Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: sindrom sustavnog upalnog djelovanja(SIRS)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno sindrom sustavnog upalnog djelovanja(SIRS)

Molim za savjete ili vaše mišljenje ili dapače ako ste se susreli sa ovim dobrodošli!!! Detaljno ću opisat cijeli događaj pa strpljenja:
    Moja princeza je u ponedjeljak imala blago povišenu temp. (37.5) da bi se povečavala do 38.9. Kad bi se povečala stavila bi joj čepiće i temp. bi pala. I tako se mi borimo s tom temp. cijelu noć jer sam isprva mislila da se radi o prehladi pošto smo dan ranije bili na kavi pa sam mislila da ju je propuhalo,makar sam ju toplo obukla!! U utorak ista stvar, zovem popdne pedijatricu na što me pošalje s princezom vaditi krv i urin. Urin super a leukociti na 23.5 (granica je 16)!!! Pedijatrica šalje odmah u Zaraznu gdje i ostajemo (sva sreća da sam mogla biti cijelo vrijeme s njom). Tamo su joj radili masu pretraga (doslovno),od snimanja pluča,ekg-a, uzv abdomena, čak su joj radili i punkciju. Ustanovili su da ima neku bakteriju (ne zna se koju) koju ne mogu nači gdje se nalazi jer je ušla u krvotok (to još nazivaju i sindrom sepse), potom i da ima urinoinfekt. To su ustanovili nakon 2-3 dana. Naravno da je i princeza pala na težini i imala tešku dehidraciju te je bila na infuziji svaki dan po 12 sati. Kad se to sve smirilo i počela dobivat malo na težini pokupila je u subotu rotavirus koji nas je doveo na početak. Što god pojela ( 100ml (kršitelj koda)a) to je povratila tako jako da je išlo i kroz nos i tako dva puta i tako jaki proljevi (uz bolne grčeve) da sam joj morala stavljat dvije platnene pelene (uz pampersice) da nebi pobjeglo van! Ali bezuspješno!! Čak je u nedjelju imala do 9 proljevastih stolica. Užas. I opet na infuziji! Do ponedjeljka navečer se to nekako smirilo tako da su nas već u utorak pustili kući! Najljepše u svemu tome je kaj nam je izašao prvi zubić!!! Sad smo super i princeza mi se samo smije kao da je svjesna da je opasnost prošla. Ako imate iskustva sa ovime javite dali može imati kakve posljedice od svega ovoga? Unaprijed hvala![/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam baš upučena ali šta su pedijatri rekli po pitanju bakterije? Ako se riješava sa antibiotikom nema problema. Ako su te pustili kući mora da je sve pod kontrolom i da će sve biti ok. A za kilažu ne brini nadoknadit će ona to

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Davali su joj antibiotike i uvjerili me da su bakteriju "ubili". U što sam i uvjerena. Pedijatrica isto kaže da bakterije više nema. Pustili bi nas i prije kući samo da nije došao rotavirus.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo imali istu dijagnozu i to bi ti značilo da je imala sepsu.
    moj je par dana imao neku jadnu temp. 37 sa nešto i nikakvih drugih simptoma. otišli kod pedijatra, poslao nas vaditi krv. bio je šokiran nalazom jer je sve bilo zbrćkano i nije se snalazio u tome pa nam je dao dvije uputnice jednu za zaraznu a drugu za hematologiju.
    otišli smo najprije na zaraznu i pogodili, bila je u pitanju urinarna sepsa, radilo se o e. coli i gore nam je dr rekla da smo došli zadnju sekundu da bi sve ostalo bez posljedica, jer su mu nalazi krvi stvarno već bili dosta loši - ne sjećam se više točno što, ali znam da su neke vrijednosti baš bile u komi.
    na terapiju je super odgovarao i brzo je bio ok, ali dan prije nego smo trebali doma on je pokupio rotu pa smo ostali još koji dan.
    mislim da je nemoguće doći gore i ne pokupiti rotu, to je baš njihova bolničia beštija koja non-stop kola.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma da! ta rotu su mi i sami rekli da je tamo pokupila da je to kod njih normalno. hvala bogu sad je super s kakicom. Princezi su još i ustanovili da je anemična pa moramo piti 3-6mjes. ferrum sirup.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš si sad razmišljam - blaga temperatura i izostanak drugih simptoma, a dijagnoza bila ozbiljna. I kako da čovjek zna što napraviti u datom trenutku?!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pa to je i mene čudilo a i doktore. Takva je dijagnoza i radi jako velikih leukocita. Pa ih je to bunilo.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sandra111 prvotno napisa
    Baš si sad razmišljam - blaga temperatura i izostanak drugih simptoma, a dijagnoza bila ozbiljna. I kako da čovjek zna što napraviti u datom trenutku?!
    iako znam da većina roditelja uopće ne reagira na te simptome, meni je to znak za uzbunu. svaki put se ispostavilo da mu je nešto bilo, od sepse do upale pluća.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bakterija je uništena antibiotikom. Moja je kćer kad je krenula sa godinu dana u vrtić imala virusnu upalu, nakon dva dana je temperatura pala, a nakon još dva dana porasla preko 39. Išli smo u zaraznu jer je bio vikend i zadržali su je i otpusna diagnoza je bila SIRS. To je sepsa jer su bakterije krenule u krvotok i da nismo došli na vrijeme moglo je biti posljedica jer se upala širi po tijelu. Uglavnom poslije toga nije bila ozbiljnije bolesna, ništa više nego druga djeca. Samo je stvar da je meni pedijatrica rekla da zbog toga joj rađe da antibiotik i kad ne treba nego da ga ne dobije kad je potreban. Istina da joj antibiotik uništava imunitet, ali sad je 3 i pol godine i ide u vrtić i nije imala još niti jednu dječiju bolest, pa čak niti gripu, samo virusne upale grla i bakterijska upala uha. Sve u svemu je prilično zdravo djete. Nemoj se pretjerano brinuti, ali pazi na simptome i na djetetovo ponašanje kad je bolesno.
    Oprostite, sad sam se raspisala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •