Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: USPJEŠNOST POTPOMOGNUTE U RIJECI

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

bok fritulico..hvala na odgovoru ali to nije bilo moje pitanje ...
    sto se tiče odgovors, slažem se..pa naravno...100 ljudi-100 čudi...svi smo mi različiti karakteri...to je nešto što već svi znamo..

a kad vec pričaš o fobijama...
    dal je itko od vas od stimulacije imao fobije..doslovce..dakle ne bojao se stimulacija već od stimulacija imao panične atake i fobije...psihološke promjene
    hvala

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

koliko se dugo čeka na red kod docentice Smiljan...i na prirodni IVF(bez stimulacije) i na stimulirani IVF?
    da li kraće nego kod Dr Vlastelića?
    a koliko ste kod njega čekale?
    hvala vam

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E sad ti neznam koliko se dugo ceka najbolje ti je otici tamo raspitati se i naručiti pa ces vise znati. I DORA I K&S I AMELI pusa vama curke!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mirna, sve informacije imas na forumu... za dr-e iz rijeke pitaj na mpo u rijeci... negdje na gradjani protiv mpo zakona imas primjere koliko je tko dobio js, koliko ih se oplodilo i kakvi su bili rezultati, ali po starom zakonu! sad nista od toga vise!
    imas i teme o endometriozi...
    trazila bih ti linkove, ali trenutno nemam vremena...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: ENDOMETRIOZA I IVF

Citiraj mirna26 prvotno napisa
    mene curke zanima..koja od vas ima endometriozu a da joj je uspio IVF...bilo bi mi draže kada biste napisale koliko vam je godina, da li ste stimulirane ili set isle na prirodan ciklus, koliko jajnih stanica vam je dobiveno punkcijom, koliko oplođeno i koliko vraćeno u maternicu a da ste uspjele zatrudnit?
    ZAHVALJUJEM SE
    Ja imam endometriozu (blagu), muž varirajući spermiogram (od normozo do oligoastheno), u zadnjem uspješnom sam u 37.-moj godini imala 9 jajnih stanica, oplođeno 7 ICSIjem, vraćena u svježem postupku 2, zamrznuta 3 jer ovi drugi nisu bili OK, nije uspilo, odmrznuta 3, uspjela se zakačit dva, jedan je bio prazna vrećica bez embrija, drugi je bila moja curica, to je bilo u Mariboru. Prije toga dvije stimulacije na Vuk Vrhocu, na prvoj lošija reakcija jer se krenulo s premalo ampula, ali tako se obično kreće, prvi IVF je onako.. više probna vožnja, drugi super reakcija, ali loši embriji(u Mariboru smo uspjeli doći do embrija 5. dana).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pardon, na Vuk Vrhovcu su mi vraćani dva svježa, jedan zamrznuti, pa 3 svježa, pa 4 zamrznuta jer su bili loši (loših se prije vraćalo više), u Mariboru dva svježa pa tri odmrznuta. Trudnoća je iz ova tri odmrznuta, jedna beba dobivena. Ali, za to su ti ključne godine, meni je tad bilo 37, da mi je bilo 26 nema šanse da bi mi u Mariboru vratili više od 1 embrija ako bi došao do stadija 5. dana (blastocista), ali to ti se u Hrv. više neće raditi, vjerojatno će tebi vratiti 2 embrija 3. dana s obzirom na to da si u odličnoj reproduktivnoj dobi. Jako malo ćeš naći iskustva žena koje su radile IVF u 26.-toj godini, tako da se nećeš toliko moći rukovoditi iskustvima na forumu i ja bih kod tebe, da sam doktor, krenula s vraćanjem malog broja embrija (nikako tri), doduše, ovisno kako ćeš reagirati u stimulaciji, ali nema razloga da ne reagiraš izvrsno tj. s odličnom kvalitetom embrija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

..dakle ne bojao se stimulacija već od stimulacija imao panične atake i fobije...psihološke promjene
    hvala
    Ne znam jel' se kvalificira moje iskustvo, ali kad sam prvi put ušmrkala suprefact sprej (to se koristi prije IVF-a) i pročitala upute iz kutijice, ostavila sam upute na radnom stolu i rekla kolegicama da to daju ovima iz hitne ako padnem u anafilaktički šok. A sad mi je ić' na IVF skoro kao oprat zube, a na operaciju kao na godišnji, a prošli put sam tješila anesteziologicu da nek' se ne straši šta sam sve napisala od svojih boleština da će to sve bit OK. Tako da - sve ti je to normalno i ono što postane normalno na kraju je nenormalno. Jako puno žena je prošlo to što prolaziš i ono što je drugima čudno, u ovom svijetu je OK. Dao Bog da se ne zadržiš dugo ovdje, da budeš ona kojima uspije od prve i koja neće dugo tumarat ovim virtualnim prostransvima, a tvoje godine su, barem u mojim očima, veliki adut za relativno brz uspjeh .

mario avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Fritulice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    a kaj cu..ubit se..posvojit cu dijete i mirna bosna..ali zaista..i zivjeti zivot... Kiss
    Samo da ti kazem surovu istinu (bolje je u startu biti dobro informiran), nije bas lako posvojiti dijete u HR, na 9 posvojitelja ide jedno dijete, pa sad ti vidi.
    Evo, ja sam nakratko bila u ovim vodama, i, koliko sam shvatila, većina onih koji se aktivno trudi (to ti je, mirna, uglavnom svaki dan dva sata nazivanja centara za soc. skrb zato što nemaju kompjuteriziranu evidenciju zainteresiranih parova i zato jer je parova 9x više nego djece), kojima nije bed da se prezentiraju centrima, većina njih uspije s posvojenjem unutar godinu-dvije. Imaš dolje super pdf i predivne forumašice koje su voljne podijeliti, ajmo to reći, svoje tips & tricks za uspjeh u posvojenju. Samo ti budi s nogama na zemlji i bit će ti to OK, ma koji epilog na kraju imala. Doduše, strašno zvuči tipa bavit se IVF-om xy godina ili čekat na posvojenje toliko i toliko, ali to ti nije uvijek aktivno vrijeme tipa da si u postupku za IVF ili da stalno zoveš centre za posvojenje, ima tu i velikih pauza, da se lijepo živit s time u paralelci, malo koji put bude bed ili iscrpljujuće, ali čiji život to nije, svak ima neki križ ili ga poslije dobije, to je tako .

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ne znam sta bih ti rekla ina33...ti si predivna žena..zakljucujem po tvojem razmisljanju i razumijevanju mene kao mladje i uplašenije ...zapravo ti zavidim..jer si smirena...
    to ti je ono sto ja kazem..nismo mi sve iste..ti imas(sada ne znam koliko god) pa si normalna...kako bi se reklo...a ja imam 26 pa sam sva na iglama...vjerojatno je to normalno kao sto veliš i sve to sa godinama,vjerujem ti postane nromalno i prestanes se uopće opterecivati ..zapravo to postane normalni dio tvoga zivota...žsve ono sto si mi ispričala o zamrznucu..od toga vise nista..iako vjerujem da ce zakon uskoro pasti preko ustavnog suda.
    lijepo si mi sve to sročila..zapravo puno nas ovdje se ne moze ni mjeriti s tobom...vidi se da si umno zrelija i pametna..
    zapravo mislim da me ti posve razumijes i zato sam sada sretnija!
    hvala ti na tome ina

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ina, sto se onik panicnih ataka tice, mirna doslovno misli na panicne atake, a ne na strahove od samih postupaka... negdje je napisala da su joj se razvili nakon hormonalne terapije pa ju je strah zbog stimulacije... ja sam u istoj kasi sto se toga tice jer sam s 20g. pocela piti pilule i odmah dobila panicne napadaje, anksiozni poremecaj i pojavile se svakojake fobije... doslovno preko noci! godinu i pol sam bila na antidepresivima koliko je to grozno bilo kad su se hormoni stabilizirali i to se smirilo, ali i dalje imam posljedice (pogotovo u pms-u i sredini ciklusa)od toga (a da ne pricam kako je sad ovo s ovim idiotnim zakonom utjecalo na mene ). tak da se i ja bojim stimulacije jer ocito lose reagiram na sve i svasta... zapravo i mene zanima da li je itko imao losa iskustva sa stimulacijom na taj nacin. jedino me tjesi sto nisu u pitanju isti hormoni..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

znam da je tesko posvojiti...to je moja šala bila da malo razbijem toliko ozbiljnu atmosferu ali vidim da se žene ovjde nedaju šaliti)
    ipak..mislim da nije tako pesimisticno kao sto neki u startu imaju stav..sve se moze..samo treba strpljenja...
    ovisi kakav si covjek..ako u startu za sve kazes:nema šanse...onda za tebe nece ni biti šanse..
    a ako kažeš:ja to mogu i može se...fakat i uspijes...

a na vrijeme i zaboravis
    pusa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam sta bih ti rekla ina33...ti si predivna žena..zakljucujem po tvojem razmisljanju i razumijevanju mene kao mladje i uplašenije ...zapravo ti zavidim..jer si smirena...
    Ajme, pls nemoj pretjerivati . Na ovo bi ti se moj muž glatko nasmijao. Ja sam toliko stara da ti skoro pa mogu biti mama (to jest, moram se sad našalit, da sam normalno plodna i da sam se dovoljno rano počela trudit ). Ali, i ja sam jednom bila ti, to jest, mlada i na iglama, pa su meni drugi pomagali, jednog dana ćeš ti drugima... to tako ide... znaš ono Kralj lavova, i Krug života . Samo polako, godine su tvoja velika prednost i nema razloga za paniku, barem kod tebe ne, a vidi se da si spretna i odmah si se krenula informirati. Sad se informiraj kod doktora na koje si suzila svoj izbor, probaj od njih skužit kad bi upala u IVF postupak i koliko im je postupaka HZZO odobrio. To ti neće biti lako njima da ti odgovore, ali ti probaj. Osim toga, valjda se to nije sad promijenilo s novim zakonom, ako si se odlučila liječit na jednoj klinici nisi se za njih vjenčala, tj. možeš promijeniti. Je da se svaki put malo gubi jer moraš jovo nanovo - ja sam ta i ta, moja dg je ta i ta, ali šta ima veze, koji put novi hodnik i novi čovjek ili žena (mislim na doktore) donesu sreću. Sretno !

Frka, za ovo tvoje nemam odgovora, ali svakako naglasi doktoru ako je to bilo baš nešto dramatično .

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

frka...sada citala tvoj post...
    znam kako ti je..ista stvar je i meni..
    samo sto nisam pila antidepresive...
    ne znam tko ti ih je dao uopće?
    nije valjda da ih jo pijes?
    antidepresivi ti mogu pogorsati stvar i dovesti ti mozak u takvu ekscitaciju da dobijes fobiju..to i je jedna posljedica antidepresiva.e sada ja ne znam da li si uz anksiozni poremecaj imala i simptome depresije jer to dvoje voli ici skupa.zapravo pilule su mi unistile život.znam po tome ker sam pila i glukokortikosteroide(po sadstavu slicni pilulama jer su to sve steroidi)i imala sam takav napadaj straha da sam se nocima budila...nakon zavrsetka terapije se sve smirilo..na to ne mozes utjecati..podoznija si tome kao i ja..ali razgovaraj fino sa dr-om i on ce ti reci kakvi su simptomi.stimulacija inace ide sa sintetskim tvarima.koje nemaju u sebi steroide i simptomi su ti totalno suprotni od pilula i ekscitacije mozga..vec ti se mozak smiri i ide u depresiju laganu..iako to niti ne osjetis jer nije tako izrazito.jedino mučnine i probadanje.
    ne boj se.kupi si caj od valerijane..pomaže..inace za fobije uvijek postoji besplatan psiholog na sveučolištu umjetnosti....oni super razgovorom rjesavaju fobije jer se razgovorom samo mogu i rješiti.probaj.ako te sto zanima..pitaj me slobodno na pp.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

je - bio je anksiozno-depresivni poremecaj popracen panicnim atakama. nije bilo druge osim antidepresiva jer je doslo do toga da nisam mogla iz kreveta i tjednima se nisam usudila izaci iz kuce. i naravno da ih ne pijem vise - s njima se ne moze planirati trudnoca... znam da se fobije rjesavaju psihoterapijom, ali nazalost nisam bila dovoljno ustrajna u tome. ma sad je to ok, ali tocno osjecam da ima veze s hormonima zbog razdoblja u kojima se osjecam "fobicno" i anksiozno (najvise pms)... ali u principu sad to stima i s ovim sitnicama se znam nositi... samo da se ne ponovi jer ne dao bog nikome!!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

čuj...uz antidepresive pacijenti dobiju i anksiolitike za smanjene ankzioznih simptoma u tome stanju.
    čuj draga..ne brini..taj poremecaj ima skoro svaki drugi covjek samo o tome ne priča niti ne zna da ga ima..neki od njih nemaju toliko bas izrazenu anksioznost kao ti ali imaju nervozu.
    sa fobijicama se izlazi na kraj na nacin da se nadje mehanizam dolazenja s tim u koštac...raznim mehanizmima u kojima ti pomaze psiholog..ne treba biti psihijatar...nemoj zanemariti nego razgovaraj.
    a cuj...svaki pms je za pojedinačnu ženu drukciji i kod nekih toliko snažan da zaista zna ici na zivce...ali i doslovno na živce)
    to ti je tako...sta ces

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mirna po broju postova zaključujem da si relativno nova na forumu
    kao prvo dobrodošla i što prije postala trbušasta

molim te da prije otvaranja novih tema pročitaš pravila foruma
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=12239

isto tako pročitaj pravila ovog podforuma
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49741

o potpomognutoj u Rijeci više možeš saznati i pitati ovdje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=77300

ukoliko postaviš pitanje pomiri se s time da ćeš dobiti različite odgovore od forumaša;neki će ti odgovarati,neki neće stoga te molim da zadržiš razinu komunikacije i ne govoriš forumašima da ti se ne obraćaju jer su arogantni

ovo je veoma osjetljivo područje,tu pišemo mi koje smo prošle postupke,koje ih prolaze i one koje se tek spremaju u postupak
    razmjenjujemo informacije,hrabrimo se,tješimo,plačemo i veselimo zajedno...i svi pišemo u dobroj namjeri

mislim da ovaj topic nema svrhe,stoga ga ključam

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •