Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 152

Thread: Muffin - manija

  1. #1
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default Muffin - manija

    Obzirom da me zadnjih dana mufinmanija uhvatila, a nikad se nemrem sjetit bas svih sastojaka koji idu, kopiram tu sa starog foruma Ancicin recept (uz svoje opaske u zagradama) po kojem ja delam muffine uz male modifikacije koje ovise o tome kaj imam u spajzi.

    CoPe:

    1 salica brasna
    1/4 salice secera
    2.5 zlicice praska za pecivo
    1/2 zlicice soli
    1/4 zlicice sode bikarbone
    3/4 salice zobenih pahuljica
    1 jaje, razmuceno
    3 zlice ulja
    1/2 salice mlijeka (ili buttermilka = kiselog mlijeka ili...)
    1/2-3/4 salice cokoladnih kapljica (chocolate chips)
    1/2 salice zdrepane banane (moja opaska: ili kaj vec ima doma... uopce nije bitno...ja stavljla vec sve zivo i uvjek mracno dobro ispadnu)

    Priprema:

    Pomjesaj sve suhe sastojke (bez zobi i kostunjavog voca) u vecoj zdjeli. Umjesaj zob.
    U posebnoj zdjeli pomjesaj sve mokre sastojke.
    Ulij u suhu smjesu, dodaj kostunjavo voce i promjesaj sa vilicom tek toliko da je suha smjesa namocena.
    Napuni dobro namascene kalupe za muffine tri-cetvrt do vrha.
    Peci na 180C-200C 18-20 min.


    hama njama

  2. #2
    ivarica

    Default

    ja stavim i zob u suhe sastojke. i kostunjicavo voce. i smrznute borovnice ili ribizle.

    mokri su mi samo mlijeko, jaje i ulje.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    64

    Default

    Draga i mene ufatila ova muffin manija. MM ih zove MUFLONI.

    Pravim ih skoro svaki dan.

    E ovako, ne stavljam so jer mi nekako suvise slano. Stavi 200 gr izlomljene cokolade, kakao i kada su gotovi prelijem sa cokoladom. Bude super.

    Zatim Sandrin recept - probala sam sa cokoladom i super je. Jos ako se stave visnje i cokolada zajedno nista bolje.

    U nedelju sam u Sandrin recept dodala 100 gr kokosovog brasna i prelila belom cokoladom. Narode ma super je.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    64

    Default

    Mali izveštaj: sinoć sam ih pravila sa mlevenim orasima, čokoladom i rumom.

    Dobri su :wink:

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split
    Posts
    989

    Default

    ja sam isto bila skeptična ali skroz lipo legnu(mislim zobene pahuljice)
    Od sada nam je utorak da n za mafine. Super se svi zabavimo. G. najviše voli gnječiti bananu a Damjana se zabavlja sljuskom od jaja

  6. #6

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    64

    Default

    Probala sam kombinacuju Ancicinih i Sandrinih i super su.

    Ali do sada najbolja kombinacija mi je: Sandrin recept sa povecanom kolicinom margarina + kakao + visnje + malo ruma+ preliv od cokolade. Probajte obavezno

  7. #7
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    mi ih radili u subotu, ispali su super

  8. #8

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    Mi radili u ponedjeljak da mama isproba, još nisam imala chocolate chips pa sam samo narezala čokolade i nije bilo ni lješnjaka niti ičeg takvog, samo sam narezuckala jednu jabuku i ispali su mljaaaaaaaaaaac!
    A meni se sviđa to što možeš dodavati razno voće u isti recept, pa napraviš par tepsija muffinsa i imaš kolača ko u priči.
    Jako su jednostavni za napraviti.

  9. #9

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    10

    Default

    a kakve kalupe moraš imati?

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    20

    Default

    Nadam se da ce se videti ova slika:
    Kod na su obicno crni :D teflonski, tj. nelepljivi, ali ja uvek imam problema sa vadjenjem...

  11. #11

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    10

    Default

    uaaaaa dakle moram ih ić kupit ako hoću peći mafine...

  12. #12

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14

    Default

    bila je negdje na forumu starom slikica kalupa.
    ja bi ti pokazala ali nemam digitalni.
    to ti je kao pleh samo su unutra udubljenja ja mislim za 12 muffina.
    imas to kupiti u svim ovim vecim trg. centrima
    trebaju ti jos i papirnati sesirici, pa sretno

  13. #13

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14

    Default

    ako stavis sesirice nece ti se ljepiti.
    a neke su cure radile i u duplom sesiricu, pa bez kalupa ali ja tako nisam radila pa ti ne mogu reci rezultate

  14. #14

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    Kelly, imaš u Mercatone-u kalup, super je crni, košta 63 kn. Treba ga iznutra namazati margarinom i pobrašniti i nema frke sa vađenjem.

  15. #15

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14

    Default

    ako stavis sesirice nece ti se ljepiti.
    a neke su cure radile i u duplom sesiricu, pa bez kalupa ali ja tako nisam radila pa ti ne mogu reci rezultate

  16. #16

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    20

    Default

    Kupi ih, nisu skupi. Ovde je cena od 4-10 Eura, zavisi od kvaliteta...
    A u njima se svasta moze peci, mufini, proja, mali hlebovi, i ostali kolaci koje peces u velikom plehu pa ih posle seces na kocke...

  17. #17

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    10

    Default

    hvala cure. Probati ću, pa javim rezultate!

  18. #18
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    nema sanse da mafini nekom ne uspiju jer uspiju meni,al bas svaki put.
    sad mi mm i dijete jedu naizmjence mafine,kukije i biskvit sa cokoladom.

  19. #19
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ja sam mukicin recept našla na on-line kuharici i od onda...spašavaj se ko može. svako malo napravim gomilu s čokoladom i borovnicama. :wink:

    inače ispadnu baš lijepo kad se stave u one kalupiće od papira

  20. #20
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    kaj izaslo na online kuharici????

    super
    idem odma vidit

    i ispricavam se ancici sto je nisam navela ko izvornog autora recepta


    ***********
    ja ga nemrem tam nac


    kaze mi:
    Microsoft JET Database Engine error '80040e14'

    Syntax error (missing operator) in query expression 'Recept.ReceptNaziv LIKE '%muffin's%' ORDER BY IDRECEPT DESC'.

    /kuharica/_search.inc.asp, line 88

    i kaze mi da nije kativan kad odem u editiranje
    kak si ga TI nasla... nije mi jasno

    aj daj mi link

  21. #21
    Ancica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,421

    Default

    Muki

    Nije briga jer nisam niti ja originalni izvor recepta

    Al da me sad netko ne gnjavi o autorskim pravima, bolje da niti ne velim tko je stvarni izvor (a pitaj boga tko je njima bio izvor pa tako mozemo u nedogled).

    A i ti si to tak ionak uspicila sa silnim cokoladama da je to sad fakat TVOJ recept

  22. #22
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    samo sam upisala vrijeme izrade do 30 minuta jer sam tražila nešto brzo a slatko i prvi na listi je Muffin's od Mukice
    rekla bih da ih jedemo svaki drugi dan ali žderemo je nekako prikladnija riječ :wink:

  23. #23

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Ja moram pitati slijedece:
    Salica je ona mala za kafu ili ona veca za caj??
    I zlicica je ona skroz mala za kafu ili ona srednja??
    I da li dodajem sitne ili one krupne zobene pahuljice??
    Bas sam neki dan gledala i nisam znala koje da uzmem i odustala sam od kupovine, pa sam napravila bez njih.

  24. #24
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ja sma radila i s jednom i s drugom. prvi put s malom šalicom, drugi put s velikom (jer smo sve pohamljali). moze biti bilo koja samo mislim bitno je da se drzis fore koliki dio salice ide: trećina, četvrtina i sl.

    možes raditi i bez zobenih pahuljica ali super su s njima. ja sam našla samo jednu vrstu zobenih tako da ne znam koje su krupne-sitne. uzela sam neke obične pa umuljam i bude m lj a c :wink:

  25. #25

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Vrbani
    Posts
    144

    Default

    Evo curke, i ja se upisujem u klub onih koje su napravile muffine. :D Bilo je to ovako (ko u reklami):
    - moji starci su rekli da dolaze za pola sata
    - ja sam rekla MM-u: nemamo nis u kuci za ponuditi, jedino ako hoces da zamutim palacinke a ti peci.
    - kaze on ok
    - ma ja cu probat napravit muffine, kazem ja
    - jos bolje, ne da mi se peci kaze on

    Odmah sam zagrijala pecnicu, uzela Mukicin recept i smutila sto sam imala, stavila u pecnicu i ispali su superrrrr. Bili su skoro gotovi kad su starci pozvonili. Eto. 8)

    Samo imam pitanje za iskusne.
    1. Cokolada (komadici) mi je pala na dno. Bilo je ipak malo prerijetko, pretpostavljam??
    2. Radila sam u "kosaricama od lima" jer nisam imala originalan kalup za muffine. To je isto dobro za muffine, ali ja bih kupila tu tepsiju jer mi je problem prati svaki kalupcic posebno. Pitala sam u Ippercoopu i nemaju. gdje ima u Zgbu??

  26. #26
    ninochka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,183

    Default

    u mercatoru

  27. #27
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    imaš i u plana prometu

  28. #28

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,132

    Default

    napravila i ja svoje prve muffine.....
    estetika 0, okus za 10

  29. #29

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    61

    Default

    Nakon sto je krenula mafinmanija na forumu, a posebno nakon degustacije Ivaricinog uratka, uhvatilo je i mene - poznatu ne-kuharicu, posebno ne-slasticarku. NJAM. Kombinacija sa cokoladom i visnjama me dotukla do kraja... Kad sam se vratila na 60 kg - stavila sam kalup pod lanac... Nemam karaktera ni samokontrole. A oni su preeefiiniii

  30. #30
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default


  31. #31

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Dižem topic jer sam nakon dvomjesečne potrage napokon kupila protvan s 12 malih...

    Bedasta pitanja, jer nisam sigurna - ak pečem u papirnatim košaricama, ne moram mastiti kalupiće?
    Kad ih je najbolje vaditi, dok su topli ili dok se ohlade?
    Našla sam još jedan recept na Coolinarici pa ću ih sve isprobati.

  32. #32
    Ancica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,421

    Default

    Quote Originally Posted by SUNCE
    ak pečem u papirnatim košaricama, ne moram mastiti kalupiće?
    Da.
    Kad ih je najbolje vaditi, dok su topli ili dok se ohlade?
    Dok su topli ali kad se malo ohlade

  33. #33
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    kod mene sve obratno

    ne mastim papirnate kalupiće i uopće ih ne vadim nego tako jedemo pa onda frknem papir u smeće

  34. #34
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    kod mene sve obratno

    ne mastim papirnate kalupiće i uopće ih ne vadim nego tako jedemo pa onda frknem papir u smeće
    Mamita, znaš da je Ančica na engleskom govornom području - ono njezino "Da" znači true - nema negacije negacije. Znači, i ona kaže da se papir ne masti
    Valjda

  35. #35
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    AKo stavljas u kalupice BEZ papira, onda malo naulji i pobrasni isti, bas kao i za biskvit.

    Ako stavljas papirice kao sto ja radim..e onda samo stavis papiric i to je to.
    Ja ih vadim vruce jer imam samo jedan protvan (kalup), a smjese uvjek napravim za min 3 protvana (kalupa)

  36. #36

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Muki, si i hvala!
    Ja ću napraviti smjesu i pol, ovi Ikeini kalupi mi se čine dosta OK (i nisu skupi). Piše da treba napuniti dvije trećine kalupa, jel oni jako nabubre i izliju se?

    I još jedno bezvezno pitanje - choc. chipsa (onih kao kapljica) ima za kupiti u dućkasima na kolačarskom odjelu, ili...? U Dioni ih nema. A ni košarica, btw.

  37. #37

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Gothenborg-Sweden
    Posts
    554

    Default

    evo i nasih super jednostavnih i super brzih mufinsa jutros pravljenih.

    za smjesu potrebno:
    evo i recepta :
    50g margarina
    1 dec+ 1/4 deca mlika
    2 jaja
    2 dag secera
    3 dag brasna
    1 ipo cajna zlicica praska za pecivo
    moze se dodat po zelji 2 cajne zlice secera od vanilije, kakao , izribana kora od limuna ili narance, dodat marmelada kad se vec stavi u kalepu smejsa, grozdjice i slicno. varijacije na 100 nacina

    staviti do pola u kalupe jer se oni tokom pecenja dizu i drzati u spakeru 10-ak minuta na 225 stupnjeva.
    ma stvarno je lako da ne moze biti lakse

  38. #38
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Fortuna, skuhaj čaj, eto me...

  39. #39

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    F, svaka čast, vidim da se tvoje predivno dijete ozbiljno zainteresiralo za ovaj praznik na stolu!!!

    Baš takve košarice tražim, kakve su kod tebe na slici!
    Recept ti je jednostavan i baš mislim kako ću njega u petak isprobati!!! Ma super mi je što iz jednog protvana možeš napraviti više vrsta, u jedne malo kokosa, u druge malo čokolade, u treće pekmeza...
    Ja sam našla sličan recept na Coolinarici.com, riba se kora i dodaje sok naranče.

  40. #40

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    S obzirom na to kako je brzo napraviti muffine i nije neki savjet, ali izvrsni su i ako iz spremite u zamrzivač i ugrijete ih u mikrovalnoj! Tako riješavam doručak za MM, jer nema šanse da se ujutro ustanem i pravim mu doručak!

  41. #41

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Joj da, curke!
    Koliko oni mogu stajati jestivi? Mora se jesti isti dan?

  42. #42
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ako staviš u onu metalnu kutiju s poklopcem (mi takve nakupovali u "Ikei"), može stajati i po 4-5 dana. (jednom nam je to uspjelo - otišli na produženi vikend, a zaboravili na "škrinjicu s blagom").

  43. #43

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Naravno da opet nisam kupila metalce.
    Imam vječitu vikend varijantu - pečem u petak navečer, pa obično sve traje do nedjelje popodne.
    Igra li varijanta tanjura pokrivenog folijom u frižideru?

  44. #44
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ma imaš i kod nas tih kutija gdje god odeš!
    Probaj s folijom - ali neka zadihta!

  45. #45

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Meni su draže kada ih ugrijem u mikrovalnoj, budu kao svježe!

  46. #46

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Yes, janoccka i apricot, hvala!
    Folija pa mikrovalna.
    Gdje kupujete choc. chips???

  47. #47

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Getro i Velpro (Osijek)

  48. #48
    klmama's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb, dubrava
    Posts
    769

    Default

    nama ne prođe tjedan da ih ne radimo, brzi su, a idealni za rješavanje raznoraznih ostataka svega
    i nijednom još nismo napravili iste 8)
    klinci su toliko izvježbani da 90% posla obave sami, do pećnice

  49. #49

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Gothenborg-Sweden
    Posts
    554

    Default

    ja moje cesto samo stavim u vrecicu za zamrzivanje pa sa tim u duboko. u slucaju da se zazelimo samo izvadim iz dubokon i one se jako brzo odmrznu ( a i mikrovalna je ti ako treba jos brze)

  50. #50

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Uspjeli su, al sam na žalost pekla bez košarica pa je nekoliko upornih nabubrilo na hero, al nevermind. Napravila sam choc. recept s kapljicama.
    Protvan iz Ikee je za svaku hvalu, niš se nije primilo i bez bada sam oprala.

    Jedino sam ih predugo pekla, držala sam se recepta ko pijan plota, a rol nam je fakat jak pa su odozgo bili pretvrdi.


    Cure, jeste stavljale možda kad u muffinse pekmez ili čok. sirup???
    Ja bih, al me frka da se ne stropošta na dno protvana :? .

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •