Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Cuveno pitanje " sta ima novo?"

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Cuveno pitanje " sta ima novo?"

Kako izlazite na kraj s tim pitanjem?
    Ne znam kako je s vama , ali mene udavise:
    "Pa sta cekas, pa neces biti mladja, jeli zurilo ti se udati a sada neces djecu....

E sve bi ja lako za ta pitanja, ali kad je tu rodbina koje se ne mozes rjesiti i trebas jos biti pristojan (barem radi muza)?

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan odgovor koji uglavnom pali: Kad se mi odlučimo, a vi ćete saznat na vrijeme! :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos uvek vezbamo :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ovako, ne znas ko je gori, rodbina ili susjedi.
    meni se nije dalo govorit ikome doli da pokusavamo pravit bebu jer bi na kraju zalili mene il njega. kome to triba?
    ali bilo je pitanja:
    - pa sta vise cekas? sve ti prijateljice imaju dicu
    - sta vise ne rodis? jedino ja nisam baba.
    -pa sta ce vam putovanja po svitu? daj smirite se i rodite dicu.aj na neki otok pa se opusti.
    -a jes ti il on neplodan?
    -a kad ti to mislis rodit ako neces sad? imat ce ti dite najstariju mater u skoli pa ce se sramit.
    - a majko moja za koga smo se mi ovo mucili cili zivot i kucu gradili a ti nes da rodis?
    - a on ti je jedinac a ti nes da rodis .a luda moja cer.
    ima li sta?
    sta ima nova? jesi se to malo udebljala? (ovo uvik u nadi da cu rec da sam u drugom stanju)
    ma sitit cu se ja jos al bilo je svega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kate dear,

Otidji na "potpomognutu oplodnju" i odi na post od 16 prosinca koji je stavila Katka pod naslovom "Zasto su ljudi tako bezosjecajni". Ima svega, za plakat i smijat se od muke.

Timmy

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala Timmy pogledala sam. Sve ono sto Katka cuje mogu prepoznati u svom zivotu:

Fortuna evo i mojih:

Ja cu prestat pusiti kad dobijem unuce,ne prije.
    Radite li vi na tome?
    Ajde pozuri da moja djeca imaju drustvo, bas mi ih je zao.
    Zasto si se udala kad ne zelis djecu?
    A vidit cu ja kakvi cete vi biti, ne dam ja nista dok nema djece.
    Ova je rodila, ona je trudna....
    Trebala si ostat trudna prije nego si se udala.
    Jel tvoja majka pocela stedit za unuka?
    Bolje bi bilo da je ozenio neku neskolovanu domacu curu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mozda je ipak i ti famozno pitanje"Sta ima novo?" i najgore jer je neodredjeno,niko nije ispao nekulturan i indiskretan,a opet svi znamo na sta se misli!
    Veliki pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim da je to pitanje onako - najgore, samo prostaci pitaju u detalje...

Muka mi je od toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam jedan par koji je već 4 godine u braku i
    kada ih pitaju što čekaju
    oni odgovaraju da ne žele imati djecu!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja uglavnom odgovaram:

kad bude nešto novo, saznat ćete

mladi smo. imamo pravo uživati

ili samo slegnem ramenima i okrenem glavu. Najradije bi rekla onu po Severininu:

to je moja stvar

Bože, s čim se sve moramo nositi...

Ja se ljutim užasno, jer odakle ikome pravo na ovaj način čeprkati po našem bračnom životu - kao da me ispituju detalje o našim seksualnim odnosima, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon takvih pitanja i potpitanja uglavnom dođem kuci i isplacem se.

Nekima uopce neodgovorim, nekima kazem da to nije njihov problem, onima koji stvarno nemaju takta jednostavno kazem da idemo na umjetnu oplodnju i da me vise ne pitaju o tome. Eto - uvijek nađem nacin da im stavim vode u usta.

Rodbina je upucena u nas problem i puno neispituju, volila bi da s mamom mogu vise o tome popricati a cini mi se da upravo ona izbjegava razgovor o tome i da je njoj nekada teze nego meni, pa onda ispada da ja nju tjesim i hrabrim..............
    Vjerovatno bi i ja tako osjecala da je moje djete u pitanju!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene to izluđuje. Najradije bih takvim znatiželjnicima održala lekciju iz lepog ponašanja, ali se manje-više uzdržim i kažem:

"Da li želite da vas obavestimo, kad odlučimo?"

ili, ako sam dobre volje:

"Pa, zavisi šta vas zanima. Sinoć smo gledali divnu predstavu u tom i tom pozorištu, sledećeg meseca putujemo tu i tu...."

Stvarno je grozno i uvek dobijem inspiraciju da im uzvratim istom merom, ali me to ne pogađa emotivno, samo me nervira prostakluk i zloba ljudi ali i tome se da stati na kraj

JOVANIMAMA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno RE

Kod mene, posto imam jedno dijete, pitanja su nesto drugacija. "Pa zasto ne radjas drugo, sto pravis toliku razliku medju djecom, nikada neces biti mladja, tvome sinu hitno treba braco ili seka. Obicno im odgovorim da necemo jos drugo, uzivamo sa prvim.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neka i takih ljudi jer da nema njih mi nebi bile ovako jake i nebismo podnijele sve ovo

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nedavno čul ajedan jako dobar odgovor
    a zašto te to ili vas zanima
    ako ništa drugo trebat će im par sekundi da smisle odgovor a za to vrijeme ti možeš promjeniti temu :wink:

Tockica

Početno

Cure, imam slično iskustvo kao vi sa takvim "dobronamjernim rodbinskim davljenjima", ali sam skužila jednu stvar: što gluplji odgovor, to manje davljenja. Dapače, što idiotskiji odgovor i što češće ga ponavljati, pa onima sa takvim "pametnim" pitanjima jednostavno dosadi postavljati ih jer uvijek čuju isto.

Ja sam počela odgovarati sa "baš smo pisali rodi (ptici, ne forumu, jasno) ali se pismo valjda negdje zagubilo" ili "dobrim vilama se pokvario motor na dostavnom vozilu pa čekamo da ga poprave" ili slično. Velim vam, što idiotskije to bolje. Brzo će im dosaditi. Pali, sigurno!!! :shock:

Sretno svima od Točkice

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bog svima. Meni je isto malo drugačije jer sam sretna da imamo prekrasnu djevojčicu od 8 godina. Pokušavamo već godinu i pol. Pitanja "što je nova" u raznim verzijama ima bezbroj. MM ima običaj odgovoriti da za krasno dijete treba puno prakse i vježbe i da mi još uvijek vježbamo redovito i često. Pa neka pate i zavide. HA HA. Sretno svima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Katastrofa!!!!
    Mene su čak pitali da šta si MM i ja ne KUPIMO jedno???
    Vjerujte, nakon 6 i pol godina braka više nas nitko ništa ne pita.

Maslačak

Početno

Pridružujem se klubu ...
    Kako mogu biti tako netaktični i neosjetljivi?
    Ja sam čekala na prvu trudnoću skoro godinu dana i nikad ni sa jednom ženom ne bih počela razgovor na tu temu pitanjem "ima li nešto novo?".

Stvarno, šta se sve može kriti iza odgovora "pa, ne planiramo još" ili sličnog, to znaju samo one koje silno žele bebu, a ne ostaju trudne.

Imam jedno dijete, pa sad svi pitaju kad će drugo. Tu imam spreman odgovor "još malo, da izađemo iz pelena". A ustvari, već skoro godinu dana opet pokušavam i svakog mjeseca se razočaram, ali.. idemo dalje.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je to često pitanje. Dok se malo udebljam ( a stalno sam na hormonalnoj terapiji + stimulacije pergonalom) odmah me pitaju "jesi li se tek tak udebljala ili...... Ja im se samo nasijem i kažem da hoću da budem debela

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Cuveno pitanje " sta ima novo?"

Drage moje evo i ja Vam se pridružujem!!!

To pitanje me ubija, ljudi su toliko ne taktični i ne osjetljivi da mi je zlo od njih..
    U zadnje vrijeme izbjegavam kontakte s ljudima tj. društvom koje postavlja mi to isto pitanje zadnjih 2 godine..... BOLESNO šta ne?
    Ali ja više izdurat ne mogu, jer nakon svakog našeg okupljanja ja se lošije osjećam!!! jer hvala bogu nitko ne zaboravi to pitanje! MA ZAMISLI!
    Vjerujem da ne misle mi naškodit ali ne shvačaju da svki put ko da mi zabiju nož u srce!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Patty dobro nam došla! Pokušaj da te što manje pogađaju takve rijeći . Očigledno je da mnogi nemaju pametnijeg posla nego da zabadaju nos gdje im nije mjesto.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, jednostavno se moram nadovezat!
    Jedna moja kolegica, koja je bila (ružno za reći, al nemogu drugačije) stara cura, udala se tek sa 36, koja je bila strahovito "uvrijeđena" sa svakim pitanjem da šta čeka sa udajom i djetetom, nakon što je konačno rodila predivnu curicu i došla raditi..... počela sa urednim pitanjima, da šta mi čekamo!!!!??????!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Jednostavno se ne mogu otet dojmu, da kako me može takvo nešto pitati osoba kojoj su i samoj takva pitanja bila GROZNA???????!!!!!!?????

Uh, sad sam opet ljuta!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da isto tako u zadnje vrijeme doživjela sam također nekolicinu situacija u vlastitom krugu obitelji, koji su upoznati sa cijelokupnom situacijom,ne, ne oni ne mogu izbjeći to pitanje..
    Pa znaju da ću im to od šuba reči!!!
    No oni još potenciraju, si vidjela kako je mala od Danči narasla! Zar nije slatka! Zar ne biste i vi jednu takvu!!!!!!!!!
    DODJE MI DA VRISTIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PUKNEM PO ŠAVOVIMA!!!!!!!
    Što je ljudska zloba!?

Početno

pozdrav cure moje lijepe :D
    ja sam u petom mijesecu ali moram vam ispričati kako sam zaljepila svoju dragu"ujnu"...
    ja sam inače iskrena i obožavam kad sam u pravu ( a ko ne)

nego znate kako je kad vam rodbina dođe iz daleka koja nije dolazila po par g, pa onda miješaju akcenat, jezik, kolutaju očima ali ono tako prozirno da se osjećate kao g....

Sjedimo mi za ručkom pričamo ,pijemo, jedemo,pušimo i bla bla i ja ti taman potegnem prvi dim kad ono zvono
    " a oćeš mi obećat nešto "?
    šta
    " pa eto kad ostaneš trudna da prestaneš pušiti "
    a meni tlak 300/h ne zbog ovog pitanja, već su se tu krila sva ova pitanja koja ste doživjeli, a svi u mene gledaju i čekaju odgovor, a svi (osim supruga) stariji od mene po 40g...

Gasim ja cigar damski i odgovaram pušići u nju i oko nje: sa svim dužnim poštovanjem ujna ja ne vidim razloga da išta vama obećajem, ja samo sebi mogu obećat...
    a što se tiče kad će to biti pa što vam je to bitno- kad bude-biće planirano, željeno, a kad se rodi živo i zdravo, a vi kad ga vidite bit će vjerojatno punoljetan :wink:

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobra je fora, priznajem!!! :D :D :D :D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nedavno sam počela pratiti ove stranice i super mi je što mogu misli,osjećaje i skromna saznanja podijeliti s nekim tko razumije jer osjeća na vlastitoj koži. 8) Ja sam uskom krugu obitelji i prijatelja objasnila detaljno kako stvari stoje;svi su super,puni podrške i to mi puno znači. :D :D :D Svima ostalima koji nas dave s pitanjima (dobronamjernim naravno) sam u početku govorila da stignemo,budemo...i oni su i dalje davili.Sada kad dave otvoreno kažem da idemo na umjetnu oplodnju Reakcije su različite;uglavnom podrška i puno pitanja jer ljudi malo znaju,a za one druge me ionako nije briga i takvi uglavnom više ništa ne pitaju Mislim da ne treba tajiti :? Zašto?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nikome od mojih nisam rekla da imamo problem i da ćemo i mi možda u perspektivi na MPO. Žao mi je što im se nisam povjerila al ne želim da se brinu, a s druge strane strašno inzistiraju na bebaču

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry Mija32, al ne slažem se s tobom. Nije to stvar tajenja, već je to ipak moja intima!
    Kaj nekoga briga jel se ja i MM dovoljno sexamo, jesu li njegovi "limači" dovoljno brzi ili ne, jel "moja mala" gostoprimljiva ili slično...(pogotovo od familije, npr. mog svekra, svekrvu ili slično)
    Mene osobno jako smeta ako mi se netko petlja. Znam da je to sve dobronamjerno, al me smeta i nemogu si pomoći. Samo sam još više nervozna i onda prevrćem samo pitanja u glavi, jesam li ja kriva, jel sam mogla kako drugačije napraviti i sl. Na kraju si sama nabijam krivicu, a to nije dobro ni za mene ni za moje zdravlje. Zato sam i na ovom forumu, jer sam incognito 8) i mogu razgovarati sa ženama koje me razumiju.

Naravno, to je samo moje mišljenje i nadam se da me nije nitko krivo shvatio.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Draga Snoopy

Ja sam u početku tajila i slušala glupa pitanja,a sada kad znaju više nitko ne postavlja takva pitanja već javljaju da je Vrčić na radiju i govori o IVF, da je na TV nekakva emisija, zovu za lijekove u Austriju,Njemačku...
    Sve u svemu ja sam naišla na podršku i razumijevanje no to je stvar procjene i osobe,ako se ti ovako osjećaš bolje OK potpuno razumijem ali ni moja solucija nije loša.
    SRETNO!!! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, o ovom pitanju/problemu - podijeliti brige ili ne, ni sama ne znam što misliti. neki od naših znaju, neki ne znaju, a nama nije ni lakše ni jednostavnije...

no, Snoopy draga, iskreno si me nasmijala s "limačima" i "gostoljubivošću" itd. :D :D

Pusa svima, uz želju da što prije uspije svima nama

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, hvala...
    For the record: kakvi god limači bili, moja mala ih je sinoć (za proslavu) ugostila, htjela ona ili ne.... :wink: :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SNOOPY, zakon si :D :D :D

I moja ima goste, ali nikako da se neki od njih trajnije nastani, a valjda ćemo i to dočekati

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi ne tajimo nešto posebno, ali mene smeta čak i kad me najbliži prijatelji (pa i moja sestra) dobronamjerno pitaju u kojoj smo fazi, što slijedi isl. Meni se ne da odgovarati na ta pitanja, jer ni ja njih ne pitam koliko su se taj mjesec puta poseksali i u kojoj fazi ciklusa... Oni već znaju da baš nije dobro da me pitaju pa čekaju trenutak kad ja imam potrebu nešto reći sama od sebe. Svi naši prijatelji znaju za problem, sva rodbina također (sve se to vrlo brzo širi...), nisam naišla na podsmijeh niti neko omalovažavanje, uglavnom na podršku ili dobroćudno ignoriranje (ljudi se ne znaju postaviti prema tom problemu...). Ali nismo svima objavljivali u čemu je stvar i što ne valja. Ni ne mislimo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    ... jer ni ja njih ne pitam koliko su se taj mjesec puta poseksali i u kojoj fazi ciklusa...

To si jako lijepo rekla!

Ja sam ovih dana rekla mojoj obitelji za naš problem a onda je jedan član familije pitao jel se štitimo ili ne. Bilo me tako sram.
    Nadam se da neće više biti pitanja. Naivka ja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •