Stranica 31 od 54 PrviPrvi ... 21293031323341 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 2666

Tema: POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zadnjih dana vas vise pratim jer od proslog ponedeljka cekam odgovor iz Maribora i nadam se da cu ubrzo biti u postupku kod njih. Naime, dr.V mi je na konzultacijama u 10.mj prosle godine rekao da me drzi na stand by-u dok ne obavim FET u Zg i javim rezultat.Prosli ponedeljak sam im prema uputi sestre Jasne poslala mail i sada .Nadam se da necu jos dugo.
    Miss July, moram te malo ispraviti jer se na lijekove u Hr ne placa PDV. Od poslodavca se dobije obrazac IP iz kojeg se podaci unesu u Prijavu poreza na dohodak, unese zbroj racuna za lijekove i zdr. usluge i dobije iznos povrata. Postoje na net-u pripremljeni obrasci koji odmah sve izracunaju.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jel bio tko od vas kod dr v u beogradu,

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

TNX Miss July, nije mi napisala pa cu je nazvati ponovo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure jeste vi morale kupiti slovensku Vinjetu za put do Maribora ili se to može nekak izbjeći?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo baš jučer razgovarali o vinjeti, ne znam da li nam je bolje kupiti tjednu (15 EUR) ali onda više njih ili mjesečnu (30 EUR) ili godišnju (95Eur)?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ketty28 prvotno napisa
    I mene isto ovo zanima. Pretpostavljam da ketty misli na dr. Vlaisavljevića, pa ukoliko netko nešto zna o njegovom radu u Beogradu neka napiše. Hvala.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa
    I mene isto ovo zanima. Pretpostavljam da ketty misli na dr. Vlaisavljevića, pa ukoliko netko nešto zna o njegovom radu u Beogradu neka napiše. Hvala.
    da na njega mislim, zvala sam tu poliklinku-bolnicu gdje radi, ugl narucit ce me za kraj treceg mj na konzultacije i prvi pregled i reci nam sta da donesemo ili ponovo napravimo i krecemo u postupak, koliko sam skuzila da se ne ceka dugo, cim me tako brzo narucuju na konzultacije.i sestra mi je rekla da smo u postupku cim povadimo sve potrebne nalaze, u sloveniji nismo ni probali jer se dugo ceka pa me zanima kako to da se ovdje tako brzo dodje na red

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nama je pričala jedna cura iz Beograda da baš i nije nešto, doktor je u Beogradu samo jednom mjesečno i da se baš ne isplati ići tamo,da je bolje u Slo,a i nemaju baš kvalitetnu opremu. I da se tamo ne čeka dugo.
    Probajte se bolje raspitati

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Budi oprezna ketty (ukoliko želiš baš kod dr. V.) jer koliko se ja sjećam da sam pročitala ovdje negdje na forumu da on dolazio u Bg. samo 1 ili 2 puta u 3 mj., nisam sigurna da je točno ali tako nekako je. Pa ako želiš baš kod njega ići provjeri još jednom. I javljaj nam novosti.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo Strike ima svježe informacije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Nama je pričala jedna cura iz Beograda da baš i nije nešto, doktor je u Beogradu samo jednom mjesečno i da se baš ne isplati ići tamo,da je bolje u Slo,a i nemaju baš kvalitetnu opremu. I da se tamo ne čeka dugo.
    Probajte se bolje raspitati
    Ja sam ovo čula od dosta Srpkinja koje su prošle Jevremovu, a, kako se meni laički čini, nisu neki komplicirani slučajevi i u MB-u je to bilo iz prve - tipa mlađe, s muškim faktorom. Tj. da je, među ostalim, know-how i oprema laba ta koja radi tu ključnu razliku u korist MB-a.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cula sam i ja za BG...onima iz Slavonije je sigurno jeftinije ici tamo nego u SLO. Cula sam i za par koji ceka blizance iz BG, a postupak je zapoceo u SLO..kada cujem vise inf, javim vam jer i mene zanima.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa
    Ja ne bih baš da zatrpavamo ovu temu sa potpomognutom u Beogradu-bolje ako vas zanima otvorite novu temu jer se opet gubimo u postovima.Ajmo se vratiti na vinjetu i prvi uzv u mariboru-nitko nije odgovorio curama.Bez ljutnje cure ali ovo sada je malo off topic

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Na prvi UZV se ide tamo u Dom zdravlja gdje su i konzultacije?
    Zaboravila pitati sestru Jasnu
    gdje na kraju trebamo ići???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo odgovora:

Tikica69, na prvi UZV se ide ovisno o tome gdje te sestra naruči - neko tamo, a neko i u bolnicu. Obavezno nazovi i pitaj.

Forumašica koja je pitala za vinjetu - mislim da se teško može izbjeći, mi smo nedavno probali i završili par puta u kukuruzištu i izgubili masu vremena. Inače, vinjeta se kupuje se na našoj granici ili u Sloveniji, ima i u onom shopping centru na kioscima i benziskima. Ali, ako ti se da tražiti, na jednom od postova forumaša "tatek", ne znam više na kojem pdf-u - vjerojatno Obiteljski kutak ili tako nekako - ima post o tome kako izbjeć vinjetu vožnjom po sporednim cesticama.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Suzanaab prvotno napisa
    Cure jeste vi morale kupiti slovensku Vinjetu za put do Maribora ili se to može nekak izbjeći?
    jel se mora kupiti ili netko je govorio o staroj cesti(nekako mi je to ostalo u sjećanju)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Na prvi UZV se ide tamo u Dom zdravlja gdje su i konzultacije?
    Zaboravila pitati sestru Jasnu
    gdje na kraju trebamo ići???
    Zovi i pitaj, kad sam ja bila u postupku u 2007.-moj se išlo ili tamo, ili u bolnicu, ovisno gdje su vas naručili.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

innna-hvala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam u ponedjeljak u Mb pa mogu pitati ) ajoj, moram napraviti listu pitanja zaboravit ću polovicu...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cure koje idete u Maribor, možete mi dati hitni info da li se shema zvanja za prve konzultacije kod dr. V promijenila? Prije godinu i pol sam zvala u ordinaciju dr. Magdalene ponedjeljkom od 15 i 30 do 19. Da li se to promijenilo, jer sad zovem, pa mi se javlja samo automatska sekretarica dr. Magdlaene?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

++386 31577 101

OD PON-PET 14-15.30

Ja sam danas zvala slucajno u 13 30 i javila mi se sestra Jasna i rekla da doktor radi u srijedu i da ce mi poslat protokol :D :D :D [/b]

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

++386 31577 101

OD PON-PET 14-15.30

Ja sam danas zvala slucajno u 13 30 i javila mi se sestra Jasna i rekla da doktor radi u srijedu i da ce mi poslat protokol :D :D :D [/b]

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

taca 70

Ti si malo nešto pobrkala jer se iz poreznog obrasca koji dobiješ od poslodavca vidi da li si preplatila porez na dohodak koji plaća svaka osoba u RH koja radi, a on iznosi 15, 25 ili 35% ovisno o visini prihoda. Što se tiče lijekova, na njih se kao i na svaku drugu robu plaća porez na dodanu vrijednost (PDV) koji iznosi 23% a ne 22% (moja greška zaboravih da su nas isharačili). Kada slijedeći put budeš išla u ljekarnu i kupila, recimo, aspirin pogledaj koliko košta sam lijek a koliki je porez. Tako i kada tražiš povrat poreza za lijekove, tražiš povrat poreza na dodanu vrijednost a ne poreza na dohodak, a taj povrat ne ovisi o visini plaće nego o stvarno plaćenom PDV. Povrat PDV možeš dobiti do iznosa od 12 000 kuna. Kada kupuješ hormone moraš tražiti račun na ime ili R-1 iz kojeg se vidi da si baš ti kupila hormone, kolika je njihova cijena i koliki je PDV - taj iznos od 23% od cijene lijeka dobiješ nazad, ako kupovinu hormona prijaviš na poreznoj prijavi.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ketyy prvotno napisa
    ++386 31577 101

OD PON-PET 14-15.30

To je broj na koji se javlja sestra Jasna? Što se više ne zove na +386 2 4207755 u ordinaciju dr. Magdalene Božić?

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sve vi koje skoro putujete u Maribor ne trebate kupiti vinjetu jer se do Ptuja može doći starom cestom bez problema, tek u Ptuju počinje usmjeravanje na autocestu.Trebate samo pratiti žute putokaze i za Ptuj i za Maribor, a zanemariti žute koji vode na autoput. Treba doći do Ptuja, proći grad i na izlasku iz Ptuja, ima kod nekakve crkvice s desne strane ( mislim da je žute boje) putokaz za Maribor, nije baš uočljiv ali ga možete naći ako znate što tražite. Otprilike 500 metara prije crkvice i putokaza je prodavaonica rezervnih djelova za aute, malo u rupi ispod razine ceste i ima parkiralište od šljake, tako da vam i to može biti putokaz. Znat ćete da ste na pravom putu ako poslije putokaza za Maribor budete prolazili kroz ova mjesta: Skorba, Slovenija vas, Starša, Loka, Rošnja Zlatoličje Miklavž i na kraju Maribor. Nije frka ako se malo pripazi. Mi nismo znali kuda idemo pa smo nekoko našli put, vjerujem da ćete i vi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To je broj koji sam ja dobila od njih kad sam bila na konzultacijama prosle godine u petom mjesecu i sad sam ih dobila na taj broj.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    ja sam u ponedjeljak u Mb pa mogu pitati ) ajoj, moram napraviti listu pitanja zaboravit ću polovicu...
    ajd molim te pitaj da li se može odlučiti za icsi i ina je nešto pisala prije da je ista cijena(s obzirom na mojih 7 neuspjelih-mislim na biranje)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja vas vjerno pratim na forumu ali imam citavu zbrku u glavi pa mi svasta nesto nije jasno. Zato drage moje, ako vam ne bude tesko napisite mi svoje komentare. U posutupak idem u maju, i nisam skontala da li idem sa primljenom terapijom ili tamo odlazim i primam inekcije i cekam transfer. Zbunjuje me taj 1.uzv koji spominjete da odlazite pa ne znam sta ce se desavati sa mnom koja sam daleko od Maribora i ne mogu putovati. Najbolje da mi opisete sta je u mom slucaju kad sam iz BiH, kad krecu prvi koraci za postupak, terapija i sl. Smjestaj sam zakazala kod Stanka samo treba da mu javim tacan period. Sto se tice lijekova planiram ih uzeti u ljekarni u Zagrebu koju spominjete da su najjeftiniji ali ja svakako nemam nabaviti nigdje ovde jer se vantjelesna ne radi nigdje osim Banjaluke, pa sad nemam pojma kad mi trebaju i kad trebam ici po njih. I jos nesto, u toku sedmice idem kod ginekologa da radim briseve i papa test pa mi recite ima li jos nesto na sta bi trebala obratiti paznju i insistirati od dr. da mi uradi. U mojoj bolnici nema ni jednog dr. koji je strucan i koji je imao pacijente u pripremi za ivf. I strah me je da nesto ne propustim iz svog neznanja jer je jako tesko spojiti Maribor sa doktorima koji se ne ukljucuju u tu problematiku. Mislim da imam vremena jos do maja da reagujem. Vadite li vi hormone pred odlazak i briseve?. Ja sam zadnje nalaze radila u junu pred odlazak na konsultacije i posle toga vise nista. Zato pomagajte. Ljubim vas puno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Citiraj Kadauna prvotno napisa
    ajd molim te pitaj da li se može odlučiti za icsi i ina je nešto pisala prije da je ista cijena(s obzirom na mojih 7 neuspjelih-mislim na biranje)
    To se sve dogovara prije (tijekom UZV-ova u MB-u) s liječnicima. 7 neuspjelih, ako su bile ful stimulacije s dobrim embrijima i ako je bila loša oplodnja, je nešto za uzeti u obzir. Moguće su i kombinacije da se na pola jajnih stanica ide s IVF-om, na pola s ICSI-jem. Ne vole, koliko sam shvatila, forsirat ICSI ako nije potreban jer smatraju da je implantacija veća s IVF embrijima (ona neka teorija da je tu već napravljen probir dobrog spermija prirodno jer ako nije dobar ne bi ni oplodio itd.). Neko grubo pravilo je da, ako se jednom bilo gdje od MPO centara išlo na ICSI, onda se uglavnom računa da je taj par za ICSI.

Ali, sve pitajte i dr-ove, kad budete na UZV-ovima, ima prilike.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga sandric, ubacit ću se u tvoj post jer ne znam radit multiple-qoute, s caps lockom da sužiš odgovore.

Citiraj sandric prvotno napisa
    Ja vas vjerno pratim na forumu ali imam citavu zbrku u glavi pa mi svasta nesto nije jasno. Zato drage moje, ako vam ne bude tesko napisite mi svoje komentare. U posutupak idem u maju, i nisam skontala da li idem sa primljenom terapijom ili tamo odlazim i primam inekcije i cekam transfer.

U MARIBOR DOLAZIŠ NAJKASNIJE KAD TI NA PROTOKOLU NAVEDU DA TI JE DRUGI UZV.

Zbunjuje me taj 1.uzv koji spominjete da odlazite pa ne znam sta ce se desavati sa mnom koja sam daleko od Maribora i ne mogu putovati.

NA TOM UZV-U JE SAMO BITNO PROVJERIT DA NEMAŠ CISTU, TO TI BILO KOJI GINIĆ MOŽE NAPRAVIT. TEK KAD IM JAVIŠ DA NEMAŠ CISTU, ONDA DOBIJAŠ ZELENO SVJETLO ZA STIMULACIJU (INJEKCIJE GONALA ILI MENOPURA). PRIJE TOGA IMAŠ SAMO INJEKCIJE SUPRESIJE (DECAPEPTYL ILI SUPREFACT INJEKCIJE) I ANTIBEBI. TO SVE SKUŽIŠ PREMA TOČNIM TERMINIMA KOJI ĆE TI BITI POSLANI U PROTOKOLU - AKO IDEŠ U 05/2010, TO TI JE OTPRILIKE U 03/2010, ZOVI IH AKO IMAŠ DULJE CIKLUSE DA TI POŠALJU KRAJEM 02/2010, AKO JE MOGUĆE, ILI NAZOVI SESTRU KAD TI DOĐE MENGA U 3. MJESECU.

PROTOKOL TI JE SAMO OKVIRNI PAPIR - TAMO NE PIŠE KOJE LIJEKOVE TI TREBAŠ UZIMATI, TO JE PACIJENTU OSTAVLJENO, U VELIKOM BROJU SLUČAJEVA, NA SLOBODAN IZBOR. NAJBOLJE BI TI BILO KAD BI SE USPJELA NARUČITI ZA KONZULTACIJE (ČEKAJU SE OPTIRILKE PAR MJESECI) I SVE TO IPAK JOŠ JEDNOM PITAT PROFESORA I, AKO TI JE MOGUĆE. AKO NIJE, POKUŠAJ MEJLOM NAVESTI ŠTO SI PRIJE RADILA, JESI LI IMALA IVF, KAKO SI REAGIRALA, I ZAMOLI DA TI PROF. VLAISAVLJEVIĆ SUGERIRA:

- TOČNU TERAPIJU (GONAL, MENOPUR ILI ŠTA) I BROJ AMPULA.

ZA SUPRESIJU JE NJIMA SVEJEDNO - TO BIRAŠ SAMA - SUPREFACT ILI DECAPEPTYL INJEKCIJE, VEĆINA SE ODLUČUJE ZA DECAPEPTYL JER SU JEDNOSTAVNIJE ZA DAVANJE - NEMA MUĆKANJA. ANTIBEBI SLOBODNO BIRAŠ, MOGU SVE KOJE SU NAVEDENE U PROTOKOLU, I NEKE KOJE NISU (PRIMJERICE, YASMINE). BITNO JE DA TO PROVJERIŠ TOČNO SA SESTROM NA BROJU KOJI ĆE TI PISAT NA PROTOKOLU.

PROTOKOL JE VIŠE-MANJE PAPIR S KLJUČNIM DATUMIMA - KAD SE ZAPOČINJE S ANTIBEBI, KAD SA SUPRESIJOM, KAD JE PRVI UZV ITD. KOD NJIH SE DOLAZI NAJKASNIJE NA 2. UZV, KOJI JE 2-3 DANA NAKON PRVOG, AKO SE DOBRO SJEĆAM.

Najbolje da mi opisete sta je u mom slucaju kad sam iz BiH, kad krecu prvi koraci za postupak, terapija i sl. Smjestaj sam zakazala kod Stanka samo treba da mu javim tacan period. Sto se tice lijekova planiram ih uzeti u ljekarni u Zagrebu koju spominjete da su najjeftiniji ali ja svakako nemam nabaviti nigdje ovde jer se vantjelesna ne radi nigdje osim Banjaluke, pa sad nemam pojma kad mi trebaju i kad trebam ici po njih. I jos nesto, u toku sedmice idem kod ginekologa da radim briseve i papa test pa mi recite ima li jos nesto na sta bi trebala obratiti paznju i insistirati od dr. da mi uradi.

BRISEVI I PAPA - NIJE LOŠE TO NAPRAVIT, ALI U MARIBORU NE INZISTIRAJU NA TOME. AKO TI NEŠTO NIJE U REDU, MARIBORSKI STAV NAJČEŠĆE JE - NE ODGAĐATI POSTUPAK, NEGO POPITI ANTIBIOTIK PRIJE TRANSFERA, TO SE STIGNE.

JEDINO ŠTO MORAŠ NAPRAVITI PRIJE NEGO ŠTO TI ODREDE PROTOKO JE ONO ŠTO SU TI VJEROJATNO NAPISALI U PISMU, NAJČEŠĆE JE TO:
    - POSLAT IM NALAZE UZV-A
    - POSLAT IM NALAZE HORMONA FSH, TSH, PROLAKITN I LH - SVI, OSIM TSH-A, SE VADE OD 2-5 DC
    - POSLAT IM ONE STVARI ZA HEPATITIS I HIV

U mojoj bolnici nema ni jednog dr. koji je strucan i koji je imao pacijente u pripremi za ivf. I strah me je da nesto ne propustim iz svog neznanja jer je jako tesko spojiti Maribor sa doktorima koji se ne ukljucuju u tu problematiku. Mislim da imam vremena jos do maja da reagujem. Vadite li vi hormone pred odlazak i briseve?. Ja sam zadnje nalaze radila u junu pred odlazak na konsultacije i posle toga vise nista. Zato pomagajte. Ljubim vas puno
    NE BI TI BILO LOŠE PAR MJESECI PRIJE PROVJERIT BRISEVE - TIPA U 2. MJESECU, DA SE STIGNEŠ IZLIJEČIT, AKO JE NEŠTO OD BAJA.

SRETNO!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nama je na 5 js napravljen IVF, a na 6 js ICSI iz razloga koji je ina gore napisala iako su nam kod nas radili isključivo ICSI.
    Ali odlučili smo poslušati dr. V. i malo promjeniti već ustaljenu praksu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    taca 70

Ti si malo nešto pobrkala jer se iz poreznog obrasca koji dobiješ od poslodavca vidi da li si preplatila porez na dohodak koji plaća svaka osoba u RH koja radi, a on iznosi 15, 25 ili 35% ovisno o visini prihoda. Što se tiče lijekova, na njih se kao i na svaku drugu robu plaća porez na dodanu vrijednost (PDV) koji iznosi 23% a ne 22% (moja greška zaboravih da su nas isharačili). Kada slijedeći put budeš išla u ljekarnu i kupila, recimo, aspirin pogledaj koliko košta sam lijek a koliki je porez. Tako i kada tražiš povrat poreza za lijekove, tražiš povrat poreza na dodanu vrijednost a ne poreza na dohodak, a taj povrat ne ovisi o visini plaće nego o stvarno plaćenom PDV. Povrat PDV možeš dobiti do iznosa od 12 000 kuna. Kada kupuješ hormone moraš tražiti račun na ime ili R-1 iz kojeg se vidi da si baš ti kupila hormone, kolika je njihova cijena i koliki je PDV - taj iznos od 23% od cijene lijeka dobiješ nazad, ako kupovinu hormona prijaviš na poreznoj prijavi.
    Pravo na povrat PDV-a imaju samo osobe koje nisu građani RH i koji nose tu robu van granica RH! Dakle nije točno da kod nas možeš dobiti natrag PDV kad kupiš lijekove.
    Polako malo s krivim iznošenjem činjenica Taca je u pravu, povrat poreza po godišnjoj poreznoj prijavi na lijekove recimo ili neke lječničke preglede ili recimo životno osiguranje imaš samo do visine svoje porezne klase a to može biti 15 25 35 ili 45%. i to samo na gore navedene usluge do 12.000,00 HRK u jednoj poreznoj godini.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo samo da dodam činjenicu koja potvrđuje da su taca i kadauna u pravu (vjerujem da to većina zna), na mom računu od menopura piše pdv 0, baš zbog toga smo pred par mjeseci već raspravljali o tome.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure moje evo istine radi napisati ću da se neoporezivi dio dohotka (ako nisam bila jasna prije) povećava za olakšice koje možete dobiti za - zdravstvene usluge ako nisu plaćene iz osnovnog, dopunskog ili dodatnog zdravstvenog osiguranja u što između ostalog pripadaju i lijekovi registrirani i propisani u RH koji se mogu kupiti na recept, - za kamate za stambeni kredit za kupnju, gradnju ili renoviranje stambenog prostora, - najamninu, osiguranje... Dakle uvećanje osobnog odbitka (to je ono što se ne oporezuje u svakom dophotku tj. neoporezivi dio dohotka) uvećava se za ova navedena oslobođenja. Malo je komplicirano zato sam pokušala prije pojednostaviti. Ja svake godine prijavim lijekove, kredit, dodatno zdravstveno, životno osiguranje... i dobim povrat poreza. Vidjela sam da na nakim računima ne pišu koliki je porez, ali to nije problem jer se zna koliki je kod nas porez.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo i dodatno sam se informirala, pa saznah da je obračun poreznih oslobođenja ipak malo kompliciraniji od onoga što sam napisala no bila sam u pravu kada sam rekla da se dobije povrat na plaćeni iznos za lijekove. Svi koji sumnjaju u to da na plaćene lijekove mogu dobiti povrat neka nazovu besplatni telefon porezne 0800669933. Hormoni su skupi i doista bi bilo šteta da ne tražite povrat barem dijela tog novca. Uz prijavu je potrebno priložiti nekakvu medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje da su hormoni propisani od liječnika i izjavu da zdravstvene usluge nisu plaćene sredstvima dobivenih darovavanjem pravnih i fizičkih osoba.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sad smo vec off topic ali moram reagirati zbog ljudi koji nisu upuceni pa da se ne zbune.
    Miss July, iznos PDV-a MORA stajati na svakom racunu i porezna stopa koja nije za sve proizvode i usluge u Hr 23%. Tako se lijekovi sa Liste lijekova HZZO-a oporezuju nultom stopom PDV-a sto potvrduje i Pravilnik o porezu na dodanu vrijednost., NN 149/09 od 15.12.2009.:
    IX. POREZNA STOPA
    Članak 60.
    (1) Porez na dodanu vrijednost po stopi od 0% plaća se na:
    d) lijekove određene Odlukom o utvrđivanju Liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Znaci, povrat poreza koji mi trazimo nema nikakve veze s PDV-om.

Tako i kada tražiš povrat poreza za lijekove, tražiš povrat poreza na dodanu vrijednost a ne poreza na dohodak, a taj povrat ne ovisi o visini plaće nego o stvarno plaćenom PDV. Povrat PDV možeš dobiti do iznosa od 12 000 kuna.
    Ovo sto si napisala nikako ne stoji jer se ne radi o povratu PDV-a u iznosu od 12000Kn nego je to ukupan zbroj svih troskova na koje imamo poreznu olaksicu i povrat ovisi o visini place.
    Medutim, o svemu ovome postoji posebna tema koja ce sigurno ubrzo opet biti aktualna pa bolje da se pogleda tamo.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Miss July, znamo da imamo pravo na povrat poreza za lijekove samo nije bilo jasno o kojem se porezu radi i na koji nacin se obracunava.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    Evo i dodatno sam se informirala, pa saznah da je obračun poreznih oslobođenja ipak malo kompliciraniji od onoga što sam napisala no bila sam u pravu kada sam rekla da se dobije povrat na plaćeni iznos za lijekove. Svi koji sumnjaju u to da na plaćene lijekove mogu dobiti povrat neka nazovu besplatni telefon porezne 0800669933. Hormoni su skupi i doista bi bilo šteta da ne tražite povrat barem dijela tog novca. Uz prijavu je potrebno priložiti nekakvu medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje da su hormoni propisani od liječnika i izjavu da zdravstvene usluge nisu plaćene sredstvima dobivenih darovavanjem pravnih i fizičkih osoba.
    Da, dobije se dio plaćenog iznosa za lijekove ali NE PDV!
    Nitko ovdje nije sumnjao da se ne može dobiti povrat poreza na temelju kupljenih lijekova nego je krivo plasirana informacija s tvoje strane da se može dobiti PDV a to uopće nije točno, ne za fizičke osobe o kojima je ovdje riječ.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dali netko zna koliko koštaju Menopuri u Sloveniji? Nigdje ne mogu naći informacije o kupnji Merionala u Mađarskoj, dali netko zna kako da nađem te postove?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dali netko zna koliko koštaju Menopuri u Sloveniji? Nigdje ne mogu naći informacije o kupnji Merionala u Mađarskoj, dali netko zna kako da nađem te postove?
    Moj savjet je da pričekaš s kupnjom lijekova, posebno Merionala, dok ti profesor Vlaisavljević ne složi protokol što točno trebaš koristiti. Merionali se ne prodaju u Sloveniji, kao ni u Hrvatskoj, ali sve drugo možeš kupiti u Mariboru, ispod ordinacije Magdalene Božič.

Evo di sam ih ja kupovala 2006.-te u Nagykaniszi, ali sam se bila zezla, jer mi je prof. Vlaisavljević na prvom UZV-u ipak preporučio gonale i unio sumnju jer me pitao di sam nabavljala Merionale, kako se skladište jesam li sigurnat itd., tako da sam ih koristila samo u 2. dijelu stimulacije (nakon prvih 5 dana) i viškove tada poklonila.

Poslije sam onda se još kod liječnika raspitivala, rekli su mi da je merional malo zeznutiji ako ga koriste starije žene, koje imaju problema s kvalitetom jajnih stanica, jer sadrži, ako sam dobro popamtila, HCG, a to iz nekog razloga nije dobro za neku stariju, ali za mladicu valjda je.

S tim mojim merionalima, koje sam poklonila jednoj forumašici (sarjevo), mlađoj bitno od mene, ostvarena je bingo trudnoća - sarjevo je zatrudnila u pol. IVF, tako da sve je to onako... pepavo za bilo što zaključit.

Mislim da se taj post može najbolje naći preko google searcha, traži po ključnim riječima "ljekarna" "merional" "potpomognuta" "nagykanisza" "erika" - naime, ima neka gđa Erika u Nagykaniszi koja priča Hrvatski u toj nekoj ljekarni, čije sam brojeve izgubila, sjećam se da smo ih morali naručivati, a muž je po to išao u subotu.

Možda je logistički i cjenovno isplativije kupit gonale ili menopure u ljekarni Filipović u ZG-u, i s njima dogovorit da se višak vrati - primaju sve osim lijekova koji moraju bit u frižideru (decapeptyl i ovitrelle), koliko se sjećam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, meni se cjenovno najisplativije pokazalo imat dogovor s ljekarnom Filipović i kupovat od njih i vratit im viškove, a kupljene lijekove, uz račun na ime i izjavu da sredstva nisam koristila iz donacije, prijavit u godišnjoj prijavi poreza - priznaju do 12.000 kn, mislim.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam za postupak u Mariboru kupila menopure jedan dio i nisam htjela riskirati sa merionalima ipak toliko novca potrošiti za Maribor za postupak a onda riskirati sa injekcijama. A drugo ipak mi je 37 godina pa bolje je ići možda na sigurniju opciju.

A da draga moja pogledaj na forumu udruge beta imaš poseban post kupovina/prodaja gdje cure prodaju povoljno menopure isplati se pogledati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imate pravo, upravo sam pročitala da taj Merional baš i nije kvaliteten kao Menopur zbog nekih (kineskih) sirovina u lijeku koje nisu sigurne. Navodno je zbog toga Menopur toliko skuplji jer jer pročišćen a i čim se Merional ne može kupiti u zemljama EU onda znaš da nešto ne štima. Uglavnom neću riskirati zbog novca.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

http://www.beta.hr/forum/

Evo ti link za betin forum pa pogledaj za kupovinu menopura mogu se kupiti po povoljnijim cijenama.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pogledaj na postu daruj/kupi/prodaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imate pravo, upravo sam pročitala da taj Merional baš i nije kvaliteten kao Menopur zbog nekih (kineskih) sirovina u lijeku koje nisu sigurne. Navodno je zbog toga Menopur toliko skuplji jer jer pročišćen a i čim se Merional ne može kupiti u zemljama EU onda znaš da nešto ne štima. Uglavnom neću riskirati zbog novca.
    Ček, zar nije Mađarska EU? Ma, svejedno, nešto je čudno oko tog Merionala - zašto je baš toliko jeftiniji od svih lijekova, plus zašto se ne distribuira kod nas, u Sloveniji itd. - barem se to tako meni, koja ne razumijem ništa specijalno oko farma industrije, nego, ovako laičko-pacijentski gledam, čudno.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene kopka Menogon, nasla sam ga u Italiji i Ceskoj po cijeni od 11eur po ampuli. Moj MPO dr mi je rekao da bi taj lijek trebao biti ok ako nema vise od 3% HCG-a a ja ne znam gdje da to nadem.Ipak, bez odobrenja prof.V ga se ne bih usudila uzimati iako mi je to velika usteda na npr.50 amp koliko sam zadnji put primila.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A kakva je situacija sa odabirom ljekova kad u Mb ideš prvi put u stimulirani postupak (prvi postupak uopče)? Kako da se ja odlučim za Gonal ili Menopur kad mi ni jedan ni drugi ništa ne predstavljaju? Nekako bi bila mirnija kada bi doktor tu odluku donio umjesto mene obzirom da i nemaju isti sastav i da li uopče igra kakvu ulogu taj sastav obzirom na dijagnozu (recimo endometrioza) ili to nema neke veze nego je sve više lutrija?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sandric prvotno napisa
    Ja vas vjerno pratim na forumu ali imam citavu zbrku u glavi pa mi svasta nesto nije jasno. Zato drage moje, ako vam ne bude tesko napisite mi svoje komentare. U posutupak idem u maju, i nisam skontala da li idem sa primljenom terapijom ili tamo odlazim i primam inekcije i cekam transfer. Zbunjuje me taj 1.uzv koji spominjete da odlazite pa ne znam sta ce se desavati sa mnom koja sam daleko od Maribora i ne mogu putovati. Najbolje da mi opisete sta je u mom slucaju kad sam iz BiH, kad krecu prvi koraci za postupak, terapija i sl. Smjestaj sam zakazala kod Stanka samo treba da mu javim tacan period. Sto se tice lijekova planiram ih uzeti u ljekarni u Zagrebu koju spominjete da su najjeftiniji ali ja svakako nemam nabaviti nigdje ovde jer se vantjelesna ne radi nigdje osim Banjaluke, pa sad nemam pojma kad mi trebaju i kad trebam ici po njih. I jos nesto, u toku sedmice idem kod ginekologa da radim briseve i papa test pa mi recite ima li jos nesto na sta bi trebala obratiti paznju i insistirati od dr. da mi uradi. U mojoj bolnici nema ni jednog dr. koji je strucan i koji je imao pacijente u pripremi za ivf. I strah me je da nesto ne propustim iz svog neznanja jer je jako tesko spojiti Maribor sa doktorima koji se ne ukljucuju u tu problematiku. Mislim da imam vremena jos do maja da reagujem. Vadite li vi hormone pred odlazak i briseve?. Ja sam zadnje nalaze radila u junu pred odlazak na konsultacije i posle toga vise nista. Zato pomagajte. Ljubim vas puno

Ja bih samo nadodala osim briseva da napraviš i prolaktin. Meni je uvijek bio na gornjoj granici,a slučajno 2 mjeseca prije Mb napravila ponovo i bio je povišen samo za 50 al sam dobila Bromergon i taj mi je postupak i uspio. I provjeri kako stojiš sa štitnjačom.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    A kakva je situacija sa odabirom ljekova kad u Mb ideš prvi put u stimulirani postupak (prvi postupak uopče)? Kako da se ja odlučim za Gonal ili Menopur kad mi ni jedan ni drugi ništa ne predstavljaju? Nekako bi bila mirnija kada bi doktor tu odluku donio umjesto mene obzirom da i nemaju isti sastav i da li uopče igra kakvu ulogu taj sastav obzirom na dijagnozu (recimo endometrioza) ili to nema neke veze nego je sve više lutrija?

Gizmos,ja sam zvala u Mb sestru Jasnu da mi ona preporuči,i preporučila mi Gonale zbog mojih godina,a do sad uvijek koristila Menopure. I na kraju je dobro ispalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •