Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: simptomi stimulacijske terapije za IVF

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno simptomi stimulacijske terapije za IVF

zanima me samo da li je netko od vas imao izražene simptome nakon stimulacije za IVF i koji su to simptomi?
    nakon klomifena npr?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mirna26 ja sam klomifene pila samo prije inseminacije i nisam imala nikakve simtome, možda sam se malo napuhala u predjelu trbuha.
    Prije IVF-a idu jača hormonska terapija s Gonalima ili Menopurima.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni je bilo malkice mučno, ništa strašno, kao da mi je tlak malo padao....al fakat podnošljivo...mislim da možda ovisi o količini tableta....Puno su jače nuspojave kada je u pitanju stimulirani postupak. Ja sam bila jednom na kombinaciji, malo klomifena i nakon toga pet gonala....to je ništa, al bilo je svega, napuhanost, znojenje po noći, nekakve promijene raspoloženja, al i inače sam cvrknuta pa nemrem točno tvrditi da je od gonala....Ma uglavnom, sve se da izdržati....

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

thanks

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a da li je nekoj od tih hormončića za stimulaciju bilo kakvih promjena..ne bih rekla u ponašanju..već onako nekih strahova..u vidu fobijica..pa i paničnih ataka?
    meni su naime i sada u pms-u neke navale vrućine...onako..kao sto žene opisuju za postmenopauzu!
    da li je to slično kao sa stimulacijom za ivf?

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ali..klomifen je također stimulator ovulacije kao i menopur i gonal f.
    samo sto klomifen je sintetički(citrat)...a ovi drugi su steroidi..ali i jedni i drugi zapravo smanjuju hormone estrogene i progesteron..koji djekuju na mozak i stimuliraju ga kao u pms-u.
    sta nije onda stvar da zapravo ti hormoni za stimulaciju bi trebali imati kao recimo suprotan efekt od npr kontracepcisjkih pilula koje imaju u sebi estrogen i progesteron.
    naime, ja kad sam koristila kontracepcijske pilule,mi je bilo izrazito loše..kao da mi je sad ovaj pmd potenciran 10x.
    malo me strah kako cu reagirati..pa vas e to molim ako imate nekih iskustava..
    zhvaljujem se :/

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ispravak=pmd=pms

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mene je totalno šorala ta vrućina, što mi je i pasalo kad sam bila u zimskom periodu u postupku, ali ništa strašno, nikakvih strahova, mislim ništa tako ....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Od Klomifena sam neuroticna i zna mi biti zlo....stalni PMS ...
    Od Gonala jos gore....naprosto sam histericna :shock:
    Od utrogestana trudnica, trudnica.....napuhana, cendrava i stalno bi nesto fino jela

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hehe..
    tikica..možeš li mi pojasniti sto kod tebe znači histerična?
    dal ti se vrti u glavi?
    dal si mamurna..pospana glava kao da ce pukut?
    migrene?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam od GONALA bila super, savršeno raspoloženje letila sam! Malo napuhana i to je sve

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ovo je još bolje!)
    letila? :D

letila letila u smislu hy fly uživaj? ili bila hiperenergična sa osjecajem ekscitiranosti da se uloviš kako ti se ljudi čude koliko imas energije?
    a sorry ..ono ne znam objasniti

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam koristila Gonal i sve je bilo OK (inače sam od onih koje nemaju PMS...ili sam možda stalno u PMS-u )
    Kad sam koristila utriće imala sam blagu temperaturu i ako bi ih popila na prazan želudac (npr. prije transfera) onda sam bila jako usporena.

Inače za klomifene imaš zasebnu temu pa tamo možeš pogledati simptome koje su cure spominjale.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

može..pogledat cu..a sta su utrići? :?

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

primjetila sam da pod temom klomifen...ne govore o simptomima vec o dobitku-trudnoći.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa
    ovo je još bolje!)
    letila? :D

letila letila u smislu hy fly uživaj? ili bila hiperenergična sa osjecajem ekscitiranosti da se uloviš kako ti se ljudi čude koliko imas energije?
    a sorry ..ono ne znam objasniti
    Imala sam puno energije i sva je bila pozitivna, samo mi se smijalo i bila sam super!!!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

može..pogledat cu..a sta su utrići? :?
    Jednostavno pojašnjenje je da je to hormon progesteron (čuvar trudnoće), te se daje u slučaju podrške žutom tijelu. To su kapsule-kuglice koje možeš uzimati oralno ili vaginalno. Preporuča se vaginalna aplikacija jer je mišljenje da je to djelotvornija koncentracija lijeka.
    U stimulacijama se obično propisuje u omjeru 3x2 kapsule.
    Koristi se od punkcije pa sve do minimalno 12 tj. trudnoće, a nekad i malo duže.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajde ok...nije tako strašno
    pusek

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S klomifenom navale vrućine, s drugim lijekovima malo bolni jajnici, bez psiho simptoma, barem ih nisam nešto primjećivala. Najgori ti je za sve tjedan prije bete, tu je teško zadržat kul stav.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

znaci tjedan prije štoperice?to je negdje 15.dan nakon stimulacije?ako se ne varam

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

super..sada mi je lakse...
    mislim da nece biti strašno....
    curke..ja nikak dobit stvari..ko zna..mozda necu nis tici do IVF-a :D
    znate na sto ciljam!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure moje........... e meni od klomifena bilo uf.. bolili me jajnici ajme....nisam nocima spavala od bolova.....(pila sam ih zbog niskog progesterona 3 ciklusa) kaze dr.ma to je normalno......ako budem morala na stimularni icsi i dobiti te gonale i menopure kako se vec zovu ja neznam kako cu onda to podnijet ..........nek me neka ispravi ako grijesim.......ali mi klomifeni nisu sjedali nikako

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni od klomifena ništa, pijem ih ko pez bonbone, ali od gonala...
    Napuhala se ko žaba i sve me živo bolilo. Nije ni čudo s obzirom na to da sam imala 27 folikula

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Napuhala se ko žaba i sve me živo bolilo. Nije ni čudo s obzirom na to da sam imala 27 folikula
    27 folikula, ja ih toliko nisam imala kad zbrojim sve postupke. :/

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj kate32 prvotno napisa
    Citiraj amyx prvotno napisa
    27 folikula, ja ih toliko nisam imala kad zbrojim sve postupke. :/
    na kraju smo punktirali samo 14 jer mi je punkcija bila blago rečeno koooooooooooma, dobili 9 js i od toga imamo 4 smrznute blastice

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od klomifena imam jake glavobolje i osjetljva sam i na najmanji podražaj - razdražljiva.... Sve je titralo oko mene, problem sa vidom...

Od Choragona ... mučnine, sve vertikalne crte mi se duplaju

Od Gonala ništa specijalno (šljiva na ruci )

Od Utrogestana mi se jako spava i usporena sam. Pogotovo kod 3x2

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koristila sam Gonale i Menopure i nisam imala nikakvih specijalnih reakcija, osim što sam se malo napuhala i ličila na hrčka. Sve u svemu ništa strašno.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa
    Koristila sam Gonale i Menopure i nisam imala nikakvih specijalnih reakcija, osim što sam se malo napuhala i ličila na hrčka. Sve u svemu ništa strašno.
    ....ista situacija i kod mene

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    cure moje........... e meni od klomifena bilo uf.. bolili me jajnici ajme....nisam nocima spavala od bolova.....(pila sam ih zbog niskog progesterona 3 ciklusa) kaze dr.ma to je normalno......ako budem morala na stimularni icsi i dobiti te gonale i menopure kako se vec zovu ja neznam kako cu onda to podnijet ..........nek me neka ispravi ako grijesim.......ali mi klomifeni nisu sjedali nikako
    Da te utješim crvenkapice77 od gonala ili menopura ti ne bi trebalo biti ništa gore, iako, sve je to individualno. Ja sam bila na stim. IVF-u decapeptyl/menopur, prijateljica na gonalu. Obje smo imale iste nuspojave-napuhnutost, promjene raspoloženja, bol u jajnicima, umor... Ja uz to dobila i 6 kg. Ali sve to u sekundi zaboraviš kad vidiš + na testu i veliku ß. Misli na krajnji cilj pa će ti, kakve god nuspojave bile, biti puno lakše. Ideš dan po dan, smireno i s pozitivnim mislima....sve za bebača koji te sigurno čeka

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mirna26 ovdje imaš korisnih savjeta:

MPO za početnike
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=64795&start=0

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    mirna26 ovdje imaš korisnih savjeta:

MPO za početnike
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=64795&start=0
    da imaš pravo...dan po dan sa pozitivnim mislima---
    iako kad spomenete duple crte pred očima,glavobolje i silne promjene raspoloženja...nije mi baš svejedno :/

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala bebel

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hehe..
    tikica..možeš li mi pojasniti sto kod tebe znači histerična?
    dal ti se vrti u glavi?
    dal si mamurna..pospana glava kao da ce pukut?
    migrene?
    Ne, urlam na sve zivo i nezivo, placem, bacam stvari po sobi

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

neeeeeeeeeeeeeeee... :shock:

hehehehe....ajme..ako ja naposlu to počnem dat će mi otkaz..hehehehe

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam probala sve, a najbolji su mi bili gonali, od njih sam bila super energična, lijepa, blistava tena, a sexualni apetiti na vrhuncu :D :D :D

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj kad ovo čitam...pa totalno sam u navjerici jer su nama te stimulacije super
    Zakon nas je totalno prebacio...čist crni humor

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj cure uspjele ste me i nasmijati

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Od klomifena teške navale vručine, 3 x sam se u noći presvlačila... Od gonala mučnine i gubitak apetita, smršavila 4 kg... A sad čekam da počnem i s menopurima pa da vidim što me još čeka...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

menopur, decapeptyl - trbuh kao balon, neprestano znojenje...
    clomiphen - euforicna, skoro luda, oscilatorna osjecanja...
    utrogestan - neprekidno gladna, kako tiki rece samo delicije

danas, u ovom trenutku, osjecam svasta i nista. nakon clomiphena i menopura (5 kom. samo), veceras spricam pregnyl. u petak vadjenje js. nakon dva negativna, promijenila kliniku. sada sam u adebar (bec).

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa
    Od klomifena teške navale vručine, 3 x sam se u noći presvlačila... Od gonala mučnine i gubitak apetita, smršavila 4 kg... A sad čekam da počnem i s menopurima pa da vidim što me još čeka...
    ječenkić...ajde please..kad počeš uzimat..javi mi sto se dešava)

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Gle, svaka žena reagira na svojstven način, tj. sve je to individualno, kao što se razlikujemo i u hormonalnoj i psihofizičkoj strukturi.
    Ja sam od Choragona bila lagano ošamućena (ali ugodno), od Menopura mi je bilo malo mučno i vruće i bila napuhnuta, ali Utrogestan mi je bio mrak! Ihhaaa! Puna energije, vesela, sex apetit do neba, a jedina neugodnost su mi bili oštri bljeskovi u vanjskim kutovima vidnog polja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    ja sam probala sve, a najbolji su mi bili gonali, od njih sam bila super energična, lijepa, blistava tena, a sexualni apetiti na vrhuncu :D :D :D
    A možeš mislit na ovulaciju umnoženo puta koliko imaš folikula. Ovo je normalno pred punkciju. Baš sam čitala da neke klinike u Belgiji više ne brane niti seks nakon transfera, niti sport, niti ništa, Maribor se još toga drži, recimo.

Meni je najgore bilo od antibebi - malo mučno, malo mantavo, ali ništa tako dramatično kako sam očekivala - niti od klomifena, niti od gonala, niti od menopura, niti od supresije, niti od antibebi. Najteže je ženama koje će razvit hiperstimulaciju, klomifen treba prekinuti ako izaziva uduplanu sliku (ima i takva nuspojava) i to bi bio kratki sažetak poglavlja nuspojave u stimulaciji, rekla bih.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gonal mi je bio najbolji. ko da sam se dobro nadrogirala nekom smjehuljavom drogom. smijala sam se 10 dana kad bi netko samo prst podigao. onda uveli menopur. plakala ko kisna godina, imala ispade bijesa.....

klomifen? jedan dan se smijala, drugi plakala, treci bila nervozna, pa ponovila prva dva i zadnja 2 luda od nervoze....

boze me sacuvaj.

decapeptyl - nista.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kolko sam skuzila,vise manje je vecini vas klomifen na zadnjem mjestu..kazem ako se ne varam....
    a cujte..sto mi dr preporuci..nema neću

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    gonal mi je bio najbolji. ko da sam se dobro nadrogirala nekom smjehuljavom drogom. smijala sam se 10 dana kad bi netko samo prst podigao. onda uveli menopur. plakala ko kisna godina, imala ispade bijesa.....

klomifen? jedan dan se smijala, drugi plakala, treci bila nervozna, pa ponovila prva dva i zadnja 2 luda od nervoze....

boze me sacuvaj.

decapeptyl - nista.
    I ja ovako od riječi do riječi! Isto!!!

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure, imam mali problemčić..danas mi je 5.dan ciklusa i stimulacije menopurom + dipherline. obično 5dc više ne moram nositi uložak (eventualno dnevni) ali ovaj put iz mene curi kao da mi je prvi dan i istim inenzitetom ide svih 5 dana. je li to normalna pojava uz stimulaciju, tj. da li se to nekom desilo a da je reakcija na stimulaciju bila dobra? Nemam pojma ima li ikakve povezanosti ali mene je strah da mi organizam nekako ne "izbacuje" višak hormona pa da ne bude loša reakcija na stimulaciju (napominjem-totalni sam medicinski laik pa nemojte umrijeti od smijeha ako je ovo totalno blentava pretpostavka). Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •