Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Porod na zadak ( drugorotke)- vaša iskustva

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Porod na zadak ( drugorotke)- vaša iskustva

Malo sam u panici jer sam u 35. tjednu a beba se još nije okrenula a izgleda niti neće.
    Zanimaju me vaša iskustva sa porodom na zadak i može li se naravno u svrhu bebinog zdravlja inzistirati na carskom rezu?

p.s. molim moderatora da izbriše topic porod na zadak_osijek

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti je beba u stavu guzom, onda mozes roditi vaginalno. Problem lezi u tome sto sa zatkom ne mozes dobiti prirodan porod ni u snu. Epiziotomija ti ide 100%, gnjavit ce te da lezis i plasiti s kojekakvim nerealnim komplikacijama... I onda kad to sve vazes, vaga ide malo na jednu, malo na drugu stranu. Ja sam rodila drugo dijete na zadak, vaginalno i drago mi je da je tako. Ali da su me nepotrebno maltretirali u porodu - jesu.

Ono sto mozes pokusati je okrenuti bebu. Pretrazi forum, ima negdje neki topic s detaljno opisanim metodama i vjezbama.

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma jesam već sam čitala dosta o tome... no ne mogu nigdje neaći te vježbe i metode 'samookretanja''?

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sad je kasno, ali zašto nisi išla kod dr. bobić na akupunkturu za okretanje bebe?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije kasno za akupunkturu, tocnije, za moxu. Ali za to ti treba netko tko radi akupunkturu. Tocka na malom prstu na nozi se grije moxama, tj "cigarama" u kojima gori nekakvo kinesko bilje.

Druga mogucnost ti je homeopatija, al s obzirom da za to isto treba malo jaca potencija, opet trebas kod homeopata.

Vjezbe se svode na to da ti je zdjelica visem polozaju u odnosu na ramena.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vizualizirala okrenutu bebu (u 37. tjednu je bio zatkom namjesten) i nosila zaljepljen grah na vanjskom dijelu malog prsta.
    Kako je bilo ljeto, ronila sam, tj. zaranjala ful okomito u dubinu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rodila sam na zadak prvo dijete, vaginalno, lako i bez ikakvih problema.

odnosno, problemi su bili izvanjski - drip, uz drip ctg, uz ctg ležanje i na kraju golema epiziotomija.

vjerujem da bih se drugi put izborila za manje intervencija, i opet bih zadak rađala vaginalno.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne želim plašiti nikoga, ali ću ipak napisati i svoje iskustvo

meni je drago da su doktori išli na opciju carskog reza jer si je beba u manje od 24 sata prije poroda omotala pupčanu vrpcu oko vrata i to 2 puta -ona se izgleda pokušavala okrenuti na glavicu (taj dan je bila jako jako aktivna) i tom prevrtanju se zamotala.

dan prije poroda sam bila na detaljnom uzv na kojem su nam mjerili i protoke i tada je bilo sve u redu

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene nije strah vaginalnog poroda , rodila sam prvo prirodno na glavicu, jednostavno ne želim prepustiti slučaju ovaj porod baš iz takvih razloga : da se pupčana vrpca zamota oko vrata, da beba ostane ukloještene u zdjelici ili sl. te da tek onda ide hitni carski rez. Ne paničim nego ne vjerujem , a i porod traje duuuugggo.
    Želim učiniti sve za njeno dobro, meni kako bude. U životu nisam bila pod općom anestezijom i strah me je da se neću probuditi...heheh.

Zanmimaju me koje se pretrage moraju napraviti kada se ide na planirani carski rez?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Maza prvotno napisa
    U životu nisam bila pod općom anestezijom i strah me je da se neću probuditi...heheh.

Zanimaju me koje se pretrage moraju napraviti kada se ide na planirani carski rez?
    Za pretrage osim detaljne krvne slike ne znam. Ali ovo kaj veliš za strah - u nekim rodilištima se opća anestezija uglavnom više ne daje za carski (nebitno jel planiran ili hitan, većinom ide spinalna, ne znam kak je u Osijeku). Samnom je na odjelu u sobi bila sedmorotka koja je to 7. dijete rodila na zadak. Rekla je da joj je to bio najlakši porod, ali mislim da to ima veze s iskustvom koje se skriva iza brojke 7! :respect:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Porod na zadak uopce ne mora trajati dugo. Ostavi si otvorene sve opcije i trazi uvz kad dodjes radjati. Tako ces biti sigurna od "strasne" pupcane vrpce (salim se malo, nije to bas tako zabrinjavajuce, 25% beba ima omotanu pupcanu vrpcu oko vrata) i moci ce se odluciti na licu mjesta sto dalje.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moje je drugo dijete bilo na zadak.
    čuvala sam trudnoću u bolnici zbog tlaka i drugih problema al me i jako brinulo kako ću roditi na zadak pa sam se potrudila skoro svakog novog doktora na viziti pitati (čim bi vidjela da je neko drugi,pravim se ko da nikad nikoga nisam pitala )

čak i s obzirom na visoki tlak, slabe protoke, zastoj u razvoju i sl. svi su mi odreda odgovarali da će to ići vaginalno i to kako su oni rekli bez problema, čak da se takva djeca i brže rađaju( :? ), e, da, obrazloženje je bilo da su kukovi manji od promjera glavice...

no, usput bi neki dodali da recimo epiduralna i zadak ne idu nikako skupa i da ću naravno dobiti drip jer je tu dijete najvažnije(bez komentara)epiziotomija obavezna da se dijete ne pati (i dalje bez komentara)

dakle, zadak kod drugorotke ide vaginalno ako se nešto ne zakomplicira...

e, onda se zakompliciralo, pa sam završila na hitnom carskom.carski sad sve više ide spinalnom, tj, samo dolje ništa ne osjećaš, inaće si budna i pričaju s tobom..i to je bilo skroz ok, s obzirom na cijelu situaciju..mislim na kraju je mali bio dobro, bio je jako, jako mali, al se udvostručio za mjesec dana :D

rodila sam u vinogradskoj

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivy koliko je sve skupa trajalo to njihovo ''zakompliciravanje ?Mislim koliko su te dugo mrcvarili dok se nisu odlučili za carski, jer mene je upravo toga strah...dok se oni nećkaju da mi dijete pati ili da ne daj Bože ostane bez kisika???
    meni je moja ginićka rekla kao sat dva ako ne ide onda ide carki rez.
    mislim dakle, u sat dva može se svašta zakomplicirati...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je situacija bila tipična zbog postoječih problema su me poslali na stres test, vidjeli da dijete ne bi preživjelo porod pa me odmah "hitili na stol"

ako te što tješi, stekla sam dojam u bolnici da porod djeteta na zadak neće preuzeti baš svaki doktor nego to prepuštaju starijem,iskusnijem ili doktoru na višem položaju...što je dobro da si u dobrim rukama

i svi su mi do jednoga rekli da taj porod nije tako težak kao kad rađjaš na glavu, no rizičniji je, pa je potrebno dobro nadzirati ako nešto krene naopako da te odmah režu ( )

ne vjerujem da bi te dugo patili baš zbog tog rizika

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam se jako bojala zatka :/ cijelu trudnoću sam govorila ginekologu da ako se beba ne okrene hoću na carski rez. Ipak se okrenula.
    Čula sam za to okretanje bebe zadnji tren i pri tome omotavanje s pupčanom vrpcom.
    Ja sam mami bila na zadak i mene su u njenom stomaku okretali, kaže moja mama da joj je to bilo deset puta gore nego sam porod. Nisam sigurna da se to više radi...ili još uvijek radi... :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam negdje čitala da se dijete namjesti kako mu najviše odgovara. uz to, mi smo imali silne probleme u trudnoći pa mi nije palo na pamet još ga ići okretati

al isto tako cure pričaju da imaju dobra iskustva sa akupunkturom

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sutra punim 36 tjedana a po pokretima vidim da je na istom mjestu, nije se okrenula...
    strah me je ali valjda će sve biti ok.
    :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma naravno da će biti sve dobro

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma naravno da će biti sve dobro
    jel bi ti htjela prirodno roditi?

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ivy meni je svejedno samo da se ona ne pati i da sve sa njom bude ok a meni kako bude.Ja ću istrpiti samo da ona bude dobro.uf baš sam koma.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni se laura u 5 mjesecu trudnoče okrenila na zadak i tako ostala,prva trudnoča mi je bila. Nisam dala da je okreču bilo me je strah nego sam išla na carski rez i opet bi to napravila.Sad sam ponovo trudna ušla u 7 mjesec normalno je okrenuta bebe više se sad bojim nego prvi put

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maza prvotno napisa
    ma ivy meni je svejedno samo da se ona ne pati i da sve sa njom bude ok a meni kako bude.Ja ću istrpiti samo da ona bude dobro.uf baš sam koma.
    jel se okrenula

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga ja sam prvo rodila normalno a drugi dvoje su bili zagak i oba sam rodila bez problema nemoj se nista plasiti,meni nije niko ni spominjao da idem na carski

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da i zaboravi ti reci meni je doktor savjetao da po nekoliko dana lezim samo na ljevoj strani pa sam onda isla na pregled i onda mi je rekao da opet sad par dana lezim na desnoj strani ali nije uspjeloipak je isla kao zadak.pa probaj

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da je maza već zaboravila na zadak i uživa u bebici

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Podizem malo ovu temu.

Narocito me zanimaju kakva je situacija sad u RI.
    I jos jedno pitanje: moze li se uzeti epiduralna ako je zadak?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    I jos jedno pitanje: moze li se uzeti epiduralna ako je zadak?
    u vinogradskoj su rekli da ne može

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zanima me je li fizicki nemoguce roditi zadak bez epiziotomije ili se to kod nas tako misli?? Je li problem u premalo poroda zadkom pa rijetko koja babica ima iskustva s tim dovoljno? Mislim da sam citala u knjizi Ine May da su tamo na farmi poradjali zadak (i mislim da nisu radili epiziotomiju)

Moja mama je blizance (obojicu) rodila vaginalno na zadak, al kaze da su ju rasporili do guze (epiziotomija) E sad, to su ipak bila dvojica, pa dal zato ili to tako i inace ide?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    Je li problem u premalo poroda zadkom pa rijetko koja babica ima iskustva s tim dovoljno?
    ja ti samo mogu reći što sam saznala od svojih doktora dok sam ležala u vinogradskoj (a svaki dan sam ih ispočetka davila sa pitanjima )
    oni se definitvno boje takvog poroda i mislim da tu ne bi babica igrala bitnu ulogu, čak i doktori sami među sobom prebacuju odgovornost tko će porađati. ja sam završila na hitnom carskom, no već su se prije bili počeli dogovarati u ćijoj smjeni će mi inducirati porod da slučajno ne bi počeo spontano u smjeni nekoga tko s tim nema iskustva
    i svi do reda su mi govorili da je epiziotomija neizbježna :/

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kuzim... ali moja mama je rodila u toj istoj vinogradskoj prije skoro 20 god blizance oba na zadak... 2900 i 3100 znaci ne neke male bebice, i to nakon mj dana lezanja u bolnici... svi su znali da je zadak i nisu iz toga radili nikakav problem...
    valjda se kadar promijenio ili?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    Kuzim... ali moja mama je rodila u toj istoj vinogradskoj prije skoro 20 god blizance oba na zadak... 2900 i 3100 znaci ne neke male bebice, i to nakon mj dana lezanja u bolnici... svi su znali da je zadak i nisu iz toga radili nikakav problem...
    valjda se kadar promijenio ili?
    moguće
    jedino što mi pada na pamet je strahovlada glavnog doktora (u moje vrijeme), gdje se samo par doktora uspjevalo ponašati prirodno a ostali su bili ugnjetavani od istog, pa možda ima utjecaj cijela ta situacija

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam rodila na zadak prvo -3610gr,53cm-Isforsirano,samo lezanje,CTG,drip,cijelu noc sa trudovima koji nisu imali pauze i sa nagonom za tiskanje koji je poceo 6 sati prije samog izgona.Beba puna podljeva,crnih mosnjioca,guza krvava od popucanih zuljeva,bruh...Epiduralnu nisu dali,a carski da i ne govorim.Hvala Bogu da nije gore,sad cemo slavit prvi rodjendan,drugi pisonja stize 13.01.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga BP, ne znam jesi li vec rodila, pa ako jesi samo zanemari ovaj odgovor. Meni je moja druga bebica bila na zadak (kosi) i nakon 12 sati trudova nije se niti mrdnula, izgleda da je bila zapela. Te trudove sam imala cijelu noc i nitko me nije kontrolirao, koja koma. Toliko o Ri bolnici kao bolnici prijatelj. Ma uglavnom epiduralna ti ne dolazi u obzir kod zadka, ja sam trazila ali su mi rekli da se kod zatka ne daje jer je potrebno osjetiti taj nagon za tiskanjem i da trudovi moraju biti najjaci da bi beba izasla. U svakom slucaju sreca stigao ujutro u smjenu dr. Sindik koji mi je savjetovao carski. Dobila sam spinalnu i razgovarala i mijala se sa sestrama za vrijeme carskog. Oporavak je bio tezi nego nakon prvog vaginalnog poroda. Sada je beba opet na zadak (36+5tj) i ako se ne okrene vjerojatno me ceka opet carski, ali ako je to najvece 'zlo' onda neka bude. U svakom slucaju sretno i bez straha sto god da bilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •