Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: nepriznato dijete

blacktulip avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno nepriznato dijete

joooj,neznam kako poceti!!! ja i tata moje curice bili smo zajedno oko godinu dana kad je zavsio u zatvoru zbog prijetnje ( u obrani mu je bio odvj.po slizn.duznosti,tako da je to sve upitno) ali ajd, tamo je vec godinu dana. brzo izlazi i tek svi problemi pocinju!!! prica pocinje tako da u startu moji roditelji nisu odobravali tu vezu jer je bio ozenjen i u tome braku su rodena 2 djeteta. meni to nije predstavljalo neki problem,boze moj,svatko ima pravo na drugu sansu. bivsa je radila probleme radi djece,nije dala da h vida nasamo,da ih ja ne bi upoznala ( sad kad sam i sama mama u neku ruku je razumijem,da mi neka druga dira djecu,ali i to je neminovno za bilo koga),pricala razne price po gradu koje su dosle i do mojih! naravno da su poludili! na kraju, tresnja na slagu, on zavrsi u buksi a nismo ni znali da sam 8 tjedana trudna! moji ne zele cuti za mene dok god ga cekam, nemam im snage reci da sam trudna.ostajem sama u iznajmljenom stanu,odlazim u posjete,zicam njegove novce za odvetnika s kojim sa razgovarala jer se ovaj po sluz.duznosti nije trudio ni ono crno ipod nokta, krpam kraj s krajem!!! nakon nekog vremena moji znaju da sam trudna, dragi jos unutra! moji mi nude pomoc,znajuci da sam u bezizlaznoj situaciji i daju uvjet da ce mi pomoci i oko djeteta da mu se vise nikad ne vratim. ja na to pristajem jer sa placom od 3oookn nema sanse da budem podtanar s bebom! kako sam se vratila mojima,ako sam negdje vani zovu na mob da provjere da nisam slucajno otisla njemu u posjetu,provjeravaju svaaki moj korak jer ako mu odem mogu odseliti s trubuhom do zuba,njih to ne zanima. ne moram govoriti kakve su rijeci izgovorene na racun moje trudnoce i kakve je sve nazive moje tad nerodeno dijete imalo ali duram ja to sve, radi bebe, da ima dom kad se rodi a ne mamu koja bi se najradije ubila radi problema stana,novca..... ja posustajem,ne odlazim u posjete,cujemo se telefonom,pisemo pisma! jednog dana mogu ljubavni roman objaviti....uglavnom,mala je rodena na rodendan njegove bivse,sta je sudbina :/ ja preplavljena emocijama, ona je ja i on, ljubav jos veca, tata zove place jer nas ne moze vidjeti,niti je mogao biti s nama na porodu,moji presretni kad su je ugledali. sad opet prijetnje ako je odvedem njemu da ju vidi,slobodno odseli,moja mama prijeti da ce se ubiti,tata da ce onda mene i njega....sve kao u losoj mex.saounici! saljem mu slike kako god mala raste,priajteljice pomazu,od njegovih ni traga ni glasa,nije bitno,mogla sam i bez njig mogu i dalje. problem je s mojima! tate nije bilo u maticnom za priznanje ocinstva, vrsi se pritisak na mene da ga niti ne navedem niti kad on izade jer citiram "on joj nije tata, samo ja je istresao u tebe,di je sad, joj mijenja pelene,brine o njoj sta mala jede,kako zivi....i onda kad izade ce imati pravo samo zato jer je tata,di su mu obaveze..." naravno,ja ga volim,nasa ljubav jos traje iako je tamo di je, stalno zove koliko smije,pise svaki dan jedno pismo meni jedno malog iako ona ima samo 5mj da procita kad naraste da zna da je tata na nju mislio i volio i zelio od trenutka kad je saznao da je mama trudna. moji prijete da ako mu se vratim,ako ga navedem kao oca,da slobodno zaboravim na njih,da ce me se odreci i da zivim s njime kako znam i umijem. nisam ga zasad navodila kao oca u maticnom jer bi se ulpeo centar jer je on u zatvoru i automatski bi mala poslala njihov slucaj. cekam kad uzade da to zajedno napravimo. moji bi naradije htjeli da to dijete nema oca,da ju je donijela roda,ponasaju se ko da je mene netko silovao a ne da je to dijete naravljeno u ljubavi ( i to kakvoj ljubavi samo ,mi znamo) da je zeljeno dijete!! zivomo s njima, svaka cas na pomoci,jer na kraju svega,oni su bili ti koji su mi otvorili vrata kad mi je navise trebalo,ali kako sad izbalasirati sve to?? mala zasluzuje i tatu,tatu koji jedva ceka da ju zagrli,mene i nju zajedno uz sebe. ima vremena za razmisljanje na pretek,konta kako sve rijesiti kad izade,posao,alimentaciju za stariju djecu (koja ni neznaju da imaju polusestru)....kako da to izvedem da sve strane dodu do nekog kompromisa?? moji ga ne zele ni spominjati kamo li da ga vide jednog dana! cijela je ova prica ultra skracena verzija, volim ga jos,i on mene (makar tamo di je nije imao bas koga drugog zavoliti). mozda mi ni ne uspijemo jednog dana ali ako on to bude htio, zelim da nase dijete ima kontakte i druzenja s tatom,da mi jednog dana ne kaze da sam ja nesto zabranjivala,a isto tako iz cistog razloga na sjecanje nase ljubavi u kojoj je stvorena jer ona ne bi bila kriva da tata i mama ne budu zadjedno,a i druga opcija, da mi uspijemo a baka i djed koji su je odgajali i pruzili joj dom tokom njene prve godine da ne zele cuti za nas.....neznam....ima sto solucija koje moji jednostvano ne zele prihvatiti,samo njihova je ispravna,izbrisati ga skorz.kako jednog dana okrenuti leda ruci koja te hranila,jer zelim obitelj mome djetetu??

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

baš tužna priča, s puno nesretnih okolnosti... ali nije tragična i beznadna kako se možda čini...

shvaćam roditelje, oni su ti životna potpora, uzdizali su svoju malu princezu, brinuli mazili, pazili i zalijevali je da izraste u lijep pupoljak - prekrasan cvijet i nisu baš očekivali da će im princeza završit s oženjenim čovjekom, usto, za njih, kriminalcem koji se potuca po zatvoru... to je u njihovim očima velika sramota i smatraju da taj čovjek sigurno nije za tebe!

e sad ukoliko on doista nije neki debeli kriminalos, što bi ti ipak kad pustiš ružičaste naočale ljubavi sa strane, trebala racionalno najbolje znati, i ako je vaše međusobno poštovanje i podržavanje veliko ko kuća, ne vidim razloga zašto ne biste uspjeli...

to što roditelji sada tako kruto razmišljaju to su tipične zaštitničke reakcije roditelja, pomalo i utjecaj tradicije njihove generacije, ali brzo će to doć na svoje noge kada otac tvog djeteta profunkcionira kao istinski otac...

doista svatko u životu ima pravo na svoju drugu šansu, ako je onu prvu baš nesrećom prokockao... ali ako je svojim nemarom, neljudskošću učinio nešto loše za prvu obitelj, nemoj se nadat da možda to isto neće tebe dočekati...

vjerujem da jako dobro znaš što želiš i kakvog si čovjeka upoznala i zavoljela, pisanjem tako čestih pisama iz zatvora zauzimanje tvog partnera prema tebi i djetetu mi ovako na prvu djeluje iskreno i plemenito... čeka vas težak početak sa puno prepreka i predrasuda tvojih roditelja koje ipak treba opravdati kvalitetom vašeg odnosa...

dijete je veliki blagoslov ako ga doživite centrom vašeg bitka i zajedničkog interesa, uz toliko ljubavi koliko je ti iskazuješ ovim postom prema njemu i bezrezervnosti hvatanja u koštac sa svim problemima koji vas očekuju, mislim da imate velike šanse...

za roditelje ne brini, oni će kad tad prihvatiti tvoj izbor, jer tu je dijete, njihovo unuče koje ima i mora imati oca, ma kakva god njega pratila nesreća u životu... početni šok u njima je već odavno prošao, polako se psihološki prilagođavaju na situaciju i shvaćaju da zapravo sve ovisi ipak samo o tebi...

izveli su te na životni put, manje ili više uspješno pokazali kako on treba izgledati, ti si izabrala svoj, koji im nije najdraži, ali ćeš im zato ustrajnošću pokazati da si odlučna i da ćeš uspjeti, radi sebe, radi djeteta i radi vjerovanja u ljubav!

od forumašica ćeš vjerujem dobiti puno više onih praktičnijih savjeta sa ženske strane i iskustva, intime i intuicije... tebi je u ovom trenutku ionako najpotrebnije što možeš dobiti utjeha i podrška u empatiji i razumijevanju, a konačna odluka, životni izbor i način kako ćeš sve izvesti su ionako samo tvoji...

ja ti od srca želim puno sreće i uspjeha i da taj duh snažne emotivnosti i energije koje nosiš ne usahne, jer više nisi sama, sada ste najmanje dvije...!

lijepi pozdrav

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon divnih Tatinih riječi, nemam što puno dodati. Potpisujem sve.

Sretno dalje. I nek ti u svakoj situaciji, dobrobit djeteta bude osnovni motiv za odluke.

Svaka čast tvojim roditeljima, njihovoj podršci i brizi za vas, ali ocu treba pružiti priliku jednom kad izađe. Dijete ima pravo na to, kao i da mu ime oca piše u rodnom listu.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem sve lepo i plemenito sto je vec izreceno.
    Dodala bih samo da me u svemu jedino "zulja' pravo tvojih roditelja da se tako grubo mesaju u tvoje zivotne odluke. No, to je cest slucaj u situacijama kada zavisis od nekog, i finansijski i u smislu psihicke potpore. Retki su roditelji koji su u stanju od srca da pomognu i pritom ostanu nepristrasni.
    Nisam zelela to da osudjujem, vec da te posavetujem da se, ako ikako mozes, osamostalis i u sopstvenom miru nadalje odlucujes o svom i kcerkicinom zivotu.
    Gde ima ljubavi , ima i nacina i ja se iskreno nadam da cete ti i tvoj izabranik pronaci svoj zajednicki put, na dobrobit vasu i vaseg deteta.
    U tome vam oboma od srca zelim svu srecu.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Retki su roditelji koji su u stanju od srca da pomognu i pritom ostanu nepristrasni.
    sorry, al ne možeš kao roditelj ostat nepristran prema svom djetetu! ipak je to tvoj najdragocjeniji životni "projekt" i nikad nisi bezbrižan kako će i u kom smjeru lelujati njegov životni put, pogotovo ne u samom začetku dok se ne zalaufa u svoju samostalnu životnu kolotečinu... al i tada si roditelj, i dalje si brižan i imaš očekivanja kako bi za dijete bilo najbolje (dakle - pristran), možda samo to nisi više na glas, nego u sebi...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Retki su roditelji koji su u stanju od srca da pomognu i pritom ostanu nepristrasni.
    sorry, al ne možeš kao roditelj ostat nepristran prema svom djetetu! ipak je to tvoj najdragocjeniji životni "projekt" i nikad nisi bezbrižan kako će i u kom smjeru lelujati njegov životni put, pogotovo ne u samom začetku dok se ne zalaufa u svoju samostalnu životnu kolotečinu... al i tada si roditelj, i dalje si brižan i imaš očekivanja kako bi za dijete bilo najbolje (dakle - pristran), možda samo to nisi više na glas, nego u sebi...

Naravno, sve to stoji, ali ne mora da podrazumeva onaj obrazac: "Pomoci cu ti, ali cu te tom pomoci ucenjivati i ziveces zivotom koji ja propisem".
    Na to sam mislila.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga blacktulip evo kao primjer ti dajem jednog čovjeka koji je iza sebe imao 1 brak i 9 mjeseci zatvora. oženio se kasnije ženom (djevojkom) koja nije imala nikakvih sličnih repova iz prošlosti. svi su živi bili protiv toga i samo čekali kad će ona podvijena repa zagrebati na vrata svojih roditelja.

danas su to ljudi sa 36 godina bračnog staža, 3 djece, 3 unučadi i prekrasnim skladnim brakom, odnosom punim razumijevanja, ljubavi i poštovanja.

riječ je o osobno mojim roditeljima i vjeruj mi draga ako to oboje želite možete uspjeti izgraditi svoju obitelj i naći svoje mjesto pod suncem.

budi hrabra i strpljiva, čuvaj svoje djetence, i izdrži!

blacktulip avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajmeee...svi zajedno ste me rasplakali!! skaka cast tata! !!!stavljam se i ja u njihovu poziciju, da je u takvoj situaciji moje dijete,ali na kraju krajeva, bili bi uz nju da zivi zivot koji ona smatra zivotom. nije on neki krimos,splet okolnosti ga je odveo tamo di je,danas se nakon par barskih tucnjava koje su evidentirane u mup-u,za prijetnju ide u buksu,pogotovo dok je jos uvjetna ! gledam na sto solucija da se osamostalim,a danas naci posao koji pokriva i podstanarstvo i dijete nije lako, oni to znaju pa ucjenjuju. evo upravo sad kontam kako izvesti u nedjelju da odem do njega u posjetu,da mu odnesem zimske robe da se ne smrzne, jednako lansiranju rakete na mars!! ponekad me cudi moj tata,kao jedan otac, da je izgubio tu musku solidarnost,a sta je najzalosnije,mamin brat je nesretno razveden,2male djece. svasta je s njim prosla,dan danas ga zali,osuduje njegovu bivsku jer mu ne daje priliku da bude otac,tata, toj djeci. a s druge strane,osporava oca njene unuke. joj,kako je to sve tesko, gledati drugu djecu s tatama, ja i ona same u setnji, bez njega sve prolazimo, ja to nisam izabrala (da budemo bez njega). slomljen je kad se cujemo, ponekad tako ljut, nije ni nju vidio, a ni drugo dvoje, pa se i posvadamo, zamjera mi da se vise ne potrudim s mojima,a onda opet na kraju zali sebe a mene jos vise. strah me svega sta slijedi kad izade, sve bi ovo bilo lakse da je on tu, ovako sam sama protiv svih! najvise me boli jedino to sto kad se njih dvoje budu prvi put sisreli ona ga nece poznati!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •