evo mene s punkcije direkt natrag na posao
dakle: nositi što manje stvari sa sobom, tak da se što manje stranih tijela donese u prostor za punkcije. Pidžama ne treba. izgleda da su eventualno bitne čiste čarapice, ali ni to nije obavezno, ni za to nitko ne pita.
Pitanje zelene krpe smo prošli, mene osobno to jako ne smeta pa se neću na nju više obazirati.
Obavezno mokriti prije neg vas doktor pozove unutra.
Ujutro su prvo punkcije pa je poželjno točno u osam ili malo prije biti tamo jer bu inače doktor piato di ste zapeli...
Sama punkcija manje boli nego kod zubara. Osjeti se samo ubod tipa ko kad recimo probušiš žulj. A možda me malo bolilo jer sam imala samo tri folikula?
Poslije punkcije sam se obukla, pregledali smo još u kakvoj formi su spermići i prošetala pol kilometra do auta kojeg smo ostavili kraj hotela. Očito da sam mogla hodati, osjećam tu i tamo bockanje ali to je fakat ništa, otprilike vjerojatno ko mare koja veli da ju bockaju jajnici.
Doktor me natjerao da aktivno sudjelujem-pritisnem jajnike sa šakom i da sve pratim na monitoru. Srećom MM se brzo vratio pa je on pritisnuo jajnike a ja pustila mozak na pašu (ne volim gledati ni kad mi vade krv, a kamoli ovako nešto).
Za vrijeme punkcije nemojte brbljati (ja sam brbljala od nervoze) jer se onda sve unutra pomiče pa može doći do problema (meni je sve prošlo OK)
Konačni rezultat-dvije jajne stanice iz tri folikula....nama su i dvije dosta, baš smo si htjeli blizančeke...još da ih zmučkaju danas na rođendan od moje mame koja silno želi biti baka....
Uglavnom, ne, nije doktor fulao protokol, ja sam do sad bila samo na jednom klomifenskom ciklusu pa je morao ići blažom metodom da ne dođe do hiperstimulacije.
Rezultat ćemo doznati u četvrtak ujutro.

Što se tiče love, Mare, sam ICSI se plaća (to doktor odmah kaže na prvim konzultacijama) tako da ako bude stanica na punkciji ide i plaćanje, ako ih ne bude, onda ne znam koja je procedura...no mislim da plaćanje nema veze s transferom nego sa punkcijom.
No ako te bole jajnici i ako ste imali folikula na UZV, pa di je onda pozitivno razmišljanje?!?! Ako kreneš odmah s pretpostavkom da ne bu ništ, onda ništ ni ne bu, autosugestija ti je jako važna u životu!
Sretno sutra!