-
Prekrasan porod
Prvo moram reći da je moj prvi porod bio skoro potpuno neprirodan. Stavili mi drip, dobila sam epiduralnu i stiskali mi trbuh dok bebica nije izašla. I naravno epizotomija...
Ali zato je drugi porod potpuno druga prića...
Odmah sam znala da neću epiduralnu. Mislila sam da znam šta me čeka
Krenulo je oko 3 u jutro sa laganim trudićima. Dovoljno jakim da su me probudili, ali opet prelaganim da bi mi smetali. A onda je krenulo pražnjenje. Svaki trud, jedna kakica (i tako nekih 7 - 8 puta)
Probudila sam prvo mamu, da mi dođe čuvati Luciju, muža tek kad sam mislila krenuti u bolnicu.
Stigli smo na Sv.duh u 6 u jutro. Pregledali su me, 5 cm otvorena. Tada su trudovi potpuno stali i nisu se vratili skoro 2 sata. A ja sam si fino malo odspavala
. Nije bila gužva, samo je jedna trudnica bila u velikim mukama, poslije sam čula da je to trajalo skoro 20 sati, pa su joj ipak na kraju dali epiduralnu.
Kad su se trudovi vratili, brzo su se pojačavali. Dr. Blagajić (bio je i na 1. porodu) je u jednom obilasku svima stavio drip, osim meni. U drugom obilasku je svima probušio vodenjak, osim meni. Pitao me da li želim, ja sam rekla ne još. Bila sam strašno ponosna kako sve sama radim...
Bila je tamo jedna babica koja me je non stop obilazila i pitala kako sam. Totalno drugaćiji tretman od prvog poroda.. Ona je i primjetila da su mi trudovi jači (nisam se ja ništa bunila) i pozvala dr. da me pregleda. A ja 8 cm otvorena. Idemo u boks. Nazvala sam MM s njenog mobitela, jer svoj nisam mogla naći. U boksu su počeli jači trudovi, i tek kad su vidjeli da sam skroz otvorena (nakon desetak minuta), prokinuli su mi vodenjak. Trudovi poslije toga su stvarno bili jaki. tada sam i osjetila nešto što u prvom porodu nisam. Onaj nagon za tiskanje. U tim trenucima sam se osječala kao životinja. Možda ružno zvući, ali tako je bilo... Muž mi je stigao negdje između prokidanja vodenjaka i izgona. Bilo je dosta teško, jer je maleni imao malo više od 4 kile. Ali pustili su me da potpuno sama sve radim. Samo su me gledali i bili uz mene. Tek kod samog izgona se babica sjela i izvukla bebu van.
Epi ipak nisam izbjegla. Ali osječaj koji sam imala kad sam rodila je neopisiv! Samo zbog tog osjećaja ne bi nikad više rađala s epiduralnom, jer ga tada nije bilo...
Beba je opet bila prekrasna i savršena i ja sam se istog trena zaljubila u nju (njega).
-
čestitam! Baš lijepa priča i lijep porod!
-
Čestitke cijeloj obitelji, baš lijepo, lijepa priča, volim priče sa sretnim završetkom.
-
čestitam na bebici i lijepom porodu
-
Bravo. Kako je lijepo čitati takve retke.Iskrene čestitke!
-
Hvala!
I da, poslije smo se 2 sata mazili u boksu 
Makar im je već lagano nastajala gužva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma