karla 1980 prvotno napisa
Mariborčanke opet vas molim za pomoć!
16.11. trebam krenuti sa 2. fazom, u protokolu mi piše Decapeptyl, Diphereline ili Suprefact injekcije.
A za 3. fazu: Gonal F ili Menopure. Doktor ništa određeno nije rekao koji lijek da uzimam.
U dosadašnjim postupcima (polikl. IVF i Vinogradska) sam uzimala Suprefact (sprej) i Gonal F i dobro sam reagirala. Trebam naručiti lijekove pa ne znam dali da kupim Suprefact (injekcije) i Gonal F ili da nazovem sestru Jasnu pa da ju pitam.
Molim vas savjet.
Hvala puno.
E, ovaj dio samoodabira u Mariboru je često muka, i ja sam stekla dojam da im je bitnija količina ampula, nego to što će se uzeti, ali nisam sigurna.
Cure, kad idete u konzultacije pitajte dr. Vlaisavljevića unaprijed koji protokol, ponesite vaše stare protokole, jer na protokolima koji se dobiju papirom je taj široki izbor i neće na papiru pisat preporučeni protokol - mislim da to dr. V napiše sestri Jasni tipa br. ampula, ali zašto ne pitat prije, na tim konzultacijama.
Dakle, bitno je istaknuti da na tim dobijenim protokolima NE PIŠE VRSTA STIMULACIJE, to bi bilo zgodno možda dogovoriti prije, na temelju vaših reakcija na prijašnje protokole.
Strike, tu će ti izbor, vjerojatno, biti na tebi - da li probat nešto novo, ili se držat starog. Što znači dobra reakcija, koji broj ampula si dobila, koliko js, koliko embrija, je li bilo blasto itd. I opet, kad mi sve to kažeš, teško da ću ti bit pametna za reći. Ako stigneš, možeš mailat Jasni uz zamolbu da ti proslijedi pitanje nekom od dr-ova.