joooj,neznam kako poceti!!! ja i tata moje curice bili smo zajedno oko godinu dana kad je zavsio u zatvoru zbog prijetnje ( u obrani mu je bio odvj.po slizn.duznosti,tako da je to sve upitno) ali ajd, tamo je vec godinu dana. brzo izlazi i tek svi problemi pocinju!!! prica pocinje tako da u startu moji roditelji nisu odobravali tu vezu jer je bio ozenjen i u tome braku su rodena 2 djeteta. meni to nije predstavljalo neki problem,boze moj,svatko ima pravo na drugu sansu. bivsa je radila probleme radi djece,nije dala da h vida nasamo,da ih ja ne bi upoznala ( sad kad sam i sama mama u neku ruku je razumijem,da mi neka druga dira djecu,ali i to je neminovno za bilo koga),pricala razne price po gradu koje su dosle i do mojih! naravno da su poludili! na kraju, tresnja na slagu, on zavrsi u buksi a nismo ni znali da sam 8 tjedana trudna! moji ne zele cuti za mene dok god ga cekam, nemam im snage reci da sam trudna.ostajem sama u iznajmljenom stanu,odlazim u posjete,zicam njegove novce za odvetnika s kojim sa razgovarala jer se ovaj po sluz.duznosti nije trudio ni ono crno ipod nokta, krpam kraj s krajem!!! nakon nekog vremena moji znaju da sam trudna, dragi jos unutra! moji mi nude pomoc,znajuci da sam u bezizlaznoj situaciji i daju uvjet da ce mi pomoci i oko djeteta da mu se vise nikad ne vratim. ja na to pristajem jer sa placom od 3oookn nema sanse da budem podtanar s bebom! kako sam se vratila mojima,ako sam negdje vani zovu na mob da provjere da nisam slucajno otisla njemu u posjetu,provjeravaju svaaki moj korak jer ako mu odem mogu odseliti s trubuhom do zuba,njih to ne zanima. ne moram govoriti kakve su rijeci izgovorene na racun moje trudnoce i kakve je sve nazive moje tad nerodeno dijete imaloali duram ja to sve, radi bebe, da ima dom kad se rodi a ne mamu koja bi se najradije ubila radi problema stana,novca..... ja posustajem,ne odlazim u posjete,cujemo se telefonom,pisemo pisma! jednog dana mogu ljubavni roman objaviti....uglavnom,mala je rodena na rodendan njegove bivse,sta je sudbina :/ ja preplavljena emocijama, ona je ja i on, ljubav jos veca, tata zove place jer nas ne moze vidjeti,niti je mogao biti s nama na porodu,moji presretni kad su je ugledali. sad opet prijetnje ako je odvedem njemu da ju vidi,slobodno odseli,moja mama prijeti da ce se ubiti,tata da ce onda mene i njega....sve kao u losoj mex.saounici! saljem mu slike kako god mala raste,priajteljice pomazu,od njegovih ni traga ni glasa,nije bitno,mogla sam i bez njig mogu i dalje.
problem je s mojima! tate nije bilo u maticnom za priznanje ocinstva, vrsi se pritisak na mene da ga niti ne navedem niti kad on izade jer citiram "on joj nije tata, samo ja je istresao u tebe,di je sad, joj mijenja pelene,brine o njoj sta mala jede,kako zivi....i onda kad izade ce imati pravo samo zato jer je tata,di su mu obaveze..." naravno,ja ga volim,nasa ljubav jos traje iako je tamo di je, stalno zove koliko smije,pise svaki dan jedno pismo meni jedno malog iako ona ima samo 5mj da procita kad naraste da zna da je tata na nju mislio i volio i zelio od trenutka kad je saznao da je mama trudna. moji prijete da ako mu se vratim,ako ga navedem kao oca,da slobodno zaboravim na njih,da ce me se odreci i da zivim s njime kako znam i umijem. nisam ga zasad navodila kao oca u maticnom jer bi se ulpeo centar jer je on u zatvoru i automatski bi mala poslala njihov slucaj. cekam kad uzade da to zajedno napravimo. moji bi naradije htjeli da to dijete nema oca,da ju je donijela roda,ponasaju se ko da je mene netko silovao a ne da je to dijete naravljeno u ljubavi ( i to kakvoj ljubavi samo ,mi znamo) da je zeljeno dijete!! zivomo s njima, svaka cas na pomoci,jer na kraju svega,oni su bili ti koji su mi otvorili vrata kad mi je navise trebalo,ali kako sad izbalasirati sve to?? mala zasluzuje i tatu,tatu koji jedva ceka da ju zagrli,mene i nju zajedno uz sebe. ima vremena za razmisljanje na pretek,konta kako sve rijesiti kad izade,posao,alimentaciju za stariju djecu (koja ni neznaju da imaju polusestru)....kako da to izvedem da sve strane dodu do nekog kompromisa?? moji ga ne zele ni spominjati kamo li da ga vide jednog dana! cijela je ova prica ultra skracena verzija, volim ga jos,i on mene (makar tamo di je nije imao bas koga drugog zavoliti). mozda mi ni ne uspijemo jednog dana ali ako on to bude htio, zelim da nase dijete ima kontakte i druzenja s tatom,da mi jednog dana ne kaze da sam ja nesto zabranjivala,a isto tako iz cistog razloga na sjecanje nase ljubavi u kojoj je stvorena jer ona ne bi bila kriva da tata i mama ne budu zadjedno,a i druga opcija, da mi uspijemo a baka i djed koji su je odgajali i pruzili joj dom tokom njene prve godine da ne zele cuti za nas.....neznam....ima sto solucija koje moji jednostvano ne zele prihvatiti,samo njihova je ispravna,izbrisati ga skorz.kako jednog dana okrenuti leda ruci koja te hranila,jer zelim obitelj mome djetetu??