Danas sam pronašla narukvicu koju sam smatrala izgubljenom i to u filteru veš mašine![]()
nije čak ni pokidana ali je puna kamenca
kako da je očistim?
Smiju li koralji u ocat? Soda bikarbona?
Danas sam pronašla narukvicu koju sam smatrala izgubljenom i to u filteru veš mašine![]()
nije čak ni pokidana ali je puna kamenca
kako da je očistim?
Smiju li koralji u ocat? Soda bikarbona?
probaj pitati kod zlatara za savjet. mislim da koraljima ne bi odgovarao ocat jer bi skupa s kamencem mogao nagristi i njih same.
Koralji su ti jako porozni i vjerojatno su već postradali od deterđenta. Obzirom da nisu slojeviti poput bisera možeš ih slobodno polirati, čime će se skinuti tanki površinski sloj (koji je vjerojatno u komi).
Ako si u prilici probaj nabaviti krpicu za čišćenje (i poliranje) zlata. Puno je lakše naći krpicu za srebro.
U Zagrebu ti je možda najsigurnije otići do Nautilusa (Vlaška ili Zeleni val), pa ih tamo priupitati za čišćenje koralja.
Snjeska, kad saznas kako se ciste koralji, svakako nam se javi, jer i mene to interesira.
Ja sam do sada dobila samo informaciju da se čisti sa mekanom krpicom u toploj vodi (ne smije biti prehladna, ne smije biti prevruća). Nikako ne koristiti nikakva ekstremna sredstva.
Eventualno koristiti mekanu, mekanu četkicu. I to je sve, inače se koralji oštete jer su jako osjetljivi.