Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: jedan dan za roditeljstvo

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jedan dan za roditeljstvo

planiramo, organiziramo, slazemo...i trebamo vasu pomoc.
    kad bi dobili poziv na roditeljsku konferenciju, kako bi ona trebala izgledati da bi vas privukla da dodjete i sudjelujete. taj jedan dan namjenjen vama kao roditelju, vašoj djeci. imate li neku ideju - predavanje, radionicu, aktivnost, druženje...što bi vas privuklo da dodjete.
    želite li nekog posebno čuti od stručnjaka ili rod.?
    čini mi se da smo imali ovakav topik, ali ga više ne mogu naći možda nam sad padnu na um neke nove ideje.
    tema oko koje se vrtimo je odgovornost roditelja.
    nema loših odgovora na ova moja pitanja, pliz, budite iskreni, sve cemo pomno iscitati i nadam se naci odgovor na vase upite/dileme/kritike i sl.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, mozda bi bilo dobro i da napisete zasto ne biste dosli 8)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene bi zanimala predavanja tipa "Kako pripremiti dijete na dolazak brata/sestre", "Faze ,ne znam, tipa agresije/prkosi/"neću" i tako kod djece različite dobi", uglavnom malo psihologije....pa, možda nešto o dječjim bolestima itd...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala romy.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kako pristupiti djetetu u predpubertetu, odnosno kako ga pripremiti na ono što ga čeka.

Odnos djeteta prema autoritetu učitelja i školskim odgovornostima.

Djeci (govorim o školskoj djeci, niži razredi) su vršnjaci iznimno važni, ali imam osjećaj da jedni druge zapravo baš i ne razumiju. Može li im se pomoći da osvijeste neke općenite probleme djece svog uzrasta i razviju veće razumijevanje jedni za druge?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Radionice roditelji-roditelji, roditelji-djeca.

Preporučila bih Majdu Rijavec.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I uz to igraonice za klince, tak da mame mogu na miru klafrati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Kako pristupiti djetetu u predpubertetu, odnosno kako ga pripremiti na ono što ga čeka.

Odnos djeteta prema autoritetu učitelja i školskim odgovornostima.

Djeci (govorim o školskoj djeci, niži razredi) su vršnjaci iznimno važni, ali imam osjećaj da jedni druge zapravo baš i ne razumiju. Može li im se pomoći da osvijeste neke općenite probleme djece svog uzrasta i razviju veće razumijevanje jedni za druge?
    To bi i meni bilo zanimljivo, a razlog eventualnog ne dolaska je udaljenost. Možda bi mogla biti subotom tamo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krasne ste, dajte jos...
    ...subota je u igri 8)

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Obzirom na sve veci broj djece s raznim hipo-, hiper i distoni sindromima, mozda ne bi bilo lose pricati malo i o vaznosti baby handlinga - mozda kroz radionicu gdje bi fizioterapeut pokazivao osnove bh-a. Tako smo mi dosli do naseg fizioterapeuta, drzao je radionicu na jednom od djecjih sajmova, a poslije nam je puno pomogao. Da nije bilo njega, jos bismo se potucali po ordinacijama kojekakvih nemustih fizijatara...

Tip je super, klinci ga vole i zbilja je jako predan, s tih radionica bi svaki put dosao totalno promukao jer bi uzasno velik broj roditelja stajao u redu da im pokaze bh, pa dok bi svakom ispricao svoje...

Ako treba, saljem kontakt na pp, da ne reklamiram...

Inace, isto me zanimaju teme koje se ticu prekretnica u emocionalnom i psiholoskom razvoju djece obzirom na odnos s roditeljima, tipa odvajanje od roditelja zbog povratka na posao/odlaska u jaslice-vrtic/razvoda i sl., smrt bliske osobe, nasilje u djecjoj dobi, kako kvalitetno provesti vrijeme s djetetom... Pa i one 'egzaktnije' teme bi bile ok, npr. prehrana djece, zdravlje i sl.

Mozda ne bi bilo zgorega pozvati nekoga tko bi mogao demonstrirati pruzanje prve pomoci s posebnim osvrtom na najcesce ozljede kod djece i potencijalne opasnosti koje vrebaju djecu razlicitog uzrasta: na jednom topicu je bila strasna potraznja za prirucnikom koji je jedna forumasica kompilirala, a odnosio se na pruzanje prve pomoci s naglaskom na djecu, hrpa forumasa se javljala da im posalje taj svoj 'prirucnik' na pp...

Uglavnom, jedva cekam konferenciju!
    :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baby handling zvuči odlično!
    Zanimaju me teme vezane uz male kikiće - prva pomoć, odvajanje i polazak u jaslice/susret s čuvalicom, povezujuće roditeljstvo... Bilo bi super kad bi imali više subota pa svaku subotu obradili određenu dob?
    Mene bi eventualno udaljenost spriječila. I Lucijina nesuradnja no pretpostavljam da bi se to odvijalo u baby friendly okolišu pa to možda i ne bi bio problem.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

za roditelje beba - ublazavanje pocetnicke panike - kako smanjiti ocekivanja

poznavanje faza razvoja- ponekad pedijatri ne primjete sto bi trebali

donosenje odluka vezanih uz roditeljske "stavove" (prehrana, (ne)cijepljenje...) i kako se nositi s njima/okolinom

hospitalizacija djeteta

adaptacija

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    za roditelje beba - ublazavanje pocetnicke panike - kako smanjiti ocekivanja

poznavanje faza razvoja- ponekad pedijatri ne primjete sto bi trebali

donosenje odluka vezanih uz roditeljske "stavove" (prehrana, (ne)cijepljenje...) i kako se nositi s njima/okolinom
    Ovo je dobro...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brain gym radionica za roditelje i djecu.
    I radionica vezana uz masažu i vježbe za bebe.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

odgoj bez nasilja - kako uklopiti djecu u svijet

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

flo, imat ćeš tema za sljedećih 5 Konferencija :D

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nešto o tome kako pomoći djetetu da se nosi s nasiljem među vršnjacima tj. kako postići da ne bude meta.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve uredno zapisujemo i promisljamo...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca - roditelji - razvod
    kako im reci - hendlanje kriza - odnos izmedju razvedenih roditelja/kako utjece na djecu...
    predavaci - nemam pojma trenutno, al naslo bi se
    prijedlog (ne samo za ovu temu) - 'mini predavanja' (ne znam kako bih to nazvala, nadam se da ces me shvatit na sto mislim) ili radionice roditelja koji su bili u odredjenoj situaciji i u stanju su podijeliti svoje iskustvo sa ostalima

mozda tema za (nadam se) uzi krug roditelja, al eto - svak se cese gdje ga svrbi , a i rekla si da nema losih odgovora

dolazak bi mi ovisio o temama o kojima bi se pricalo. recimo, meni vise nisu nimalo zanimljive teme vezane uz male bebe tak da na to ne bi dolazila
    opet prijedlog - grupirati teme na neki nacin tokom dana (tipa -ujutro baby handling, polazak u jaslice; oko podne polazak u skolu, nasilje u skolama blabla itd)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Razvoj dj. kreativnosti, razvoj emocionalne inteligencije i sl. ili ovo uklopiti u neku postojeću temu, a paziti na uzrast.

Pada mi na pamet i predavanje logopeda - kada i kako prepoznati ev. poteškoće, probleme te vrste.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sanjam o gradskom klubu podrške roditeljima darovitih. Da ne moram putovati u Zg.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odlična ideja...super prijedlozi...
    Ne bih došla, na žalost, ako bi se takva konferencija (samo) održavala u Zagrebu. Bilo bi dobro razmisliti o organizaciji iste i u ostalim gradovima.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa,kad vidim(čitam na forumima) kakvo je stanje u vrtićima i kakvo je stanje u školama,rekla bih samoobrana (psihička,ali i fizička) za djecu.
    i mene bi zanimalo cjepljenje,zašto ne daju sve informacije prije cijepljenja,nego mi moramo sami diplomirati medicinu da nešto saznamo.
    prehrana po razdobljima,jer sve se nešto vrti oko dohrane ali ne i prehrane nakon 1g.
    poticajne i razvojne aktivnosti za svaku dob.
    tko kontrolira i kako igračake i slikovnice te crtiće koji se kod nas prikazuju/prodaju a koji su totalno neprikladni i agresivni.
    sigurnost djece u parkovima-mali mi je pao sa 1,5 m visine sa tobogana jer je kad se naslonio na ogradu otpala.tko to treba kontrolirati,sve je puno i špranja,vire čavli i sl.(radi se o novom parku)
    tko kontrolira i kako sigurnost prehrambenih namirnica za djecu (bio je na forumu slučaj mame čija je cura imala pravo trovanje uzrokovano nekim "Pjenastim" slatkišima.
    mogli bi dovijeka,ali ovo mi sad pada na pamet.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e da logoped,odlična ideja!

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene bogami nista ne bi natjeralo na takvu radionicu...

umisljam si da imam dovoljno soli u glavi da odvagnem za i protiv, i da sam sebi najbolji strucnjak, i sve te pedagoske price samo mi idu na nerve...

eh sad, da si me pitala to kad mi je prvo dijete malo, gutala sam sve, i sa kozom i sa dlakom, ali sad, nakon cetvero djece, uzjogunila sam se, i mislim da sve znam i mogu...

uzgred budi receno, i ne prioritiram vrijeme za takve stvari, samo zivljenje zivota mi oduzima vremena, he he

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mene zanima posječenost jer znam za dosta tečajeva i školica za roditelje koje su bile besplatne i minimalno posječene.
    To je jako obeshrabrujuće, ali na žalost realno stanje.
    Na žalost večina roditelja smatra da zna dosta, ako ne i sve o odgoju, a i ako traži pomoć, traži je na internetu i u knjigama. LJudima se ne da ići na predavanja, to im je gubljenje vremena. Bila bi presretna da se to pokaže netočnim i da se ovo pokaže iznimno posječeno i jako kvalitetno. Ipak se radi o našoj forumskoj populaciji.
    Nudim svoju pomoć ( ako treba)u bilo kojem pogledu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mislim da bi bilo dobro da je besplatno ili barem simbolične cijene jer inače se djeca pretvaraju u način zarade, a to mi se ne sviđa. A dobri roditelji samo oni koji si mogu priuštiti takve seminare.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    I mislim da bi bilo dobro da je besplatno ili barem simbolične cijene jer inače se djeca pretvaraju u način zarade, a to mi se ne sviđa. A dobri roditelji samo oni koji si mogu priuštiti takve seminare.
    U redu je da radionice budu besplatne, ako je takav dogovor, ali u redu je i da se plaćaju. Ne zarađuje se u tom slučaju na djeci nego se plaća rad i znanje ljudi koji vode radionice. Kad vam netko naplati izradu dječjeg kreveta ili ormara hoćete li reći da zarađuje na djeci? Intelektualni rad je također rad.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Intelektualni rad je također rad.
    iza kojega stoje godine školovanja

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja čak imam osjećaj dok se nešto nudi besplatno da ljude to odbija. Ako se nešto naplati onda se misli da to sigurno i vrijedi nešto.
    Iskustvo je zaista takvo da radionice nisu posjećene ( nije moje iskustvo već znam za dosta takvih događanja od drugih kolegica). Zašto je to tako mogli bi raspravljati.
    Ja bi mogla navesti samo primjere sa roditeljskih sastanaka koji dok su edukativnog karaktera, sa stručnim osobama večina pita da li je obavezno i traže izgovor da ne dođu. Dođu ako kažeš da je obavezno, a i tada u daleko manjem broju nego dok su neke radionice sa djecom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nažalost, to je naša stvarnost
    zato i jest važno napisati što bi sve nas, kao roditelje, zanimalo i privuklo da dođemo, a da bude na dobrobit naše djece

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako vase razmisljanje mi/nam je vazno, dobar point je u tome da rod. bas en vole dolaziti na predavanja, razmisljam sto bi bilo to sto ih moze privuci.
    moje iskustvo iz vrtica je da na prvi (adaptacija) i zadnji (za predskolce)dodju svi roditelji jer im gori...aktualno im je, promjena i zbunjeni su.
    ima li jos takvih situacija?
    jel bi voljeli cuti i roditelje s iskustvima (nesto je Ines govorila o razvodu i takvoj grupi)?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ovisno na koji profil roditelja se cilja.
    Ako se cilja na roditelje koji žele učiti i educirati se teme su neiscrpne i sva zanimljiva i aktualna predavanja bi mogla biti posjećena ako su zanimljivi i kvalitetni predavači.
    S druge strane ja kada bi htjela privući veći broj roditelja za koji znam da im se na da ići na predavanja, a u isto vrijeme znam da bi im bilo potrebno čuti neke stvari organizirala bi tako da sve zamuljam u neki atraktivan događaj sa djecom. To npr radim sa roditeljskim sastancima 8) ili im doduše samo naredim da moraju doći
    Znači prvo zajedničke radionice sa djecom, pa onda djeca nastavljaju svoju igraonicu-radionicu, a roditelje se odvuče na predavanje na koje nikad ne bi išli, a poslije su oduševljeni šta su čuli nešto novo, pa onda opet neke kreativne radionice, pa predavanje i tako.
    Sad sam se sjetila koja tema mi je bila najposječenija ikad - griženje djece. Vodila u jasličkoj grupi. Svi su došli i svi su imali šta za reći, svi su imali neka iskustva sa tim. Odvikavanje od pelena već nema takvu prođu jer je nekako to individualno i roditelj svak zna šta je najbolje za njegovo dijete.
    Trebalo bi podijeliti roditelje obzirom na uzrast djece jer sigurno ne muče iste stvari roditelje jasličara ili roditelja prvašića.
    Znam da ne otkrivam toplu vodu, ali eto pišem...

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: jedan dan za roditeljstvo

Citiraj flower prvotno napisa
    ...tema oko koje se vrtimo je odgovornost roditelja.
    ...
    sto bi to znacilo? :/

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

znam da je ovo dosta usko područje, ali tiče se oko 50 posto djece... predavanje o tome što je prava fimoza i zašto se ne bi trebalo prevlačiti kožicu nasilu. to bi možda bila tema u sklopu neke druge vezane uz zdravlje

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da bi za roditelje male djece bilo korisno čuti koliko je velik raspon normalnog ponašanja i normalne osobnosti djeteta - i u smislu faza i u smislu različitih temperamenata, karaktera. Nadalje, kada potražiti savjet ako misle da nešto ipak iskače iz tih okvira, i gdje ga potražiti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za roditelje školske djece - kako naći pravu mjeru u poklanjanju povjerenja i kontroliranju vremena koje dijete provodi bez roditelja - dakle samo ili s prijateljima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vertex, super teme. moliću lijepo, samo ne u isti termin.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete...a da nije fizičko kažnjavanje.....i kako pritom ne ispiz...na živce....

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete, kako disciplinirati dijete...a da nije fizičko kažnjavanje.....i kako pritom ne ispiz...na živce....

Odnosno, potpis, a i ne vertexine ideje također

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

NA vertexine ideje, naravno

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa

umisljam si da imam dovoljno soli u glavi da odvagnem za i protiv, i da sam sebi najbolji strucnjak, i sve te pedagoske price samo mi idu na nerve...

eh sad, da si me pitala to kad mi je prvo dijete malo, gutala sam sve, i sa kozom i sa dlakom, ali sad, nakon cetvero djece, uzjogunila sam se, i mislim da sve znam i mogu...

uzgred budi receno, i ne prioritiram vrijeme za takve stvari, samo zivljenje zivota mi oduzima vremena, he he
    upravo sam ovo htjela napisati (osim sto ja nemam cetvoro djece ). Bas si mislim, kakva sam ja to majka kad mene te stvari (radionice, konferencije i sl.) uopce ne interesiraju. Imam premalo vremena da ga gubim na to.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Citiraj majoslava prvotno napisa

upravo sam ovo htjela napisati (osim sto ja nemam cetvoro djece ). Bas si mislim, kakva sam ja to majka kad mene te stvari (radionice, konferencije i sl.) uopce ne interesiraju. Imam premalo vremena da ga gubim na to.
    I ja imam filing da puno znam i da nemam baš vremena za takve stvari. Pogotovo ne za nešto što se zove konferencija (konferencija mi zvuči kao da je namijenjena političarima i stručnjacima). :/

Ali za radionice sam uvijek za! I kad bi na toj konferenciji bilo radionica za roditelje, bila bih jako zainteresirana!
    Jedan dan, odnosno par sati za izdvojiti stvarno nije puno ako ću tamo imati prilike steći neke nove vještine!
    Jer neke vještine jednostavno ne mogu steći iskustvom ili čitajući literaturu, a mislim da bi svakom roditelju itekako koristile. Mislim na konkretne radionice tipa:
    pametni pokreti (brain gym); fitnes za bebe; kreativne tehnike u radu s djecom (npr kako koristiti dramu/igrokaz, odnosno igranje uloga s djetetom kod prevladavanja nekih kriznih situacija......................................... .................................i sl.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam prije nekih 5-6 godina odgulila Školu djelotvornog roditeljstva (ili uspješnog? nemam pojma kako se to zvalo) u DV Cvrčak u Zagrebu. Moji dečki tada su bili starija jaslička i mlađa vrtićka grupa.

Organizatorice su bile Branka Starc (psiholog u navedenom vrtiću) i Alka Požnjak-Malobabić (pedagog u vrtiću, u to vrijeme... u međuvremenu je promijenila posao).

Mogu reći da je to bilo najbolje utrošeno vrijeme (a trajalo je 2 mjeseca 2xtjedno po nekih 90 minuta) i nije mi žao što sam ga našla.

Ne znam koliko se može napraviti na vikend-radionicama, ali meni je ovo imalo smisla. Koliko mi je poznato, radionice se održavaju i dalje (barem svake druge godine).

Na takvom mjestu čovjek uskoro shvati
    - da nije jedini koji ima dileme
    - da nije nepogrešiv, ALI da su greške popravljive
    - da nije potrebno otkrivati toplu vodu (drugi ljudi imaju više iskustva, drugačijih iskustava, voditelji imaju stručnu podlogu i također puno iskustva)
    - da se mogu postavljati pitanja i na njih dobiti primjenjiv odgovor
    - da čovjek ne može odgajati djecu ako prije toga ne odgoji sebe
    - da nema jedinstvenih recepata koji djeluju za svako dijete u svakoj situaciji
    - da je to naš život i da za brojne stvari imamo drugu priliku, ali za neke i nemamo
    - da treba na vrijeme ocijeniti koji su nam prioriteti
    - da djecu odgajamo SVOJIM NAČINOM ŽIVOTA I PRISTUPOM STVARIMA i da je odgoj zapravo cijela naša životna filozofija

I zato se i sad premišljam kako bih našla vremena za još koju edukaciju ove vrste, za stariju djecu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

OT. Alka Požnjak Malobabić je jedna divna osoba i pedagog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    X

I zato mi je bilo drago kad je otišla na mjesto s s kojeg (nadam se) to dopire dalje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Citiraj Smajlić prvotno napisa
    X

I zato mi je bilo drago kad je otišla na mjesto s s kojeg (nadam se) to dopire dalje.
    Mogu samo potvrditi da je tako.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na takvom mjestu čovjek uskoro shvati
    - da nije jedini koji ima dileme
    - da nije nepogrešiv, ALI da su greške popravljive
    - da nije potrebno otkrivati toplu vodu (drugi ljudi imaju više iskustva, drugačijih iskustava, voditelji imaju stručnu podlogu i također puno iskustva)
    - da se mogu postavljati pitanja i na njih dobiti primjenjiv odgovor
    - da čovjek ne može odgajati djecu ako prije toga ne odgoji sebe
    - da nema jedinstvenih recepata koji djeluju za svako dijete u svakoj situaciji
    - da je to naš život i da za brojne stvari imamo drugu priliku, ali za neke i nemamo
    - da treba na vrijeme ocijeniti koji su nam prioriteti
    - da djecu odgajamo SVOJIM NAČINOM ŽIVOTA I PRISTUPOM STVARIMA i da je odgoj zapravo cijela naša životna filozofija
    Peterlin, ovo si stvarno prekrasno sažela
    I ja sam bila na sličnoj radionici, u istom vrtiću, isto kod Branke... ove godine.
    Jako korisno utrošenih 11 utoraka, po 120 minuta.

još jednu stvar bih dodala na ovaj tvoj "popis":
    - da možemo biti autentični

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peterlin - mozemoli ovo tvoje iskoristiti u materijalima? lijepo molimo

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...I zato se i sad premišljam kako bih našla vremena za još koju edukaciju ove vrste, za stariju djecu...
    ...jer je pubertet jako stresno doba - i za djecu i za roditelje.
    pretpostavljam da je manje stresan ako se na vrijeme shvate one stavke što ih peterlin navodi.
    to je vrijeme kada djeci više nismo mi, roditelji, u centru svemira već se okreću vršnjacima. odjednom smo u drugom planu, a teško nam je pomiriti se s time.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •