Bolje bi bilo da pošaljete popis biskupskoj konferenciji koliko ih ide na postupke u inozemstvo nego ministru. On je ionako napravio ono što je rekla crkva.gupi51 prvotno napisa
Ako vas zanima dokaz da vas je crkva na to prisilila, dati ću vam jednostavni i osobni dokaz. Par dana prije samog postupka sjedim ja tako sa majkom i ona bubne izjavu 'Kako bi ona htjela da mi oplodimo samo tri jajne stanice!' wtf... odakle sada to... kakve su to gluposti... znaš li ti koja je vjerojatnost uspješne oplodnje, dobivanja kvalitetnih stanica, uspjeh transfera... da ne kažem silna dizanja ujutro... bodenje iglama i sl. benificije postupka... nema šanse... btw nismo se svađali, nikakvi tonovi , sasvim mirna rasprava... ona je samo izrazila svoju želju.
Vjerojatno se netko pita kakve veze ima crkva sa njenom željom. E pa, moja majka ne čita novine, ne gleda dnevnik, ne sufra internetom, ali je redovno u crkvi na svim mogućim crkvenim događanjima i ima aktivne kontakte sa crkvom/svečenicima (pomaže, razvozi i sl.)... i gotovo siguran sam da je sa nekim pričala o postupku potpomognute oplodnje, jer ona sama slučajno nije došla do tog broja.
Crkva ima prilično dobro definirano mišljenje o svemu što ih interesira, to jako dobro interno distribuira i apsolutno su jedini razlog takvog zakona. Dodaš tu još jednog ministra koji se brine za interese jakih političkih skupina (osamdesetih komunisti, kasnije crkva) i imaš zakon kakav imamo.
Jedini način promjene zakona je uspostavljanje potpuno sekularnog društva, što je po meni moguće ostvariti kada bi netko pokazao koliko je doista realnih religioznih ljudi koji pokorno slušaju što im kaže religiozna partija (katolička crkva i ostale interesne skupine). Evo npr. ja i žena imamo obavljene sve sakramente (osim crkvenog vjenčanja) i ulazimo u krivu statistiku, a zapravo smo apsolutni ateisti. Toliki ateisti da smatramo religije potpuno promašenim i opasnim načinom upravljanja društvom.