-
potpuno začepljen nos
Dakle, nos mi je potpuno začepljen, ako dišem na usta boli me grlo.
A trudna sam, tako da bih molila samo savjete koje u ovom stanju mogu primjeniti bez opasnosti za bebu.
Što da radim??
-
Skuhaj si čaj od metvice i kamilice i inhaliraj nekoliko puta na dan. Meni to jedino pomaže, budući da u trudnoći ne koristim nikakve kapi za nos. A za grlo iscijedi limun i popi sok od limuna pa žlicu meda.
-
Problem je u tome što mi to "otvori" nos na 10 min i ostalo vrijeme opet ne mogu disati
A neki oblozi? Nešto?
-
ja završila na Operilu i antibioticima u 22 tjednu radi sinusa.
niš mi nije pomagalo, niti čajevi, niti Aquamaris, niti sljez, inhalacije, med, limun - ništa ništa.
i gin reko - Operil :?
liječi se prirodno dok ide i ako nađeš nešto što pomaže.
meni nažalost nije pomagalo.
-
Pokušaj s Vick masti. Ja sam imala isti problem i bila sam cijelo vrijeme na inhalatoru, a ponoći sam si nos mazala Vicksom i funkcioniralo je.
-
Mozda je Vicks malo prejak za sluzokozu, bolje stavljati mast u inhalator.
-
meni je pomagao sprej Nisita i Aerosol, doc je reako ako ne pomogne da odem ljekarnu te da će mi tamo spraviti neke posebne kapljice za nos (valjda slične dječjim)
-
Meni ništa nije pomagalo, osim Operila....zapravo ako je jako začepljen čisto sumnjam da ti namzi tipa Vicks i Eukaliptus mogu pomoći a da nije samo na kratko.....Kupi si Operil u spreju za djecu i malo razblaži s fiziološkom....
-
Osoblje foruma
Operil
kad je stanje fakat gadno, može i on, glavno da ga ne koristiš predugo
ja sam također u trudnoći imala užasnu gnojnu upalu sinusa, pila sam antibiotike i kapala operil
-
Ja sam koristila neke kapi Marisol ili tako nekako...uglavnom Morska sol. Pomagale su mi a smiju se u trudnoći.
-
I ja sam koristila Operil uz blagoslov gina, ali samo na večer, tak da mogu spavati. Od prirodnog mi ništa nije pomagalo.
-
Zaboravih reči da sam ja koristila Operil p. (Uvijek ga imam doma, a koristi mi jednako kao i za odrasle.)
-
-
Operil pomaže :D
Jedino što se sad sve nekako "spustilo" i sad kašljem sluz
Što trudnice pak smiju konzumirati protiv kašlja?
-
Trebalo bi vidjeti zašto kašlješ.
Ja sam kašljala radi sinusa, i kad sam sinuse sanirala kašalj je prošao.
Probaj čajeve, med, limun i prirodne pripravke a ak ne prolazi nek ti poslušaju pluća i bronhije.
-
Meni je nos konstantno začepljen i to uglavnom po noći od 4. mjeseca trudnoće, pun je nekakve sukrvice i već mi ide to na živce...Valjda će prestat kad se porodim
-
pozdrav
već sam se žalila na začepljen nos i tek sad vidla otvorenu temu.
potpuno sve sam probala i nisam mogla zaspat i kapnuka jednu kedinu kap dječjeg operila u jednu nosnicu i zaspala...
nebude bebaču niš od te jedne jedine kapi??? :? :/
-
začepljen nos
Probaj nabaviti u apoteci čistač nazalnih puteva Rhino horn. To naša pedijatrica preporuča za stariju djecu, a funkcionira na način da se ispere nos i svi povezani nazalih putevi, te na taj način dođe do izbacivanja sluzi i olakšanja. Ja ga zadnjih dana koristim i dvaput dnevno jer sam u virozi (a 26.tjedan trudnoće) i ne trebam poduzimati nikakve inhalacije, operile i slično...
-
Meni se u zadnje vrijeme svaku noć oko 2-3 začepi desna nosnica :? pa si špricnem Aqua Maris Strong i stvarno mi pomogne.
Doduše, odčepi se nakon nekih sat vremena, ali svejedno...
Inače sam koristila onaj obični Aqua Maris no on mi nije pomagao, pa mi je teta u ljekarni ponudila ovaj Strong koji ima veću koncnetraciju morske soli pa je i djelovanje učinkovitije (malo više peče za nos, ali nebitno kad pomaže).
-
i ja završila zbog toga kod dr. aquamaris, inhalacije čajem i kapi te čaj od sljeza-bolje je.
-
I ja se mučim već 3 tjedna
konstantno curi nos, nos je začepljen stalno ili jedna od nosnica. Dok mi je nos još nekako bio odštopan ispirala sam rino horn-om a sada voda neće uopće ući unutra i odštopati....
Peče me već vanjski dio nosa i crven je, preko noći loše spavam zbog toga, suho grlo i usta, grozan osjećaj.
Negdje na netu sam našla da bi mogao pomoći češnjak i to tako da se usitni, zdrobi u mužaru da izađe sok iz njega, ja sam taj sok razrijedila sa 2,3 kapi destilirane i kapne se u nos 1,2 kapi i leži 5 minuta s nosom prema gore...
Jako burno to reagira, počne jaaaaako peči, širi se prema čelu toplina, suze na oči i nos mi je odštopalo, kažu trebalo bi 3 puta na dan i da liječi upalu sinusa i odštopava...
Ali ja se nisam usudila to ponoviti jer je osjećaj jako jako neugodan, treba izdržati (ja jesam, dok npr. moj tata i brat su počeli vrištati i trčati u kupaonu) hehe...
Razmišljam to ponoviti, ali ne znam da li bi škodilo bebici, u 8.tjednu sam.
-
EvaP,
Možeš bez ikakve opasnosti inhalirati i vrelu vodu u koju si stavila nekoliko žlica morske soli. Za iskašljavanje općenito trebaš piti puno tekućine, da se ta sluz razrijedi i da lakše iskašlješ. Ako imaš novaca, kupi si inhalator (dođe oko 300kn) a bit će ti izvrstan i kasnije za bebu. Unutra staviš fiziološku otopinu i inhaliraš. Fiziološka ti je cca 5kn.
A možeš i posjetiti slanu sobu (malo pogledaj adrese po netu), to ti vrijedi kao 5 dana na moru.
Imaš i opciju čaj od luka - staviš ga u vodu cijelog, ali bez ljuske, ili ga prerežeš na pola i malo prokuhaš. Možda ti se to gadi, ali okus je sasvim ok. Možeš ga piti s medom (ako ti to ne stvara kiselinu). Sretno i nadam se da ćeš brzo ozdraviti.
-
Treća trudnoća i iste tegobe, dišem samo na usta
Ima li na tržištu nešto prirodno za odštopavanje nosa?
-
Cure, a da probate fiziološku + neku hipertoničnu (aqua maris ili sl.) uz aspirator na usisivač. Mene je spasilo. Ja bih preporučila da si istovremeno uz aspiraciju špricate u drugu nosnicu fiziološku, a onda kad je sve čisto Aqua maris.
-
Aqua maris nije dosta špricat, treba koristiti njihov kompletan sustav za ispiranje ili rhynohorn - to je zakon. Posuda u obliku roga, u koju se natoči topla slana voda. S tim treba ispirati nos. Potpuno je prirodno i neškodljivo, a učinkovito.
Evo, o ovome govorim: https://uploads.jgl.hr/uploads/2017/...ija-sustav.png
-
U toplu čašu vode umiješaš pola žličice soli, promiješaš, preliješ u dlan ruke, nagneš se i ušmrkneš. Prirodno, jeftino i praktično.
-
Rhino mi me pomaze isprobano
-
Nije dovoljno 1x dnevno, treba više puta, a bolje je ako uzmeš onu njihovu aromatiziranu sol, koja sadrži eterična ulja smiljai ružmarina.
Jesi li probala inhalaciju, na starinski način, skuhaš čaj od kamilice ili mente, staviš ručnik preko glave i udišeš.... Nisam aromaterapeut, ali u ljekarni sigurno možeš nabaviti eterična ulja biljaka koje smiješ koristiti u trudnoći.
Inače, da li si već izbacila iz prehrane mlijeko i mliječne proizvode, koji potiču stvarnje sluzi i čepljenje nosa? Probaj... meni je to uvijek pomagalo, ai djeci sam znala izbaciti mlijeko iz prehrane kad su kašljali iimali začepljen nos. Drugo mi sad ne pada na pamet, ali ako se još čega sjetim, napisat ću.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma