Citiraj Suzanaab prvotno napisa
Hej curke evo javljam se ponovo nakon dužeg vremena; idem u 3. pokušaj ICSI. Prva dva neuspješna su bila u poliklinici IVF i sad se nadam da će biti treća sreća. Protokol sam jučer dobila i uskoro startam sa kontracepsijom. Još ništa ne kužim kako ću nabaviti te lijekove tj. koga da tražim recept- svog ginekologa socijalnog ili privatnog? U protokolu piše da ih mogu kupiti i u Sloveniji ali pretpostavaljam da su tamo skuplji i dali za njih mogu onda uopće tražit povrat poreza? S obzriom da postupak radim u inozemstvu imam li ikakva prava po pitanju povrata novca od HZZO ili pri poreznoj prijavi? Eto došla ja i odmah 100 pitanja za početak
Nabavit lijekove - uglavnom žene kupuju same, mislim da ti ne može pisat socijalac, ali to nisam sigurna 100%, bilo je puno izmjena otkad ja nisam u postupcima. Recept tražiš kojeg god - ako sama plaćati svejedno ti je, u većini ljekarni je dovoljno pokazat samo protokol (ako kupuješ sama).

U Sloveniji ne možeš tražit povrat poreza ako kupiš ljiekove, samo PDV. Mislim da se više isplati kupit ovdje i tražit povrat poreza pri poreznoj prijavi.

Sretno, i zovi sestru za dabrostone. Sva pitanja pitaj sa mariborskom sestrom, ona ti je glavna osoba, ako nešto ne zna, proslijedit će dr-ovima tamo, pitanja ovdje ginićima mogu bit zbunjujuća ako se ne bave IVF-om ili prakticiraju stvari drugačije.