-
podloga ispod peći na drva
što imate ispod peći da vam ne padaju iskre, pepeo itd. direktno na parkete? Ovo nam je prva peć na drva u životu, pojma nemamo šta sve može ispod. Lim, mramor...?
-
Mi imamo lim, a viđala sam i debelo staklo, mislim od 5-6 mm, fino zaobljeno izrezano i ispoliranog ruba, super izgleda.
-
-
Mi imamo crni lim, jer nije bilo stakla odgovarajućeg oblika.
-
Ja sam viđala mramorne ploće i ok mi izgleda, bolje nego lim.
Staklo nikada nisam vidjela ali vjerujem da je mrak.
Mene zanima dali se dovoljno debelom pločom mramora ili još bolje stakla može sprijećiti isušavanje parketa?
-
Mi ćemo isto prvi put u životu imati peć u kući i već smo pripremili mramorne ploče za ispod.
-
Ovo sa staklom je super ideja, nikad se ne bi sjetila. Al peć ima oko 160 kg :/ hoće li to staklo izdržati? Mramor mi je previsok (nisam našla niži od 2 cm) jer je peć ionako na nogicama, a danas smo našli bakar 2 mm, dobro izgleda i paše na parkete, ne sjaji se jako, samo su me isprepadali da kad na njega nešto pokapa ostaju mrlje. Tako da se još premišljamo...
-
I mi smo kupili peć na drva, još uvijek postavljamo parket, pa nismo ju još "instalirali".
Za ispod peći kupili smo staklo debljine 8mm koja je baš za tu namjenu, kažu da ima jako dobre karakteristike, izdrži velike težine.
Kupljena je u bauhausu za cca 460kn, dimenzije 1mx1m.
postoje okrugle, četvrtaste i čini mi se nekakve rezane (bez oštrih rubova).
Da nismo kupili ovo staklo, jedna od opcija je bila mramor koji bi pak naručili po dimenzijama...moji roditelji su tako postavili, ako želite pofotkam, a staklo onda kad složimo peć.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma