evo, ne znam jeste li do sada uspjeli vidjeti...
http://kuharicazadjecu.blog.hr/
recepti mi se čine zdravima i jednostavnima.
baš mi je drago da ovaj blog postoji.
evo, ne znam jeste li do sada uspjeli vidjeti...
http://kuharicazadjecu.blog.hr/
recepti mi se čine zdravima i jednostavnima.
baš mi je drago da ovaj blog postoji.
Ima sjajnih recepata!
Hvala Apri!![]()
prvo pa Falafel - savršeno :D :D
ovo je neka iz Splitaemily prvotno napisa
hmm , prvi recept pa prženo...zdravo ?![]()
lipa mare živi u beču (bar je živjela koliko znam). pratim njen blog već 2 godine i svašta sam isprobavala. imam samo riječi hvale i u iščekivanju sam kuharice!
http://www.facebook.com/home.php?#/p...e/145029466292
tu je na fejsu
enchantress da li si probala recept za falafel? Ili netko drugi? Ja sve po uputstvima i kako sam ih stavila u ulje tako su se raspali. Nisu bili sipki jer sam ih stvarno jako gnječila (a snažna sam).
ajme, kako slatko! puno, puno hvala. muku mučim sa hranom, a da nije stalno gris, zobena kaša ili nešto sl.
eh, to nisam, to je novi recept nažalost. uz moje zlato jedva stignem nešto skuhati, šmrc. a prije sam kuhala k'o luda. to je jedino što mi nedostaje.Achan prvotno napisa
I ja sam bila u istoj situaciji a onda mm dobio otkaz. Eto, sad je kući u iščekivanju i traženju posla a ja stignem malo više kuhati, u svakom zlu nešto dobro![]()
Inače, malo sam posurfala po nekim talijanskim vegetarijanskim stranicama i u svima navode i brašno u okruglice, mislim da ću probati tako. Inače izbedirala sam se jer sam prošli tjedan probala napraviti okruglice od prosa po receptu iz knjige J. Boban-Pejić i imale su istu sudbinu ko i falafel.Već sam mislila da sam nesposobna (a kuham godinama i volim kuhati) prosurfala sam sajt i za te okruglice, isto je dodano brašno i/ili ribani sir.
Eto, ako nekome ne uspije (ko meni) može probati. Ja ću sigurno jer mi se ukus svidio.
Sjećam se tog bloga, lipa mare je imala taj i još jedan, a i piskarala je sa nama na karakterklub blogu, skidale smo kile zajedno, jel´te...![]()
Hvala ti da si me posjetila da postoji, ima zaista dobrih recepata! :D
Hmmmm.... :/ ovo je prvi članak koji sam išla tamo pročitati i dalje nisam više ni htjela:
Kuhanje za bebe - I dio
Ovo su informacije bazirane na preporukama austrijskih pedijatara. Ako u nesto niste sigurni, uvijek radije provjerite dva puta.
Kada bebice navrse 4-5 mjeseci, smiju dobivati i drugu hranu osim majcinog mlijeka. Preporuca se poceti s pasiranim mrkvicama jednom dnevno, punih 7 dana. Naredni tjedan se moze krenuti s drugom vrstom povrca, najbolje krumpirom ili korijenom persina, spinatom. Dakle, bebe je potrebno polako navikavati na nove okuse. Hranu ne treba soliti niti dodavati zacine. Najbolje je sve skuhati u malo vode ili na pari. Kupovati po mogucnosti organsko voce i povrce. Ukoliko niste u mogucnosti ili niste sigurni u porijeklo i kvalitetu namirnica, radije kupite staklenke gotove djecje hrane kao npr. Alete ili ****. Oni koriste uglavnom BIO namirnice i to je na staklenkama naznaceno. Ovo vam mogu i osobno potvrditi jer sam bila na seoskom imanju koje je uzgajalo purane za ****.
da, i ja sam to vidjela i ne slažem se s navedenim preporukama austrijskih pedijatara, ali to je samo jedan tekstić i to ne znači da ne mogu iskoristiti ostalo što blog pruža. svatko si uzme prema vlastitom nahođenju ono što mu odgovara.
Ajoj pa i da je preporuka austrijskih pedijatara da se s dohranom počinje sa dva mjeseca i da se daje H**** adaptirano umjesto dojenja, mislim da taj uvodni članak zaista ne utječe na kvalitetu recepata koji su ponuđeni, i nije potrebno zbog nekoliko riječi s kojima se ne slažemo odbaciti sve što je žena skupila na jednom mjestu. Meni se sviđaju recepti, šta mi ne paše, zamijenim sa svojim supstitutima.