-
Jelena
Postano: pon svi 25, 2009 6:35 am
--------------------------------------------------------------------------------
PROTOKOL
U protokolu stoji npr.:
PRVA FAZA: ...od tog i tog dana uzimati Decapeptyl 0,1 mg ili Sušrefact 0,5 ml...
DRUGA FAZA: ... Menagon ili Gonal F ili Merional...
Premda vjerujem da ako za nekoga imaju poseban razlog zašto nikako ne neki ili zašto baš neki lijek, da ne nude opcije. Meni jesu.
Budući da mi je odgađan početak, prvi protokol kojeg su mi slali je bio skroz drugačiji od drugog i u prvom mi u jednoj fazi nije dan izbor, nego sam morala određeni lijek uzeti (nisam ni počela u tom ciklusu zbog ciste).
Ja sam u jednom trenutku dr-u objasnila zašto sam odlučila za gonal F, zbog lagane inverzije LH i FSH, ali on je bio jako suzdržan oko komentara.
Strike, imam osjećaj da sam te samo zbunila s tim pravom da biraš lijek. Kad dobiješ protokol nazovi telefonom, konzultiraj se i prepusti se njihovim sugestijama, ako nemaš neki posebni razlog zašto bi određeni lijek koristila (neke naše suborke imaju točnu ideju što žele, neke nemaju).
martina123
postano: pon lip 22, 2009 3:31 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Evo dio:
...
Priprema postupka vantjelesne oplodnje ima nekoliko faza. Prva je sinhronizacija menstrualnog ciklusa. U toj fazi jajnik je u stanju mirovanja i u njemu se ne razvijaju folikuli i ne dozrijevaju jajne stanice. To postizemo svakodnevnim uzimanjem kontracepcijskih tableta ( Femoden, Legravan, Mycrogynon, Stediril isl.) u periodu
jednog ili dva mjeseca. Nakon prekida uzimanja tableta dobiti cete krvarenje - menstruaciiu. ....
DRUGA FAZA ( FAZA ZASTITE JAJNIH STANICA)
V drugoj fazipripreme blokiramo mehanizme ovulacije iduvamo jajne stanice pred neZeljenim dejstvorn
hormona LH Za to koristimo jedan od medikamenata. Faza supresije mehanizama ovulacije agonistom. To su Decapeptyl 0,1 mg ili Diphereline 0,1 ili Suprefact 0,5 ml. Aplikaciia podinje u svim
skupinama na isti datum. Oba lijeka daju se svaki dan, podkozno, u isto doba dana. Odredenu dozu lijeka aplicirajte svaki dan do dan pred punkciju. To znaci da cete lijek u zadnjoj fazi pripreme aplicirati
zajedno sa gonadotropinima.
.............. (znaci svaki dan uzimam Decapetyl ili Superfact od 27.7., tako mislim)
TRECA FAZA( FAZA STIMULACIJE ZRENJA JAJNIH STANICA)
U trecoj fazi pripreme stimuliramo razvoj folikula svakodnevnim injiciranjem gonadotropina.
(Faza stimulacije rasta folikula gonadotropinima). Za tu fazu treba nabaviti lijek Gonal F ili Menopure. Aplikacija injekcija podinje u grupama istovremeno. bez obzira na dan pocetka krvarenja koje je uslijedilo uzimanju zadnje tablete. Lijek aplicirajte svaki dan pribliZno u isto vrijeme (tolerancija 1 sat prije ili kasnije) ....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma