Citiraj Suzanaab prvotno napisa
Dali netko zna koliko koštaju Menopuri u Sloveniji? Nigdje ne mogu naći informacije o kupnji Merionala u Mađarskoj, dali netko zna kako da nađem te postove?
Moj savjet je da pričekaš s kupnjom lijekova, posebno Merionala, dok ti profesor Vlaisavljević ne složi protokol što točno trebaš koristiti. Merionali se ne prodaju u Sloveniji, kao ni u Hrvatskoj, ali sve drugo možeš kupiti u Mariboru, ispod ordinacije Magdalene Božič.

Evo di sam ih ja kupovala 2006.-te u Nagykaniszi, ali sam se bila zezla, jer mi je prof. Vlaisavljević na prvom UZV-u ipak preporučio gonale i unio sumnju jer me pitao di sam nabavljala Merionale, kako se skladište jesam li sigurnat itd., tako da sam ih koristila samo u 2. dijelu stimulacije (nakon prvih 5 dana) i viškove tada poklonila.

Poslije sam onda se još kod liječnika raspitivala, rekli su mi da je merional malo zeznutiji ako ga koriste starije žene, koje imaju problema s kvalitetom jajnih stanica, jer sadrži, ako sam dobro popamtila, HCG, a to iz nekog razloga nije dobro za neku stariju, ali za mladicu valjda je.

S tim mojim merionalima, koje sam poklonila jednoj forumašici (sarjevo), mlađoj bitno od mene, ostvarena je bingo trudnoća - sarjevo je zatrudnila u pol. IVF, tako da sve je to onako... pepavo za bilo što zaključit.

Mislim da se taj post može najbolje naći preko google searcha, traži po ključnim riječima "ljekarna" "merional" "potpomognuta" "nagykanisza" "erika" - naime, ima neka gđa Erika u Nagykaniszi koja priča Hrvatski u toj nekoj ljekarni, čije sam brojeve izgubila, sjećam se da smo ih morali naručivati, a muž je po to išao u subotu.

Možda je logistički i cjenovno isplativije kupit gonale ili menopure u ljekarni Filipović u ZG-u, i s njima dogovorit da se višak vrati - primaju sve osim lijekova koji moraju bit u frižideru (decapeptyl i ovitrelle), koliko se sjećam.