili stari nalazi kad ste bili u postupku i da li se hormoni (TSH,T3,T4, prolaktin, FSH, TSH...) ponovo vade tamo u bolnici prije postupka ili se samo gleda stara slika. Ja sam moje radila u 04/09 i strah me da se od onda štošta moglo promjeniti. Briseve ću svakako ponoviti ovaj jesec čisto radi sebe da se stignemo izlječiti ako je nešto, ali za hormone nisam sigurna da li da ih ponavljam. kakva su vaša iskustva?
    I da u 02/10 sam naručena u KBC Rijeka na prirodni IVF (bez ičega) a u 04/10 u Maribor. Da li će biti kasno da u 03/10 počmem sa antibaby (to bi bilo samo mjesec dana).
    Hormoni se ne vade više, ako imaš neke dvojbe, izvadi sama neovisno.

Nije kasno piti antibebi samo mjesec dana, ali to im onda moraš najaviti i dogovoriti jer oni ovisno o nekom svom rasporedu grupiraju žene uglavnom na 2 mjeseca antibebi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam svoje nalaze hormona ostavila na konzultacijama, tako da su morali biti barem godinu dana stari kad sam bila u postupku.

Briseve relativno često radim, moj socijalac me uvijek pošalje pred postupak, ne moram ga ni tražiti, sam mi piše uputnice za papu i bakteriološke briseve, iako nikad nema problema.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    ...linverzije LH i FSH ... Menopur koji je mješavina JH i FSH ...
    sori tipfeleri, naravno mislim na inverziju (l je bilo u glavi kao lagana inverzija , a mješavina je LH i FSH

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gizmos ti imaš problema s prolaktinom, ako dobro pamtim ,pa bi bilo dobro da provjeriš kako stvari stoje prije odlaska u Maribor, jer tamo plaćaš pa da ti ne propadne oplodnja zbog prolaktina.

Boki 318 kod nas ti je najeftijiji Menopur u Ljekarni Filipović u Zg, Zagorska 42, 142 kune a Decapetyl 51 kunu, telefon im je 01/36 92 100.

Karla 1980. ja sam isto dobila protokol u kojem sam mogla birati između Gonala i Manopura pa sam izabrala Gonal i Superfact pa nisam dobro reagirala ( imala sam svega 4 js) iako sam u prijašnjim postupcima u toj kombinaciji imala oko 20 js. Tako da ti je po mom mišljanju svejedno, jer može biti dobro i jedno i drugo. To mi je rekao i Dr. V jer tijelo različito reagira u različitim situacijama. Ako hoćeš popričati s Dr. V kupi si samo Superfacte ili Decapeptyle, a na prvom ultrazvuku (1. dan ciklusa) razgovaraj s doktorom što bi bilo bolje. Hormone možeš kupiti ispod ambulante u Novoj Vasi (ako ideš tamo na UZV) ili u ljekarni u krugu bolnice (ako ideš tamo na UZV) nešto su malo skuplji nego kod nas, ali zato tražiš povrat DDV-a, pa ti dođe na isto.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    Gizmos ti imaš problema s prolaktinom, ako dobro pamtim ,pa bi bilo dobro da provjeriš kako stvari stoje prije odlaska u Maribor, jer tamo plaćaš pa da ti ne propadne oplodnja zbog prolaktina.

Boki 318 kod nas ti je najeftijiji Menopur u Ljekarni Filipović u Zg, Zagorska 42, 142 kune a Decapetyl 51 kunu, telefon im je 01/36 92 100.

Karla 1980. ja sam isto dobila protokol u kojem sam mogla birati između Gonala i Manopura pa sam izabrala Gonal i Superfact pa nisam dobro reagirala ( imala sam svega 4 js) iako sam u prijašnjim postupcima u toj kombinaciji imala oko 20 js. Tako da ti je po mom mišljanju svejedno, jer može biti dobro i jedno i drugo. To mi je rekao i Dr. V jer tijelo različito reagira u različitim situacijama. Ako hoćeš popričati s Dr. V kupi si samo Superfacte ili Decapeptyle, a na prvom ultrazvuku (1. dan ciklusa) razgovaraj s doktorom što bi bilo bolje. Hormone možeš kupiti ispod ambulante u Novoj Vasi (ako ideš tamo na UZV) ili u ljekarni u krugu bolnice (ako ideš tamo na UZV) nešto su malo skuplji nego kod nas, ali zato tražiš povrat DDV-a, pa ti dođe na isto.
    Potpisujem Miss July. A ako ti slučajno na protokolu piše da 1. UZV obaviš doma (tako je meni pisalo) - to je bio kontrolni samo, da se vidi da nema cista, i pikanje je kretalo nakon njega, onda ovo sve pitaj doktore ili sestru Jasnu prije protokola, navodeći točan broj ampula i rezultate (ne pozitivno-negativno, nego broj embrija, kvalitetu i starost koju si uspjela kužiti) prije toga. Također, nemoj sama sebe blokirat zamolbom da se mail prosljedi prof. Vlaisavljeviću, zamoli nekome od kolega, svi su OK i konzultiraju se međusobno pa će ti dati neki feedback.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam čisto radi sebe radila hormone i poslala ih u 6.mj. zajedno sa svim nalazima koje su tražili. Znači, 6.mj. prije samog postupka sam vadila hormone.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa

Potpisujem Miss July. A ako ti slučajno na protokolu piše da 1. UZV obaviš doma (tako je meni pisalo) - to je bio kontrolni samo, da se vidi da nema cista, i pikanje je kretalo nakon njega, onda ovo sve pitaj doktore ili sestru Jasnu prije protokola, navodeći točan broj ampula i rezultate (ne pozitivno-negativno, nego broj embrija, kvalitetu i starost koju si uspjela kužiti) prije toga. Također, nemoj sama sebe blokirat zamolbom da se mail prosljedi prof. Vlaisavljeviću, zamoli nekome od kolega, svi su OK i konzultiraju se međusobno pa će ti dati neki feedback.
    Ma ja sam sada totalno zbunjena!
    Jučer sam poslala mail sestri Jasni s pitanjem dali Suprefact ili Decapeptyl,
    a sada mi vi kažete da pitam i za Gonal F ili Menopure. Nisam pitala za Gonal F jer sam mislila do sada sam ga uzimala a oni nisu ništa posebno naglasili pa ću njega kupiti. A ja sam koma i ako nemam sve lijekove na vrijeme onda je panika tako da opcija kupovanja pred samo pikanje otpada. Na protokolu mi piše 1.UZV 30.11. e sada ne znam da li kod njih, to ću ih pitati.
    Hvala cure za savjete.
    Bože koliko nejasnoća?! :? :? :?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala na odgovorima. Neću ih ni ja zasad onda ponavljati, poslat ću ovo šta imam, a uputnicu ću sačuvati za pred postupak već kad smo je nažicali.

A što se dešava ako se na kontrolnom uzv pokaže da imamo ciste? Da li se postupak onda odgađa? Ja trenutno imam 2 ciste na desnom jajniku (3 cm i 4 cm) i doc. kaže da nisu vodene. U 11 mjeseci idem na dogovor za laparoskopiju, ali čujem iz iskustva drugih cura da se znaju opet vratit!

Valjda tako mora biti, već godinu dana sve ok na ultrazvucima i sad kako mi se bliži termin ciste počele rasti ko gljive!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na odgovorima. Neću ih ni ja zasad onda ponavljati, poslat ću ovo šta imam, a uputnicu ću sačuvati za pred postupak već kad smo je nažicali.

A što se dešava ako se na kontrolnom uzv pokaže da imamo ciste? Da li se postupak onda odgađa? Ja trenutno imam 2 ciste na desnom jajniku (3 cm i 4 cm) i doc. kaže da nisu vodene. U 11 mjeseci idem na dogovor za laparoskopiju, ali čujem iz iskustva drugih cura da se znaju opet vratit!

Valjda tako mora biti, već godinu dana sve ok na ultrazvucima i sad kako mi se bliži termin ciste počele rasti ko gljive!
    Ako imaš ciste postupak se odgađa.

Hormone ti se ne isplati vadit neposredno pred postupak jer ćeš najvjerojatnije bit 2 mjeseca na antibebi, nego onda tri mjeseca pred postupak.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

karla 1980 Gonal F i Menopur ti je isto, ja sam negdje pročitala da je samo različiti proizvođać. Cure ako griješim ispravite me.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam hormone vadila u 2./09. i poslala ih u Mb negdje u 5.mj. I sad sam na svoju ruku opet izvadila (9.mj)i bio mi povišen PRL,tako da sad stignem sredit PRL,i hvala Bogu što sam ih ponovo vadila. Tako da sada imam svježe nalaze i to ću im kod 1.uzv pokazati.
    A tako sam napravila i sa brisevima,čisto da se uvijerim da je sve ok.
    Ja isto pijem pilule,potrošit ću samo kutiju i pol,znači nešto malo duže od mjesec dana.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

karla1980, nadam se da te neću dodatno zbuniti, ali to što kod Strike piše na drugoj strani Gonal F, to je isto samo generirano. I meni je pisalo pa mi je sestra Jasna na telefon rekla da je dr. rekao da bi bilo bolje Menopure, a onda sam ja tražila ipak Gonale F i sestra se odmah složila. Ja sam tražila Gonale zbog linverzije LH i FSH (pisala sam već nekoliko puta) Budući da si ti relativno mlada, vjerojatno će ti zaista zadržati Gonal F i ako ti nemaš poseban razlog da želiš Menopur koji je mješavina JH i FSH ili Gonal F koji je čisti FSH, slobodno poslušaj njihovu sugestiju.

E,sad sam i ja zbunjena! Pa ja sam već naručila Gonal F. Zar se doktor na 1.uzv može predomisliti i sugerirati mi Menopur?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    karla 1980 Gonal F i Menopur ti je isto, ja sam negdje pročitala da je samo različiti proizvođać. Cure ako griješim ispravite me.
    Gonal F i Menopur nisu isto. Najbitnija razlika je u sastavu (Gonal F sadrzi FSH, a Menopur FSH i LH), a razlikuju se i po cijeni. Gonal F je dosta skuplji.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam hormone vadila u 2./09. i poslala ih u Mb negdje u 5.mj. I sad sam na svoju ruku opet izvadila (9.mj)i bio mi povišen PRL,tako da sad stignem sredit PRL,i hvala Bogu što sam ih ponovo vadila. Tako da sada imam svježe nalaze i to ću im kod 1.uzv pokazati.
    A tako sam napravila i sa brisevima,čisto da se uvijerim da je sve ok.
    Ja isto pijem pilule,potrošit ću samo kutiju i pol,znači nešto malo duže od mjesec dana.
    Ja sam isto odradila nalaz hormona u 07/2009 i spremila ih zajedno sa markerima, HIV i VDRL u Maribor u 09/2009. U tim nalazima mi je bio malčice povišen FSH (nalaze radila 5 DC). Prije par dana odradila ponovno hormone na 3 DC i TSH i nalaz je ok, i TSH je super (1,8). Sada planiram još odraditi i briseve pa da sam mirna.
    Mada sada nam se u porodici desila bolest i jako se bojim i moram biti staložena za postupak u Mariboru da mi se prolaktin ne povećo ali sada je stvarno u ovakoj situaciji to jako teško. Moram sama sebe pobijediti.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure, nakon koliko tjedana vam je dosao termin za maribor. meni su krajem 9 mj poslali odgovor da su me stavili na listu po datumu zaprimljene poste,jos nema termina. mogu ga ocekivati u 11 mj? thx

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    cure, nakon koliko tjedana vam je dosao termin za maribor. meni su krajem 9 mj poslali odgovor da su me stavili na listu po datumu zaprimljene poste,jos nema termina. mogu ga ocekivati u 11 mj? thx
    Mi smo poslali molbu sredinom 8. mjeseca, odgovor da su nas stavili na listu dobili pocetkom 9. ali tocan termin nismo dobili jos ni sada. Valjda ce stici i bez da ih na to moramo potsjetiti, sta mislite?

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hm, pa to se i ja pitam, ajde pricekati cemo da nam jos netko odgovori iz iskustva, ko je vec dobio odgovor. malo mi ih je glupo zivkati, a i ak imaju tak velku guzvu, sumnjam da cu ih dobit tako lako.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    hm, pa to se i ja pitam, ajde pricekati cemo da nam jos netko odgovori iz iskustva, ko je vec dobio odgovor. malo mi ih je glupo zivkati, a i ak imaju tak velku guzvu, sumnjam da cu ih dobit tako lako.
    Cure ja vam ne mogu pomoći jer smo mi prvo išli na konzultacije i onda smo dobili termin.

Svakako vam predlažem da im pošaljete mail, jer mislim da od kako im je velika gužva sestra na mobitel odgovara samo na konkretna pitanja cura koje su već u postupku.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su isto početkom 9.mj javili da su me stavili na listu i da će javiti datum konzultacija ali do sada ništa.
    Ne znam ni sama da li da ih zovem ili šta? Ako ništa ne stigne do kraja tjedna zovem u ponedjeljak pa ću pitati!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure, za neke probleme postoje otvoreni topici, npr. Gonal ili Menopur

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50

GIZMOS mene su vratili zbog jedne 2 cm ciste, ali tek nakon što sam izvadila estradiol 2. dc. Morao bi ti biti manji od 40 da bi te primili. Meni je bio 57 (gornja granica na laboratorijskom nalazu je 115 ili tako nešto, ali u Mb hoće da bude do 40 ili pod decapeptylima/dipherelinima do 20). Odgođen mi je postupak za 1 ciklus. Ali ja nisam bila na kontracepciji i ne znam kakvog to utjecaja ima. Nadam se da će ti netko znati konkretnije odgovoriti, inače bih ja pokušala mailom dobiti informaciju što da radim.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo ja baš danas zvala jer sam isto u 8 mjesecu dobila napismeno da su me stavili na listu čekanja i da će mi termin konzultacija poslati naknadno. Kako mi još do danas nisu ništa poslali ja sam zvala i teta tamo mi je rekla da će mi poslati poštom da se malo strpim, ali ne termin konzultacija jer sam već poslala nalaze koje imam poštom, već samo popis pretraga koje još eventualno trebam napraviti. Sad mi ništa nije jasno, kako to ne trebam na konzultacije :?

Stranica 8 od 54 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •