Iva ide u jaslice od 01.09. , prihvatila ih je dosta dobro. Adaptaciju smo prolazili polako, bez forsiranja, lijepo se uklopila među djecu, voli tete, uredno jede u vrtiću....sve pet.
no problem je doma, noć - svakih pola sata diže se na noge u kindaču i urla, plače: mama ba-baj, tata ba-baj, beba plače.....
do sad je uredno spavala u svom kinderbetu, spavala po cijelu noć a sad ju naprosto nemogu ostavit u kinderbetu nego spava samnom, i to spava tako da me drži za ruku ili me zagrli ili se barem nasloni na mene....uglavnom moram biti tu uz nju.
razgovrala sam sa tetama, kažu da je ona najveselije dijete u grupi, da s njom nemaju nikakvih poteškoća, da je vesela, igra se, pleše, jede, stvarno da je super. I sama vidim kad dolazim po nju da je zaigrana i vesela, nekad ako dođem po nju a oni jedu užinu neće ići doma dok ne pojede.
ima li netko iskustva s noćnim morama od jaslica i vrtića? koliko će to po prilici još trajati?
kako da joj pomognem da to prebrodi? Kako da se na kraju krajeva svi napokon naspavamo?