Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Doziranje Lupoceta

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Doziranje Lupoceta

Baš nešto razmišljam kako ispravno dozirati Lupocet čepić (dijete ne može uzimati sirup), a dijete ima npr. 14 kg?
    Dakle, čepić od 120 mg, je za 20 mg premali. Smiju se rezati, ali kako ispravno odmjeriti koliko odrezati?
    Znači trebam npr. 140 mg, a oni veči su od 250 mg (valjda).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Doziranje Lupoceta

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Baš nešto razmišljam kako ispravno dozirati Lupocet čepić (dijete ne može uzimati sirup), a dijete ima npr. 14 kg?
    Dakle, čepić od 120 mg, je za 20 mg premali. Smiju se rezati, ali kako ispravno odmjeriti koliko odrezati?
    ja sam ih rezala odokativno, uvijek nekako najstojeći da odem na varijantu manje. teta u apoteci mi je rekla da ne bacam ostatak nego da ga sa zagrijanim rukama oblikujem u zašiljeni smotuljak

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Doziranje Lupoceta

Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj Anemona prvotno napisa
    ja sam ih rezala odokativno, uvijek nekako najstojeći da odem na varijantu manje. teta u apoteci mi je rekla da ne bacam ostatak nego da ga sa zagrijanim rukama oblikujem u zašiljeni smotuljak
    Izgleda da nema drugog izbora. To mi je tak nekak bezveze, odokativna metoda kod doziranja lijeka, pa mogli su na njima označiti crtice gdje se reže. :/

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Postoje paracetamol čepići i u dozama 80, 150 i 300 mg:
    http://www.jgl.hr/uputa.php?id=95

Ali ako imaš već Lupocetove, ne brini;
    rezanje čepića nije ništa odokativnije od davanja sirupa žlicom.
    Sjeti se samo manji dio alpicirati prije cijelog čepića, da ne ispadne.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam upravo iz razloga što je Luka brzo prešao 12 kg i što mu Lupocet nikada nije pretjerano pomagao
    + što su ogromni :shock:
    "Prešla" na Eferalgan čepiće i mogu reći da sam se iznenadila kako brzo i na koliko dugo skidaju temp.
    Čepić od 120 mg na njegovih 15ak kg (onda) je držao skinutu temp. 6 - 8 sati.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Paracetamol se smije dati i u dozi od 20 mg po kilogramu (to je preporučena doza koja se daje za bol), tako da ne treba baš mjerit u mg i čak mislim da je bolje dat koji mg više nego manje.
    Dakle, djetetu od 14 kg ja bih dala čepić Eferalgan od 150mg bez imalo razmišljanja.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Krivo sam napisala, Eferalgan od 150 mg.

I još nešto, Luki npr. ibuprofen uopće ne djeluje :/
    samo na paracetamol reagira

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ok, hvala na savjetima. Dakle, zadovoljne ste i sa Eferalganom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja sam upravo iz razloga što je Luka brzo prešao 12 kg i što mu Lupocet nikada nije pretjerano pomagao
    + što su ogromni :shock:
    "Prešla" na Eferalgan čepiće i mogu reći da sam se iznenadila kako brzo i na koliko dugo skidaju temp.
    Čepić od 120 mg na njegovih 15ak kg (onda) je držao skinutu temp. 6 - 8 sati.
    Iz ovoga posta moglo bi se zaključiti da se radi o lijekovima različitog sastava. Međutim, i Lupocet i Efferalgan po sastavu su paracetamol. E. je praktičniji jer ima supozitorije i od 150 mg.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kahna, pazi na ovo brzo skidanje temperature, to je jako opasno i uopće nije poželjno
    margita je imala mišićne konvulzije zbog toga

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema edita:
    kahna, oprosti, nisam te željela "ispravljati" jer sad vidim da si poslije napisala da se radilo o čepiću od 150 mg, i da očito znaš da su oba lijeka paracetamol.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kahna, pazi na ovo brzo skidanje temperature, to je jako opasno i uopće nije poželjno
    margita je imala mišićne konvulzije zbog toga
    Nije to nekaj ekstremno brzo, ali za razliku od Lupoceta (koji mu je očito bio preslab) Eferalgan ju je uvijek skinuo da mu olakša,
    da dođe k sebi, a Lupocet samo malo, nekih pola stupnja i na kratko, čak manje od 3-4 sata.
    Lupoceta sam mu na njegovu kilažu trebala staviti čepić + još malo i dvaput ga maltretirati sa stavljanjem u guzu.
    Eferalgan me oduševio učinkovitošću, ali najvažnije od svega što je mali, sitni a više miligrama.

još ću esej napisati o paracetamolu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •