Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Povezanost fizičkog izgleda žena i plodnosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Povezanost fizičkog izgleda žena i plodnosti

Istraživanje znanstvenika s Harvarda pokazuje da žene velikih grudi, uskog struka i naglašenih bokova imaju veću vjerojatnost da će zatrudnjeti.

U članku objavljenom u časopisu Royal Society navodi se da žene velikih grudi i uskog struka imaju višu razinu hormona. Ovim istraživanjem je, tvrde, dokazano da postoje biološki razlozi zapadnjačkog pogleda na ljepotu.

Ženama uključenim u studiju mjereni su opseg struka, bokova, prsa i poprsja. Svrstane su u kategorije velika prsa/uzak struk, velika prsa/širok struk, mala prsa/uzak struk i mala prsa/širok struk.

Uzeti su im jutarnji uzorci sline u periodu menstrualnog ciklusa kako bi izmjerili razinu dva hormona: 17-b oestradiala (E2) i progesterona.
    Visoka razina ovih hormona dobri su indikatori za plodnost.

Pokazalo se da žene koje imaju veća prsa od opsega samog poprsja (velike grudi) i manji opseg struka od bokova imaju višu razinu hormona.

Žene sa velikim grudima i širokim bokovima imale su 26% višu razinu E2 od prosjeka. I razina progesterona također im je bila povišena.

Dok je u zapadnim kulturama žena figure 'pješčanog sata' oduvijek bila primjer atraktivnosti, ostale ne-zapadnjačke kulture popunjenije figure smatrale su dobro ishranjenom, zdravom ženom.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Članak sam preuzela sa Plivinog linka . (Probala sam staviti pod quote, al mi nije uspjelo..) Zanima me sto vi mislite o tome? Ima li to puno utjecaja? Meni fali struk za ovo

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni fali i gore i dole, jedino u sredini imam malo viška! :wink:
    Kad se sve zbroji, "na oko" i nije tako loše, al definitivno po tome imam problema sa plodnošću!
    :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima logike. Grudi i bokovi povezani su sa spolnim hormonima, a vitak struk vjerojatno ima veze sa nepostojanjem inzulinske rezistencije, koja je pak povezana s policističnim jajnicima...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamazika,
    može kakav dobar link ili možda jednostavno pojašnjenje povezanosti inzulina i PCOS-a?
    Thanks

lidac2004

Početno

Znaci zato je meni toliko trebalo da zatrudnim Samo barbikama to dobro ide :wink:

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

cure ja sam bas tako građena i moja ginekologica mi je uvijek znala reći da ću ja brzo zatrudniti naravno kada to budem htjela,medjutim već 11 mj ništa,mada ja mislim da ima tu nekakve logike

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mrs RIA...

While it has long been thought that PCOS was caused by the ovaries producing an excess of male hormones, it wasn’t known why they produced this hormone imbalance. Now, recent studies have shown that PCOS, and the hormone problems that result from the condition, are often a result of Insulin Resistance (IR) and Glucose Intolerance (GI).

We now believe that many women with PCOS become resistant to the hormone insulin, which is normally responsible for carrying the sugar glucose into the cells. As the cells become more insulin resistant, sugar levels increase in the blood, eventually causing glucose intolerance, along with many of the problems we commonly see in adult-onset diabetes. In fact, PCOS may be a very early type of adult-onset diabetes. It is the excess insulin that is apparently responsible for directly stimulating the ovaries to produce an excess of male hormones, throwing the entire system out of balance.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, i ja sam slične građe (da se razumijemo, struk bi mogao biti puno tanji, ali ipak),

Ali šta da se radi kad kod Kena (MM) maleni štrajkaju?

Odgovor - ide se kod dobrog pape Jukića

Pusa

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ja ti to nekako ne vjerujem... :? Meni to sve zvuči malo na babske priče, u istraživanjima se svašta može dobiti kao rezultat, pitanje je je li razlog uopće u hormonima. Mislim, netko ima neki razlog za neplodnost, kod nekog se razlog ne može ni naći... (a većina nas smo bile na hormonskom testiranju...).

Da bih udovoljavala njihovom pojmu "plodne" žene, fali mi poprsja... :wink: mislim da je ovo ostalo ok. Al znam dosta cura koje su po tom pitanju puno iza mene... pa opet imaju djecu i dobile su ih bez problema...

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

One cure kojima fali malo poprsja ce bit taman kad budu trudne :D

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj plavaa prvotno napisa
    One cure kojima fali malo poprsja ce bit taman kad budu trudne :D
    Da, to me tješi (a i MM!)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, Mrs RIA, već si dobila odgovor, a ja nemam nikakve pametne linkove - pročitala sam na Rodinom portalu , taj je najpametniji!
    A ja se bojim da je mene pod stare dane to uhvatilo - već 2 ciklusa ne osjećam ovulaciju, a potkožni prištevi bujaju po licu!!! Srećom, ispunila sam svoje majčinske ambicije, ali ne volim kad stvari nisu kakve bi trebale biti. A i kilaža mi je rizična za dijabetes, a rodila sam 2 mala diva od preko 4,5 kg.

dorothy

Početno

Evo da se i ja uključim, možda malo s zakašnjenjem. Po mom mišljenju u nekim slučajevima postoji veza, a li bolje rečeno u kilaži nego u građi tijela. Ja, recimo, imam pcos, ali nemam apsolutno nikakvih problema s kilažom, dapače ako se 1 kg udebljam, lako ga se mogu i riješiti. S druge strane, većina žena s pcos, imaju i problem prekomjerne težine. Pa sad ti budi pametan...doduše, nemam baš izražene ženstvene obline....

Maslačak

Početno

Pa, i ja sam to čitala ranije. Tipična ženska građa tijela je takva da se salo, ako ga ima, slaže po bokovima, a ne u regiji struka kako ne bi smetalo plodnosti. Tako žene koje imaju više muških hormona imaju veće trbušćiće. To su one s dugačkim i tankim nogama! (Dugačke noge su inače odlika muškog tijela).
    Ali, nije to jedino što može utjecati na plodnost, naravno....

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Maslačak prvotno napisa
    Tipična ženska građa tijela je takva da se salo, ako ga ima, slaže po bokovima, a ne u regiji struka kako ne bi smetalo plodnosti. ....
    Hrm, ja imam i po bokovima i u regiji struka..

Maslačak

Početno

Pa, misli se zapravo na gomilanje sala u trbušnoj duplji (tako se muškarcima nagomilava).
    Znači, tu se govori o veelikim količinama sala, takvim da mogu smetati ženskim reproduktivnim organima.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma.. Po mom sudu imam ja previse i nekoliko puta.. Ali dobro, tako i tako nema bebe dok se tog ne rijesim.. :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma... opet sarma

nema to istrazivanje (zasnovano na uzorku od xy ispitanika) blage veze s nicim

ja opcenito uopce nevjerujem u sva ta istrazivanja
    bilo bi bolje da su novce ulozene u ta (to) istrazivanja-e ulozili u nekaj korisno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •