jel netko zna, jel može četverogodišnjak s bakom preko granice (izvadili smo mu putovnicu) bez problema ili moramo još nešto dodatno napraviti?
jel netko zna, jel može četverogodišnjak s bakom preko granice (izvadili smo mu putovnicu) bez problema ili moramo još nešto dodatno napraviti?
kod javnog biljeznika potpisite pristanak da vam dijete putuje s tom i tom osobom. oni tamo vec imaju sprancu, tako da ne trebate nista nositi, iako ta spranca izgleda tako pohabano da je md napisao svoju na kompjuteru pa smo je samo odnijeli potvrditi.
neki jb traže da su u potpisu oba roditelja međutim dovoljan je samo jedan, ja radim jednu punomoć za troje djece i s jednim roditeljem u potpisu
sad kad već pričamo o tome, moram se požaliti što me srce boli jer mali ide preko granice. Totalno sam nerealna, bit će mu super tamo kod rodbine, ali nekako će mi biti predaleko, kao da mi je nedostupan. jel se vama dogodilo da tako razmišljate? osjećam se kao frik![]()
Zaboravih točno, ali između 45-48 kn
pa na koliko dugo ide?ivy prvotno napisa
ma na 10 dana. mora jer mi idemo raditi na opet jedno drugo mjesto. njemu će biti super, dijete je laufer u duši, al meni je nekako nedohvatljiv (a samo je u susjednoj državi :/ )Lutonjica prvotno napisa
Moja sva trojica su s bakom i didom evo već sedam dana i bit će još toliko i koliko mi je god dobro došao odmor jer sam zadnjih mjesec dana provela sama samcata s njima i znam da ne mogu biti tu jer imamo radove po kući, koma sam...
Naš je išao s bakom bez problema (a ima drukčije prezime).
No, zato su jednom mene zadržali jer nisam imala muževu potvrdu, a dijete se različito prezivalo.
Možemo li napraviti i ovjeriti izjavu "otvorenog tipa" ili se mora definirati dan polaska i povratka i onda to vrijedi jednokratno? Naime, mi smo napisali da će dijete putovati s bakom i didom, ali nismo definirali vrijeme. Mladić se razbolio i nije išao kada je trebao, pa me zanima koliko je trajanje potvrde.
godinu dana od datuma ovjere
moji dječaci su sasvim slučajno išli nedjeljom preko granice...kako niti jedan javni bilježnik ne radi nedjeljom sastavili smo dokument, potpisali ga i mm i ja, nazvali granični prijelaz na kojem će prijeć granicu, ostavili podatke oca kao vozača i mamine podatke kao njegov suputnik...
na potvrdu smo naznačili OIB-e od oboje i od djece te kontakt podatke...
na granici su pokazali potvrdu, došao je policajac koji je zaprimio naš poziv, potvrdio pečatom prijelaz preko granice na potvrdu i to je to...
takvu potvrdu je uvjek dobro imati doma jer zaista ne znaš kad ti može zatrebati....